CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze mój nie jest zainteresowany zabawkami i lusterkami do tej pory..
Z nowych rzeczy to językiem macha i mlemla rączki
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 07:38
-
Karola3xJ:D wrote:Jezu,mistrzyni!
Ona ma codziennie takie teksty. Wczoraj wybrała pomarańczową sukienkę i mówię do niej wyglądasz jak piękny zachód słońca. A ona: albo jak śmieciarka 😅Revolutionary , Anabbit, asiun, Blackapple, Werzol, Flubbershy, amoze, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ona ma codziennie takie teksty. Wczoraj wybrała pomarańczową sukienkę i mówię do niej wyglądasz jak piękny zachód słońca. A ona: albo jak śmieciarka 😅
-
Katikat wrote:Kurcze mój nie jest zainteresowany zabawkami i lusterkami do tej pory..
Z nowych rzeczy to językiem macha i mlemla rączki
.Katikat lubi tę wiadomość
-
Ja jestem prywatnie zwolenniczką poglądu, że to nie jest dobre dla dziecka mieć 100% uwagi rodzica, bo są badania, że to wpływa na poczucie sprawczości, kreatywność itd, więc też nie ma się co biczować. Wiadomo, nie chodzi o to, żeby emocjonalnie dziecko zaniedbywać i myślę Tanashi, że takie dziewczyńskie wyjście to fajny pomysł - sama jak najmłodsza śpi zwykle wybieram poczytać bajkę albo pograć w grę ze starszymi, razem też sporo gotujemy jak mąż bawi najmłodsza, ale też to jest głupi tekst dla mnie, że rodzeństwo jest bez sensu bo odbiera uwagę starszym dzieciom. Jakby to była dla nich krzywda że rodzi się brat lub siostra. No bez przesady
Tanashi lubi tę wiadomość
-
To u nas grzechotki są lubiane i ma jedną taką czarną kontrastowa miękką książeczkę, co już w nią uderza rączkami i ciągnie, bo tak ją ekscytuje. I lubi te wiszące zabawki oglądać na macie z pałąkiem.
Ten jęzorek też wypycha i to jest takie słodkie, przyznajcie 💕Katikat lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ona ma codziennie takie teksty. Wczoraj wybrała pomarańczową sukienkę i mówię do niej wyglądasz jak piękny zachód słońca. A ona: albo jak śmieciarka 😅
Moje jak kiedyś się pokłóciły to się wyzywały i było między innymi: nie lubię cię, jesteś koszem na śmieci 👌 nie wiem skąd wgle ten tekst, ale chyba się przyjął w naszej rodzinie i nieraz w żartach tak pocisnę mężowi jak nie słyszą - od razu atmosfera rozładowana 😅Elza1234, Margareetka, Tanashi, Revolutionary , Anabbit, Blackapple, Werzol, Nosa, amoze lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:To u nas grzechotki są lubiane i ma jedną taką czarną kontrastowa miękką książeczkę, co już w nią uderza rączkami i ciągnie, bo tak ją ekscytuje. I lubi te wiszące zabawki oglądać na macie z pałąkiem.
Ten jęzorek też wypycha i to jest takie słodkie, przyznajcie 💕
Taaak, to wystawianie języczka jest przesłodkie, jeszcze jak z nim wtedy rozmawiam to na zmianę są uśmiechy i język 😍
U nas książeczka kontrastowa też jest bardzo lubiana, macha rączkami, podoba mu się jak szeleści. Za to grzechotki póki co zero zainteresowania.
Jeszcze muszę przetestować baby gym, bo zaczął fajnie trzymać główkę prosto, więc myślę że może się zainteresować. -
Tanashi wrote:To piątka Luna, u mnie z młodym spoko, ale córką jestem tak przebodzcowana, że mąż wieczorami ma chwilowo zakaz odzywania się do mnie, bo czuję że jeszcze jedno słowo skierowane w moim kierunku i wybuchnę xd Mocno odreagowuje pojawienie się rodzeństwa, mam nadzieję, że z czasem jej przejdzie, bo jestem wykończona już czasem
A co robi? Bo moja piszczy krzyczy obraża się ucieka. Hitem jest ostatnio chodzi szukać nowej rodziny. Wyszla z domu i szukala po osiedlu.Werzol lubi tę wiadomość
-
Rany dzisiaj to przegięliśmy że spaniem wszyscy xd Młody chyba musiał odespać ostatnie atrakcje i niespanie za dnia, więc spał jako kebab od 20.30 do 1.30, potem sam z siebie od 2 do 7, a potem jeszcze z nami w łóżku do 10.30 xd chyba żadne z nas nie wie jak się nazywa xd
Elza1234, Revolutionary , Anabbit, Margareetka, Alex_92, Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
-
Pytanie o leżenie na brzuszku i dźwiganie główki.
Jak wysoko i długo wasze bobasy trzymają główkę? Czekam na wizytę u fizjo (mamy dopiero 20 sierpnia), ale porównując z bobasem koleżanki trochę się martwię. Mała ma 7 tygodni i ona w takiej pozycji jest w stanie leżeć spokojnie minutę/ może i dłużej. Obraca ja na obie strony bez żadnego wysiłku. Wrzucę screena z filmiku.
https://ibb.co/GvBdkhSy
Zakładam, że ma pospinana obręcz barkową, ale nie wiem czy odpuścić sobie kładzenie jej na brzuchu do tej wizyty u fizjo czy pozwolić jej tak dźwigać tą głowę?
-
Nam fizjo mówiła, że prawidłowy podpór, taki w którym może być dziecko dłużej to jak łokcie są w jednej linii z ramieniem
Otulacz mamy muslinowy z la millou, jest super, ale jesz co e za drugim będę się rozglądać, żeby mieć na zmianęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 12:43
-
Anabbit wrote:Pytanie o leżenie na brzuszku i dźwiganie główki.
Jak wysoko i długo wasze bobasy trzymają główkę? Czekam na wizytę u fizjo (mamy dopiero 20 sierpnia), ale porównując z bobasem koleżanki trochę się martwię. Mała ma 7 tygodni i ona w takiej pozycji jest w stanie leżeć spokojnie minutę/ może i dłużej. Obraca ja na obie strony bez żadnego wysiłku. Wrzucę screena z filmiku.
https://ibb.co/GvBdkhSy
Zakładam, że ma pospinana obręcz barkową, ale nie wiem czy odpuścić sobie kładzenie jej na brzuchu do tej wizyty u fizjo czy pozwolić jej tak dźwigać tą głowę?
My mamy w czwartek fizjo/osteopate i liczę że trochę rozmasuje szyję małej żeby więcej przekręcała głowę w jej lewo.
Też mamy tą Sarenkę! Jezu tak mi się marzyła i jak wróciłam po porodzie ze szpitala to dostałam paczkę od przyjaciółki i tam była ♥️ -
U nas mlody tez bardzo dźwiga głowę i długo ją trzyma w górze 🤷♀️ do tego ostatnio 2x nam sie obrócił z brzucha na plecy sam 🙆♀️2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza1234 wrote:Ja nie pomogę, bo ja bym znowu chciała żeby moja tak trzymała 🤣
My mamy w czwartek fizjo/osteopate i liczę że trochę rozmasuje szyję małej żeby więcej przekręcała głowę w jej lewo.
Też mamy tą Sarenkę! Jezu tak mi się marzyła i jak wróciłam po porodzie ze szpitala to dostałam paczkę od przyjaciółki i tam była ♥️
Też dostałam ją od przyjaciółki i jest absolutnie przepiękna 🩷Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:U nas mlody tez bardzo dźwiga głowę i długo ją trzyma w górze 🤷♀️ do tego ostatnio 2x nam sie obrócił z brzucha na plecy sam 🙆♀️
O, trochę mi lepiej. Ja sobie tłumaczę to tym, że ona jest dość duża masowo, a ma małą głowę, więc może jej łatwiej? Xd -
Mój młody dźwigał długo głowę od jakiegoś 5 tygodnia jak dobrze pamiętam. I tez mnie to martwiło, bo za szybko. Pytałam 2 położnych, pediatry, znajomego, który będzie fizjo i wszyscy powiedzieli, ze jest ok. Więc ja uwierzyłam. Dziś mamy 10 tygodni i długo trzyma głowę bez męczenia. Jedyne nad czym pracujemy to prawidłowe ułożenie rąk.
Anabbit lubi tę wiadomość
-
U nas dziś jakieś zintensyfikowane bóle brzuszka, mam nadzieję, że to chwilowe, a nie że to nawrót kolek... Ale dziś dogadaliśmy szczegóły i zdecydowaliśmy, że wyjeżdżamy 20-31 sierpnia na Mazury, więc ekstra 🥹
Elza1234, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam roszady w ciuchach mlodego. Co firma to inaczej 🙄z jednej wejdzie w 62 z innej w 74. Wiecie, że jedyne ciuchy jakie mu kupiłam to do szpitala🤔całą resztę dostałam. W sumie dobrze, bo są egzemplarze, w których nie był ani razu.