Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z colorstories i w sumie mogłam od razu wziąć ten większy na 6-18 miesięcy, bo ten 0-6 to cieńszy to tak max do jesieni obstawiam, że pociągniemy 🙈

Co do nosidełek to jest jeszcze qusy i tu jest w spoko cenie i stanie

https://www.vinted.pl/items/6862409527-qusy-sand-stories-interstella-bawelniane-nosidelko-regulowane

I lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6854468613-nosidlo-ergonomiczne-lennylamb

https://www.vinted.pl/items/6863844654-ergonomiczne-regulowane-nosidlo-lennylamb

Chociaż ja jestem zadowolona z naszej kavki, wiem nikt nie pytał xD

Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?

Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

Maj.a, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)

My też body i spodenki bawełniane teraz jak było 14 i na to kombinezon, więc podobnie

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6814852909-tula-lite-kantoreppu

Tu ktoś sprzedaje tula lite. Ona pakuje się w nerkę . Jest z syntetycznego materiału i cieńsza niż klasyczna. Ja kupiłam dla małej taką jako alternatywa na loty. Gdzie duża tula zajmuje zbyt dużo miejsca złożona

event.png

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Maj.a lubi tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.

Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.

O kochana, to mamy inaczej 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣

U nas ostatnio spadło do 24 i też mówiłam mężowi, że czas wyciągnąć kołdrę (latem śpimy pod samą poszewką) 😅 chyba rozwiązałam zagadkę, po kim ona jest taka ciepłolubna

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę sprzedawać swoją tule. Zanim wystawie może któraś jest chętna?
    Ten wzór,od 7 do 20kg -120zł
    5d475b1dcc651.jpghttps://zapodaj.net/plik-vQHAVgJIOV

Kupilam na vinted stan bardzo dobry,ale kupiłam sobie drugą I tej nie potrzebuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2025, 15:59

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈

Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek
    Nie wiem jak u dzieci ale ja osobiście więcej niż 36 nie mam. U mnie 37 to już prosta do gorączki 😅
    Może tak ma po prostu?

age.png

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/6939077534-nosidlo-tula-standard

Kolejna tania tula

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja dawałam biogaię przez miesiąc niecały, miał wtedy tę brzuszkowe problemy itd, ale czy cokolwiek pomogła to nie wiem, bo u nas jednak chyba kluczem jest espumisan 🙈 aktualnie pomału schodzę z ilości kropel, było 10, jest 7, trzymajcie kciuki 🫠

Szczepienie na rota mamy w czwartek i właśnie się zastanawiam czy łączyć to z meningokokami czy zrobić odstęp. Elza też nam pediatra powiedziała o samym bexero i tylko tym szczepiliśmy.

Co do śpiworka to my przeskoczymy z 0,5 na 2,5 pewnie już niedługo, bo o ile w cieplejsze noce wystarczą mu spanie w pajacyku, tak w chłodniejsze już musi mieć śpiworek, w ogóle w ciągu dnia muszę mu narzucać bluzę albo koszulę, bo normalnie jest zmarznięty w body z długim rękawem i spodniach przy 23-24 stopniach w domu 🙈🙈🙈

Mój dzisiaj w śpiworki najcieńszym możliwym plus body. Nic więcej
    Dałam skarpetki jeczal gorąco mu. 22 c w domu

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchów

Ja tak samo. Kombinezony tylko zmieniam bo mam cieńsze i grubsze. Kurtki dopiero jak siedzi

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd

Werzol lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd
    U nas młoda też dzisiaj głównie śpi. Pewnie jedno to pogoda a drugie odsypia weekend emocjonujący.
    Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2025, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
    Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk :)

Nasza tule niby od urodzenia

Elza1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ