CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex my nadal bez prądu, niby ma być pod koniec sierpnia, ale termin realizacji mija im w październiku, więc uwierzę jak zobaczę 😅. Mamy położone kafelki, gotową całą jedna łazienkę i kończymy ściany, po wygrzaniu zaczniemy kłaść parkiet, kuchnia już zamówiona i czeka na odbiór, schody i drzwi będą we wrześniu, więc w zasadzie wtedy moglibyśmy się wprowadzać. Ale jak to wszystko wyjdzie to zależy od prądu tak naprawdę.
-
Aj no tak, bo wy też dalej na budowlanym?
Tak czy inaczej jesteście dużo przed nami, u nas skończona podłogówka, także jeszcze w kij roboty. Swoją drogą do października niedaleko 🙃Tanashi lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
kasssia wrote:Elza Tanashi super 👍🏻 ja też mam postanowienie na sierpień, żeby więcej korzystać z pomocy przy starszej.
Przed porodem byłam taka „ja siama”
A teraz już mi przeszło i jestem wdzięczna za każdą pomoc jaką dostajemykasssia, Werzol lubią tę wiadomość
-
Tanashi, Alex od kiedy budujecie? My we wtorek finalizujemy w końcu zakup działki, już umówiliśmy od razu geodetę, żeby nam zrobił mapę do celów projektowych. Mamy ambitny plan, żeby się wyrobić z budową do grudnia 2028 😅 więc jestem ciekawa ile realnie to trwa i ile opóźnienia sobie doliczyć do naszych planów xD
-
Margareetka wrote:Tanashi, Alex od kiedy budujecie? My we wtorek finalizujemy w końcu zakup działki, już umówiliśmy od razu geodetę, żeby nam zrobił mapę do celów projektowych. Mamy ambitny plan, żeby się wyrobić z budową do grudnia 2028 😅 więc jestem ciekawa ile realnie to trwa i ile opóźnienia sobie doliczyć do naszych planów xD
To chyba dużo zależy od finansów, ekip i właśnie od energetyki 😅 u nas poszło szybko bo zaczęliśmy na przełomie stycznia/lutego 2024 a wprowadziliśmy się w kwietniu 2025. Ale wzięliśmy kredyt, ekipy w większości zaufane i w dzień wyprowadzki udało się przejść z budowlanego na normalną taryfę 🫣
Ja właśnie jem ciasto które udało mi się wczoraj upiec, jak ktoś ma termomixa to polecam maślankowiec ze śliwkami. Ja akurat dałam borówki 😅 w sumie można podejrzeć przepis w necie to nawet termo nie potrzebny 😁
Dzisiaj udało nam się już zaliczyć spacer, a popołudniu jedziemy w odwiedziny do przyjaciół 😊 miłego dnia wszystkim!Margareetka lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:To gratuluję, bo mi dopiero mija przy drugim dziecku 😅
Ja od kiedy wyjechałam na studia 14 lat temu to byłam ciągle taka że wszystko sama. I chyba się zmęczyłam tym już 😅
A to pierwsza wnuczka moich rodziców także nie będę im odbierać tego, szczególnie że nam się nie wtrącają
-
Nie wiem czy mój przykład jest jakkolwiek miarodajny jeżeli chodzi o budowę, bo my z mężem robimy przebudowę starego „bliźniaka”. Trochę inny proces i niestety bardziej czasochłonny plus mąż studiuje, my robimy prawie wszystko sami w tzw międzyczasie no i chwilowo czekamy na środki z czystego powietrza, więc budowa stoi. Może Tanashi będzie lepszym przykładem 😊
Margareetka lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
➡️Starania od 2019.
-AMH 4.60
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
beta 0 😥
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
36 dpt CRL 1.11cm
-
Elza1234 wrote:Serio
Przed porodem byłam taka „ja siama”
A teraz już mi przeszło i jestem wdzięczna za każdą pomoc jaką dostajemy
To u mnie ten sam problem, proszę o pomoc dopiero jak się już przewracam ze zmęczenia 🥵
Podziwiam Was laski za to gotowanie, dzisiaj udało mi się zrobić jajecznicę tylko dlatego że mąż wrócił 😅
Elza udanej sesji ❤️Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Co ile dziewczyny wyjmujecie bobasa z fotelika podczas jazdy? Mamy jutro wyjazd do rodziny 3h a co artykuł czytam to inaczej 🫣
My na razie najdłużej jechaliśmy niecałe 2h to nie robiliśmy postoju. Myślę, że ja na tym etapie zrobiłabym przerwę po 2h lub w połowie drogi w zależności od warunków na trasie i zachowania bobasa 😉 moja śpi zawsze całą drogę 😃Lauraa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny głupie pytanie, ale jak wyglądają odparzenia?
Mamy wysyp czerwonych krostek i ogólnie obszar pod pieluszką jest czerwony. Mała kwęka przez sen, wydaje mi się że to ją boli.
Jakieś rady? Czym smarować? Wietrzenie tyłka już wprowadzone i zaraz usiądę zamówię bambusowe pieluchy. Które polecacie? Gusia, wy chyba macie jakieś sprawdzone? -
Lauraa wrote:Co ile dziewczyny wyjmujecie bobasa z fotelika podczas jazdy? Mamy jutro wyjazd do rodziny 3h a co artykuł czytam to inaczej 🫣
Ale pewnie po tych maks 4 h bym się zatrzymała, jakby była dłuższa drogaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Laura jakby moje dziecko spalo 3h podróży to bym nie wyjmowała wcale 😅 ale u nas trasa do moich rodziców to 7h, więc mam gdzieś te wszystkie zalecenia 🤷♀️
Alex my tak kupowaliśmy dom do remontu i jeszcze mąż studiował, w międzyczasie dwójka dzieci nam się urodziła. Jak o tym myślę nie wiem jak daliśmy radę. Jeszcze to był covid gdzie w sumie nie miałam na początku nawet gdzie i do kogo wychodzić. Chyba wyparłam jak bywało ciężko bo tego nie pamiętam 🤣
U nas weekend bez ciasta, ale msza brat wrócił z Grecji i ma jutro przywieźć jakieś rarytasy, więc tez kulinarnie będzie fajnie
Ja natomiast robię rosół i ogórki w słoiki 🤣
Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Dziewczyny głupie pytanie, ale jak wyglądają odparzenia?
Mamy wysyp czerwonych krostek i ogólnie obszar pod pieluszką jest czerwony. Mała kwęka przez sen, wydaje mi się że to ją boli.
Jakieś rady? Czym smarować? Wietrzenie tyłka już wprowadzone i zaraz usiądę zamówię bambusowe pieluchy. Które polecacie? Gusia, wy chyba macie jakieś sprawdzone?
Bambiboo z Rossmanna, smaruj przy każdej zmianie pieluchy zielonym alantanem i 2-3 razy dziennie Tormentile baby. Mój sposób i zawsze schodzi szybko. No i kilka razy dziennie wietrzenie na podkładzieAnabbit lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Bambiboo z Rossmanna, smaruj przy każdej zmianie pieluchy zielonym alantanem i 2-3 razy dziennie Tormentile baby. Mój sposób i zawsze schodzi szybko. No i kilka razy dziennie wietrzenie na podkładzie
Właśnie nam rodzice w prezencie kupili trochę 😅Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia podobno złe rzeczy szybciej wypieramy z pamięci, ale podziwiam was. U nas bez dzieci a było momentami ciężko. No tylko wiadomo jakby były środki to człowiek by się ogarnął chwila moment, a nie zawsze jest tak kolorowo 😖
A sprawdzała któraś z was bamboolove? Kupiłam paczkę 2 na próbę, ale jeszcze leżą w szufladzie. Opinie na necie słabe 😒Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
➡️Starania od 2019.
-AMH 4.60
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
beta 0 😥
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ja do wczoraj byłam wykończona, deprywacja snu daje się we znaki, wczoraj miałam taki zjazd emocjonalny że wjechały myśli pt „na co mi to było”. I tak nieźle że dopiero po prawie 3 miesiącach.
Ale chyba ktoś czuwa nade mną i wysłuchuje moje modły i widzi że już nie dawałam rady bo młody dziś w nocy spał 6-7 godzin ciągiem. 21/22 do 4. Byliśmy ze starym w szoku. I się wyspałam. Jezu życie stało się piękniejszeWerzol, Elza1234, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Alex_92 wrote:Gusia podobno złe rzeczy szybciej wypieramy z pamięci, ale podziwiam was. U nas bez dzieci a było momentami ciężko. No tylko wiadomo jakby były środki to człowiek by się ogarnął chwila moment, a nie zawsze jest tak kolorowo 😖
A sprawdzała któraś z was bamboolove? Kupiłam paczkę 2 na próbę, ale jeszcze leżą w szufladzie. Opinie na necie słabe 😒
Annabit, podsypuj tez mąka ziemniaczana, serio pomaga. A jak młodą boli to od razu sypnij. U nas zadziałało cuda. Ja smaruję kremami i maściami grube warstwy, żeby zabezpieczać.