CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę
Nieeee on kiepsko spi w dzień dzisiaj
Dzisiaj tylko w wozku I muszę chodzić. W nocy za to od 20 do 9.30 z pobudka o 1 i o 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 16:31
-
Luna to macie podobnie jak my z tàą temperaturą i ubraniem do spania.
Laura kombinezon w sensie taki wełniany? Ja kupiłam na vinted z name it oraz reimę w Muminki i wydają się spoko jakości, ale my jeszcze nie ubraliśmy. Ubrałabym dzisiaj na spacer ten z name it chętnie, bo też był huragan ale jeszcze był nie wyprany, bo się nie mogłam zebrać do Rossmanna po płyn do wełny.
Revolutionary jak dla mnie warto zainwestować w to lub to, duża ulga dla plecówLuna30, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość
-
Myślę sobie też Revolutionary że może młodemu się będzie mniej ulewać w takiej chuście? Bo go sobie będziesz w pionie miała po jedzeniu
Nosa, Blackapple, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
Na spacery ubieramy mojego jeszcze w bawelniany kombinezon na body, skarpetki, kocyk i jeśli zimny wiatr to przykrycie gondoli to zapinane. Dziś byliśmy ja fajnym 2h spacerze, ekstra pogoda, zachmurzenie bez deszczu i ciepło w miarę, przyjemny wiatr.
Luna huraganu nie zazdroszczę, ale też bym chodziła. Chwilowo mały się lituje i nie płacze już tak dużo, więcej się da odłożyć, a w nocy ubrałam go w spiworek, to chyba 1 lub 1.5 tog, a że to zmarzluch to zobaczyć bloga minę na tym slodkim pyszczku i brak płaczków było nagrodą. Zasnął ladnie na 5h w pierwszym bloku🥰 drugi standardowo już 3h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 16:49
-
Elza1234 wrote:U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę -
To chyba tylko ja mam zmarzlucha. Na spacer ubrany ciepło w body, spodenki, skarpetki, grubszy sweter, czapkę... kwękał, bo mu zimno i dopiero przykrycie kocem pod brodę pomogło, a ok. 17-18°.
W nocy śpi pod grubym kocem, wszystko inne za zimne. -
Pytanie do dziewczyn, które już dostały okres lub pamiętają po poprzednich ciążach jak było- czy Was przed przyjściem okresu bolało podbrzusze? Jajniki? Bardziej niz wcześniej? Oczywiście wiem, że u każdej inaczej, jestem ciekawa jak Wy miałyście.
-
Miałam bolesną owulację w lipcu i bezbolesny okres, ale ciekło jak z kranu przez 3 dni. W sierpniu nie wiem czy była owulacja czy nie, nie czułam, czekam na okres w tym tygodniu chyba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 18:03
-
Nineq wrote:To chyba tylko ja mam zmarzlucha. Na spacer ubrany ciepło w body, spodenki, skarpetki, grubszy sweter, czapkę... kwękał, bo mu zimno i dopiero przykrycie kocem pod brodę pomogło, a ok. 17-18°.
W nocy śpi pod grubym kocem, wszystko inne za zimne. -
No wlasnie, dlatego chyba pora sie zainteresować tematem.
U nas tez wieje okrutnie dzisiaj. Poszliśmy na spacer licząc że może chociaż tak młody pośpi ale gdzie tam, 20 minut to jego maks. Dzisiaj jest tragedia z tym ogolnie od nocy...
No i młody okrutnie ulewa.co chwile mu się ulewa albo odbija, niezależnie ile wcześniej jadł. No dramat jest.
I to co wyczynia przy cycku to też jakieś nieporozumienie. Tak sie odgina, szarpie, stęka... mam dość 🫣
Musi to być po tym szczepieniu😑😒2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Jak wasze dzieci śpią pod kocami to je jakoś zabezpieczacie?
Muszę naszą teraz otulaczamn muslinowym przykrywać, bo kwęka, ale ja mam pierdolca że sobie zarzuci na twarz i się udusi. Wciskam rogi pod materac, ale i tak się budzę żeby sprawdzić, czy nie ma go na twarzy -
Anabbit wrote:Jak wasze dzieci śpią pod kocami to je jakoś zabezpieczacie?
Muszę naszą teraz otulaczamn muslinowym przykrywać, bo kwęka, ale ja mam pierdolca że sobie zarzuci na twarz i się udusi. Wciskam rogi pod materac, ale i tak się budzę żeby sprawdzić, czy nie ma go na twarzy -
Nosa wrote:U nas podobnie jak u Nineq, ale dlatego testuje spiworek i jak zaakceptuje to odkładam kocyki do odwołania.
Daje znać, że w La Millou letnia wyprzedaz do 60% (niby), ceny i tak zabójcze 😅
Kołdrę w sensie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 20:32
-
Anabbit wrote:Jak wasze dzieci śpią pod kocami to je jakoś zabezpieczacie?
Muszę naszą teraz otulaczamn muslinowym przykrywać, bo kwęka, ale ja mam pierdolca że sobie zarzuci na twarz i się udusi. Wciskam rogi pod materac, ale i tak się budzę żeby sprawdzić, czy nie ma go na twarzy
Bardziej boję sie mu pieluche położyć kolo twarzy by sobie nie zarzucił -
Revolutionary wrote:No wlasnie, dlatego chyba pora sie zainteresować tematem.
U nas tez wieje okrutnie dzisiaj. Poszliśmy na spacer licząc że może chociaż tak młody pośpi ale gdzie tam, 20 minut to jego maks. Dzisiaj jest tragedia z tym ogolnie od nocy...
No i młody okrutnie ulewa.co chwile mu się ulewa albo odbija, niezależnie ile wcześniej jadł. No dramat jest.
I to co wyczynia przy cycku to też jakieś nieporozumienie. Tak sie odgina, szarpie, stęka... mam dość 🫣
Musi to być po tym szczepieniu😑😒
Niekoniecznie po szczepieniu. Mój miał taki dzień że cały dzień nie mogłam go nakarmić. A ogólnie juz od 3tyg wieczorami są dramy z karmieniem