CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel jakiś czas temu weszla ustawa o utworzeniu nocnej i świątecznej przy sorach,żeby je odciążyć . Dlatego skierowali Was z katarem obok.
Ja nie wiem.co to za położna ,ktora zajmuje się 2 miesięcznym dzieckiem przez telefon. To już totalnie nie jest jej zakres obowiązków.
Kolejna sprawa jest taka,że jesteś jedyną osobą którą "znam" której wszyscy mówią ,że coś jest idealnie. Z reguły nie używa się tego słowa a pracuje w tym cyrku już ponad 20 lat. Mówi się raczej ,że coś jest w normie,w porządku, nie ma.sie czym martwić. Słowo idealnie tam praktycznie nie istnieje.
Lekarka na nocnej jak była z foszona to już jest jej problem. Pracuje na nocnej więc jej zasranym obowiązkiem jest przyjmować dzieci z katarkiem nawet w środku nocy. Mam nadzieję,że choroba Was ominie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:08
-
Położną jest naprawdę ok, mówiłaten miesiąc temu żeby pisać w razie czego więc się odezwałam
A idealnie to moje podsumowanie nie cytat więc tak, mówiła że nie ma nic niepokojącego
Dziś na szczęście po masażu i pestkach wiśni jest normalna kupka, oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:12
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Mamy też kupić biogaje, macie z nią jakieś doświadczenia?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Luna30 wrote:Kupki pp rota mogą być " brzudkie". To nie wyznscznik alergi tzn nie jedyny. Jakby były biegunki, kolki to wted6 mówi się o alergii. Ale sam kolor to nic. Np teraz mój nie ma alergii a ma czasem zielone czy sluzowe
Tak, to wiem. U nas problem z tymi kupami i kolkami był przed szczepieniem jeszcze. Szczepienie tylko sprawiło że ciężko było stwierdzić czy jest poprawa czy nie. Za każdym razem jest zielona kupa i albo śluzowata albo wodnista i w ilościach 5-7 na dobę. -
Cel95 wrote:Położną jest naprawdę ok, mówiłaten miesiąc temu żeby pisać w razie czego więc się odezwałam
A idealnie to moje podsumowanie nie cytat więc tak, mówiła że nie ma nic niepokojącego
Dziś na szczęście po masażu i pestkach wiśni jest normalna kupka, oby tak dalej
Lekarka też ma rację mówiąc, że tam to tylko nazbieracie chorób. Wy pojedziecie z zielona kupa a obok będzie ktoś siedział z czymś 100 razy gorszym.
U nas noc z dupy. Obywie sztuki budziły się w nocy. Mala ma fatalny humor, syn też. Do tego kot cały czas miauczy. Ciekawie zapowiada się ten dzień. Dobrze ,ze mam wszystko porobione to mogę z nimi siedzieć i nic innego nie robić. Obiad tylko zrobić i tyle. Jeszcze dwa dni i mój mąż wraca z odsieczą -
Cel współczuję przeżycia, to jest najgorsze jak różne osoby mówią różne rzeczy... człowiek totalnie głupiej. Ja też jestem z tych stresujących się niestety, a mój mąż umie zachować spokój 😅
My dziś mamy wizytę u fizjo i muszę jeszcze umówić pediatrę w między czasie, żeby skonsultować te wczorajsze nitki krwi. -
Wiadomo, że nie ma wpływu na kolor jednak może pomóc by w ogóle się pojawiła, a był z tym problem
Wiesz jak ktoś kto się zna na dzieciach sugeruje ze trzeba pojechać i to na sor to jadę. Sama na podstawie Waszych wpisów chociażby myślałam, że to norma po szczepieniu ale no jak położna mi powiedziała, że trzeba to się wybraliśmy.
Na szczęście nikogo nie było, nie czekaliśmy wcale - bo też się bałam czy nie spotkamy kogoś z poważną infekcją po drodze23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Mamy też kupić biogaje, macie z nią jakieś doświadczenia?
Jak dla mnie bez sensu podawać probiotyk gdy jedynym wskazaniem jest jednorazowy incydent z zieloną kupą. Mleko matki samo w sobie zawiera dużo probiotyków, nie trzeba ładować ich z zewnątrz:) -
Hej! A jak to wygląda z probiotykami przy karmieniu mm? Dajecie? Bo my w sumie podajemy 5 kropli dicofloru przed wieczornym karmieniem ale myślę czy można to już odstawić?
I kolejne pytanie, szczepionkę na meningokoki macie połączona z kolejną dawką rotawirusow? U nas najprawdopodobniej tak będzie 😉 o ile dobrze kojarzę to chyba Gusia tez tak ma zaplanowane? I szczepicie dwoma szczepionkami czy tylko jedna? -
Cel ja też wychodzę z założenia że lepiej sprawdzić o jeden raz za dużo niż za mało. W zeszłym roku ta świątecznej prawie odesłali mojego tatę z diagnozą zapalenia płuc ale lekarka też wyszła z założenia że a sprawdzimy jeszcze krew i okazało się że to zawał 🫣 także ja też jestem zdania że lepiej jechać tym bardziej jak ktoś „mądrzejszy” tak zaleca. Sama przy pierwszym dziecku często się zastanawiam co jest normą a co nie 🤷🏽♀️
Cel95 lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Hej! A jak to wygląda z probiotykami przy karmieniu mm? Dajecie? Bo my w sumie podajemy 5 kropli dicofloru przed wieczornym karmieniem ale myślę czy można to już odstawić?
I kolejne pytanie, szczepionkę na meningokoki macie połączona z kolejną dawką rotawirusow? U nas najprawdopodobniej tak będzie 😉 o ile dobrze kojarzę to chyba Gusia tez tak ma zaplanowane? I szczepicie dwoma szczepionkami czy tylko jedna?
U nas będzie osobno, ale pamiętam że Gusia to łączy. Zapisałam młoda już na jutro na meningo, także zostawię jak jest -
Jakie macie śpiworki na jesień? U nas w końcu śpiworek został zaakceptowany, ale jest jej ewidentnie za zimno w nim (pajac + śpiworek 0.5 tog przy 25 stopniach xd ) i muszę ją okrywać jeszcze muslinowym otulaczem. No, ale że mam pierdolca że nakryje sobie nim w nocy twarz to chciałabym już jej kupić śpiworek na jesień. Tylko teraz nie wiem 1 tog czy 2.5? Ten 2.5 brzmi hardcorowo, ale skoro jej zimno latem w 0.5 to już sama nie wiem na co postawić. Ma ktoś takie ciepłolubne bobasy?
-
xSmerfetkax wrote:Cel ja też wychodzę z założenia że lepiej sprawdzić o jeden raz za dużo niż za mało. W zeszłym roku ta świątecznej prawie odesłali mojego tatę z diagnozą zapalenia płuc ale lekarka też wyszła z założenia że a sprawdzimy jeszcze krew i okazało się że to zawał 🫣 także ja też jestem zdania że lepiej jechać tym bardziej jak ktoś „mądrzejszy” tak zaleca. Sama przy pierwszym dziecku często się zastanawiam co jest normą a co nie 🤷🏽♀️
-
Mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych dziewczyn przez życie
Czułam po porodzie że mam jakiegoś niedużego hemorodia, używałam maści i przeszło.
Od paru dni znowu przy załatwianiu czuje dyskomfort delikatny, tylko że zauważyłam krew na papierzei zastanawiam się co powinnam zrobić? Wrócić do maści? Iść już do proktologa? Może są jakieś tabletki albo specjalne maści na to?
Ten proktolog to dla mnie ostateczna ostateczność, naprawdę. Tak normalnie nic nie czuję, nic nie boli, mogę siedzieć. Ta krew mnie zmartwiła. -
Elza1234 wrote:Mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych dziewczyn przez życie
Czułam po porodzie że mam jakiegoś niedużego hemorodia, używałam maści i przeszło.
Od paru dni znowu przy załatwianiu czuje dyskomfort delikatny, tylko że zauważyłam krew na papierzei zastanawiam się co powinnam zrobić? Wrócić do maści? Iść już do proktologa? Może są jakieś tabletki albo specjalne maści na to?
Ten proktolog to dla mnie ostateczna ostateczność, naprawdę. Tak normalnie nic nie czuję, nic nie boli, mogę siedzieć. Ta krew mnie zmartwiła.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Krew z hemoroida jest normalna. Radziłabym iść do proktologa albo chirurga (jeden pies) . Jak nie jesteś kp to jest spory wachlarz leków. Jak karmisz to nic innego nic procto gyvenol Ci nie da. Smaruje maścią,bierz czopki i tyle.
Zostanę na razie w takim razie przy maści i czopkach. ta krew nie jest za każdym razem -
Chyba nie nadrobie nie zagladalam pare dni.
Mielismy gosci i pierwsze ciotki trzymaly mlodego.
Wyrastamy ze śpiochów 😱 musze szybko sprawdzić czy mam kolejne czy trzeba kupić
Testowaliśmy już wow 3jki pampersów z luziku niebieskie i smuteczek nie mają żółtego paska
Ale rozmiar 3 juz dobry, szok
I witany 2go miesiąc ale ten czas leci ❤️🧡💛
xSmerfetkax wrote:Hej! A jak to wygląda z probiotykami przy karmieniu mm? Dajecie? Bo my w sumie podajemy 5 kropli dicofloru przed wieczornym karmieniem ale myślę czy można to już odstawić?
I kolejne pytanie, szczepionkę na meningokoki macie połączona z kolejną dawką rotawirusow? U nas najprawdopodobniej tak będzie 😉 o ile dobrze kojarzę to chyba Gusia tez tak ma zaplanowane? I szczepicie dwoma szczepionkami czy tylko jedna?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:18
xSmerfetkax lubi tę wiadomość