Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
    My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zmienię temat na chwileczkę. Dziewczyny, które mają fotelik maxi cosi, wyjęłyście już wkładki noworodkowe? Przy jakiej długości i wadze?
    My jeździmy wciąż z wkładką, ale fizjo nam 2 tyg temu zwróciła uwagę, że to już kwestia 2-3 tyg i powinniśmy wyjmować. Także się zastanawiam czy to juz czas

Wyjęłam tydzień temu ponad jakoś, czyli pewnie miał wtedy niecałe 4 kg i jakieś 58 cm, on jest raczej długi (choć bardzo drobny) i już widziałam, że mu niewygodnie z tą wkładką.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny współczuję każdej z Was, która ma traumę po porodzie... Przytulam mocno 🫂

Mnie też nie mierzyli przed porodem, więc nie wiem od czego to zależy i czy przypadkiem już od tego nie odchodzą.

Coś w tym jest, że te ciążowe hormony i potem narastający ból porodowy robią sieczkę z mózgu, dlatego bardzo się cieszę że mąż był ze mną i pilnował wszystkiego.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wyjęłam.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi uświadomiłyście że ta moja córka może płakać w foteliku bo jej ciasno 🤡🤡🤡 jestem super mama, nie ma co

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi cosi rzadko używam, ale wyciągnęłam ze 2 tygodnie temu tak jak i z drugiego fotelika, bo widziałam, ze młody jest ściśnięty. Wyglądał jakby go mega gniotło. Teraz widać, że o wiele mu wygodniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2025, 15:01

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wkładkę noworodkową wyjęliśmy dość dawno już, na fb jak odszukasz mojego posta to tam jest w komentarzu fota jak młody wyglądał wciśnięty w tą wkładkę jak mu było ciasno xD a w głównym zdjęciu już bez tej wkładki. Ale no moje dziecko to to jedno z większych tu xD

Co do oksy to maksymalna dawka to chyba 24 albo 25ml/min, chociaż miejscami czytałam, że 20… ja dojechałam do 24 w 7h 🤡 ale powyżej 17 już było kiepsko wg relacji Starego

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam boczne wkładki i jest cisza, bo właśnie jedziemy na grilla
    Także dzięki za oświecenie ♥️

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No jest biorąc pod uwagę,nawet fakt braku wypisu w momencie opuszczenia szpitala.
    Badanie moczu co 2 tygodnie. Wzmozona higiena czyli częstsza zmiana pampersa,mycie pupy pod wodą po kupię itp. W przypadku jakiegoś innego zachowania od razu łapać mocz i zawozić na badanie. W przypadku leukocytozy ,bakterii,białka azotynow albo duże ilości nablonkow okrągłych jechać na sor omijając poz. Kontrola w poradni nefrologocznej co 3 miesiące. Badanie z krwi to kreatynina co 3 miesiące.
    Dziękuję za wskazówki!

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wycieczke za miasto zaliczyliśmy ponad godz w jedna stronę. Było super. Byliśmy w rezerwacie ptaków. Podróż dzięki wam ( dziękuję dziękuję!) nienajgorsza. Bo nie ogarnelam ze trzrba wyjac wkladke i sie dziwilam czemu nagle tak jeczy w foteliku. W 1 stronę spał i troche ogladal w drugą kimnal na 30min potem oglądał a ostatnie 10min płakał.

Za to wieczorem płaczki. Od momentu wyjścia że szpitala codziennie od ok 18 jest płacz. Teraz mąż go wzial na spacer. Niby fajnie ale boję się o której pójdzie spać przez to bo na spacerze zaliczy drzemkę pewnie. Ale już tak jeczal że ciężko coś innego wymyślić
    Chusty nie lubi a nosić 2h na rękach...No niebardzo jesteśmy chetni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2025, 18:12

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka ma jakiś kryzys. Mam wrażenie wgl że z nią ciężej niż z tym niemowlakiem.

I blizną mnie coś boli. Nie wiem czy wczoraj za dużo pochodziłam czy co. Boli was czasem 2msc prawie od porodu ? To normalne?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też jakieś płaczki. Obstawiam upał i wczorajsze szczepienie

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jakieś rozdrażnienie, trochę sobie popłakuje, wydaje mi się, że lekko go boli brzuszek po tej szczepionce na rota. Miał moment takiego płaczu, aż mu się ulało twarożkiem i cisza.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Moja starsza córka ma jakiś kryzys. Mam wrażenie wgl że z nią ciężej niż z tym niemowlakiem.

I blizną mnie coś boli. Nie wiem czy wczoraj za dużo pochodziłam czy co. Boli was czasem 2msc prawie od porodu ? To normalne?

To piątka Luna, u mnie z młodym spoko, ale córką jestem tak przebodzcowana, że mąż wieczorami ma chwilowo zakaz odzywania się do mnie, bo czuję że jeszcze jedno słowo skierowane w moim kierunku i wybuchnę xd Mocno odreagowuje pojawienie się rodzeństwa, mam nadzieję, że z czasem jej przejdzie, bo jestem wykończona już czasem

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My wyjelismy bo wyglądał hak ściśnięty mocno. 5,2 kg i 62cm

https://www.instagram.com/reel/DMldvGCSWk5/?igsh=MWc4NHJrcXBnMTdkbQ==

Jaki fajny krab pomocny przy leżeniu na brzuszku

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Widziałam gdzieś tego kraba już, też mi się spodobał
    Nie mogę się doczekać aż mała będzie tak sobie swobodnie trzymała tą głowę. Ciągle trenujemy ale no ciężko jest.
    Kiedy wg dziecko powinno już tak ładnie trzymać? Po 8 tygodniu czy 12?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ma czas ;) moja to wgle jako jedyna z trójki nie znosi leżeć na brzuchu 👌

Tanashi aż tak mała daje w kość? Współczuję:/ widać potrzebuje więcej czasu…

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To piątka Luna, u mnie z młodym spoko, ale córką jestem tak przebodzcowana, że mąż wieczorami ma chwilowo zakaz odzywania się do mnie, bo czuję że jeszcze jedno słowo skierowane w moim kierunku i wybuchnę xd Mocno odreagowuje pojawienie się rodzeństwa, mam nadzieję, że z czasem jej przejdzie, bo jestem wykończona już czasem
    I ja przybijam piątkę 🤡
    Co prawda jest lepiej niż na początku ale nadaj rozkruszuje się chwilami takimi jak ta kiedy starsza jest u babci i mam oczywiście straszne wyrzuty sumienia z tego powodu 🙄

A ja w pon w ogóle jadę pod Warszawę do małego spa nad Pilicą z teściową i szwagierka. Trzymajcie kciuki, mam wrażenie, że one nie wiedzą na co się piszą 😛

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładźcie jak najwięcej na brzuszku, bo to mocno wzmacnia też plecki i „wydłuża” szyję. Młodemu się już często zdarza robić ładny podpór z głową w górze na dłużej i u fizjo też zrobił i to nawet poprawny, bardzo to pochwaliła i powiedziała, że od razu widać, że od początku kładziony na brzuszku, bo generalnie dzieci te umiejetność mają gdzieś w 3 miesiącu. Także niestety nawet jak nie lubią to warto 🫠🫠🫠

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2025, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

My mamy słonia, który śpiewa i rusza uszami, też młody fajnie patrzy.
    Elza, chyba zależy od dziecka, jedno szybciej drugie wolniej.
    Mój długo już potrafi trzymać bez gibania. Na brzuchu poleży czasem niedużo, bo się denerwuje i zależy od dnia, ale sporo trzyma głowę podczas noszenia na ramieniu. Nie ma co zmuszać dziecko do leżenia na brzuchu jak się denerwuje, bo mniej z tego pożytku i nawet 2 minuty będą ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2025, 20:09

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2072 2073 2074 2075 2076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ