CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jako że dostaliśmy 3 paki pampersa i boję się odparzen to kupuję babydream na zmianę i są fajne. Huggies też. A jak dada biała? Ktoś testował? Bo złota zawsze rozmiar za mała mam wrażenie.
Lupilu się obawiam, bo ich chusteczki odparzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 15:12
-
Elza1234 wrote:Co do pampersów - u nas dady i lupilu przeciekają okrutnie
Huggies sa spoko - ale chyba u nas już 3ki, bo 2ki jakieś krótkie
Tak na wyjścia zakładamy młodej Bambo coś tam - takie bambusowe, fajne sa, tylko drogie
Jak masz pampers premium care to w środku są takie boczne elementy które można jakby oderwać i wtedy nie wylewa się bokiem
Ale moje odkrycie tanich pampersów są z Belli (ta firma od podpasek), koleżanka mi dała paczkę i są naprawdę spoko i są tanie
Współczuję wam tego refluksu strasznie
Annabit co do tej wysypki to u koleżanki córki wyglądali jak taki AZS, głównie na zgięciach stawów i miała straszną ciemieniuche
A z tym ulewaniem, zastanawiam się jak wygląda że dużo ulewa
Bo u nas to czasem po jedzeniu przy odbiciu coś poleci, czasem po czasie przetrawione, ale jakoś nie martwią mnie te ilości - choć może powinny? Sama nie wiem
Też myślałam, że przerzucamy się już na huggies trójki, ale jednak są za luźne w nogawkach i też siki przeciekły 🤣 -
Anabbit wrote:Dziewczyny jakie są objawy skórne alergii na bmk ?
Mała od Środy ma wysypkę na całym ciele, co prawda delikatna i się nie pogarsza, ale no wszędzie ma małe kropeczki. Do tego od poniedziałku niesamowicie się pręży, robi czerwona i ma napięty brzuszek. Zastanawiam się czy to nie to … dziś jedyne kiedy nie płacze to gdy je. Z tym, że ona chce jeść ciągle i już dwa razy mi się zrzygala jedząc 😔
U nas najpierw była wysypka, najpierw na buzi z takimi czerwonymi plamami, potem na nóżkach wyszła. Wcześniej mieliśmy trądzik niemowlęcy, więc myśleliśmy że to dalej to, tylko już inny etap. Potem doszły nam bóle brzuszka i wodnista śluzowata kupa. Dodatkowo pediatra powiedziala nam, że od alergii może go odparzać pupa. I było to samo, ciągle na cycku że aż mu się zdarzyło ulać, a raczej nie ma do tego tendencji. Od środy zaczęłam dietę bez bmk i czekamy na efekty.
Celina okropna sytuacja 😥 ale widać, że ktoś nad Wami czuwa.
Revolutionary współczuję tego męczenia się bobasamojemu się zdarzy ulać takim twarożkiem jak go męczy dłużej czkawka to widać po nim, że to nic przyjemnego.
-
Nineq wrote:Jako że dostaliśmy 3 paki pampersa i boję się odparzen to kupuję babydream na zmianę i są fajne. Huggies też. A jak dada biała? Ktoś testował? Bo złota zawsze rozmiar za mała mam wrażenie.
Lupilu się obawiam, bo ich chusteczki odparzają.
My właśnie mamy testy białej dady i póki co oceniam na plus. Nie mamy odparzeń jak po złotych. Co do przeciekania to nie przeciekła nam jeszcze bokiem ani tyłem. Za to dziś podczas leżenia na brzuszku i pójścia dużej kupy przeciekła przodem 😅 więc nie wiem czy to liczyć jaki przeciek xdNineq, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Nam przeciekły tak przez udo pampers premium care, ale to był pojedynczy incydent, więc może były źle założone. I ogólnie to jedziemy cały czas na pampersach premium care i harmonie, no i nas nie odparzają, nie wiem czy mi się takie złote, nieodparzające się dziecko trafiło czy jednak są za bardzo demonizowane czy może w ogóle to kwestia dobrego kremu, no ale generalnie jestem z nich zadowolona. Są bardzo chłonne, no i te premium care mają tą kieszonkę to dodatkowy plus.
-
My ogółem używamy złotej dady i u nas się sprawdza. Biała też testowaliśmy i jest spoko, ale rozmiarowo jest na pewno troszkę większa niż złota 😁 Huggies też mieliśmy jedną paczkę i też oceniam na plus. U nas kompletnie nie sprawdził się pampers 🤷🏽♀️
-
A do naszego czerwcowego bingo możecie dodać zakażenie rany sutka gronkowcem 🤡
CDL wysłała mnie na posiew, bo ta rana nie chciała mi się goić za bardzo i ciągle karmienie mnie bolało. No i dobrze miała przeczucie, że coś tam jest.
Tak jak ciąża przebiegała u mnie super, tak teraz początek macierzyństwa to ciągle coś -
Tak zachwalacie te huggies a moje dzieci mają po nich odparzenia 😅 My używamy bambiboo i zdarzył mi się przeciek raz - jak mała zrobiła siku leżąc na boku a miała nisko zapiętą pieluszkę. Tak to trzymają ładnie, ale używamy ich ponad 4 lata i jestem przyzwyczajona
Co do alergii na bmk to moja córka miała ogniste, szorstkie policzki i ulewała. Zwracała też po mm bardzo, miała zdiagnozowany zespół zapalenia jelit. Wysypek nie miała. Za to dziwne plamy i kaszkę na ramionach ma od AZS. Objawy AZS też się diagnozuje u niemowląt jak cośale wysypka tak naprawdę może być od wszystkiego przecież, od płynu do prania, płynu do kąpania. Ciul wie co może uczulić. Moja dwulatka ostatnio dostała wysypki na jak się rąbnęłam i jej bluzkę wyprałam z naszym praniem 👌
-
Elza1234 wrote:Co do pampersów - u nas dady i lupilu przeciekają okrutnie
Huggies sa spoko - ale chyba u nas już 3ki, bo 2ki jakieś krótkie
Tak na wyjścia zakładamy młodej Bambo coś tam - takie bambusowe, fajne sa, tylko drogie
Jak masz pampers premium care to w środku są takie boczne elementy które można jakby oderwać i wtedy nie wylewa się bokiem
Ale moje odkrycie tanich pampersów są z Belli (ta firma od podpasek), koleżanka mi dała paczkę i są naprawdę spoko i są tanie
Współczuję wam tego refluksu strasznie
Annabit co do tej wysypki to u koleżanki córki wyglądali jak taki AZS, głównie na zgięciach stawów i miała straszną ciemieniuche
A z tym ulewaniem, zastanawiam się jak wygląda że dużo ulewa
Bo u nas to czasem po jedzeniu przy odbiciu coś poleci, czasem po czasie przetrawione, ale jakoś nie martwią mnie te ilości - choć może powinny? Sama nie wiem
Normalnie dzieci ulewaja, ale to jest raczej tak im cos tam wypłynie, kilka razy i nie duża ilość. A jak w naszym wypadku to są aż chluśnięcia. Po każdym jedzeniu, po czasie, nawet pk dwóch godzinach. Nieraz idą nosem, nieraz samo mleko a czasem "twaróg"... gdybyś miała jak u nas to na pewno byś wiedziała że to za dużo 🙈 juz nie wspomnę o ilości pieluch tetrowych i ubranek do prania każdego dnia.. 😶2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
CelinaJan wrote:Ja piłam jedną z ekspresu z mlekiem i to ustawioną na 1 ziarenko... Więc bardziej zabarwiona woda.
Pani gastrolog kazała odstawić jakąkolwiek piję. Więc dziś bez kawy mam mega turbo ciężki dzień... zwłaszcza po nocy.
Co do pampersów i przeciekania może anatomia dziecka ma znaczenie, jak sie ułoży?
U nas dada zawsze przecieka...🤷♀️ jedyna firma.. no nie zakładam inaczej przecież.
Juz teraz rozumiem jak mówiliście ze trzeba z pampersami próbować. 😅
No właśnie pomyślałam że przy 3-4 godzinach snu codziennie to funkcjonowanie bez kawy może być ciężkie 😶 niech moc będzie z Tobą 💪
Właśnie wydaje mi się że to może byc też przez to że tym przeciekaniem że młody ma szczupłe i długie nogi to może dlatego mu wypływa 🙈ale pracujemy nad tym pilnie 💪🫡2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4
-
Margareetka wrote:A do naszego czerwcowego bingo możecie dodać zakażenie rany sutka gronkowcem 🤡
CDL wysłała mnie na posiew, bo ta rana nie chciała mi się goić za bardzo i ciągle karmienie mnie bolało. No i dobrze miała przeczucie, że coś tam jest.
Tak jak ciąża przebiegała u mnie super, tak teraz początek macierzyństwa to ciągle coś
Auć. Współczuję 😔🫂2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4
-
Nineq wrote:Jako że dostaliśmy 3 paki pampersa i boję się odparzen to kupuję babydream na zmianę i są fajne. Huggies też. A jak dada biała? Ktoś testował? Bo złota zawsze rozmiar za mała mam wrażenie.
Lupilu się obawiam, bo ich chusteczki odparzają.
My używamy dada białe. Dla nas super są, nic nie przecieka i fajne promki są. Z tym, że u nas na szczęście nigdy nie było problemu z odparzeniami (używamy tylko mąki ziemniaczanej).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 17:03
Nineq lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Tak zachwalacie te huggies a moje dzieci mają po nich odparzenia 😅 My używamy bambiboo i zdarzył mi się przeciek raz - jak mała zrobiła siku leżąc na boku a miała nisko zapiętą pieluszkę. Tak to trzymają ładnie, ale używamy ich ponad 4 lata i jestem przyzwyczajona
Co do alergii na bmk to moja córka miała ogniste, szorstkie policzki i ulewała. Zwracała też po mm bardzo, miała zdiagnozowany zespół zapalenia jelit. Wysypek nie miała. Za to dziwne plamy i kaszkę na ramionach ma od AZS. Objawy AZS też się diagnozuje u niemowląt jak cośale wysypka tak naprawdę może być od wszystkiego przecież, od płynu do prania, płynu do kąpania. Ciul wie co może uczulić. Moja dwulatka ostatnio dostała wysypki na jak się rąbnęłam i jej bluzkę wyprałam z naszym praniem 👌
My jedziemy jutro do naszej profesor żeby obejrzała Julka, bo na suche dłonie, stopki i na łokciach i ogólnie niewidoczna kaszkę na ciele tylko czuć grudki⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
AZS może być rodzinny, ja niby miałam jako dziecko ale nic strasznego po prostu sucho w zgięciu łokcia23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:AZS może być rodzinny, ja niby miałam jako dziecko ale nic strasznego po prostu sucho w zgięciu łokcia
Mój mąż od dziecka ma strasznie suchą skórę, może Julian przejął to dziadostwo po tacie ☹️⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓