X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel my mamy z Little Dutch, upolowaną na Vinted za bezcen i jest super, piękna i interesująca dla Młodej.

Szarotka, kurczę bardzo mi przykro… Wielka szkoda, że twoja mama na takie podejście 😓

U nas kryzys, dziecko przespało pół dnia i teraz nie chce zasnąć po nocnym karmieniu. Ciągle płacz i krzyk 🫠

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję 😵‍💫

Ja z kolei naprawdę liczyłam na to, że mąż się nim zajmie jak wieczorem mi napisał „w nocy ja go ogarnę, Ty odeśpisz” bo młody wczoraj odkładał się na maks 10minut, ciągle coś mu nie pasowało
    Ale przecież musialaln zderzyć się ze ścianą, karmimy się właśnie hehehehe

Z tym żłobkiem poczytam chociaż co i jak, mam żłobek na przeciwko bloku żal by by było nie skorzystać xD

Karuzele my mamy nie drewnianą, ale plastikową też z little durch i też z vinted 😆

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena mój też wczoraj mówił, że jak dzosja ma wolne to będzie wstawała do małej. Nie wstal ani razu

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj tak wstając co dwie godziny, że w pewnym momencie nie umiałam otworzyć oczu, żeby spojrzeć na pieluszkę 😂 ani nie umiałam pojąć niczego kiedy o której ostatnio było karmione.

Eeemakarana piąteczka - ja też praktycznie sama opiekuje się małą, bo mój chodzi od początku do pracy. Miał wolne może z 3 dni. Nawet kapie już często sama małą, bo mój często musi zostać po godzinach, to jak tak przyszło to nalałam wody i przeniosłam wanienkę (bo tu nie chodziło o samą kąpiel ale o ciężar tej wanienki z wodą po porodzie). Aaa i miałam jednak kupić stojak na wannę a nie przenosić na stół 😂 - dopiero to zrozumiałam po co byłby mi potrzebny stojak gdy musiałam ją sama przenosić. Ogólnie to dzięki temu więcej rzeczy sobie ogarnalam sama i nie mam tak ze czegoś nie zrobię tylko płynę z pradem i jest mi dobrze.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj pytaliśmy lekarza kiedy jej zwiększyć porcję jedzenia, bo bardzo długo jest na tej samej. Pan dr: zobaczycie państwo, da znać
    No i zobaczyliśmy 🤣 od 15 robiła dramy i okazuje się że właśnie przez zbyt małą porcję jedzenia.
    Trzymajcie kciuki za moje badania, zaraz się zbieram na nie, wczoraj skończyłam antybiotyk
    Dobrego dnia!

eeemakarena lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza kciuki 💪🏼

Karola, przygodami piątka.
    No powiem Wam , że ja jestem zaskoczona. Myślałam że mój będzie naprawdę pomocny. W sensie że będziemy w tym serio razem.
    Nie mówię, bo jak potrzebuję wyjść to zostanie z młodym i sobie radzi, ale on miał cały czerwiec wolny w pracy.
    Nie chciałam też go budzić czy nadwerężać ,bo się uczył do obrony na studiach. Ale mówię kurde xD
    No przez cały czerwiec nawet raz mnie nie zastąpić w nocy xD
    To teraz po kilku rozmowach w lipcu raptem 2x się nim zajął w nocy - ale dlatego, że ja nie słyszałam, jak młody płakał. Musiałam być tak zmęczona , że nie słyszałam płaczu własnego dziecka, gdzie mnie każdy kwęk wybudza. -.-

Ja już w kolejce do gina, spałam 2-3h, jest fajnie 😂😵‍💫 potem urofizjo i szczepienia młodego 😵‍💫

Boże daj nam siłę 💪🏼

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3

Wysłany: Dzisiaj, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przez nadgodziny w pracy nie ma czasu dla nas. Dla mnie to nowa sytuacja. No ale to tak jest jak się chce lepsze stanowisko i lepszą kasę (przynajmniej przeważnie ). Wraca o 17,pijemy kawę, jemy obiad i znika z lapkiem. O 20 się wynurza,kapie dzieci,czyta młodemu bajkę i zaś znika do 1 nad raem

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:36

event.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjęta na oddzial ale nim nas zbadają,zrobią wywiad i zaczną to będzie 14

Edit,usg czyste

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:58

asiun, Blackapple lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja przyjęta na oddzial ale nim nas zbadają,zrobią wywiad i zaczną to będzie 14
    To w takim razie odpoczywaj
    Ale kciuki żeby ci to jednak nie było potrzebne

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dwa karmienia w nocy jedno musi być ogarnięte przez ojca młodego. Zaznaczyłam na początku, że sorry, ale dziecko wspólne, nie ma tak ze tylko ja będę jak zombie. Już pomijam, że i tak zawsze ja pieluchę zmieniam, ale potem spadam spać. Dziś zabrał go o 5 i do 7 mogłam pospać.

Miałam iść 29.07 do ginekologa po tabletki, ale rozmawialiśmy wczoraj, że bez sensu skoro za pół roku znowu musiałabym odstawiać, bo mamy zacząć się starac o drugie (nie wiem co ja sobie myślę w ogóle, będzie prze*bane😵‍💫). A mój organizm potrzebuje chwilę na ogarniecie.
    Czy coś oprócz prezerwatyw jest w ogóle sensowne?

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak bez zabiegu. Oczyściło się samo.

Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U nas na dwa karmienia w nocy jedno musi być ogarnięte przez ojca młodego. Zaznaczyłam na początku, że sorry, ale dziecko wspólne, nie ma tak ze tylko ja będę jak zombie. Już pomijam, że i tak zawsze ja pieluchę zmieniam, ale potem spadam spać. Dziś zabrał go o 5 i do 7 mogłam pospać.

Miałam iść 29.07 do ginekologa po tabletki, ale rozmawialiśmy wczoraj, że bez sensu skoro za pół roku znowu musiałabym odstawiać, bo mamy zacząć się starac o drugie (nie wiem co ja sobie myślę w ogóle, będzie prze*bane😵‍💫). A mój organizm potrzebuje chwilę na ogarniecie.
    Czy coś oprócz prezerwatyw jest w ogóle sensowne?
    Myślę, że jeżeli zamierzacie lada chwila starać się o kolejne to ja bym pewnie została na prezerwatywach i najwyżej unikala dni płodnych
    Szkoda trochę organizmu na pół roku tabletkę wg mnie

Karola to w sumie super że nie muszą łyżeczkować :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq a jesteś pewna ,za pół l roku będziecie się starać? To brzmi jak samobójstwo

event.png
‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ