X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Tanashi, Alex od kiedy budujecie? My we wtorek finalizujemy w końcu zakup działki, już umówiliśmy od razu geodetę, żeby nam zrobił mapę do celów projektowych. Mamy ambitny plan, żeby się wyrobić z budową do grudnia 2028 😅 więc jestem ciekawa ile realnie to trwa i ile opóźnienia sobie doliczyć do naszych planów xD

My zaczęliśmy w maju 2024 :) gdybyśmy mieli prąd szybciej to już byśmy mieszkali, bo wylewki mieliśmy w styczniu, więc kwestia wygrzania. No ale niestety walczymy z Energa od 1.5 roku tak naprawdę, ciągle źle rozpisywali przetargi na naszą ulice, dramat jakiś xd

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na pewno będziemy się kredytować, bo chcemy w miarę sprawnie działać. Byliśmy już u doradcy, obgadaliśmy nasze możliwości i zdolność, więc finansowo się to ogarnie. Większość chcemy jednak robić sami, teść już na emeryturze to ma czas i chęci nam pomóc. No i co najważniejsze umie coś zrobić, a nie dwie lewe ręce do roboty 😀

Wow Smerfetka, Tanashi to szybko Wam szła budowa, pocieszyłam się. Bo wszędzie tylko wszyscy straszą jak długo to wszystko trwa 🫣

Ja też polecam na odparzenia tormentile baby tak ze dwa razy dziennie, do tego stosuje wtedy linomag i kąpiel w krochmalu.
    A co do pieluszek bambusowych to ja mogę polecić też Bambo nature, nie miałam w nich jeszcze przecieku.
    https://allegro.pl/oferta/pieluszki-dla-dzieci-bambo-nature-1-new-born-2-4-kg-22szt-10875977205

Kolejny dzień używamy tych białych z dady i nadal wszystko ładnie trzymają 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:08

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy stary dom do generalki bo było taniej niż budować. Trochę szkoda ,że nie było kasy na postawienie takiego domu jakiego się chce. Ale lepsze to niż te nasze 38 metrów w których mieszkaliśmy 8 lat w 4 osoby.

Kurcze,szukam i szukam i z tym paszportem coś poszło nie tak bo nie ma śladu nigdzie..

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jako że dostaliśmy 3 paki pampersa i boję się odparzen to kupuję babydream na zmianę i są fajne. Huggies też. A jak dada biała? Ktoś testował? Bo złota zawsze rozmiar za mała mam wrażenie.
    Lupilu się obawiam, bo ich chusteczki odparzają.

Ja nie lubię dady tej białej też ale z innych powodów niż złotej. Na białej mam wrażenie że nie widac czy jest pełen ten pampers czy nie i słabo przylega u nas w pasie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My właśnie mamy testy białej dady i póki co oceniam na plus. Nie mamy odparzeń jak po złotych. Co do przeciekania to nie przeciekła nam jeszcze bokiem ani tyłem. Za to dziś podczas leżenia na brzuszku i pójścia dużej kupy przeciekła przodem 😅 więc nie wiem czy to liczyć jaki przeciek xd

Nam też przeciekła kupa z dady białej. Słabo przylega w pasie nam wyciekła góra.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy stary dom z lat 70 i go remontowaliśmy, ale prawda jest taka, że szybciej i o zgrozo taniej byłoby go zrównać z ziemią i robić od nowa - stare domy to czasem puszka pandory niestety, pomijając fakt, że trafiliśmy na jednego takiego fachowca, że jakby mi się bardziej chcialo to poszlibyśmy do sądu, ale chciałam iść ze wszystkim jak najszybciej do przodu, szczególnie, że to był sam początek ciąży 😏 przeprowadzaliśmy się w 3 miesiącu i to też była super zabawa XD

Staram się zużyć złote dady 2, ale trzeba szybciutko wymieniać jak się posika, bo inaczej jest ciężko przy tak lekko zapiętej 🤣

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk nie martw się, my kupiliśmy niby budowany na przełomie 1999/2000 i też były kwiatki 🤷‍♀️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy to wypatroszylismy go do zera. Wszystko było od początku robione także stan nas nie zdziwił. Za to później się okazało, że w zgłoszeniu jest zupełnie inny budynek,bliźniak który wygląda totalnie inaczej. Tak więc mamy samowolę budowlaną

U nas 26 stopni a mała naubierana jak rusek,jak nie ma na sobie długich ubrań to zamarza. Kupiłam jej dzisiaj kołderkę do spania z wypełnieniem z dzikiego jedwabiu ,mam nadzieje ,że coś to ja ogrzeje. Te noce chłodne a kocyk polarowy który kupiłam na szybko jest dla niej za ciężki.Nie wiem po kim ona taki zamrzluch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:47

event.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś u gastro na kontroli. Przy okazji skonsultowałam te zmiany na ciele, które mnie wczoraj zaczęły niepokoić...i tak to AZS😐 póki co w bardzo łagodnej postaci. Już wcześniej miał suche dłonie, ale wg pani doktor szczepienie zaostrzyło nam te zmiany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:46

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że stare domy to puszka pandory, my robiliśmy remont piętra w domu moich dziadków z przełomu lat 70 i 80, jak tam prąd był poprowadzony to się dziwię, że nigdy się ten dom się nie spalił od zwarcia w instalacji.

Ogólnie zeszło nam z tym 2 lata (to dłużej niż niektóre dziewczyny dom wybudowały z tego co widzę), ale tak, że mieszkaliśmy w środku i robiliśmy coś w miarę środków finansowych. Nadal nie mamy dwóch szaf takich spiżarkowo-gosodarczych, ale może się je uda ogarnąć niedługo, bo by się przydały.

No i wyszło nam oczywiście taniej niż wybudować dom, ale mieszkanie pośrodku remontu było ciężkie psychicznie, nie polecam :/

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to my też wypatroszyliśmy do zera, ale do kompletu zrobiliśmy tak, że zdjęliśmy stary dach i dobudowaliśmy piętro z płaskim dachem - na tym starym parterze, który wzmacnialiśmy stalowymi podciągami i innymi tego typu rzeczami, które ostateczne kosztowały tyle, że wymurowanie nowych ścian parteru byłoby lepszym pomysłem, bo przynajmniej byłaby szansa, że byłyby proste XDDDD no ubaw po pachy to był, nie polecam nikomu xD do tego po pierwszym plytkarzu skuwaliśmy jedną łazienkę - właściwie to nie trzeba było kuć, bo płytki odchodziły same xD trochę się baliśmy, że jebną komuś na głowę xD

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajny dom, blisko centrum i koło zieleni, ale ostatnio remontowany koło 2005 i no trzebaby było ogarnąć masę rzeczy

Ale akurat Mąż i tak chciał koniecznie coś swojego. A dobrze nam tu w sumie. I jest blisko na szczęście bo dzielnicę obok.

Wyremontować sobie u mnie piętro na poziom naszego mieszkania byłoby mega drogie, no ale z biegiem lat taki jest plan... myślę, że to długo zajmie😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę domów, całe życie mieszkałam tak z ogródkiem. A potem poznałam chłopa i przeprowadziłam się do bloku. Często dlatego bywam u mamy posiedzieć na trawce, prawie jak pod palmami 🏖
    Dopóki młody mały i dopóki zbieramy kasę na większe mieszkanie lub dom, siedzimy na tyłku, bo bez kredytu jest fajnie.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ