X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
    Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę

Nieeee on kiepsko spi w dzień dzisiaj
    Dzisiaj tylko w wozku I muszę chodzić. W nocy za to od 20 do 9.30 z pobudka o 1 i o 6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 16:31

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to macie podobnie jak my z tàą temperaturą i ubraniem do spania.

Laura kombinezon w sensie taki wełniany? Ja kupiłam na vinted z name it oraz reimę w Muminki i wydają się spoko jakości, ale my jeszcze nie ubraliśmy. Ubrałabym dzisiaj na spacer ten z name it chętnie, bo też był huragan ale jeszcze był nie wyprany, bo się nie mogłam zebrać do Rossmanna po płyn do wełny.

Revolutionary jak dla mnie warto zainwestować w to lub to, duża ulga dla pleców :D

Luna30, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę sobie też Revolutionary że może młodemu się będzie mniej ulewać w takiej chuście? Bo go sobie będziesz w pionie miała po jedzeniu

Nosa, Blackapple, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
    Też się muszę zainteresować żeby ręce uwolnić. Wcześniej myślałam, że chusta nie dla mnie, ale czekałam żeby zobaczyć jaki będzie bobas, teraz widzę, że spróbować muszę 😄

Na spacery ubieramy mojego jeszcze w bawelniany kombinezon na body, skarpetki, kocyk i jeśli zimny wiatr to przykrycie gondoli to zapinane. Dziś byliśmy ja fajnym 2h spacerze, ekstra pogoda, zachmurzenie bez deszczu i ciepło w miarę, przyjemny wiatr.
    Luna huraganu nie zazdroszczę, ale też bym chodziła. Chwilowo mały się lituje i nie płacze już tak dużo, więcej się da odłożyć, a w nocy ubrałam go w spiworek, to chyba 1 lub 1.5 tog, a że to zmarzluch to zobaczyć bloga minę na tym slodkim pyszczku i brak płaczków było nagrodą. Zasnął ladnie na 5h w pierwszym bloku🥰 drugi standardowo już 3h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 16:49

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
    Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę
    Elza, mój też dzisiaj śpi. Poszedł spać na 2 drzemkę o 13 i tylko obudzil sie na butle i poszedł spac dalej.... jeszcze nie wstał.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja mam zmarzlucha. Na spacer ubrany ciepło w body, spodenki, skarpetki, grubszy sweter, czapkę... kwękał, bo mu zimno i dopiero przykrycie kocem pod brodę pomogło, a ok. 17-18°.
    W nocy śpi pod grubym kocem, wszystko inne za zimne.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które już dostały okres lub pamiętają po poprzednich ciążach jak było- czy Was przed przyjściem okresu bolało podbrzusze? Jajniki? Bardziej niz wcześniej? Oczywiście wiem, że u każdej inaczej, jestem ciekawa jak Wy miałyście.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon planuję kupić zafiro wełniany, widziałam u kumpeli i nawet po dluuuugim czasie użytkowania wygląda jak nowy. To mi się strasznie w Engelach nie podoba, że mam wrażenie, że te używane na vinted to wyglądają brzydko 🙈

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie przestało boleć po porodach. Za to po drugim zaczęłam mieć bolesne owulacje. Wg mojego lekarza tak się zdarza

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam bolesną owulację w lipcu i bezbolesny okres, ale ciekło jak z kranu przez 3 dni. W sierpniu nie wiem czy była owulacja czy nie, nie czułam, czekam na okres w tym tygodniu chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 18:03

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To chyba tylko ja mam zmarzlucha. Na spacer ubrany ciepło w body, spodenki, skarpetki, grubszy sweter, czapkę... kwękał, bo mu zimno i dopiero przykrycie kocem pod brodę pomogło, a ok. 17-18°.
    W nocy śpi pod grubym kocem, wszystko inne za zimne.
    U nas zawsze kocyk pod brode, nawet jak gorąco w czerwcu czy lipcu było 😅 tak więc piąteczka!

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    U nas zawsze kocyk pod brode, nawet jak gorąco w czerwcu czy lipcu było 😅 tak więc piąteczka!

Masz też potrzebuje ciepełka i kocyka 🤣 no i do zaśnięcia szmatke przy twarzy 🤣

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, dlatego chyba pora sie zainteresować tematem.

U nas tez wieje okrutnie dzisiaj. Poszliśmy na spacer licząc że może chociaż tak młody pośpi ale gdzie tam, 20 minut to jego maks. Dzisiaj jest tragedia z tym ogolnie od nocy...

No i młody okrutnie ulewa. :( co chwile mu się ulewa albo odbija, niezależnie ile wcześniej jadł. No dramat jest.

I to co wyczynia przy cycku to też jakieś nieporozumienie. Tak sie odgina, szarpie, stęka... mam dość 🫣
    Musi to być po tym szczepieniu😑😒

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze dzieci śpią pod kocami to je jakoś zabezpieczacie?
    Muszę naszą teraz otulaczamn muslinowym przykrywać, bo kwęka, ale ja mam pierdolca że sobie zarzuci na twarz i się udusi. Wciskam rogi pod materac, ale i tak się budzę żeby sprawdzić, czy nie ma go na twarzy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Muszę naszą teraz otulaczamn muslinowym przykrywać, bo kwęka, ale ja mam pierdolca że sobie zarzuci na twarz i się udusi. Wciskam rogi pod materac, ale i tak się budzę żeby sprawdzić, czy nie ma go na twarzy
    Nie, nie zabezpieczam, pod pachami wciskam pod niego. Prędzej się skopie niż zarzuci na twarz. A w ciągu dnia jak ma pod brodę to jestem obok i tak.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie jak u Nineq, ale dlatego testuje spiworek i jak zaakceptuje to odkładam kocyki do odwołania.

Daje znać, że w La Millou letnia wyprzedaz do 60% (niby), ceny i tak zabójcze 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    U nas podobnie jak u Nineq, ale dlatego testuje spiworek i jak zaakceptuje to odkładam kocyki do odwołania.

Daje znać, że w La Millou letnia wyprzedaz do 60% (niby), ceny i tak zabójcze 😅
    Ja chce kupić, ale nie ma żadnego wzoru z rozmiaru L🙄a chce taki od razu. Widziałam, ze 1 września nowa kolekcja to pewnie będą wtedy.

Kołdrę w sensie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 20:32

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mój normalnie spi pod kocem tylko jest nim przykryty w sumie do połowy ciała,tak by rączki mial na wolności albo spowijam go kocem.

Bardziej boję sie mu pieluche położyć kolo twarzy by sobie nie zarzucił

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak parę razy go przykrywałam kocykiem to robiłam z niego coś w stylu rożka - co najwyżej to z siebie skopał

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    No wlasnie, dlatego chyba pora sie zainteresować tematem.

U nas tez wieje okrutnie dzisiaj. Poszliśmy na spacer licząc że może chociaż tak młody pośpi ale gdzie tam, 20 minut to jego maks. Dzisiaj jest tragedia z tym ogolnie od nocy...

No i młody okrutnie ulewa. :( co chwile mu się ulewa albo odbija, niezależnie ile wcześniej jadł. No dramat jest.

I to co wyczynia przy cycku to też jakieś nieporozumienie. Tak sie odgina, szarpie, stęka... mam dość 🫣
    Musi to być po tym szczepieniu😑😒

Niekoniecznie po szczepieniu. Mój miał taki dzień że cały dzień nie mogłam go nakarmić. A ogólnie juz od 3tyg wieczorami są dramy z karmieniem

‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ