X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas dziś jakieś zintensyfikowane bóle brzuszka, mam nadzieję, że to chwilowe, a nie że to nawrót kolek... Ale dziś dogadaliśmy szczegóły i zdecydowaliśmy, że wyjeżdżamy 20-31 sierpnia na Mazury, więc ekstra 🥹
    U nas były wczoraj. Więc postanowiłam się mocniej pilnować z dieta pod bmk. Dzisiaj za to jest lepiej. Teraz śpi od 14 chociaż kupy jeszcze nie było. My wyjeżdżamy 23.08 :)

Moja trzyma głowę, ale nie za długo. Do przedwacania się jeszcze długa droga.

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wysiadam, małemu tak się przelewa brzuszku i tak przy tym wrzeszczy, że chyba straciłam słuch. Dotąd nie słyszałam żeby aż tak krzyczał...

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ja dziś wysiadam, małemu tak się przelewa brzuszku i tak przy tym wrzeszczy, że chyba straciłam słuch. Dotąd nie słyszałam żeby aż tak krzyczał...

Biedny 😢 może jednak te ostatnie kupy to nie była fizjologia...

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zrobiłam roszady w ciuchach mlodego. Co firma to inaczej 🙄z jednej wejdzie w 62 z innej w 74. Wiecie, że jedyne ciuchy jakie mu kupiłam to do szpitala🤔całą resztę dostałam. W sumie dobrze, bo są egzemplarze, w których nie był ani razu.

Ja właśnie dlatego kupuje tylko hm, next i lindex, bo wiem czego się spodziewać xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wam zazdroszczę tych wyjazdów
    My przez te wesela nigdzie w tym roku nie pojedziemy. Ja już mam tak dość siedzenia w domu i obrębie osiedla. Dobrze że za 2 tyg w końcu jedziemy do mojego rodzinnego miasta, tylko odmiany chociaż bo od czasu pessara się stąd nie ruszałam..

U nas dzisiaj też była awantura przez kupę, masaże pomogły, nie pamiętam kiedy ostatnio się tak umęczyła :/ Ostatnio kupy to były wręcz ingocnito a tu dziś jakieś boleści :/ ale no przeszło, zjadła i próbuje ją uśpić ale to też dziś od 14stej wyzwanie 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Biedny 😢 może jednak te ostatnie kupy to nie była fizjologia...
    Oczywiście, że to nie była fizjologia...ale wytłumacz debilom...
    Jutro zawiozę kał na posiewy itd, nie odpuszczę tematu

Nosa lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rana byliśmy z dziećmi w mini zoo z olbrzymim placem zabaw. Później na koniach. Mała nagle złapała kontakt z.....lemurami. Nas olewa,za lemurami się patrzyła,gaworzyła do nich,śmiała się . Ona po prostu jest lemurem w ludzkiej skórze.
    Zdziwiłam się bo cały dzień dała radę w głębokim wózku. Wiadomo, ze była też na rękach ale nie było tak źle jak się spodziewałam, że będzie.

Tak piszecie o tych podporach a moja to średnio na jeża w tym temacie. Podniesie głowę ale na chwilę i leci na bok.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie chce ćwiczyć trzymania głowy. Tzn chwilę trzyma, ale nadal nie znosi leżeć na brzuchu. A co do przewracania się na bok - na tym etapie to główka ciąży, a nie jest to etap rozwoju - i generalnie lepiej dążyć do tego, żeby ta główka bobasa jednak nie przewracała - tak okiem psycholożki ;)

Asiun, Elza - moja też dziś cierpiała z powodu brzuszka po południu i dopiero po 2 dawkach espumisanu walnęła kupę, która omal mi ręki nie urwała, ale u nas to chyba po rota, choć raz na kilka dni zdarza jej się normalnie zieloną kupa czy dwie

Jestem zmęczona po tym weekendzie. Mieliśmy w przyszłym tygodniu jechać do zoo ale chyba jednak nam się nie chce 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:55

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Moja też nie chce ćwiczyć trzymania głowy. Tzn chwilę trzyma, ale nadal nie znosi leżeć na brzuchu. A co do przewracania się na bok - na tym etapie to główka ciąży, a nie jest to etap rozwoju - i generalnie lepiej dążyć do tego, żeby ta główka bobasa jednak nie przewracała - tak okiem psycholożki ;)

Asiun, Elza - moja też dziś cierpiała z powodu brzuszka po południu i dopiero po 2 dawkach espumisanu walnęła kupę, która omal mi ręki nie urwała, ale u nas to chyba po rota, choć raz na kilka dni zdarza jej się normalnie zieloną kupa czy dwie

Jestem zmęczona po tym weekendzie. Mieliśmy w przyszłym tygodniu jechać do zoo ale chyba jednak nam się nie chce 👌
    U nas dzisiaj było już kilka kup. Faktycznie przed każdą zaczyna krzyczeć tak długo aż nie zrobi. Gazów przy tym tyle co niemiara. Krzyczał tak przeraźliwie że momentami tak aż dziwnie piszczał. Jestem dzisiaj wrakiem człowieka.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓

Wysłany: Dzisiaj, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia moja mała przewraca się sama na bok,a później na brzuch. I z brzucha na bok,a później na plecy. Z tym,że u niej jest to spowodowane asymerią ułożeniową i problemami z napięciem. Ogólnie jest jest wielką nieprawidlowowścią.
    Gusia, okiem psycholozki. Dlaczego dziecko nie skarży się, że ktoś musi robi krzywdę. I dlaczego zachwouje się jakby nie wiedziało co chodzi kiedy pytamy co się stało jak wraca pogryziony. Psychiatra mi to zaczela tłumaczyć ale tak do dupy to brzmialo,że się wyłączyłam w połowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:10

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    U nas dzisiaj było już kilka kup. Faktycznie przed każdą zaczyna krzyczeć tak długo aż nie zrobi. Gazów przy tym tyle co niemiara. Krzyczał tak przeraźliwie że momentami tak aż dziwnie piszczał. Jestem dzisiaj wrakiem człowieka.
    To u nas takie piski i krzyki byly na Bebilon Pepti podczas gazow... Teraz też gazy go mecza, mam ogromną nadzieję, ze przez szczepienie przeciw rota, bo biedny ile tygodni można krzyczeć dzień w dzień... Także współczuję, ja ogluchlam dawno, czuję się jak polmozg. Od wczoraj od rana nieswoj. Oby już niedługo przeszło.

Akurat kupę robi w milczeniu, skupieniu i przy różnych minkach 😅 bez krzyku. Chyba, że pójdzie z baczkiem, który go przestraszy.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakiś dzisiaj dzień marudzenia🥴🥴 młody robi sobie drzemki 30-45 minut i to najlepiej na rączkach🙄
    W wózku leży, rozgląda się, głuży i wkłada rączki do buzi🤪
    Czy Wam też wypadają włosy?? Zaczynam się bać myć bo wychodzą garściami 😖😖 biorę Pueria Duo, żelazo i kompleks wit.B
    Może macie coś sprawdzonego bo po pierwszej ciąży jakoś tak mi nie wypadały 🫤

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    U nas jakiś dzisiaj dzień marudzenia🥴🥴 młody robi sobie drzemki 30-45 minut i to najlepiej na rączkach🙄
    W wózku leży, rozgląda się, głuży i wkłada rączki do buzi🤪
    Czy Wam też wypadają włosy?? Zaczynam się bać myć bo wychodzą garściami 😖😖 biorę Pueria Duo, żelazo i kompleks wit.B
    Jeszcze nie, a tego się boję, bo nigdy nie miałam bujnej czupryny. Co gorsza, witaminy zdarza mi się zapomnieć wziąć. Na ten moment mam problem z rozczesywaniem, jakbym kołtuny miała mimo odżywek. W ciąży miałam takie fajne 🥲

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nie było kupy w ogóle, ale kwęka i jęki zaczęły się dopiero teraz pod wieczór, ostatecznie już (chyba) zasnął, więc już jemu i sobie współczuję jak te kupsko będzie od rana robił 🫠🫠🫠

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak naprawdę może być wiele przyczyn. Pisałaś o podejrzeniu autyzmu - bo to chodzi o Twojego syna, tak? Może to wynikać z problemów emocjonalnych - moze po prostu nie odczytywać intencji innych dzieci i myśleć że tak przebiega zabawa, ale powodów tak naprawdę może być mnóstwo. Niedojrzałość emocjonalna u przedszkolaków - one nie mają dojrzałej kory przedczolowej, bezradność, strach przed oprawcami - tak to nazwijmy - potrzeba akceptacji, w sensie wiesz, że mimo wszystko chce być częścią tej grupy. To takie co mi pierwsze przychodzi do głowy. Ale jak chodzi i dzieciaczka ze spektrum to ja obstawiam że ma zaburzone ocenianie sytuacji i intencji innych.

Biedronka mnie włosy jeszcze nie wypadają ale słowo klucz to JESZCZE bo wiem po poprzednich ciążach, że wypadną na pewno a potem mnie będą wkurzać te krótkie odrastające 🙃

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi jeździ w żołądku. Myję obsesyjnie te chowlrne ręce od szczepienia ale mam lęki, że to głupi rotawirus będzie 👌

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój trzyma bd wysoko głowę. Ale znowu jedna rączkę w nadgarstku wykrzywią do wewnątrz. Mamy skierowanie ale noe widzę tego że miałabym jechać z nim godz w 1 stronę...

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,w związku z synem. On ma adhd,autyzm i zaburzenia si . Z tego co piszesz to pasowałaby ta zaburzona ocena. Daje się tłuc byle komu ,można mu krzywdę zrobić ale on jakby nie ogrania ,że coś złego się stało.. jakby nie miał tej funkcji w mózgu. Boje się jak pójdzie do szkoły co to będzie.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam nam na próbę catering, bo w życiu nie schudnę jak nie mam czasu myśleć o tym co jeść, ani tym bardziej planować każdego posiłku i go pilnować 😒 tydzień na próbę czy w ogóle smaczny jest, zobaczymy co to będzie

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak,w związku z synem. On ma adhd,autyzm i zaburzenia si . Z tego co piszesz to pasowałaby ta zaburzona ocena. Daje się tłuc byle komu ,można mu krzywdę zrobić ale on jakby nie ogrania ,że coś złego się stało.. jakby nie miał tej funkcji w mózgu. Boje się jak pójdzie do szkoły co to będzie.

Jako mama to musisz z nim dużo o tym rozmawiać no i czuwać, rozmawiać z tymi dziećmi ich rodzicami. Nie wiem co tu mogę więcej podpowiedzieć co byś mogła

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ