CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie młody zaczął wybrzydzać w butelkach. Wczoraj rano jedna butelka ok, ale potem dwa razy fee. Dzisiaj przed kąpielą zjadł trochę z jednej, po kąpieli już niedobra. Przelałam do innej i dokończył 🤷♀️chyba jak bardzo głodny to lubię szybki wypływ, a jak średnio to się delektuje wolnym. Koneser mleka.
-
Revolutionary u nas dzisiaj podobny dzień, chlusta non stop, szarpie się przy cycku… mam podejrzenie, że coś nie tak w moim mleku. Bo podałam jedną porcję modyfikowanego i nie ulał nic 🥵 i po moim teraz znowu chlusta… kurde.
-
Moja spi przykryta kocykiem od pasa w dół. Ale muszę te śpiworki wprowadzić bo dzisiaj znalazłam z pieluchą naciągnięta na twarz. Coś mi dźwięki nie pasowały bo tak dziwnie kwękała no i ja znalazłam, tak a nie inaczej.
Powiem Wam ,że jak tego mojego chłopa nie ma to jest taki spokój w domu. Syn grzeczny,nikt nie wrzeszczy. Oni jak są razem to są jak dwa nosorożce podczas walki. Czemu ten mój chlop nie jest w stanie zrozumieć,że krzykiem.na dzieko nic się nie załatwi -
Lauraa wrote:Revolutionary u nas dzisiaj podobny dzień, chlusta non stop, szarpie się przy cycku… mam podejrzenie, że coś nie tak w moim mleku. Bo podałam jedną porcję modyfikowanego i nie ulał nic 🥵 i po moim teraz znowu chlusta… kurde.
-
Luna30 wrote:Niekoniecznie po szczepieniu. Mój miał taki dzień że cały dzień nie mogłam go nakarmić. A ogólnie juz od 3tyg wieczorami są dramy z karmieniem
Bardziej mi chodziło o to ulewanie i to że mu tak jeździ po brzuchu. A to że się pręży to pewnie jest z tym powiązane, bo już czuje dyskomfort po całym dniu ulewania 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:03
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:Moja spi przykryta kocykiem od pasa w dół. Ale muszę te śpiworki wprowadzić bo dzisiaj znalazłam z pieluchą naciągnięta na twarz. Coś mi dźwięki nie pasowały bo tak dziwnie kwękała no i ja znalazłam, tak a nie inaczej.
Powiem Wam ,że jak tego mojego chłopa nie ma to jest taki spokój w domu. Syn grzeczny,nikt nie wrzeszczy. Oni jak są razem to są jak dwa nosorożce podczas walki. Czemu ten mój chlop nie jest w stanie zrozumieć,że krzykiem.na dzieko nic się nie załatwi
O to rzeczywiście macie tam w domu wesoło 🫣 a jak już zaczęliśmy temat chłopów jak u Was z podziałem obowiązków dziewczyny? Większość przy dziecku robicie same czy jednak faceci są mocno zaangażowani? -
Lauraa wrote:Revolutionary u nas dzisiaj podobny dzień, chlusta non stop, szarpie się przy cycku… mam podejrzenie, że coś nie tak w moim mleku. Bo podałam jedną porcję modyfikowanego i nie ulał nic 🥵 i po moim teraz znowu chlusta… kurde.
O kurczev ;/ ale co myślisz ze to może być?2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Lauraa wrote:O to rzeczywiście macie tam w domu wesoło 🫣 a jak już zaczęliśmy temat chłopów jak u Was z podziałem obowiązków dziewczyny? Większość przy dziecku robicie same czy jednak faceci są mocno zaangażowani?
U nas ja zdecydowanie więcej.
Ja wstaje do małej. On co prawda mówi, że mogę go budzić, ale jaki jest sens skoro to ja karmie? Zdarzy mi się czasem go obudzić w momentach kryzysowych, ale myślę, że do tej pory nie zdarzyło się to więcej niż 10 razy.
Co prawda mój pracuje z domu także może przejąć młodą w ciągu dnia jak ją chce się wykąpać itp. No ale jednak praca to praca, większość dnia przed kompem. Kończy po 17 to albo idziemy razem na spacer, albo on bierze małą żebym ja mogła odpocząć. No i on usypia na pierwszy nocny blok snu.
Oczywiście on ogarnia ją i jest w stanie zostać sam na cały dzień jeśli jest taka potrzeba, ale na co dzień powiedziałabym że ja ogarniam 70/75% i on pozostałe 30/25.
Plus wszystkie zakupy codziennie typu ubrania, środki higieny małej są na mnie. On jest w stanie zająć się kupieniem rzeczy typu bujaczek.
I nie żebym na niego narzekała, serio super ogarnia, ale jednak to ja jestem na macierzyńskim, a on musi pracować żeby hajs był na nasze wydatki 😉 -
Anabbit wrote:U nas ja zdecydowanie więcej.
Ja wstaje do małej. On co prawda mówi, że mogę go budzić, ale jaki jest sens skoro to ja karmie? Zdarzy mi się czasem go obudzić w momentach kryzysowych, ale myślę, że do tej pory nie zdarzyło się to więcej niż 10 razy.
Co prawda mój pracuje z domu także może przejąć młodą w ciągu dnia jak ją chce się wykąpać itp. No ale jednak praca to praca, większość dnia przed kompem. Kończy po 17 to albo idziemy razem na spacer, albo on bierze małą żebym ja mogła odpocząć. No i on usypia na pierwszy nocny blok snu.
Oczywiście on ogarnia ją i jest w stanie zostać sam na cały dzień jeśli jest taka potrzeba, ale na co dzień powiedziałabym że ja ogarniam 70/75% i on pozostałe 30/25.
Plus wszystkie zakupy codziennie typu ubrania, środki higieny małej są na mnie. On jest w stanie zająć się kupieniem rzeczy typu bujaczek.
I nie żebym na niego narzekała, serio super ogarnia, ale jednak to ja jestem na macierzyńskim, a on musi pracować żeby hajs był na nasze wydatki 😉
Dzięki Anabbit wydaje mi się, że fajny macie podział 👌 -