X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z colorstories i w sumie mogłam od razu wziąć ten większy na 6-18 miesięcy, bo ten 0-6 to cieńszy to tak max do jesieni obstawiam, że pociągniemy 🙈

Co do nosidełek to jest jeszcze qusy i tu jest w spoko cenie i stanie

https://www.vinted.pl/items/6862409527-qusy-sand-stories-interstella-bawelniane-nosidelko-regulowane

I lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6854468613-nosidlo-ergonomiczne-lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6863844654-ergonomiczne-regulowane-nosidlo-lennylamb

Chociaż ja jestem zadowolona z naszej kavki, wiem nikt nie pytał xD

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

Maj.a, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

My też body i spodenki bawełniane teraz jak było 14 i na to kombinezon, więc podobnie

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6814852909-tula-lite-kantoreppu

Tu ktoś sprzedaje tula lite. Ona pakuje się w nerkę . Jest z syntetycznego materiału i cieńsza niż klasyczna. Ja kupiłam dla małej taką jako alternatywa na loty. Gdzie duża tula zajmuje zbyt dużo miejsca złożona

event.png

Wysłany: 25 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Maj.a lubi tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

O kochana, to mamy inaczej 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

U nas ostatnio spadło do 24 i też mówiłam mężowi, że czas wyciągnąć kołdrę (latem śpimy pod samą poszewką) 😅 chyba rozwiązałam zagadkę, po kim ona jest taka ciepłolubna

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę sprzedawać swoją tule. Zanim wystawie może któraś jest chętna?
    Ten wzór,od 7 do 20kg -120zł
    5d475b1dcc651.jpghttps://zapodaj.net/plik-vQHAVgJIOV

Kupilam na vinted stan bardzo dobry,ale kupiłam sobie drugą I tej nie potrzebuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 15:59

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek
    Nie wiem jak u dzieci ale ja osobiście więcej niż 36 nie mam. U mnie 37 to już prosta do gorączki 😅
    Może tak ma po prostu?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 25 sierpnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6939077534-nosidlo-tula-standard

Kolejna tania tula

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja dawałam biogaię przez miesiąc niecały, miał wtedy tę brzuszkowe problemy itd, ale czy cokolwiek pomogła to nie wiem, bo u nas jednak chyba kluczem jest espumisan 🙈 aktualnie pomału schodzę z ilości kropel, było 10, jest 7, trzymajcie kciuki 🫠

Szczepienie na rota mamy w czwartek i właśnie się zastanawiam czy łączyć to z meningokokami czy zrobić odstęp. Elza też nam pediatra powiedziała o samym bexero i tylko tym szczepiliśmy.

Co do śpiworka to my przeskoczymy z 0,5 na 2,5 pewnie już niedługo, bo o ile w cieplejsze noce wystarczą mu spanie w pajacyku, tak w chłodniejsze już musi mieć śpiworek, w ogóle w ciągu dnia muszę mu narzucać bluzę albo koszulę, bo normalnie jest zmarznięty w body z długim rękawem i spodniach przy 23-24 stopniach w domu 🙈🙈🙈

Mój dzisiaj w śpiworki najcieńszym możliwym plus body. Nic więcej
    Dałam skarpetki jeczal gorąco mu. 22 c w domu

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Ja tak samo. Kombinezony tylko zmieniam bo mam cieńsze i grubsze. Kurtki dopiero jak siedzi

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd

Werzol lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd
    U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
    Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Nasza tule niby od urodzenia

Elza1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ