CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola3xJ:D wrote:To się dzieje w wielu szpitalach,fundacje walczą z systemem
https://wiadomosci.wp.pl/eutanazja-w-bialych-rekawiczkach-rodzice-blagaja-o-pomoc-ale-jej-nie-dostaja-7080541483371072a
Nie wiem czy pojedyncze przypadki opisywane w mediach to coś co można traktować jako pewnik w przypadku większości chorych. Chociaż nie przeczę że pewnie i takie sytuacje się zdarzają - chyba każdy zna niekompetencje lekarzy.
Ale z założenia nawet w przypadku spisania protokołu dzieci mają zapewnione leczenie infekcji i wydaje mi się że nie ma co twierdzić inaczej. -
Przecież to by była zbrodnia w biały dzień. Czasem chyba nawet lepiej nie wiedzieć jak ten system funkcjonuje…

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
W protokole masz zaznaczone czy masz leczenie czy nie. To decyduje. Jak macie protokół to macie (albo nie macie) krzyżyk w punkcie "antybiotykoterapia".Wicher wrote:Nie wiem czy pojedyncze przypadki opisywane w mediach to coś co można traktować jako pewnik w przypadku większości chorych. Chociaż nie przeczę że pewnie i takie sytuacje się zdarzają - chyba każdy zna niekompetencje lekarzy.
Ale z założenia nawet w przypadku spisania protokołu dzieci mają zapewnione leczenie infekcji i wydaje mi się że nie ma co twierdzić inaczej.
Wiesz, ja wiem ze są ludzie i ludzie. Że jest lekarz co oleje i poda ale są też tacy którzy odmówią bo jest papier. -
11 dpo beta hcg z krwi 200 jakoś, 12 dpo rano na teście 25 mlu ledwo widoczna kreska, a następnego dnia była już podwojona beta. Z tego powodu wiem, że u mnie testy słabo wychodzą albo był wadliwy albo zbyt rozcieńczony mocz. No i ja nie miałam żadnych objawów nic a nic, a wcześniej doszukiwałam się wszystkiego.Finch11 wrote:Cześć przyszłe mamy! Mam do Was pytanie 🙋🏼♀️
W którym dpo zobaczyłyście u siebie upragnioną drugą kreskę? 🤭 -
AgnieszkaW wrote:Hej dziewczyny:)!
Mało się udzielałam, ale starałam się Was podczytywać.
Ja mam troszkę stresa, bo jutro wizyta (dla mnie mocno decydująca, ponieważ w poprzedniej rozwijającej się ciąży na takie wizycie dowiedziałam się, że serduszko już nie bije).
Chciałam Was podpytać, jak wasze objawy na tym etapie?
Wg. aplikacji dzisiaj mam 9tc+5d.
Gratuluję pozytywnych wiadomości
Tak szczerze to u mnie ucichło, tydzien temu może jeszcze jakieś pojedyncze mdłości, ból głowy, pleców, a od wtorku jak ręką odjął wszystko. Trochę piersi bolą ale też bez szału.
A teraz mamy 11t
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g
-
Cześć w ten mroźny poranek, u mnie śniegu po kostki i nadal sypie 🫣😊
Myślałam że te mdłości już będą powoli odpuszczały a tu się nie zapowiada na to..
potrafię schylić się do kosza na śmieci i mnie naciągnie.
Co u Was?Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Cześć w ten mroźny poranek, u mnie śniegu po kostki i nadal sypie 🫣😊
Myślałam że te mdłości już będą powoli odpuszczały a tu się nie zapowiada na to..
potrafię schylić się do kosza na śmieci i mnie naciągnie.
Co u Was?
Wczoraj strasznie mnie mdlilo. A poza tym to zimno ale bez sniegu. Powiedzcie mi jakie zabiegi kosmetyczne można robić w ciąży? Dzisiaj idę na hennę i regulacje brwi, paznokcie ( żele) zdjęłam ale chce robić zwykły mani to chyba można? Tylko te śmierdzące lakiery jak ja to wytrzymam...chociaz w sumie to nie wiem czy śmierdzą bo od długiego czasu miałam żele:) może coś zmieniliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 07:53
-
Ja robię paznokcie i farbuje włosy - to z moich ciążowych zabiegów upiększających, ale chwilowo mam turbo odrost, bo wiem, że nie wytrzymałabym zapachu farby i bym od niego zwracała 🫣 U mnie dolegliwości ciążowe też mają się bardzo dobrze, do tego pojawił się wyraźnie zarysowany brzuszek i te uczucie „deski” w środku, przez które już się nie zegnę jakbym czasem chciała 😅
Revolutionary trzymam kciuki, żeby dziś był Twój wynik ❤️
U nas śnieg wczoraj był, dziś już nie ma 🤷♀️ żeby jakoś przetrwać te szarówke powoli włączam tryb przygotowania do świąt, bo to mi zawsze poprawia nastrój na tym etapie roku
Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Cześć, dzień dobry 🌞
U mnie mdłości też nie odpuszczają niestety. Wczoraj poszłam spać bez kolacji, bo nie dałam rady nic zjeść
pocieszam się, że w poprzedniej ciąży do 11 tyg też tak było, a od 12 magicznie się wyłączyły i mogłam jeść wszystko. Liczę na to, że teraz będzie tak samo, bo nie chcę mieć największych mdłości na kolacji wigilijnej 😭
-
Ja już raczej nie mam mdłości, one mnie męczyły tak z 3 tygodnie. Czasami się gorzej poczuje po jedzeniu ale poleżę z 15 min i jest okej. Za to na maksa muszę uważać co jem… wczoraj po tej wizycie, ze szczęścia zażyczyłam sobie frankfurterki i myślałam, że oszaleje - brzuch mi napuchł, żołądek bolał, kręciłam się pół nocy z boku na bok i nigdy więcej
A co do paznokci - nie można hybryd w ciąży? Czytałam kilka artykułów, które mówiły, że nie ma to szkodliwego wpływu. Moje kuzynki też nosiły hybrydę normalnie i mam zagwozdkę, a robię sobie sama i już dziś zaplanowałam dzień paznokci 😂💔 Marcysia 21t 👼 -
U mnie już tylko lekkie mdłości, ale na śniadanie dużo mniej jem.
Wczoraj w drodze, byłam zmuszona zjeść maca to mnie męczyło do końca dnia takie uczucie ciężkości.
W Łodzi tylko szron, ale w Warszawie śnieg na całego, smutno mi, że akurat wyjechałyśmy z córką, bo by miała radochę. -
Ja też sama sobie robię i nie robiłam do tej pory żadnej przerwy. W razie W szpital nie każe mieć jednego gołego paznokcia.HejAnku🌸 wrote:Ja już raczej nie mam mdłości, one mnie męczyły tak z 3 tygodnie. Czasami się gorzej poczuje po jedzeniu ale poleżę z 15 min i jest okej. Za to na maksa muszę uważać co jem… wczoraj po tej wizycie, ze szczęścia zażyczyłam sobie frankfurterki i myślałam, że oszaleje - brzuch mi napuchł, żołądek bolał, kręciłam się pół nocy z boku na bok i nigdy więcej
A co do paznokci - nie można hybryd w ciąży? Czytałam kilka artykułów, które mówiły, że nie ma to szkodliwego wpływu. Moje kuzynki też nosiły hybrydę normalnie i mam zagwozdkę, a robię sobie sama i już dziś zaplanowałam dzień paznokci 😂
Włosy również czekają na farbowanie, ale za tydzień dopiero. -
nick nieaktualny
-
Ja to przez pracę zdalną weszłam w tryb dresa

Zero jakiegokolwiek dbania o siebie, głupio mi, ale nie mam do tego głowy.
Paznokci nie robię, bo hybryda i tak się nie trzyma, ale robiłam w pierwszej ciąży.
Włosów też nie robie już (koloru) bo doszłam do wniosku, że swój lubie najbardziej.
Miałam się umówić do fryzjera na cięcie przed świętami, ale już nie ma terminów...
Znalazłam fizjo blisko mnie i mają tam zabiegi relaksacyjne dla kobiet w ciąży i masaże, planuje skorzystać, no ale to bardziej pod relaks, nie urodę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 08:19
-
Ja paznokcie póki co robię, ale babka, która mi robi sama powiedziała, że pewnie niedługo będziemy ściągać, bo niektórych szpitalach krzywo na to patrzą.HejAnku🌸 wrote:Ja już raczej nie mam mdłości, one mnie męczyły tak z 3 tygodnie. Czasami się gorzej poczuje po jedzeniu ale poleżę z 15 min i jest okej. Za to na maksa muszę uważać co jem… wczoraj po tej wizycie, ze szczęścia zażyczyłam sobie frankfurterki i myślałam, że oszaleje - brzuch mi napuchł, żołądek bolał, kręciłam się pół nocy z boku na bok i nigdy więcej
A co do paznokci - nie można hybryd w ciąży? Czytałam kilka artykułów, które mówiły, że nie ma to szkodliwego wpływu. Moje kuzynki też nosiły hybrydę normalnie i mam zagwozdkę, a robię sobie sama i już dziś zaplanowałam dzień paznokci 😂
Na farbowanie włosów umowie się jakoś na styczeń jak już będę mogła chodzić.
Poza tym nic więcej na czas ciąży nie planuje, wiadomo dobra pielęgnacja domowa i jakoś przetrwam do porodu, aczkolwiek teraz jak leżę to mam takiego lenia, że nawet tak domowa pielęgnacja kuleje 😅.
Mam wynik moczu ogólny z osadem, czekam jeszcze na posiew.
W ogólnym ok, w osadzie dość liczne nablonki płaskie i nieliczne bakterie (zaznaczam, że umyłam się mega dokładnie). Coś dziwnego mi się dzieje, bo tak jak czułam dyskomfort w pęcherzu tak od wczorajszego popołudnia w ogóle nie czuję parcia na mocz, więc sama z siebie co jakiś czas wstaje do toalety, bo gdybym czekała na potrzebę mojego organizmu to bym w ogóle nie sikała...nie wiem co mi jest. W pierwszej ciąży miałam kolkę nerkową i wróciły do mnie złe wspomnienia 🙉🙉🙉.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Kozina wrote:A nie czujecie sie takie wyprute, nieswoje?
Ja na poczatku ciazy mialam takie turbo doladowanie poczucia pewnosci siebie, czulam sie super w swoim ciele.
Teraz mam wrazenie jakbym stala sie takim starym ziemniakiem :p
Wlosy wypadaja, nie chca sie ukladac, skora na twarzy masakra, spuchniecie, odstajacy brzuch. Jedyne c, to paznokcie mi szybko rosna
Pod względem urodowym to ja się źle czuje od kiedy pojawił się trądzik po odstawieniu córki od piersi. Więc teraz chociaż mam nadzieje, że to sie zaraz wyciszy. Może spróbuj troche jakieś ćwiczenia, rozciąganie? Mi to bardzo pomaga na odczucia w ciele. Chociaż też z tygodnia na tydzień obiecuje sobie, że zacznę regularnie ćwiczyć to nic z tego nie wychodzi
Tanashi lubi tę wiadomość