X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny raz zaczynamy dzień od walki z bąkami. Jedyne co się zmieniło to wprowadziliśmy probiotyk, więc nie wiem czy go nie odstawie na kilka dni, żeby zobaczyć czy to może przez niego.

Luna to jest dramat, że nie ma kontrolnych badań na NFZ skoro robili je w szpitalu. W ogóle mam wrażenie, że pakiet badań na fundusz jest ubogi, nawet zwykłego posiewu z kału nie ma dla dziecka.

Emakarena nic tylko się cieszyć, oby to nie było jednorazowe tylko weszły w Waszą poranna rutyne ☺️

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już wchodzą przespane noce, bez pobudki w okolicach 2-3, tylko o 5-6. Na urlopie to już w ogóle przeszła samą siebie bo od 21 spała do 5 🤓 i obudziłam się tylko dlatego, że starsza chciała pić. Podchodzę do małej a ta sobie leży z otwartymi oczami.

eeemakarena, Revolutionary , Werzol, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    U nas też już wchodzą przespane noce, bez pobudki w okolicach 2-3, tylko o 5-6. Na urlopie to już w ogóle przeszła samą siebie bo od 21 spała do 5 🤓 i obudziłam się tylko dlatego, że starsza chciała pić. Podchodzę do małej a ta sobie leży z otwartymi oczami.

No coś pięknego 😍😍😍

Chociaż przydałaby mi się ta nocna pobudka na cyca, bo tak to ostatni raz odciągam 22-33 i potem cyc jak się młody obudzi xd

Ale u nas jak była ta pobudka o 2-3 to potem już co 30min, co godzina pobudka, czasem smoczek pomagał ale niezawsze

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Nie zgadniecie kto do nas dzisiaj o 8.15 przychodzi. Pielegniarka pediatryczna pobrać krew. Polecam wam portal upacjenta
    Można zamówić pobranie krwi w domu
    Zamawiam dla Młodego bo nie w każdym lab dobrze pobiora takiemu maluchowi. Usługa kosztuje chyba 70zl ALE mają promke że jak się kupi za 300 to 100 zniżkę. Inpobranie dla 3os w jeden raz płatne. Badania i tak musielibyśmy robić prywatnie bo nfz nie refunduje np badania troponin. Co jest porażka moim zdaniem bo skoro w szpitalu na nfz miał zły wynik to dlaczego za kontrolę place sama ?! W każdym razie jest wygodniej i taniej niż w zwykłym labie. W zasadzie to pobranie wyjdzie gratis jeśli i tak się robi badania za 300.

Już kilka razy korzystaliśmy najpierw dla starszej. Nawet na naszą wiochę dojeżdżają:)

Tak w weekendy też pobieraja
    Dla nas wygodna opcja można od razu 2jce pobrać
    Nie trzeba kombinować żeby wieźć starsza do lab a potem do przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 07:35

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas kolejny raz zaczynamy dzień od walki z bąkami. Jedyne co się zmieniło to wprowadziliśmy probiotyk, więc nie wiem czy go nie odstawie na kilka dni, żeby zobaczyć czy to może przez niego.

Luna to jest dramat, że nie ma kontrolnych badań na NFZ skoro robili je w szpitalu. W ogóle mam wrażenie, że pakiet badań na fundusz jest ubogi, nawet zwykłego posiewu z kału nie ma dla dziecka.

Emakarena nic tylko się cieszyć, oby to nie było jednorazowe tylko weszły w Waszą poranna rutyne ☺️

Najdziwniejsze że echo serca i wizytę u kardiologa mamy na nfz. A tańszych badsn krwi nie.o co tu chodzi

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    No coś pięknego 😍😍😍

Chociaż przydałaby mi się ta nocna pobudka na cyca, bo tak to ostatni raz odciągam 22-33 i potem cyc jak się młody obudzi xd

Ale u nas jak była ta pobudka o 2-3 to potem już co 30min, co godzina pobudka, czasem smoczek pomagał ale niezawsze

Ja miałam cyce jak głazy dzisiaj o tej 5 już. Do tej pory pobudki były zazwyczaj koło 2. Ja karmiłam przed 20 i potem o tej 5 dzisiaj. Więc 9.5h ciagiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 07:34

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie ma opcji że nie można tych badań zrobić przed kardiologa. No nie ma. Na pewno można.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziecko dzisiaj powróciło do budzenia co 2.5 godziny a już ostatnio było tak pięknie przez kilka dni i robił w nocy 5+3.5. Mam nadzieję, że dzisiaj to przez to, że się nam strasznie nagrzało w sypialni i wróci do tego co było 😆

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że do dzisiaj pamiętam dzień tej „szczęśliwej owulacji”. Tak mnie bolał jajnik w ten dzień że nawet pamiętam w co byłam ubrana 🤣

Elza1234, Margareetka, eeemakarena, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się już jakiś rytm zrobił, od 20-20:30 do północy zazwyczaj przesypia ciągiem. Ale potem średnio co godzinę pobudka 😅. Męczy go brzuszek w nocy, bo rano zawsze zrobi kupę :/

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, przespałam dziś 10h🫣🤣pomijam, że było ok. 4 pobudek na przykrycie i wsadzenie smoczka, ale tak długo dawno nie spałam.

Revolutionary , Nosa, Werzol, Margareetka, Lauraa, eeemakarena, Anabbit lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to było tak, że prawie rok po poronieniu nic się nie udawało, gin mnie wysłała na histeroskopie przez skrzepy podczas okresu, usunęli podobno mnóstwo polipów i z macicy i z szyjki, później dostałam pierwszy okres po tej histeroskopii i jak i tak po takim czasie straciłam na cokolwiek nadzieję to się okazało, że jestem w ciąży 🤣
    Jestem ciekawa czy te polipy mogłam mieć już przy okazji pierwszej ciąży i np dlatego były jakieś błędy przy zagnieżdżeniu / rozwoju tego zarodka 🤔

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu o tej porze to byłam po histeroskopii, dostałam kolejne antybiotyki i szykowałam się na wielkie hiszpańskie wakacje 😅
    A teraz idę z tym pędrakiem i mama do kościoła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wciąż jest dość podobnie, 4-5h, 4h i potem mega różnie, raz 1.5 raz 3.5h😅

Ale to spoko jest więc nie narzekam, plus dziś po raz pierwszy chyba nas budzik wybudził więc go wydłużę trochę

Po tych 5h no to jest bardzo głodna, gulga jak z butli bardzo efektywnie i po 10,15 min dalej spi

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jezu, przespałam dziś 10h🫣🤣pomijam, że było ok. 4 pobudek na przykrycie i wsadzenie smoczka, ale tak długo dawno nie spałam.

Haha ja chyba nigdy w życiu tyle nie przespałam 😂 u nas na razie rekord to moje 7h snu (rozbite na 3 bloki)

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, zazdroszczę że macie chrzciny już za sobą :-) chociaż mogłoby się obyć bez historii z mamą… My planujemy chrzciny na październik, wrzesień odpadł bo jest kilka innych uroczystości rodzinnych, a jak ogarnęliśmy pierwszą niedzielę października to się okazało że chrzestny wraca wtedy z urlopu i jeszcze zmieniałam termin na późniejszy

Moje stopy też nie wróciły do poprzedniego stanu, właśnie ostatnio myslalalam żeby sprawdzić buty które planuję na chrzest

U nas nie ma jakiejś długiej historii starań, nosiliśmy się z tematem dość długo, ale nie rezygnowaliśmy z antykoncepcji. A na urlopie stwierdziliśmy że kiedyś trzeba zacząć i od razu się udało. Jeszcze na wyjeździe odstawiłam kosmetyki z retinalem bo miałam jakieś przeczucie, a tydzień później na wyjeździe z pracy profilaktycznie nie piłam i miałam straszny apetyt 😅 później zaczęło się budzenie przez pęcherz w nocy i zrobiłam test

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po serii porannych bąków udało mi się uśpić małego jeszcze w łóżku i pospaliśmy z mężem do 9 🥳 także dziś dołączam do teamu wyspanych po nocy. Może ta zmiana pogody i deszcz w nocy poprawił jakość snu.

Pierwszy raz szykujmy się do przyjęcia gości w domu, więc teraz karmienie bombelka i przekazuje go w ręce tatusia, a ja wjeżdżam na szmatę xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to jest dziś jak taki dziadziuś w fotelu. Leży i podsypia co chwilę. Od rana głównie na rękach ale no śpiącą jest mega. Sama bym się kimnęła

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna nie ma opcji że nie można tych badań zrobić przed kardiologa. No nie ma. Na pewno można.

Ja nie wiem
    Powiedziała że tych badań nie może zlecić na nfz

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas wciąż jest dość podobnie, 4-5h, 4h i potem mega różnie, raz 1.5 raz 3.5h😅

Ale to spoko jest więc nie narzekam, plus dziś po raz pierwszy chyba nas budzik wybudził więc go wydłużę trochę

Po tych 5h no to jest bardzo głodna, gulga jak z butli bardzo efektywnie i po 10,15 min dalej spi

A po co budzik?

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ