CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Angiepuch wrote:Ja bym sie nie patyczkowała z tym NFZ. Dzwonisz, że jesteś w ciąży i mają obowiązek Cię przyjąć. Teraz jak umawiałam się na wizytę do swojej Pani doktor to mi recepcjonistka powiedziała, że w grudniu… Na słowo ciąża termin znalazł się za 2 dni, jeśli jesteś po pozytywnym teście ciążowym łaski Ci nie robią.
Chciałam prowadzić ciążę dwutorowo na NFZ i Luxmed, ale opinie o tych ginekologach z Luxmedu to dramat 🙈 Będę musiała chyba za Wawę jeździć, żeby prowadził te ciążę ktoś z opinią większą niż 3.0 🙈
Znajoma prowadziła w Lux medzie i była zadowolona, mogę podpytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 19:44
-
Dziewczyny, a jaką macie temperaturę ciała? Mi pod wieczór zaczęły schodzic objawy infekcji i widzę, że teraz mam 36,7. W internecie przeczytałam, że temperatura w ciąży powinna wynosic około 37???
-
Kasiekkk wrote:Dziękuję za miłe słowa. Nie będę przywoływać szczegółów, ale już jest po wszystkim. Byłam w stałym kontakcie z moim lekarzem prowadzącym, on pracuje w tym szpitalu, do którego trafiłam i razem z nim i lekarzem dyżurnym wybraliśmy (wydaje mi się) najlepszą opcję, jeśli można to tak nazwać.
Pani Lis, nie mierz sobie temperatury. To 37° to na pewno masz z rana po obudzeniu, ale to możesz sobie mierzyć, żeby sprawdzić, czy masz owulacje, a nie na tym etapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 19:50
-
Pani Lis wrote:Dziewczyny, a jaką macie temperaturę ciała? Mi pod wieczór zaczęły schodzic objawy infekcji i widzę, że teraz mam 36,7. W internecie przeczytałam, że temperatura w ciąży powinna wynosic około 37???
Nie ma czegoś takiego jak norma temp w ciazy. Masz jaką masz. I tyle. Na początku zdarza się podniesiona ale nie jest to bezwzględne -
Pani Lis wrote:Dziewczyny, a jaką macie temperaturę ciała? Mi pod wieczór zaczęły schodzic objawy infekcji i widzę, że teraz mam 36,7. W internecie przeczytałam, że temperatura w ciąży powinna wynosic około 37???
36,7 to jest koło 37, więc spokojnieKażda ciąża jest inna - ja w poprzedniej w ogóle nie miałam uczucia gorąca, nie mierzyłam temperatury, ale generalnie czułam się jak zawsze, a w tej cały czas odczuwam wyższą temperaturę i mam czerwone policzki pod wieczór. Ciało to samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 20:05
-
Nineq wrote:Dobrze, że miałaś wsparcie w lekarzu.
Pani Lis, nie mierz sobie temperatury. To 37° to na pewno masz z rana po obudzeniu, ale to możesz sobie mierzyć, żeby sprawdzić, czy masz owulacje, a nie na tym etapie.
Dziękuję za odpowiedź NineqMierzę temperaturę, bo jestem chora więc juz od kilku dni sprawdzam, żeby w razie czego od razu zbijać. Jak zaczęłam zdrowieć to mnie martwi za niska, chyba muszę przestać czytać informacje w necie 😂
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dziewczyny, jestem spokojniejsza 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2024, 19:58
-
Pani Lis wrote:Dziękuję za odpowiedź Nineq
Mierzę temperaturę, bo jestem chora więc juz od kilku dni sprawdzam, żeby w razie czego od razu zbijać. Jak zaczęłam zdrowieć to mnie martwi za niska, chyba muszę przestać czytać informacje w necie 😂
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dziewczyny, jestem spokojniejsza 😄
Nie martw się ja też świruje, na samym początku też było mi ciepło czułam się rozpalona taka, gorąca jak grzejnik a teraz już luz, tak normalnie. Nawet mam teraz zimne stopy jak lód 😝
Żeby tylko jutro wstać i nie napić się kawy od razu z automatu… Ani chyba nic nie można pić nie? A mocz to „środkowy” i niby trzeba się trochę podmyć przed ale ze niby od tak tylko bierzącą wodą? Czuje się jakbym to pierwszy raz robiła 🤨 -
Normalnie się podmyć z mydłem, spłukać i wysuszyć
Wspomniałaś słowo klucz - kawusia! Jestem wdzięczna za to, że póki co kawa normalnie mi wchodzi, chociaż dzisiaj odrzuciło mnie od mięsa z rosołku od mamusi
Co do badań to idę w czwartek zrobić TSH i FT4 żeby skontrolować czy dobrą dawkę Euthyroxu biorę, zrobię przy okazji betę i proga. Proszę o kciuki, bo u mnie też dzisiaj cisza z brzuchem, tylko plecki i odbijanie, ale to może być przypadek. Może być też jeszcze wcześnie i wszystko przede mną.kasssia, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:u mnie też bezobjawowo nie licząc bolesnych piersi. Nawet przed chwilą mówiłam do mojego że dla mnie to jakaś abstrakcja że tam się niby coś dzieje, bo ja się czuje zupełnie normalnie 😄 że równie dobrze moglibyśmy rozmawiać o ciąży u niego i byłoby to tak samo dla mnie nierealne 🤣
Mój za to stwierdził, że zaczynam promienieć i jakaś ładniejsza się robię, że będzie chłopak 🤣🤣🤣 dodam że właśnie wychodza mi syfki na brodzie a już się cieszyłam że odkąd wiem o ciąży to buzia taka spokojna, inaczej niż przed @ 🙈
Też już bym chciała wizytę a nawet nie mam umówionej 🙈
No i znowu podobne jesteśmy mój mąż to samo mi powtarza ciagle😆Revolutionary lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:Normalnie się podmyć z mydłem, spłukać i wysuszyć
Wspomniałaś słowo klucz - kawusia! Jestem wdzięczna za to, że póki co kawa normalnie mi wchodzi, chociaż dzisiaj odrzuciło mnie od mięsa z rosołku od mamusi
Co do badań to idę w czwartek zrobić TSH i FT4 żeby skontrolować czy dobrą dawkę Euthyroxu biorę, zrobię przy okazji betę i proga. Proszę o kciuki, bo u mnie też dzisiaj cisza z brzuchem, tylko plecki i odbijanie, ale to może być przypadek. Może być też jeszcze wcześnie i wszystko przede mną.
Też się jeszcze cieszę kawą, ale dziś cały dzień myślę o kotletach... jak ich nie zrobię jutro to zwariuję 🤣 i jeszcze o kiełbaskach, bo pożyczyłam Harry'ego do czytania od brata i Hagrid przywiózł kiełbaski... nie mogłam przestać o nich myśleć w sobotę xd
Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Różnie, bywa, że mi zimno, a bywa 37stopni plus
Jestem bez infekcji :p👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Tanashi wrote:Też się jeszcze cieszę kawą, ale dziś cały dzień myślę o kotletach... jak ich nie zrobię jutro to zwariuję 🤣 i jeszcze o kiełbaskach, bo pożyczyłam Harry'ego do czytania od brata i Hagrid przywiózł kiełbaski... nie mogłam przestać o nich myśleć w sobotę xd
U mnie dziś były kotlety właśnie schabowe smażone na smalczyku 😝 ziemniaczki puree i suróweczka z białej kapusty w zalewie z octu winnego haaaTanashi lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Dziewczyny, byłam w weekend na sorze, bo za mocno coś mnie bolał brzuch. Moja ciąża zatrzymała się tydzień temu. Przepraszam, ale nie będę dalej prowadzić tego wątku, proszę wyyedytujcie sobie któryś z pierwszych postów na stronie i skopiujcie tam listę, a ja później usunę ten mój pierwszy post, żeby nie było bałaganu.
Bardzo mi przykro 😔 Mocno tulę ❤️ -
Mnie takie porządne objawy męczą dopiero od kilku dni - nudności od samego rana do wieczora, wstręt do jedzenia, no chyba że mówimy o jakimś pysznym burgerze ze świeżymi warzywami i niezdrowym sosem 🤤 jeny, od wczoraj o takim marzę i aż mi się uruchomiły ślinianki, gdy o nim pisałam 😂 a gdy myślę o czymkolwiek co mam w domu do jedzenia, to robi mi się na maksa niedobrze 🤢 wieczorami natomiast dopadają mnie tragiczne wzdęcia
-
A ja się melduję z wynikiem bety 455
Pytanie mam do dziewczyn, które mają już dzieciaczki. Czy planujecie na któreś usg zabrać dziecko/dzieci żeby pokazać im maluszka? Jak powiedzieć dziecku o tym że będzie miało rodzeństwo? Kiedy mu powiedzieć? W jakiej formie? Macie jakieś patenty, żeby to fajnie ugrać?Nosa, Tanashi, Revolutionary , Angiepuch, Scandi-B lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Truuskaawka wrote:A na kiedy planujesz się umówić? Mi po głowie chodzi plan na tydzień 4-8.11 bo według aplikacji będzie to 7 tydzień. Ale chciałabym już od razu biec robić USG 😅
no właśnie się waham czy koniec przyszłego tygodnia czy ten tydzień 4-8Z jednej trony chciałabym już w przyszłym, ale z drugiej wolałabym mieć pewność że będzie serduszko, bo po co się stresować
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Kasiekkk wrote:Dziękuję za miłe słowa. Nie będę przywoływać szczegółów, ale już jest po wszystkim. Byłam w stałym kontakcie z moim lekarzem prowadzącym, on pracuje w tym szpitalu, do którego trafiłam i razem z nim i lekarzem dyżurnym wybraliśmy (wydaje mi się) najlepszą opcję, jeśli można to tak nazwać.
mocno przytulam, bądź dla siebie dobra w tym trudnym czasie 🫂2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...