X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z colorstories i w sumie mogłam od razu wziąć ten większy na 6-18 miesięcy, bo ten 0-6 to cieńszy to tak max do jesieni obstawiam, że pociągniemy 🙈

Co do nosidełek to jest jeszcze qusy i tu jest w spoko cenie i stanie

https://www.vinted.pl/items/6862409527-qusy-sand-stories-interstella-bawelniane-nosidelko-regulowane

I lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6854468613-nosidlo-ergonomiczne-lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6863844654-ergonomiczne-regulowane-nosidlo-lennylamb

Chociaż ja jestem zadowolona z naszej kavki, wiem nikt nie pytał xD

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

Maj.a, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

My też body i spodenki bawełniane teraz jak było 14 i na to kombinezon, więc podobnie

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6814852909-tula-lite-kantoreppu

Tu ktoś sprzedaje tula lite. Ona pakuje się w nerkę . Jest z syntetycznego materiału i cieńsza niż klasyczna. Ja kupiłam dla małej taką jako alternatywa na loty. Gdzie duża tula zajmuje zbyt dużo miejsca złożona

event.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Maj.a lubi tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

O kochana, to mamy inaczej 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

U nas ostatnio spadło do 24 i też mówiłam mężowi, że czas wyciągnąć kołdrę (latem śpimy pod samą poszewką) 😅 chyba rozwiązałam zagadkę, po kim ona jest taka ciepłolubna

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę sprzedawać swoją tule. Zanim wystawie może któraś jest chętna?
    Ten wzór,od 7 do 20kg -120zł
    5d475b1dcc651.jpghttps://zapodaj.net/plik-vQHAVgJIOV

Kupilam na vinted stan bardzo dobry,ale kupiłam sobie drugą I tej nie potrzebuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:59

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek
    Nie wiem jak u dzieci ale ja osobiście więcej niż 36 nie mam. U mnie 37 to już prosta do gorączki 😅
    Może tak ma po prostu?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6939077534-nosidlo-tula-standard

Kolejna tania tula

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja dawałam biogaię przez miesiąc niecały, miał wtedy tę brzuszkowe problemy itd, ale czy cokolwiek pomogła to nie wiem, bo u nas jednak chyba kluczem jest espumisan 🙈 aktualnie pomału schodzę z ilości kropel, było 10, jest 7, trzymajcie kciuki 🫠

Szczepienie na rota mamy w czwartek i właśnie się zastanawiam czy łączyć to z meningokokami czy zrobić odstęp. Elza też nam pediatra powiedziała o samym bexero i tylko tym szczepiliśmy.

Co do śpiworka to my przeskoczymy z 0,5 na 2,5 pewnie już niedługo, bo o ile w cieplejsze noce wystarczą mu spanie w pajacyku, tak w chłodniejsze już musi mieć śpiworek, w ogóle w ciągu dnia muszę mu narzucać bluzę albo koszulę, bo normalnie jest zmarznięty w body z długim rękawem i spodniach przy 23-24 stopniach w domu 🙈🙈🙈

Mój dzisiaj w śpiworki najcieńszym możliwym plus body. Nic więcej
    Dałam skarpetki jeczal gorąco mu. 22 c w domu

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Ja tak samo. Kombinezony tylko zmieniam bo mam cieńsze i grubsze. Kurtki dopiero jak siedzi

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd

Werzol lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd
    U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
    Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Nasza tule niby od urodzenia

Elza1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ