X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My rozważaliśmy trzy lata temu kupno wybudowanego domu do remontu, ale właśnie po przemyślenia sprawy doszliśmy do wniosku, że to trochę kupno kota w worku i nie wiadomo co nas tam spotka. A szukanie działki w okolicy Krakowa nie było najprostszą sprawą, szukaliśmy działki idealnej dwa lata, ale w końcu się udało i po prawie roku od umowy przedwstępnej będziemy finalizować transakcje u notariusza 😊

A jakiej wielkości pokoje mają Wasze dzieci? Za tydzień idziemy do architekta robić wstępny projekt i tak się zastanawiam, czy takie pokoiki po 12m2 będą wystarczające?
    Moja córka ma duży pokój, 28m2.
    Julek ma pokój z nami póki co i zastanawiam się gdzie go ulokujemy, ale my generalnie mamy duże pomieszczenia więc przynajmniej te 24m2 będzie miał.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Nie zdążyłam wam powiedzieć ale niestety echo serca wyszło nienajlrpsze. Po tym covidzie :( mamy odroczone szczepienia, leki i kontrolę za msc. Martwię sie:(
    Jeju strasznie współczuję ☹️. Nawet nie wiem co mądrego mogłabym napisać.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj w nocy młody spał z jedną pobudka od 20.30 do 6.45. O 6.45 ja go obudziłam bo mi cycki wysiadały.

Wy nie budzicie już chyba dzieci ? Mój jest wielki. 68 nosi, 6kg w 6tyg życia xd

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj w nocy młody spał z jedną pobudka od 20.30 do 6.45. O 6.45 ja go obudziłam bo mi cycki wysiadały.

Wy nie budzicie już chyba dzieci ? Mój jest wielki. 68 nosi, 6kg w 6tyg życia xd
    Moj 62 cm, ok. 5,3-5,4 kg. Nie wybudzam, bo sam się wybudza co 3, 4h, wychodzi 2x jedzenie w nocy.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Jeju strasznie współczuję ☹️. Nawet nie wiem co mądrego mogłabym napisać.

Mam nadzieje ze się to cofnie...póki co ma jakby nadciśnienie. Tak zrozumiałam. Szczęście w nieszczęściu że go nie szczepiliśmy. Miał " tylko" katar
    Ponoć mogłoby być źle jakbyśmy mu dowalili szczepionkami.

• asiun Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mam nadzieje ze się to cofnie...póki co ma jakby nadciśnienie. Tak zrozumiałam. Szczęście w nieszczęściu że go nie szczepiliśmy. Miał " tylko" katar
    Ponoć mogłoby być źle jakbyśmy mu dowalili szczepionkami.
    Oj tak szczepienie może sporo namieszać, ja po szczepieniu córki spędziłam z nią trzy miesiące w szpitalu.
    Ja wierzę w to, że wszystko się cofnie. Duży, silny chłopak 😊 będzie dobrze- musi być !

Co do wybudzania, ja już wcześniej pisałam, że nie wybudzam. Wybudzalam jedynie pierwsze doby po porodzie aby rozbujac laktację, w sumie to jeszcze w szpitalu, w domu już wcale.
    Mały przybiera 300-400g tygodniowo, więc nie widzę sensu wybudzania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 19:27

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mam nadzieję, że się cofnie, współczuję bardzo.
    Mój też się sam wybudz i prawie od początku się wybudzał, bo to jest cycoholik jak już kiedyś mówiłam 😅 A ma dopiero pewnie z 4 kg i 58 cm.

A co do pokoju dla dziecka jeszcze, to moje na razie nie ma, bo mam traumę po remoncie a trochę musielibyśmy pozmieniać, żeby mu wygospodarować, więc pewnie będzie miał pokój za jakieś 2 lata i jakieś 12 m2 to będzie.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Oj tak szczepienie może sporo namieszać, ja po szczepieniu córki spędziłam z nią trzy miesiące w szpitalu.
    Ja wierzę w to, że wszystko się cofnie. Duży, silny chłopak 😊 będzie dobrze- musi być !

Co do wybudzania, ja już wcześniej pisałam, że nie wybudzam. Wybudzalam jedynie pierwsze doby po porodzie aby rozbujac laktację, w sumie to jeszcze w szpitalu, w domu już wcale.
    Mały przybiera 300-400g tygodniowo, więc nie widzę sensu wybudzania.

3msc ?! O matko. Co się stało?! Nie wiem czy chce wiedzieć

• Katikat Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale słabo :( ściskam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kurczę, współczuję:(

Powiem Wam że pociesza mnie to, że mojej mamie też przez cały dzień nie udało się odłożyć młodego do łóżeczka czy do wózka, a na rękach też spał jej po 5 minut i pobudka. Nie czuję się takim nieudacznikiem teraz 🤣

Gorzej że chyba się przebodzcowal gośćmi i teraz nadal nie śpi 🙈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna serce powinno się zregenerować, tak potocznie mówiąc. Jeśli tam nie doszło do jakiesj niewydolności albo masywnego zapalenia mięśnia sercowego to się wyliże .

Asiun dajesz historie o szczepieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 20:45

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Luna, współczuję:(
    U nas po zapaleniu płuc wyszło też coś z sercem - miała jakieś dodatkowe skurcze, ale teraz miała kontrolę i było już ok. Trzymam kciuki, żeby u was też ♥️

age.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątroba moje drogie. Zaszczepili mi dziecko kiedy zgłaszałam, że k#$@ robi kupy prawie sama krwią ... Kłócili się ze mną, że szczepienie to najlepsze co mogę dla niej zrobić. Po szczepieniu spała jak zabita, dosłownie kilka dni to trwalo na siłę ją budziłam i wciskalam mleko. Jak już ta sennosc minęła to odmówiła picia mleka, ale tak zupełnie, woda super, mleko nie. Trafiłyśmy do szpitala. A więc jaki efekt szczepienia? Gigantyczny stan zapalny jelit (miała już wcześniej, ale szczepienie zaostrzyło) alt i aspat na poziomie nawet i 2tys.
    Badania, sranie w banie ...krew wysyłali za granicę w poszukiwanie tajemniczej choroby genetycznej lub metabolicznej, nowotwór podejrzewali. Wszystko po to żeby po trzymiesięcznym pobycie w szpitalu powiedzieli, że zawiniło szczepienie.
    Młoda do dzisiaj więcej szczepiona nie była.

Dziś usłyszałam, że Julek ma azs, a po szczepieniu wyszło nam tego więcej, bo "szczepienia już takie są i zaostrzają wszystko co złe w organizmie" . Szlag mnie trafił, że szczepienie znowu nam miesza...niby AZS nic takiego, ale ja jestem po prostu zła...

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My mamy 25m2 i 15 M2 😅 ale ten pierwszy to już jak bawialnia xd pierwotnie w projekcie było 17, tylko poszerzyliśmy dom o metr z jednego boku i taki duży wyszedł. Na razie spoko, bo bobasy będą póki co w jednym pokoju, a w przyszłości myślę córka też nie będzie narzekać. Ale no zdecydowanie nie potrzeba tak dużego pokoju do życia jakby co, mniejsze też spoko xD

25m2 to większe niż niejedna mikrokawalerka xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun Ty przed szczepieniem to chyba miesiac nie śpisz z nerwów

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Asiun Ty przed szczepieniem to chyba miesiac nie śpisz z nerwów
    Po też, dzisiaj minęła trzecia doba od szczepienia i też nie śpię ...

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mega współczuję 😢 mam nadzieję, że to się cofnie, dzieci są mega silne.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jestem mocno szczepionkowa, ale od kiedy mam małego to zaczął mnie ten temat stresować... :(

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jejku, współczuję :(
    Asiun ci za historia :o ja też jestem mega szczepionkowego ale nie ukrywam że takie historie mnie przerażają… też bym na twoim miejscu była obsrana w gacie

U nas sesja minęła fajnie, młoda trochę się denerwowała ale udawało nam się znaleźć pozycje, a to czasem musiała sobie leżeć sama bo nie chciała być dotykana, a potem na odwrót i na rączki. Myślę że będą ładne zdjęcia - pokażę wam potem na fb jakieś :)

Potem poszliśmy jeszcze na pizzę i na długi spacer i tak się zmęczyłam, że o 20:00 po kąpieli i karmieniu zostawiłam rodziców i męża i poszłam spać 🙈 o 21:30 obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem i gdzie moje dziecko
    Młoda ogólnie wieczorem miała takiego gloda że zjadła 140 mleka i spała od 19:30 do 24:00, nakarmiłam ją teraz i nie mogę zasnąć, chyba się wyspałam XD

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Asiun współczuję na maksa.
    My mamy szczepienie w czwartek i też jakaś obsrana jestem 😔
    Elza ty wyspana, a ja dopiero się kładę spać. Młoda śpi od północy, a ja zamiast spać z nią, piekłam ciasto, bo jutro mamy gości.
    Rano muszę jeszcze ogarnąć sałatkę, deskę przekąsek i wyczaiłam w thermomixie jakiś słodki chlebek do rwania. Coś w stylu tego kultowego ziołowego, ale na słodko z czekoladą i orzechami 😋 trzymajcie kciuki żeby moje dziecko nie szalało w nocy i spało do tej 9-10, bo muszę do 15 ogarnąć siebie, ją i chatę.
    Tak w ogóle to ja dziś oficjalnie zakończyłam połóg. Stanę jutro rano na wagę, zobaczymy ile kg mam do zrzucenia. I od poniedziałku projekt “zero slodyczy” czas start 😭🥲

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ