CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh nie chwal dnia przed zachodem słońca
Cały dzień na mnie, przytulenie, karmienie co sekundę, a dalej była niespokojna, płaczącą.. dałam jej 30ml mm teraz to jakiś nagle się uspokoiła
Także tyle z nich sukcesów z kp I przyrostami wagi. Cały dzień myślałam, że może się uspokoi ale teraz już pod wieczór po prostu zabrakło mi siły i pomysłu a ewidentnie była dalej głodna. Już mi zaczęło drętwieć Cały ciało.
Położna mi napisała, że może to gorszy dzień, i żeby zobaczyć co jutro, ale średnio mi się chce w to wierzyć
Pewnie będzie płacz też całą noc a mi już słabo z bezsilności i braku pomysłu co zrobić i jak pomóc
Mój Mąż to wstaje, buja, zmienia 95% pieluch, tańczy z nią, kiwa, kanguruje, zwykle to działa, ale dziś to nie bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 21:37
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U nas na pewno młoda za cel sobie postawiła - nie dać nam skończyć serialu
A został nam jeden odcinek 🙈
Mam pytanie do co pampersów - kiedy przeszłyście na 2? Co raz częściej siku idzie bokiem gdzieś, dzisiaj kupa. Nie wiem czy za luźno dopięłam czy to czas na 2ki. Pępek już dawno zagojony więc w sumie chyba można spróbować? -
Elza1234 wrote:U nas na pewno młoda za cel sobie postawiła - nie dać nam skończyć serialu
A został nam jeden odcinek 🙈
Mam pytanie do co pampersów - kiedy przeszłyście na 2? Co raz częściej siku idzie bokiem gdzieś, dzisiaj kupa. Nie wiem czy za luźno dopięłam czy to czas na 2ki. Pępek już dawno zagojony więc w sumie chyba można spróbować?
U nas ostatni tydzień jest często zużyty Pampers.. chyba do 15 dziennie bywa że idzie (zawsze kilka to takie leciutko pobrudzone ale zmienić trzeba). Przez to nam się 1ki skończyły a nie zamawialismy, bo Teść nam zamówił ogromną pake. Utknęła w dostawie dłużej i musieliśmy użyć dwójek. W sumie były ok, lekko większe, ale też spoko. Różnica nieduża. Więc możecie myślę już spróbowaćElza1234 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Katikat wrote:My po pierwszej wizycie u pediatry i mamy uciekające oczko podobno zez
miała któraś z Was styczność? Co okulista moze poradzić dla takiego maluszka?
-
Lola93 wrote:Dawno się nie odzywałam, przepraszam ale właśnie dlatego że u mnie kopia Tanashi. Jeszcze wcześniej młody miał godzinę kolki i 18:45 się zaczynało, gdzieś godzinę później kończyło. Od tygodnia płacz jest właściwie cały dzień, może nie taki jak na kolki aż ale no płacz normalny płacz. Byliśmy dzisiaj na pobraniu krwi, musimy mocz powtórzyć bo tam bakterie wyszły ale robiliśmy to z tym woreczkiem i mogło się coś zabrudzić… pediatra zasugerowała odstawić nabiał, ale skórę ma czystą, przyrosty dobre pieluszki ok, no ale faktycznie może to to. Nie mam siły teraz kombinować z gotowaniem więc jakiś catering ogarnę. Tanashi na maxa rozumiem…
To z przykrością witam w klubie i współczuję 😭
Elza kolki zdecydowanie. Do tej pory płakał np..przed kupą albo przy gazach, ale jak puściły to od razu się uspokajał. A dziś płakał w zasadzie cały dzień takim nieutulonym płaczem, odcinało go że zmęczenia na pięć minut w sen i znowu się budził z krzykiem. A alergia na bmk zwykle ujawnia się w 5-6 tygodniu, u córki w szóstym zaczęły się objawy, więc obstawiam że to samo. No nic, zobaczymy czy będzie poprawa za te 2-3 tygodnie -
Karola3xJ:D wrote:Tak piszecie o serialach. Ja się jakoś powstrzymuje przed puszczaniem czegoś przy małej. Żeby nie słuchała niczego takiego ani nie widziała ekranu. Oglądacie wszystko w słuchawkach? Tak żeby dziecko ekranu nie widzialo? Czy ja jakaś nadwrazliwa?
Ja oglądalam w słuchawkach, młody spał na mnie tak skóra do skóry i głowę miał w stronę mojej szyi, nie widział ekranu:) -
Karola3xJ:D wrote:Tak piszecie o serialach. Ja się jakoś powstrzymuje przed puszczaniem czegoś przy małej. Żeby nie słuchała niczego takiego ani nie widziała ekranu. Oglądacie wszystko w słuchawkach? Tak żeby dziecko ekranu nie widzialo? Czy ja jakaś nadwrazliwa?
My z Mężem bez dźwięku oglądamy w pokoju gdzie jej nie ma, jak druga osoba ma swoją indywidualną warte czyli albo karmie albo on się przytula z Małą itp
Ale no dużo tego oglądania nie było może z dwa odcinki mi się udało a mu część 2 meczy xd23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Druga rzecz którą ja budzi to moment kiedy chce się do męża przytulić 🙈
Ogólnie nie włączamy tv przy niej za bardzo, chyba że mocno śpi w wózku, to tak po cichu. Ale u nas to maks wiadomości albo mecz siatkówki. Jak się budzi to wychodzę z nią z dużego pokoju -
Ja się trochę obawiam bo syn oglądać bajki i za chwilę będzie problem bo przeciez będą w tym samym pomieszczeniu. On się wychowywał bez tv przez ponad 3 lata. Małą nie wiem jak uchronić. Głupio tak gonić syna na górę ,żeby sam siedział i oglądał bajki. Nie wiem co zrobić z nimi. Musi być wilk syty i owca cała.
-
xSmerfetkax wrote:A muzyki normalnie słuchacie? 🤔
Kurcze Tanasi to brzmi jak najgorszy kaliber. Kij wie czy to alergia czy kolki. Szkoda ,że drugie ma to samo co pierwsze. Ja się zawsze zastanawiam czy w tym nie pomaga paracetamol. Z drugiej strony ładuj codziennie przez 3 miechy w dziecko lek. Wątroba mu wysiądzie...
Może warto jednak iść do jakiejś mądrej głowy typu gastolog? Może coś wypatrzy? W kosmos latają a z kolką nikt rady nie daje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 22:23
-
Ja jakoś nie widzę czasu na seriale, tyle że siedzimy z telefonami ale to wiadomo że ekran jest za małą, tak żeby nie widziała. A muzyki słuchamy normalnie, mąż nawet z nią tańczył tylko zwracałam mu uwagę żeby może nie pobudzał jej czymś szybkim po 22 😅
-
Ja przy pierwszej córce tak wszystkiego mocno pilnowałam, żeby było cicho itd
Teraz wychodzę z założenia, że przy starszej i tak jest taki jazgot, że serial to pikuś. Oglądałam normalnie jak starsza była w przedszkolu. Ale to i tak jak spała przy cycu. Radia ani muzyki nie słucham 😅 -
Karola3xJ:D wrote:To pediatra nie okulista ani neurolog. Może.widzi coś,co mine samoistnie . Specjalista by się musiał wypowiedzieć.
Awokado No wlasnie to tak trochę ucieka oko ja zauważyłam przy zasypianiu ze jedno trzoche za bardzo skręca.. tak to ja nie widzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 23:56
-
Stwierdzony zez u dziecka, które nie ma miesiąca? Dostałam informację, ze jak się po 3 miesiącach utrzymuje to problem .
My oglądamy telewizję, słuchamy muzyki, młody ma zawsze zasłonięty ekran. Każdy mówi, żeby nie spał w dzień w ciszy, że ma rozróżnić dzień od nocy. I rozróżnia.
My pampersów 2 uzywamy od jakichś 2 tygodnii.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:24
Katikat lubi tę wiadomość
-