CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas kolejny raz zaczynamy dzień od walki z bąkami. Jedyne co się zmieniło to wprowadziliśmy probiotyk, więc nie wiem czy go nie odstawie na kilka dni, żeby zobaczyć czy to może przez niego.
Luna to jest dramat, że nie ma kontrolnych badań na NFZ skoro robili je w szpitalu. W ogóle mam wrażenie, że pakiet badań na fundusz jest ubogi, nawet zwykłego posiewu z kału nie ma dla dziecka.
Emakarena nic tylko się cieszyć, oby to nie było jednorazowe tylko weszły w Waszą poranna rutyne ☺️ -
U nas też już wchodzą przespane noce, bez pobudki w okolicach 2-3, tylko o 5-6. Na urlopie to już w ogóle przeszła samą siebie bo od 21 spała do 5 🤓 i obudziłam się tylko dlatego, że starsza chciała pić. Podchodzę do małej a ta sobie leży z otwartymi oczami.
eeemakarena, Revolutionary , Werzol, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:U nas też już wchodzą przespane noce, bez pobudki w okolicach 2-3, tylko o 5-6. Na urlopie to już w ogóle przeszła samą siebie bo od 21 spała do 5 🤓 i obudziłam się tylko dlatego, że starsza chciała pić. Podchodzę do małej a ta sobie leży z otwartymi oczami.
No coś pięknego 😍😍😍
Chociaż przydałaby mi się ta nocna pobudka na cyca, bo tak to ostatni raz odciągam 22-33 i potem cyc jak się młody obudzi xd
Ale u nas jak była ta pobudka o 2-3 to potem już co 30min, co godzina pobudka, czasem smoczek pomagał ale niezawsze💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Luna30 wrote:Nie zgadniecie kto do nas dzisiaj o 8.15 przychodzi. Pielegniarka pediatryczna pobrać krew. Polecam wam portal upacjenta
Można zamówić pobranie krwi w domu
Zamawiam dla Młodego bo nie w każdym lab dobrze pobiora takiemu maluchowi. Usługa kosztuje chyba 70zl ALE mają promke że jak się kupi za 300 to 100 zniżkę. Inpobranie dla 3os w jeden raz płatne. Badania i tak musielibyśmy robić prywatnie bo nfz nie refunduje np badania troponin. Co jest porażka moim zdaniem bo skoro w szpitalu na nfz miał zły wynik to dlaczego za kontrolę place sama ?! W każdym razie jest wygodniej i taniej niż w zwykłym labie. W zasadzie to pobranie wyjdzie gratis jeśli i tak się robi badania za 300.
Już kilka razy korzystaliśmy najpierw dla starszej. Nawet na naszą wiochę dojeżdżają
Tak w weekendy też pobieraja
Dla nas wygodna opcja można od razu 2jce pobrać
Nie trzeba kombinować żeby wieźć starsza do lab a potem do przedszkolaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 07:35
-
Margareetka wrote:U nas kolejny raz zaczynamy dzień od walki z bąkami. Jedyne co się zmieniło to wprowadziliśmy probiotyk, więc nie wiem czy go nie odstawie na kilka dni, żeby zobaczyć czy to może przez niego.
Luna to jest dramat, że nie ma kontrolnych badań na NFZ skoro robili je w szpitalu. W ogóle mam wrażenie, że pakiet badań na fundusz jest ubogi, nawet zwykłego posiewu z kału nie ma dla dziecka.
Emakarena nic tylko się cieszyć, oby to nie było jednorazowe tylko weszły w Waszą poranna rutyne ☺️
Najdziwniejsze że echo serca i wizytę u kardiologa mamy na nfz. A tańszych badsn krwi nie.o co tu chodzi -
eeemakarena wrote:No coś pięknego 😍😍😍
Chociaż przydałaby mi się ta nocna pobudka na cyca, bo tak to ostatni raz odciągam 22-33 i potem cyc jak się młody obudzi xd
Ale u nas jak była ta pobudka o 2-3 to potem już co 30min, co godzina pobudka, czasem smoczek pomagał ale niezawsze
Ja miałam cyce jak głazy dzisiaj o tej 5 już. Do tej pory pobudki były zazwyczaj koło 2. Ja karmiłam przed 20 i potem o tej 5 dzisiaj. Więc 9.5h ciagiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 07:34
-
U nas to było tak, że prawie rok po poronieniu nic się nie udawało, gin mnie wysłała na histeroskopie przez skrzepy podczas okresu, usunęli podobno mnóstwo polipów i z macicy i z szyjki, później dostałam pierwszy okres po tej histeroskopii i jak i tak po takim czasie straciłam na cokolwiek nadzieję to się okazało, że jestem w ciąży 🤣
Jestem ciekawa czy te polipy mogłam mieć już przy okazji pierwszej ciąży i np dlatego były jakieś błędy przy zagnieżdżeniu / rozwoju tego zarodka 🤔 -
Ja rok temu o tej porze to byłam po histeroskopii, dostałam kolejne antybiotyki i szykowałam się na wielkie hiszpańskie wakacje 😅
A teraz idę z tym pędrakiem i mama do kościoła -
U nas wciąż jest dość podobnie, 4-5h, 4h i potem mega różnie, raz 1.5 raz 3.5h😅
Ale to spoko jest więc nie narzekam, plus dziś po raz pierwszy chyba nas budzik wybudził więc go wydłużę trochę
Po tych 5h no to jest bardzo głodna, gulga jak z butli bardzo efektywnie i po 10,15 min dalej spi23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia, zazdroszczę że macie chrzciny już za sobą
chociaż mogłoby się obyć bez historii z mamą… My planujemy chrzciny na październik, wrzesień odpadł bo jest kilka innych uroczystości rodzinnych, a jak ogarnęliśmy pierwszą niedzielę października to się okazało że chrzestny wraca wtedy z urlopu i jeszcze zmieniałam termin na późniejszy
Moje stopy też nie wróciły do poprzedniego stanu, właśnie ostatnio myslalalam żeby sprawdzić buty które planuję na chrzest
U nas nie ma jakiejś długiej historii starań, nosiliśmy się z tematem dość długo, ale nie rezygnowaliśmy z antykoncepcji. A na urlopie stwierdziliśmy że kiedyś trzeba zacząć i od razu się udało. Jeszcze na wyjeździe odstawiłam kosmetyki z retinalem bo miałam jakieś przeczucie, a tydzień później na wyjeździe z pracy profilaktycznie nie piłam i miałam straszny apetyt 😅 później zaczęło się budzenie przez pęcherz w nocy i zrobiłam test
-
Po serii porannych bąków udało mi się uśpić małego jeszcze w łóżku i pospaliśmy z mężem do 9 🥳 także dziś dołączam do teamu wyspanych po nocy. Może ta zmiana pogody i deszcz w nocy poprawił jakość snu.
Pierwszy raz szykujmy się do przyjęcia gości w domu, więc teraz karmienie bombelka i przekazuje go w ręce tatusia, a ja wjeżdżam na szmatę xD -
Cel95 wrote:U nas wciąż jest dość podobnie, 4-5h, 4h i potem mega różnie, raz 1.5 raz 3.5h😅
Ale to spoko jest więc nie narzekam, plus dziś po raz pierwszy chyba nas budzik wybudził więc go wydłużę trochę
Po tych 5h no to jest bardzo głodna, gulga jak z butli bardzo efektywnie i po 10,15 min dalej spi
A po co budzik?