SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy uśmiech to ja mam udokumentowany z prenatalnych

U nas tylko wit D, też nie dajemy espimisanu ani niczego dodatkowego na ten moment

Ja sobie kupiłam omnibiotic panda, wiem, że maluchy też to biorą i podpytam pediatry na wizycie. Drogie te probiotyki mają, ale też nie stosuje się ich ciągle, a kiedyś mi bardzo dużo dobrego dały. Czytałam że mając AZS w rodzinie warto dziecku podać probiotyki z tymi szczepami co tam są lub karmiąc je brać

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem jeszcze, że dla mnie ten codzienny spacer z wózkiem jest jak terapia. Godzina, półtorej i już psychika jest zdrowsza. A tylko robimy na razie koła po osiedlu, jednak tyle czekałam, żeby je robić i jest tak ładnie podczas lata jak wszystko kwitnie że na razie mi to starczy. Wczoraj po 20 min była pielucha do zmiany w domu ale udał się kolejny spacer na godzinkę później.

Będą codziennie spacerki to mi to starczy za wakacje w tym roku😆

Pytanie spacerowe, przed dalszą wyprawą. Czego używacie jako mobilnego przewijaka jadąc gdzieś dalej z wózkiem? Tych plecaczków z przewijakiem?

Blackapple lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Powiem jeszcze, że dla mnie ten codzienny spacer z wózkiem jest jak terapia. Godzina, półtorej i już psychika jest zdrowsza. A tylko robimy na razie koła po osiedlu, jednak tyle czekałam, żeby je robić i jest tak ładnie podczas lata jak wszystko kwitnie że na razie mi to starczy. Wczoraj po 20 min była pielucha do zmiany w domu ale udał się kolejny spacer na godzinkę później.

Pytanie spacerowe, przed dalszą wyprawą. Czego używacie jako mobilnego przewijaka jadąc gdzieś dalej z wózkiem? Tych plecaczków z przewijakiem?
    Podkładu zwykłego. Wkładam pod tyłek w wozku i tyle.

przygodami66, amoze, Werzol, Revolutionary , Korki, asiun lubią tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Podkładu zwykłego. Wkładam pod tyłek w wozku i tyle.
    Ja również :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również a zdarzyło się nawet w wózku bez podkładu 🙈 aaa i lepiej sprawdzać ile się ma pieluch w torbie bo nie zapomnę jak przed pizzeria zmieniłam jej pieluszkę a ona w pizzerii nawaliła od razu do czystej pieluchy kupe i się okazało ze nie mam więcej pieluch. I tak jechaliśmy z pizzerii a mała leżała na samym podkładzie przykryta kocem. Później jak wnosiłam ją do domu to zdążyła zrobić na mnie siku także ten…teraz codziennie sprawdzam na wieczór w torbie ile mi tam tych pieluch zostało 😂.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwaliłam się tym spacerem na fb i od powrotu do domu mała ciągle na rękach, chce chodzić i zwiedzać 😅 starsza padła, więc dzisiaj nie będzie wcześniejszego usypiania.

My też nie dajemy espumisanu.

Karola, a nie ma obniżonego napięcia po prostu? Na mają starszą mówili dziecko guma 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 16:02

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Mnie już powoli nie starcza, ale się boje trochę dalej zbieram się w sobie od wczoraj, żeby sobie podjechać na swoją starą dzielnię, ale pakowanie wózka do samochodu po to, żeby zrobić potem 30 minut spaceru i potem znowu pakować mnie trochę na razie jeszcze przerasta 😅

W ogóle mam rozkminę, czy na 10 min jazdy + 30 min spaceru (w porywach może do 40) + znowu 10 min jazdy dziecko moze zostać w foteliku czy trzeba brać gondolę?

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple pytanie czy usiedzi tyle w foteliku w sensie czy nie będzie płakać i będzie spokojna. Moja jak jeździmy gdzieś autem ponad 1 h, to może nie płacze w foteliku ale jak ją daje do gondoli to zaczyna się rozciągać…chyba jej wygodniej w gondoli. Musiałabyś poobserwować albo w razie w…włóż sobie gondolę do bagażnika.

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Blackapple pytanie czy usiedzi tyle w foteliku w sensie czy nie będzie płakać i będzie spokojna. Moja jak jeździmy gdzieś autem ponad 1 h, to może nie płacze w foteliku ale jak ją daje do gondoli to zaczyna się rozciągać…chyba jej wygodniej w gondoli. Musiałabyś poobserwować albo w razie w…włóż sobie gondolę do bagażnika.

Chyba usiedzi, bo idzie w kimę w samochodzie zawsze, ale w sumie racja, mogę wziąć i nie skorzystać.

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z tym podkładem. Najprostszy pomysł a najlepszy. Tylko zapas pieluch trzeba mieć.

My dziś ubraliśmy ładnie Córeczkę. W jedne z fajniejszych ubranek. Zmieniliśmy elegancko pieluchę a tu nadchodzi kolejna bomba. Zbyt szybko by udało się nie poplamić. A na koniec zostaliśmy my i kawałek ciuchów posikani. Sama się prawie posikałam ze śmiechu, bo jeszcze się jej nie zdążyło ubrudzić ciuchów, a tu te najladniejsze raz założone poszły 😆

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple przynajmniej umiesz jeździć autem! Mi to teraz będzie przeszkadzać, że nie umiem. Tzn prawko mam ale nie wsiądę po x latach z dzieckiem do auta. Musiałabym mieć czas sobie przypomnieć jeżdżenie.

U nas były już spacery po 1.5h więc w sumie dałoby radę podjechać gdzieś.. chyba pójdziemy w bezpieczną opcje i jak będzie cieplej weźmiemy ją do mnie do domu i do parku który mam pod domem praktycznie, a jest bardzo fajny.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mnie już powoli nie starcza, ale się boje trochę dalej zbieram się w sobie od wczoraj, żeby sobie podjechać na swoją starą dzielnię, ale pakowanie wózka do samochodu po to, żeby zrobić potem 30 minut spaceru i potem znowu pakować mnie trochę na razie jeszcze przerasta 😅

W ogóle mam rozkminę, czy na 10 min jazdy + 30 min spaceru (w porywach może do 40) + znowu 10 min jazdy dziecko moze zostać w foteliku czy trzeba brać gondolę?
    Na raz jak musisz i nie masz innej opcji to w drodze wyjątku może i można ale ,żeby to tak często to jednak nie jest zdrowe.

Biedronka@, Blackapple lubią tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na raz jak musisz i nie masz innej opcji to w drodze wyjątku może i można ale ,żeby to tak często to jednak nie jest zdrowe.
    Dlatego dziwi mnie jak wielu rodziców widzę z dziećmi w tych fotelikach, które są używane jako wózek. Ja sama mam dodatkowy fotelik maxi cosi z adapterami do wózka, ale nie użyłam ani razu, bo mam wątpliwości. Użyję tylko jak będzie mega potrzeba i brak możliwości przewiezienia gondoli.

Biedronka@ lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Ja mam te papierowe podkłady pod tyłek i taki podróżny składany jak już gdzieś u kogoś w domu jestem i muszę przebrać na kanapie.

Ej ja nie wiem w jakiej rzeczywistości ja żyję, Annabit do żłobka trzeba rok wcześniej zapisywać 😅😅😅?

Cel95 lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko do tej pory raz zasnęło w gondoli, tak to wszystkie spacery mają scenariusz: oglądanie świata z wózka, wkurzanie się, cyc, może wózek? Absolutnie nie, wózek fuj, chusta, spanie w chuście. Ale ta chusta elastyczna sprężynuje i tak dodatkowo trzymam dziecko, bo jakoś nie czuję tego

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Ja mam te papierowe podkłady pod tyłek i taki podróżny składany jak już gdzieś u kogoś w domu jestem i muszę przebrać na kanapie.

Ej ja nie wiem w jakiej rzeczywistości ja żyję, Annabit do żłobka trzeba rok wcześniej zapisywać 😅😅😅?

Myślę, że nie trzeba 😂 ja po prostu wybrałam taki mały kameralny i na przyszły rok jest tylko 10 miejsc do niego 😃 plus w jednym momencie może być na adaptacji dwutygodniowej tylko jednego dziecko, a mi bardzo zależy żeby to był koniec czerwca, bo muszę wrócić do pracy jak najszybciej

eeemakarena, Maj.a lubią tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Nie wszędzie, to trzeba by sie dowiedziec, u nas w wybranym to mam jeszcze czas, moze do września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 19:32

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem fotelik i adaptery wózkowe to raczej na szybkie akcje typu wyjście do przychodni czy zakupy, tak na spacer to lipa

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie karuzele do łóżeczka drewniane polecacie?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wpadli wieczorem jeszcze Rodzice i znowu tyrada o skarpetkach, foch, że nie chcę ich zakładać (25-26 stopni u nas w mieszkaniu), a na koniec "To ja nie będę tu przychodzić", mój Mąż wkurwiony "Myślę, że to dobry pomysł". Doskonale, już się skłóciliśmy na porządnie, a Mały nie ma jeszcze miesiąca... Smutno mi, że u Mamy muszą wygrywać instynkty kontrolowania mi życia, a już tak dobrze się zapowiadało przed urodzeniem...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 1968 1969 1970 1971 1972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ