X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Amoze super, że już wróciliście 🤗 zdrówka dla Was ❤️
    Szarlotka współczuję bardzo stresów, na pewno będzie już wszystko dobrze ❤️

Ja ostatnie dni sama z bobasem, mąż wrócił tylko na dwa dni i zaraz znowu w delegację. Pierwszy dzień synuś Aniołek a potem się zaczęło wstawanie co godzinę nawet w nocy i bardzo lekki sen cały czas, problemy z zasypianiem i płaczki bez powodu. Teraz zasnął na mnie i nie mam serca go przenosić bo widzę, że wymęczony. Także z 6 godzin snu w nocy mamy teraz niezłą zmianę 🙈 może to ten skok, bo ewidentnie potrzebuje bliskości. Nawet teraz się przebudził z płaczem, przysunął się do mnie bliżej i zasnął.

Cieszę się, bo podwoiliśmy wagę urodzeniową 🙏

Nineq ile razy dziennie podajesz mm? Te po 120-150ml

Motylek🦋, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ,choruje na te bonetki. Przed kupnem powstrzymuje mnie fakt,że zawsze szybko zgubię ładną czapkę.

Cel położna zwracała uwagę ,że wolno przybiera ale nie chce mi się już niczego słuchać więc powiedziałam jej ,że ma nie przychodzić. Niby bardzo fajna babka,rozsądna no ale mam dosyć na głowie innych ludzi.

Tanasi ja poszlam w te ciuszki z lindexa właśnie przez tą regulacje nap i rękawków. No i spodenki jako jedyne ma dobre w pasie bo reszta firm jej zjeżdża

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, 120 ml było ok. 7 - 8x, 150 ml wczoraj 6x, a dziś może być 7x, bo na wieczór zjadł 120 ml i pewnie przed północą się obudzi.

Muszę ta kupę poobserwować. Gorzej, jak robi w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 20:44

Lauraa lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola też byłam na nie chora od zeszłego roku więc teraz zamówiłam i dla małej i dla mojej dwulatki. Myślę, że będą slodko w nich wyglądać.

Z położną dobrze zrobiłaś.

U nas na noc dziś też rampersik z lidex, lubię ich za suwaki. W ogóle jak dla mnie powinni robić w każdych dziecięcych piżamach suwak, bo te napy w nocy bywają męczące 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę myślałam że tylko nasza tak dzisiaj śpi, aż zaczęłam się martwić czy ten długi nocny sen jej nie zaszkodził że przez resztę dnia była taka śpiąca, ale chyba musiała nadrobić spanko 😅 teraz już wszystko po staremu, oczy szeroko otwarte i wizja nocy trochę mnie przeraża, ale ważne że z młodą wszystko ok

Amoze dobrze że wszystko u Was w porządku, musicie teraz odpocząć w domku ❤️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U nas tez idzie w długość niż szerokość. I nie wiem dlatego jakie ciuchy na chrzest zamówić.

Dostaliśmy paczkę pampersa 1... ktoś nie dopytał i uważał, że jak młody ma 5 kg to będzie pasować. Wykorzystuję tylko na dzień, na noc zakładam 2 wszystkich marek.

Dzieci karmione tylko mm – jakiej konsystencji jest u Was kupa? Bo ja mam rozkmknę czy u nas nie jest przypadkiem zbyt luźna i czy nie zmieniać mleka 😮‍💨je normalnie i przybiera na wadze więc w sumie jest ok, no ale...
    Luźna jak guma w gaciach
    A tak poważnie konsystencja taka serka wiejskiego e kolorze musztardy

Dziewczyny a co polecacie na jesień/zimę za kombinezony? Mam na vinted Engel kombinezon zaznaczony na pewno, czas chyba o tym pomyśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 20:52

Nineq lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla córki miałam Engela, ale widzę że teraz się pojawiło dużo nowych marek z welniakami i są na zamek, to na plus, więc chyba będę na coś takiego polować, bo engel z tymi guzikami mnie czasem denerwował. Córka jak była okrąglutka w brzuchu to te guziki lubiły się rozpinać 😅

Elza1234, Gusia_ lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście miały coś fajnego to wrzućcie link :)
    Wg zastanawiam się nad rozmiarem, bo u nas teraz takie duże 56 i 62. I nie wiem czy brać 74 czy 68. Chybs lepiej większe? Zawsze rękaw można podwinąć a dłużej posłuży

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem kupiłam na wyprzedaży w Zarze. Były po 149. Uważam, że fajna cena :)

Elza ciężko powiedzieć, dzieci różnie rosną 🤷‍♀️ jak Ci intuicja podpowiada tak szukaj ;)

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Niech teraz on z nią tańcuje. :p

Mój to ostatnio spal o 16, godzinę w wózku u teściów. Od tamtej pory tylko turbi drzemki przy cycku albo w drodze, ale ulewanie go budziło i znów były płaczki.

Codziennie się łudzę że pójdzie spać szybciej niż o 22/23 na noc, ale codziennie mam bolesne zderzenie z rzeczywistości 🙈😜

No on często z nią tańcuje i tuli ale tym razem nie przeszlo. Nawet przy piersi był kwik bo jednak nikt nie lubi być budzony, a mój Mąż to najbardziej. Tzn teraz jak jest Dzuecko wstaje po kilka razy w nocy wiadomo ale przed dzieckiem i np po robocie jakbyś go obudziła za wcześnie to inny człowiek jakby go osy pogryzły i wstąpiły w niego moce wściekłości.

Także może po nim ma reakdje na budzenie

Co ciekawe właśnie mój Mąż i najlepsza przyjaciółka tak mają. Naprawdę współczuję ludziom, którzy muszą ich budzić.

Tylko bobas ma taryfę ulgową bo właśnie zawsze tak robimy, że Max ogarnia pieluchy i wynoszenie oraz lądowanie w łóżeczku, a ja w tym czasie idę do łazienki i potem szybkie karmienie I tyle

Póki co spi xD ale było to okupione leżeniem z nią dłuższy czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 21:38

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza syntetyki to używki Reima,Polarn O pyret ,wełniane to Janus, Joha,Cubus.Engel to się rozciąga okrutnie.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza Engel ogólnie wypada spory. Ja dla córki że stycznia miałam rozmiar 56 i on do kwietnia był dobry :) a ona też malutka nie była

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak gadamy o zimowych rzeczach to polecam Wam wełniane kominiarki z ManyMonths. Ja kupiłam córce w 2022 i ona cały czas nosi tę samą czapkę na zimę xd miała rozmiar bodajże 1,5-4 lata i on serio rośnie razem z dzieckiem. Genialna sprawa i ile kasy zaoszczędzone xD

Margareetka, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny jaka jesien, jaka zima, o czym mowa 😶🙂‍↔️ ja tej myśli nie dopuszczam do siebie...

W Łodzi dzisiaj 3ci dzień festiwalu, tak dają że i u nas 9km dalej słychać 🫢
    Swoją drogą to takie ciekawe odczucie, leżeć w łóżku z gołym cyckiem, karmiąc tego małego smerfa w półmroku i słyszeć te dźwięki stamtąd myśląc jak ludzie tam imprezują teraz 😶 🙃

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakiś magiczny przeskok bo mam wrażenie że bobas już tak z pół dnia ma aktywności 🤡 a ja myślałam że będzie spał i spał i spał, trochę się rozmarzyłam w tym czasie noworodkowym i widzę że już coraz mniej czasu dla siebie będę miała 😆🥲

U nas dla odmiany młody idzie też wszerz, rety jaki to pulpet się robi 😆 jak nie moje dziecko! Pierwszy był chudzielcem, to niesamowite jak dzieci mogą się różnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 22:11

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jezu dziewczyny jaka jesien, jaka zima, o czym mowa 😶🙂‍↔️ ja tej myśli nie dopuszczam do siebie...

Dokładnie, jakie wełniane kombinezony 🫣 ja bym chciała jeszcze trochę lata, mam dla młodego fajne rampersy i komplety muslinowe, a tu zupełnie pogody na takie stroje :(

age.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ