X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się podzielić moim odkryciem. Wkładką antypotowa do fotelika - gamę changer. Jeśli wam bobasy płaczą w fotelikach spróbujcie kupić. Można dorwał uzywana to potem odsprzedacie najwyżej. Tylko taka z merino. Przy córce była podróbka jakaś i to nie było to.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę z upałów. Nie lubię za bardzo goraca ale po tym co było to nawet upały przyjmę z radością. Depresji szło dostać
    Jadę dzisiaj komunikacja do centrum. Będzie wesoło z tego mojego zadupia.
    Cel siatki (moskitiery) zamontujcie na okna to będziecie mogli mieć otwarte

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To tak jak u nas. Dodatkowo cycki co któraś noc mnie bolą. Bo raz spi I wstaje o 4 na karmienie i potem o 7 a kolejna noc dzisiaj ok 1.30 potem o 5.30 i przerwa od 5 do 8...ja chyba będę budzik nastawiać na karmienie koło 2 i już.
    Bo jak ma koło 2 to potem wstaje 6.30-7 to jest idealnie. A jak mi wstanie o 1 potem np o 4 a potem o 6...za stara jestem na takie pobudki. Śmiejemy się z koleżanką że po 30 to już nie ten wiek. Nie wiem z czego to wynika ale poprzednim razem miałam fizycznie dużo siły teraz jakaś zmęczona jestem. Mimo że Młody super spi, zwłaszcza w nocy.
    No to u nas pobudki ostatnio ok. 2 - 2.30 i super, bo śpi 5, 6h, ale potem budzi sie 5.30 i nie śpi do 7. I ja razem z nim. Dziś się wkurzyłam i powiedziałam, ze co drugą noc ojciec młodego ma go nakarmić jak się obudzi o tej 2. Bo umawialiśmy się, że pierwsze karmienie ja, drugie on tylko on o 6 wstaje do pracy i w ciągu tych 20, 30 minut nie nakarmi i nie przewinie młodego więc muszę to robić znowu ja. Jak mieliśmy drugie karmienie ok. 4 to obydwoje się wysypialismy, a teraz tylko on, a ja jak zombie w ciągu dnia 🫩i zaczyna mnie to frustrować.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie nie będę odzywać z moimi 4 godzinami snu codziennie jak się czuje może lepiej... 😶🙃

U nas kolejna noc stękania, chyba go znowu meczy ulewanie tyle ze nie krzyczy ale stęka i się wierci non stop. Sen po godzinę, półtorej... 🫩

Od rana tak samo marudny, ja znowu dzisiaj sama i musze trochę ogarnąć bo ostatnia wizyta położnej przed nami. Nie wiem jak to zrobię jak on ma taki humor znow 🫣

Dziewczyny polecacie jakieś leżaczki/bujaczki? Muszę cos zamówić bo odzie oszalec z nim ciągle na rękach - po jedzeniu kiedy ma najlepszy humor muszę go nosić chociaż z pół godziny a tak mogłabym go wsadzić w to zeby głowę mial wyżej niż brzuch i cokolwiek sama zrobić w międzyczasie. Chcę kupić z olx bo nie wiem jak nam sie sprawdzi, tylko nie wiem na co zwrócić uwagę 🤔

Ja tam się z upałów cieszę, dla mnie lata nie bylo w tym roku wcale 😒 jedynie szkoda mi że w końcu nigdzie nie jedziemy, ale no z nim to sie nie da na ten moment 😔

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem fanką upałów i dla mnie to było wreszcie normalne lato od lat 😅 tyle że w Warszawie chyba nie było tak źle z tego co piszecie.

Z bujaczka to ja znam tylko babybjorn jest genialny, na olx jest dużo używek.

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary my mamy babybjorna i jesteśmy mega zadowoleni, kupiłam używany na vinted ale chyba przez to jak fajnie i łagodnie on chodzi i mały lubi w nim siedzieć dałabym nawet pełną kwotę 😅 myślałam też żeby dokupić jakiś elektryczny ale nie wiem czy faktycznie jest sens 🤷🏽‍♀️

My wczoraj byliśmy na kolejnej sesji zdjęciowej, tunbrazdm plenerowej bo poprzednia była u nas w domu i było całkiem spoko, oprócz wrzasków w środku sesji 🤣 ale turbo drzemka i model był znowu zadowolony 😅

Ja chyba wyłączę szybkie pranie i pójdziemy na spacerek 😁

age.png

Wysłany: 11 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam babybjorna ,dziecko fajnie w nim leży ale moja no.....nie toleruje totalnie nic. Tylko ręce. Żadnych pałąków z zabawkami,mat ,bujaczków,wózek wybiórczo.

Letynia lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 11 sierpnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie zastanawiam czy brać taki co jest kołysany na boki jeszcze czy cos w stylu babybjorna 🤔

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png

Wysłany: 11 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Właśnie sie zastanawiam czy brać taki co jest kołysany na boki jeszcze czy cos w stylu babybjorna 🤔
    A nie masz jakieś koleżanki albo kogoś żeby go zmierzyć do babybjorna?
    Albo kupić innyjakis bujany właśnie na boki,przód tyl na próbę. Na olx tego jest pełno za grosze

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam do Was pytanie - macie jakieś pomysły na przydatne prezenty na Chrzest? Wszyscy przy wręczaniu zaproszeń pytają się co potrzebujemy, więc doszłam do wniosku, że zrobię listę prezentów, które by nas ucieszyły, wrzucę do dokumentu google i ludzie będą odznaczać, jeśli się zdecydują żeby coś kupić.

Póki co mam na liście właśnie BabyBjorna, Nosiboo, basen z kulkami (na przyszłość, ale i tak byśmy chcieli jej kupować) i nosidło - ale tu nie mogę się zdecydować czy z LennyLamb, czy z Kavki.

Może macie jakieś swoje must have, które ułatwiają życie z maluszkiem i można dopisać do tej listy?

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    No to u nas pobudki ostatnio ok. 2 - 2.30 i super, bo śpi 5, 6h, ale potem budzi sie 5.30 i nie śpi do 7. I ja razem z nim. Dziś się wkurzyłam i powiedziałam, ze co drugą noc ojciec młodego ma go nakarmić jak się obudzi o tej 2. Bo umawialiśmy się, że pierwsze karmienie ja, drugie on tylko on o 6 wstaje do pracy i w ciągu tych 20, 30 minut nie nakarmi i nie przewinie młodego więc muszę to robić znowu ja. Jak mieliśmy drugie karmienie ok. 4 to obydwoje się wysypialismy, a teraz tylko on, a ja jak zombie w ciągu dnia 🫩i zaczyna mnie to frustrować.

Ja tam jestem zachwycona i tak. Serio. Ale ja to po akcjach z corka byłam nastawiona na pobudki co godz:) więc dla mnie super zaskoczenie nawet jak nie spał dzisiaj od tak 5.30 -8

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś doświadczenie z Nuna leaf grow? Możemy dostać w spadku po jednym dziecku z rodziny i się zastanawiam czy brać, czy jednak kupować babybjorna

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze krzesło do karmienia na chrzciny? Moja najstarsza dostała. Choć my tym razem idziemy w złotą biżuterię bo wszystko mamy . Przy pierwszym dziecku łatwo było wymyślić prezent, teraz totalnie nie, więc już się nawet nie wysilam z tym

Ja pozdrawiam z usypiania małej w chuście. W międzyczasie robię fotki i wystawiam rzeczy na vinted

Upałów nie znoszę, więc najbliższe kilka dni spędzę w domu 😁

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj zapomniałam się pochwalić. Urządziłam sobie wreszcie wychodne i poszłam na Kobido. Ależ to było cudowne. Godzina leżenia z relaksacyjną muzyczka i mizianiem po twarzy 🥰
    Dziś z rozrywek czeka mnie wizyta popologowa. Mam nadzieję, że tam wszystko zagojone i mogę wrócić do ćwiczeń. Nie wierzę, że to piszę, ale przebieram nogami na myśl o porannym bieganiu 😅

kasssia, Margareetka, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie babybjorn jest nie do podrobienia. Widziałam nawet ostatnio u znajomej podróbkę i strasznie twardo chodzi, tak odbija, także akurat kinderkrafta podróbkę omijajcie jak coś

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    To ja sie nie będę odzywać z moimi 4 godzinami snu codziennie jak się czuje może lepiej... 😶🙃

U nas kolejna noc stękania, chyba go znowu meczy ulewanie tyle ze nie krzyczy ale stęka i się wierci non stop. Sen po godzinę, półtorej... 🫩

Od rana tak samo marudny, ja znowu dzisiaj sama i musze trochę ogarnąć bo ostatnia wizyta położnej przed nami. Nie wiem jak to zrobię jak on ma taki humor znow 🫣

Dziewczyny polecacie jakieś leżaczki/bujaczki? Muszę cos zamówić bo odzie oszalec z nim ciągle na rękach - po jedzeniu kiedy ma najlepszy humor muszę go nosić chociaż z pół godziny a tak mogłabym go wsadzić w to zeby głowę mial wyżej niż brzuch i cokolwiek sama zrobić w międzyczasie. Chcę kupić z olx bo nie wiem jak nam sie sprawdzi, tylko nie wiem na co zwrócić uwagę 🤔

Ja tam się z upałów cieszę, dla mnie lata nie bylo w tym roku wcale 😒 jedynie szkoda mi że w końcu nigdzie nie jedziemy, ale no z nim to sie nie da na ten moment 😔

Babybjorn jest ponoć najbardziej polecany przez fizjo

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Też mam do Was pytanie - macie jakieś pomysły na przydatne prezenty na Chrzest? Wszyscy przy wręczaniu zaproszeń pytają się co potrzebujemy, więc doszłam do wniosku, że zrobię listę prezentów, które by nas ucieszyły, wrzucę do dokumentu google i ludzie będą odznaczać, jeśli się zdecydują żeby coś kupić.

Póki co mam na liście właśnie BabyBjorna, Nosiboo, basen z kulkami (na przyszłość, ale i tak byśmy chcieli jej kupować) i nosidło - ale tu nie mogę się zdecydować czy z LennyLamb, czy z Kavki.

Może macie jakieś swoje must have, które ułatwiają życie z maluszkiem i można dopisać do tej listy?

U nas mata kontrastowa i te wkladki z merino do fotelika. Dla starszych to domek na ogrod był hitem i lego duplo ale to tak od roczku

Wysłany: 11 sierpnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A nie masz jakieś koleżanki albo kogoś żeby go zmierzyć do babybjorna?
    Albo kupić innyjakis bujany właśnie na boki,przód tyl na próbę. Na olx tego jest pełno za grosze

Nie mam żadnych znajomych z dziećmi 🙈 no właśnie widzialam że ceny używek nie sa tragiczne dlatego chce kupić uzywany a nie nówkę która nie wiadomo czy się sprawdzi 😉

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀

👩 30🧑 34 🐶 4

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zgadzam się, domek do zabawy jest hitem, chociaż my mamy taki do pokoju. Piękne są Maileg ale drogie jak cholera, my mamy jakiś zwykły drewniany po kimś.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tańszych rzeczy to za około stówkę jest taka piękna seria książek "Our little library". Po angielsku, ale to w zasadzie picturebooki do oglądania, a estetyka super :)

Luna młody kwęka niezależnie od upałów i jest na rękach cały czas, nie widzę różnicy z upałem czy bez xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 10:52

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2077 2078 2079 2080 2081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ