CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam z colorstories i w sumie mogłam od razu wziąć ten większy na 6-18 miesięcy, bo ten 0-6 to cieńszy to tak max do jesieni obstawiam, że pociągniemy 🙈
Co do nosidełek to jest jeszcze qusy i tu jest w spoko cenie i stanie
https://www.vinted.pl/items/6862409527-qusy-sand-stories-interstella-bawelniane-nosidelko-regulowane
I lennylamb
https://www.vinted.pl/items/6854468613-nosidlo-ergonomiczne-lennylamb
https://www.vinted.pl/items/6863844654-ergonomiczne-regulowane-nosidlo-lennylamb
Chociaż ja jestem zadowolona z naszej kavki, wiem nikt nie pytał xD
Elza1234, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?
Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)
Maj.a, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Teraz na 13 stopni ubrałam normalnie długie body, spodnie i na to kombinezon. Zima ubralabym body i spodnie z merino, na to sweter i na to kombinezon:)
My też body i spodenki bawełniane teraz jak było 14 i na to kombinezon, więc podobnieMaj.a lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣
No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.
Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno. -
https://www.vinted.pl/items/6814852909-tula-lite-kantoreppu
Tu ktoś sprzedaje tula lite. Ona pakuje się w nerkę . Jest z syntetycznego materiału i cieńsza niż klasyczna. Ja kupiłam dla małej taką jako alternatywa na loty. Gdzie duża tula zajmuje zbyt dużo miejsca złożona -
Maj.a wrote:Dziewczyny co mają przetestowane ubranka z wełny merino jak ubieracie bobasy pod kurtkę merino lub kombinezon merino?
Ja tak jak dziewczyny. Spodenki,body,skarpetki i na kombinezon. Kurtek nie lubię bo się podwijają u takich maluchówMaj.a lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:No ciepło 😅 a to ja uchodzę za większego zmarzlucha, mąż nadal śpi odkryty w piżamie z krótkimi rękawkami, ja śpię pod kocem, młody w 1 tog + body długi rękaw, chyba że zostaje po nocnym karmieniu u nas w łóżku to przykrywam go kocykiem bez śpiworka, karczek ma cieplutki cały czas i nie marudzi, więc chyba mu ok.
Dla mnie najbardziej optymalnie do spania to 18 stopni + kołderka, ale ciężko się tak wstrzelić, nawet jak się tyle ustawi na piecu to ta sypialnia jest na tyle mała, że jest cieplej a w innych częściach domu już by było za zimno.
O kochana, to mamy inaczej 🫣 -
Gusia_ wrote:Jak dla Ciebie 20 stopni w sypialni to ciepło to ja nie mam pytań, bo dla mnie dziś w nocy 22 to było lodowato i wszystkie z córkami spałyśmy w ciepłych kołdrach a mała w body i 2,5 tog i nie była spocona 🫣
U nas ostatnio spadło do 24 i też mówiłam mężowi, że czas wyciągnąć kołdrę (latem śpimy pod samą poszewką) 😅 chyba rozwiązałam zagadkę, po kim ona jest taka ciepłolubnaGusia_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny będę sprzedawać swoją tule. Zanim wystawie może któraś jest chętna?
Ten wzór,od 7 do 20kg -120zł
https://zapodaj.net/plik-vQHAVgJIOV
Kupilam na vinted stan bardzo dobry,ale kupiłam sobie drugą I tej nie potrzebuje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:59
-
A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈
Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek -
Lauraa wrote:A polecacie jakieś kombinezony? Bo żadnego nie mam a widzę że by się już przydał 🙈
Zmierzyłam mu w nocy temperaturę, bo dłużej spał niż zwykle i miał 36,0. Zastanawiam się czy to normalne. Kark miał ciepły, ale wygląda na to że chyba też powinnam wyciągnąć grubszy śpiworek
Może tak ma po prostu? -
Kkk77 wrote:Ja dawałam biogaię przez miesiąc niecały, miał wtedy tę brzuszkowe problemy itd, ale czy cokolwiek pomogła to nie wiem, bo u nas jednak chyba kluczem jest espumisan 🙈 aktualnie pomału schodzę z ilości kropel, było 10, jest 7, trzymajcie kciuki 🫠
Szczepienie na rota mamy w czwartek i właśnie się zastanawiam czy łączyć to z meningokokami czy zrobić odstęp. Elza też nam pediatra powiedziała o samym bexero i tylko tym szczepiliśmy.
Co do śpiworka to my przeskoczymy z 0,5 na 2,5 pewnie już niedługo, bo o ile w cieplejsze noce wystarczą mu spanie w pajacyku, tak w chłodniejsze już musi mieć śpiworek, w ogóle w ciągu dnia muszę mu narzucać bluzę albo koszulę, bo normalnie jest zmarznięty w body z długim rękawem i spodniach przy 23-24 stopniach w domu 🙈🙈🙈
Mój dzisiaj w śpiworki najcieńszym możliwym plus body. Nic więcej
Dałam skarpetki jeczal gorąco mu. 22 c w domu -
Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Od jakiego wieku te tule można używać? My nie mamy ani chust ani nosidła, może warto sie zainteresować..
Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąkRevolutionary lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Dzisiaj huragan że głowę urywa wieje niesamowicie. A mój kwrczy i spi tylko w wozku. Więc napierdalam w huraganie już 2gi raz. Przynajmniej bobas spi xd
Ja właśnie jadę do fizjo z plecami, liczę na magiczna naprawę -
Elza1234 wrote:Niby pół roku ale wiem że dziewczyny używają jak się robi sztywne dziecko w plecach
Myślę że u was przy takiej potrzebie tulenia młodego to było dla Ciebie rozwiązanie uwolnienia rąk
Nasza tule niby od urodzeniaElza1234 lubi tę wiadomość