CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
O to się źle zrozumiałyśmyKkk77 wrote:https://zaffiro.shop/produkt/kombinezon-welniany-nevada-8692-brown-288
Bo ja chciałam taki wkład do spacerówki, można to na sanki wziąć też (za rok rzecz jasna), bo kombinezon to mam z merino już
-
Elza1234 wrote:O to się źle zrozumiałyśmy
Bo ja chciałam taki wkład do spacerówki, można to na sanki wziąć też (za rok rzecz jasna), bo kombinezon to mam z merino już
Ja dzisiaj upolowałam ten śpiworek na Vinted od kogoś z Litwy za 110zł nówka sztuka. Może poszukaj tam. Ale widziałam że na Allegro ich oficjalny sklep wystawia śpiworki.
Jak dobrze pamiętam tez szukałaś jakiegoś podgrzewacza na wyjscia z domu. Dzisiaj odebrałam swój,ten z aliexpress w typie my baby bottle. Wolno sie ładuje,a 150ml wody o temperaturze 14° podgrzał do 37° w jakieś 7minut. Mialam nadzieję że trochę szybciej to zrobi.
A Ty juz znalazłaś jakiś podgrzewacz dla siebie,coś innego może polecasz? -
Nie, nie znalazłamTruuskaawka wrote:Ja dzisiaj upolowałam ten śpiworek na Vinted od kogoś z Litwy za 110zł nówka sztuka. Może poszukaj tam. Ale widziałam że na Allegro ich oficjalny sklep wystawia śpiworki.
Jak dobrze pamiętam tez szukałaś jakiegoś podgrzewacza na wyjscia z domu. Dzisiaj odebrałam swój,ten z aliexpress w typie my baby bottle. Wolno sie ładuje,a 150ml wody o temperaturze 14° podgrzał do 37° w jakieś 7minut. Mialam nadzieję że trochę szybciej to zrobi.
A Ty juz znalazłaś jakiś podgrzewacz dla siebie,coś innego może polecasz?
Nadal na dwór biorę albo po prostu moje mleko albo termos i wodę w butelce i mieszam na bieżąco.
Ja właśnie na allegro kupiłam od nich te rękawiczki
poszukam na vinted w takim razie skoro mówisz że nowe można znaleźć
-
Drogi ten podgrzewacz?Truuskaawka wrote:Ja dzisiaj upolowałam ten śpiworek na Vinted od kogoś z Litwy za 110zł nówka sztuka. Może poszukaj tam. Ale widziałam że na Allegro ich oficjalny sklep wystawia śpiworki.
A Ty juz znalazłaś jakiś podgrzewacz dla siebie,coś innego może polecasz?
Ja ostatnio robiłam test Neno dla jakiejś babki na fb😅140 ml wody 16° do 38°podgrzewa w 3 minuty🤍 -
A co masz dokładnie?Nineq wrote:Drogi ten podgrzewacz?
Ja ostatnio robiłam test Neno dla jakiejś babki na fb😅140 ml wody 16° do 38°podgrzewa w 3 minuty🤍
Ja jestem zadowolona z tego neno Aqua w domu, ułatwia mi życie jak jestem sama z młodą. Nie sądziłam że wg tyle wody idzie 😅 niby tylko 90 ml zjada a tu jednak codziennie puste prawie -
Nineq wrote:Drogi ten podgrzewacz?
Ja ostatnio robiłam test Neno dla jakiejś babki na fb😅140 ml wody 16° do 38°podgrzewa w 3 minuty🤍
Na Ali kosztuje chyba 150zł. Ja na vinted nówke kupiłam za 100zł.
To dobry ten neno, tylko czy on nada się do podgrzewania odciagnietego mleka? Bo w tym z Ali jest szklana butelka którą łatwo rozmontować i umyć. -
Neno Savia. Zabieram ze sobą jak wiem, ze na spacerze może wypaść jedzenie.Elza1234 wrote:A co masz dokładnie?
Ja jestem zadowolona z tego neno Aqua w domu, ułatwia mi życie jak jestem sama z młodą. Nie sądziłam że wg tyle wody idzie 😅 niby tylko 90 ml zjada a tu jednak codziennie puste prawie
Nie zdecydowałaś się na baby brezza?
Spoko cena.Truuskaawka wrote:Na Ali kosztuje chyba 150zł. Ja na vinted nówke kupiłam za 100zł.
To dobry ten neno, tylko czy on nada się do podgrzewania odciagnietego mleka? Bo w tym z Ali jest szklana butelka którą łatwo rozmontować i umyć.
Do mleka też jest, podgrzewałam. Generalnie to rozmontować się nie da, ale ja go myję normalnie, byle nie zalać dołu i od razu wycieram. Odkręcać można górę, mieści się szczotka do butelek i tak myje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 21:05
-
Kurde nie ma używek nigdzieNineq wrote:Spoko cena.
Do mleka też jest, podgrzewałam. Generalnie to rozmontować się nie da, ale ja go myję normalnie, byle nie zalać dołu i od razu wycieram. Odkręcać można górę, mieści się szczotka do butelek i tak myje.
to chyba coś nowego od nich?
-
Gusia_ wrote:Ja nie rozumiem tej bzdury że są sredniobezpieczne. To w czym przepraszam te dzieci wozić. Kombinezon źle. Otulacz źle. Nie każdy mieszka w Warszawce w wieżowcu z podziemnym parkingiem 🙃 śmiem twierdzić, że większość ludzi jednak nie mieszka
Gusia, wiesz co, poczułam się urażona 😂 -
Dołączam do teamu niebieskiej Karty.
Moje dziecko dziś łącznie od północy miało jakieś 9h snu 🫠🫠 taką jazdę mi robiła cały dzień. Zarzekałam się, że babybjorn będzie czekał do 3 miesiąca. Taaa.
Zasnęła w nim dziś na zawrotne 19 minut.
Potem pojechaliśmy do znajomych i jakieś 2h tylko zmienialiśmy się , kto ją będzie nosił.
Finalnie zasnęła mi u nich na rękach i na śpiocha założyłam kombinezon, przewiozłam do domu przez pół miasta, wniosłam do domu, rozebrałam, założyłam śpiworek i śpi w dostawce 🤯 magia .
Muszę zjeść coś dobrego, bo chyba ciężka noc się szykuje -
Nosa wrote:@Revolutionary moze lepiej uwazac z tym samodzielnym dołączaniem Nutritonu, nie wiem czy to nie będzie kombo zaparciowe.
U nas właśnie był problem z zaparciami po tym i charczał więc odstawiłam. U nas chlusta i ulewa znowu, ale mam wrażenie że totalnie go to nie rusza 🫣wypływa mu z buzi a ten normalnie wesoły i zero płaczu. I tylko mówią, że trzeba czekać aż zacznie siadać to będzie lepiej
Dzięki laski za opisy Waszych podziałów obowiązków, musiałam trochę zrobić roszady u siebie w domu 😅 i zastanawiałam się czy nie przesadzam, ale utwierdziłyście mnie w przekonaniu że nie 🫣 -
Nineq wrote:Drogi ten podgrzewacz?
Aktualizacja- 130ml mleka 4° podgrzane do 37° w 8 minut. Jednak przydałoby sie szybciej. Ciekawe ile neno by zajelo z tych 4° zagrzanie,bo już dodałam do koszyka i czeka na decyzję 😅 -
Nie ma, w miarę nowe.Elza1234 wrote:Kurde nie ma używek nigdzie
to chyba coś nowego od nich?
Może z 5 skoro start z niskiej temperatury. Spróbuję rano sprawdzić. Myślę, że wystarczy włączyć chwilę wcześniej przed jedzeniem dziecka. On trzyma temperature.Truuskaawka wrote:Aktualizacja- 130ml mleka 4° podgrzane do 37° w 8 minut. Jednak przydałoby sie szybciej. Ciekawe ile neno by zajelo z tych 4° zagrzanie,bo już dodałam do koszyka i czeka na decyzję 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 02:02
-
Nosa wrote:@Revolutionary moze lepiej uwazac z tym samodzielnym dołączaniem Nutritonu, nie wiem czy to nie będzie kombo zaparciowe.
Nam to doradzała pediatra jak byliśmy kiedyś na wizycie z tym zdartym gardłem i tez nasza polozna środowiskowa. Juz dawaliśmy z miesiac temu przez kilka dni i kupki były gęstsze i co drugi dzień, ale nie było zaparć. Ja podaje połowę miarki ale tylko raz dziennie na próbęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 02:16
Lauraa lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Dzień dobry!
Podgrzewcze ehh a ja pamiętam styropianowe termosy u siostrzeńca 😁 Ma 19 lat
Ja wpadam oczywiście z pytaniem.
Od dwóch dni mamy suchy pampers w nocy.
W dzień robi normalnie siku. I mam wrażenie że nadrabia.
Przerwy mamy ok 6 i kolejne co 3 godz. na karmienie.
Czy to ok czy któraś z Was też tak ma?
28.08.23r ⏸️
06.10.23 poronienie chybione 💔
16.10.24⏸️
12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️ -
Żeby się tylko dało taki kupić porządny, bo już też szukałam. Moja siostra też miałaCelinaJan wrote:Dzień dobry!
U nas może nie aż tak długie u nas przerwy, ale zdarza się że się młoda zahibernuje i np 4 h jest suchy. Ale potem nadrabia -
CelinaJan wrote:Dzień dobry!
U nas są krótsze przerwy, po ok 4h zwykle ale właśnie Mała nic nie czyni w nocy od dłuższego czasy, kilku tygodni. Za to rano nadrabia😆23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas też były takie przerwy od sikania przez 6 godzin w nocy, a po obudzeniu na jedzenie po chwili już robiła i położna mówiła, żeby się nie martwić - najwyraźniej bardzo dobrze jej się śpi 😅CelinaJan wrote:Dzień dobry!
U nas bardzo kiepska noc, jak nigdy. Głośne marudzenie, stękanie i festiwal bąków były grane praktycznie co godzinę, a mamy trochę planów na dzisiaj, więc nie będzie za bardzo czasu na drzemkę dla mamy 🥲