X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
    My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
    My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas

Wyjęłam tydzień temu ponad jakoś, czyli pewnie miał wtedy niecałe 4 kg i jakieś 58 cm, on jest raczej długi (choć bardzo drobny) i już widziałam, że mu niewygodnie z tą wkładką.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny współczuję każdej z Was, która ma traumę po porodzie... Przytulam mocno 🫂

Mnie też nie mierzyli przed porodem, więc nie wiem od czego to zależy i czy przypadkiem już od tego nie odchodzą.

Coś w tym jest, że te ciążowe hormony i potem narastający ból porodowy robią sieczkę z mózgu, dlatego bardzo się cieszę że mąż był ze mną i pilnował wszystkiego.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wyjęłam.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi uświadomiłyście że ta moja córka może płakać w foteliku bo jej ciasno 🤡🤡🤡 jestem super mama, nie ma co

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi cosi rzadko używam, ale wyciągnęłam ze 2 tygodnie temu tak jak i z drugiego fotelika, bo widziałam, ze młody jest ściśnięty. Wyglądał jakby go mega gniotło. Teraz widać, że o wiele mu wygodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:01

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wkładkę noworodkową wyjęliśmy dość dawno już, na fb jak odszukasz mojego posta to tam jest w komentarzu fota jak młody wyglądał wciśnięty w tą wkładkę jak mu było ciasno xD a w głównym zdjęciu już bez tej wkładki. Ale no moje dziecko to to jedno z większych tu xD

Co do oksy to maksymalna dawka to chyba 24 albo 25ml/min, chociaż miejscami czytałam, że 20… ja dojechałam do 24 w 7h 🤡 ale powyżej 17 już było kiepsko wg relacji Starego

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam boczne wkładki i jest cisza, bo właśnie jedziemy na grilla
    Także dzięki za oświecenie ♥️

Kkk77 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No jest biorąc pod uwagę,nawet fakt braku wypisu w momencie opuszczenia szpitala.
    Badanie moczu co 2 tygodnie. Wzmozona higiena czyli częstsza zmiana pampersa,mycie pupy pod wodą po kupię itp. W przypadku jakiegoś innego zachowania od razu łapać mocz i zawozić na badanie. W przypadku leukocytozy ,bakterii,białka azotynow albo duże ilości nablonkow okrągłych jechać na sor omijając poz. Kontrola w poradni nefrologocznej co 3 miesiące. Badanie z krwi to kreatynina co 3 miesiące.
    Dziękuję za wskazówki!

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ