CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:U nas dziś jakieś zintensyfikowane bóle brzuszka, mam nadzieję, że to chwilowe, a nie że to nawrót kolek... Ale dziś dogadaliśmy szczegóły i zdecydowaliśmy, że wyjeżdżamy 20-31 sierpnia na Mazury, więc ekstra 🥹
Moja trzyma głowę, ale nie za długo. Do przedwacania się jeszcze długa droga.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Zrobiłam roszady w ciuchach mlodego. Co firma to inaczej 🙄z jednej wejdzie w 62 z innej w 74. Wiecie, że jedyne ciuchy jakie mu kupiłam to do szpitala🤔całą resztę dostałam. W sumie dobrze, bo są egzemplarze, w których nie był ani razu.
Ja właśnie dlatego kupuje tylko hm, next i lindex, bo wiem czego się spodziewać xD -
Ależ wam zazdroszczę tych wyjazdów
My przez te wesela nigdzie w tym roku nie pojedziemy. Ja już mam tak dość siedzenia w domu i obrębie osiedla. Dobrze że za 2 tyg w końcu jedziemy do mojego rodzinnego miasta, tylko odmiany chociaż bo od czasu pessara się stąd nie ruszałam..
U nas dzisiaj też była awantura przez kupę, masaże pomogły, nie pamiętam kiedy ostatnio się tak umęczyłaOstatnio kupy to były wręcz ingocnito a tu dziś jakieś boleści
ale no przeszło, zjadła i próbuje ją uśpić ale to też dziś od 14stej wyzwanie 🤡
-
Margareetka wrote:Biedny 😢 może jednak te ostatnie kupy to nie była fizjologia...
Jutro zawiozę kał na posiewy itd, nie odpuszczę tematuNosa lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
My od rana byliśmy z dziećmi w mini zoo z olbrzymim placem zabaw. Później na koniach. Mała nagle złapała kontakt z.....lemurami. Nas olewa,za lemurami się patrzyła,gaworzyła do nich,śmiała się . Ona po prostu jest lemurem w ludzkiej skórze.
Zdziwiłam się bo cały dzień dała radę w głębokim wózku. Wiadomo, ze była też na rękach ale nie było tak źle jak się spodziewałam, że będzie.
Tak piszecie o tych podporach a moja to średnio na jeża w tym temacie. Podniesie głowę ale na chwilę i leci na bok. -
Moja też nie chce ćwiczyć trzymania głowy. Tzn chwilę trzyma, ale nadal nie znosi leżeć na brzuchu. A co do przewracania się na bok - na tym etapie to główka ciąży, a nie jest to etap rozwoju - i generalnie lepiej dążyć do tego, żeby ta główka bobasa jednak nie przewracała - tak okiem psycholożki
Asiun, Elza - moja też dziś cierpiała z powodu brzuszka po południu i dopiero po 2 dawkach espumisanu walnęła kupę, która omal mi ręki nie urwała, ale u nas to chyba po rota, choć raz na kilka dni zdarza jej się normalnie zieloną kupa czy dwie
Jestem zmęczona po tym weekendzie. Mieliśmy w przyszłym tygodniu jechać do zoo ale chyba jednak nam się nie chce 👌
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:55
-
Gusia_ wrote:Moja też nie chce ćwiczyć trzymania głowy. Tzn chwilę trzyma, ale nadal nie znosi leżeć na brzuchu. A co do przewracania się na bok - na tym etapie to główka ciąży, a nie jest to etap rozwoju - i generalnie lepiej dążyć do tego, żeby ta główka bobasa jednak nie przewracała - tak okiem psycholożki
Asiun, Elza - moja też dziś cierpiała z powodu brzuszka po południu i dopiero po 2 dawkach espumisanu walnęła kupę, która omal mi ręki nie urwała, ale u nas to chyba po rota, choć raz na kilka dni zdarza jej się normalnie zieloną kupa czy dwie
Jestem zmęczona po tym weekendzie. Mieliśmy w przyszłym tygodniu jechać do zoo ale chyba jednak nam się nie chce 👌⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Gusia moja mała przewraca się sama na bok,a później na brzuch. I z brzucha na bok,a później na plecy. Z tym,że u niej jest to spowodowane asymerią ułożeniową i problemami z napięciem. Ogólnie jest jest wielką nieprawidlowowścią.
Gusia, okiem psycholozki. Dlaczego dziecko nie skarży się, że ktoś musi robi krzywdę. I dlaczego zachwouje się jakby nie wiedziało co chodzi kiedy pytamy co się stało jak wraca pogryziony. Psychiatra mi to zaczela tłumaczyć ale tak do dupy to brzmialo,że się wyłączyłam w połowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:10
-
asiun wrote:U nas dzisiaj było już kilka kup. Faktycznie przed każdą zaczyna krzyczeć tak długo aż nie zrobi. Gazów przy tym tyle co niemiara. Krzyczał tak przeraźliwie że momentami tak aż dziwnie piszczał. Jestem dzisiaj wrakiem człowieka.
Akurat kupę robi w milczeniu, skupieniu i przy różnych minkach 😅 bez krzyku. Chyba, że pójdzie z baczkiem, który go przestraszy. -
U nas jakiś dzisiaj dzień marudzenia🥴🥴 młody robi sobie drzemki 30-45 minut i to najlepiej na rączkach🙄
W wózku leży, rozgląda się, głuży i wkłada rączki do buzi🤪
Czy Wam też wypadają włosy?? Zaczynam się bać myć bo wychodzą garściami 😖😖 biorę Pueria Duo, żelazo i kompleks wit.B
Może macie coś sprawdzonego bo po pierwszej ciąży jakoś tak mi nie wypadały 🫤Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34
-
Biedronka@ wrote:U nas jakiś dzisiaj dzień marudzenia🥴🥴 młody robi sobie drzemki 30-45 minut i to najlepiej na rączkach🙄
W wózku leży, rozgląda się, głuży i wkłada rączki do buzi🤪
Czy Wam też wypadają włosy?? Zaczynam się bać myć bo wychodzą garściami 😖😖 biorę Pueria Duo, żelazo i kompleks wit.B -
Karola tak naprawdę może być wiele przyczyn. Pisałaś o podejrzeniu autyzmu - bo to chodzi o Twojego syna, tak? Może to wynikać z problemów emocjonalnych - moze po prostu nie odczytywać intencji innych dzieci i myśleć że tak przebiega zabawa, ale powodów tak naprawdę może być mnóstwo. Niedojrzałość emocjonalna u przedszkolaków - one nie mają dojrzałej kory przedczolowej, bezradność, strach przed oprawcami - tak to nazwijmy - potrzeba akceptacji, w sensie wiesz, że mimo wszystko chce być częścią tej grupy. To takie co mi pierwsze przychodzi do głowy. Ale jak chodzi i dzieciaczka ze spektrum to ja obstawiam że ma zaburzone ocenianie sytuacji i intencji innych.
Biedronka mnie włosy jeszcze nie wypadają ale słowo klucz to JESZCZE bo wiem po poprzednich ciążach, że wypadną na pewno a potem mnie będą wkurzać te krótkie odrastające 🙃 -
Tak,w związku z synem. On ma adhd,autyzm i zaburzenia si . Z tego co piszesz to pasowałaby ta zaburzona ocena. Daje się tłuc byle komu ,można mu krzywdę zrobić ale on jakby nie ogrania ,że coś złego się stało.. jakby nie miał tej funkcji w mózgu. Boje się jak pójdzie do szkoły co to będzie.
-
Karola3xJ:D wrote:Tak,w związku z synem. On ma adhd,autyzm i zaburzenia si . Z tego co piszesz to pasowałaby ta zaburzona ocena. Daje się tłuc byle komu ,można mu krzywdę zrobić ale on jakby nie ogrania ,że coś złego się stało.. jakby nie miał tej funkcji w mózgu. Boje się jak pójdzie do szkoły co to będzie.
Jako mama to musisz z nim dużo o tym rozmawiać no i czuwać, rozmawiać z tymi dziećmi ich rodzicami. Nie wiem co tu mogę więcej podpowiedzieć co byś mogła