CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas -
Anabbit wrote:Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas
Wyjęłam tydzień temu ponad jakoś, czyli pewnie miał wtedy niecałe 4 kg i jakieś 58 cm, on jest raczej długi (choć bardzo drobny) i już widziałam, że mu niewygodnie z tą wkładką. -
Jezu dziewczyny współczuję każdej z Was, która ma traumę po porodzie... Przytulam mocno 🫂
Mnie też nie mierzyli przed porodem, więc nie wiem od czego to zależy i czy przypadkiem już od tego nie odchodzą.
Coś w tym jest, że te ciążowe hormony i potem narastający ból porodowy robią sieczkę z mózgu, dlatego bardzo się cieszę że mąż był ze mną i pilnował wszystkiego. -
Anabbit wrote:Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas -
Maxi cosi rzadko używam, ale wyciągnęłam ze 2 tygodnie temu tak jak i z drugiego fotelika, bo widziałam, ze młody jest ściśnięty. Wyglądał jakby go mega gniotło. Teraz widać, że o wiele mu wygodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:01
-
My wkładkę noworodkową wyjęliśmy dość dawno już, na fb jak odszukasz mojego posta to tam jest w komentarzu fota jak młody wyglądał wciśnięty w tą wkładkę jak mu było ciasno xD a w głównym zdjęciu już bez tej wkładki. Ale no moje dziecko to to jedno z większych tu xD
Co do oksy to maksymalna dawka to chyba 24 albo 25ml/min, chociaż miejscami czytałam, że 20… ja dojechałam do 24 w 7h 🤡 ale powyżej 17 już było kiepsko wg relacji Starego -
Karola3xJ:D wrote:No jest biorąc pod uwagę,nawet fakt braku wypisu w momencie opuszczenia szpitala.
Badanie moczu co 2 tygodnie. Wzmozona higiena czyli częstsza zmiana pampersa,mycie pupy pod wodą po kupię itp. W przypadku jakiegoś innego zachowania od razu łapać mocz i zawozić na badanie. W przypadku leukocytozy ,bakterii,białka azotynow albo duże ilości nablonkow okrągłych jechać na sor omijając poz. Kontrola w poradni nefrologocznej co 3 miesiące. Badanie z krwi to kreatynina co 3 miesiące.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -