X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, brzmi jak fajne wakacje😊 oby to nie było od jajek w takim razie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj święto !

Po raz pierwszy od porodu, zostałam SAMA w domu.

Sama. Mąż zabrał Szymka do mamy do pracy,a ja kilka godzin spokoju.

Co prawda od razu jak skonczyłam power pumping wzięłam się za sprzątanie, bo czuję, że zarosłam brudem. Ogarnięcie tyle o ile co kilka dni to za mało. Chryste, ja nawet laktacji nie mogę rozkręcić przy młodym bo co pora odciągania to ja jestem zajęta xD

Nawet nie wiecie jak to dużo dla mnie, wiem, że nie jedna z nas tak ma ale ten tydzień to już dostałam pierdolca. Płakałam wieczorami razem z nim. Mąż wychodził do pracy na 7 i wracał późńym wieczorem, jak się rozbił samolot to tego dnia wrócił o 17:00. Poszliśmy na spacer na burgery, i 3godziny pozniej był już w pracy z powrotemn i tak wrocil dopiero dziś o 9:00.

Szczerze wciąż nie wierze, że dopiero dzisiaj pierwszy raz go gdziekolwiek zabrał. Ale kij, cieszę się tą chwilą xD która właśnie się kończy, bo on już w drodze na działkę i mam do niego dojechać zaraz.

Tak bardzo chciałabym być na bieżąco z forum, totalnie nie wiem co się u Was dzieje, przeczytam coś z doskoku i o już. :(
    Truskawka, wspólczuję sytuacji, coś wcześniej czytałam, nie do końca wiem co i jak, ale coś czuję, że poza sytuacją z teściową możemy sobie przybić pionę.

Tymczasem lecę się ubierać i pędze dalej.

Miłego dnia dziewczyny !

PS. jak miło włączyć komputer i pisać do Was normalnie na klwiaturze xd

kasssia, Elza1234, Lauraa, KarolaKinga, Werzol, Anabbit, Nosa lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia udanej podróży do domu :)

Eemakarena super, że udało się trochę odpocząć w samotności 🥰

Do nas dojechali dziś teściowie, jutro wracamy do domu. Wszyscy poszli nad jezioro, a ja z młodym i psem zostałam w domku i odbywamy drzemkę na tarasie. Będzie mi brakować tutejszej huśtawki z poduszkami, super wygodna i nie muszę nosić bobasa do usypiania 😅

Teściowa przywiozła babkę na oleju zamiast na maśle żebym mogła zjeść, ale jak zjadłam to pomyślałam o tym, że polewa była z czekolady mlecznej 😰. Mam nadzieję że nie odpalę reakcji alergicznej na jutrzejszy wyjazd do domu bo będzie dramat xd

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, my juz w domu.

My też mieliśmy hamak taki siedzący na tarasie i to było złoto. Nooo z tą dietą to trudno bardzo, mleko czai się wszędzie 😩można popaść w paranoję.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dzięki, my juz w domu.

My też mieliśmy hamak taki siedzący na tarasie i to było złoto. Nooo z tą dietą to trudno bardzo, mleko czai się wszędzie 😩można popaść w paranoję.
    Nawet na chleb w sklepie..
    podziwiam was naprawdę za wytrwałość w tym

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nawet na chleb w sklepie..
    podziwiam was naprawdę za wytrwałość w tym

No to jest największa abstrakcja, że nawet w zwykłym pieczywie. Wczoraj chciałam kupić chipsy, bo tak mnie naszła ochota, to poza zwykłymi solonymi to w każdych było mleko jako aromat 🥴

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiepsko, wczoraj ogarnęłam nocleg nad morzem od środy, a mała dzisiaj w nocy wydawała mi się ciepła i co prawda nie miała nawet stanu podgorączkowego ale powoli dojeżdża do 37. A bałam się rezerwować termin po szczepieniu to wychodzi na to że przed szczepieniem nie jest wcale lepiej. Dzisiaj siedzimy w domu, karmimy się i odpoczywamy z drzemkami ☹️

Truskawka wszystko już zostało powiedziane, ale ten tekst o garniturze dla Ciebie na ślub to brzmi jakby sama chciała iść z synem do ołtarza… facet powinien zareagować bo ewidentnie pępowina nie jest odcięta, a bez tego nie założy swojej rodziny tak jak należy

Tanashi kciuki, żeby jutrzejszy powrót był spokojny

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel a nie macie takiego sztywnego prezwijaka w domu? Na nim też dzieci fajnie leżą.
    Ja mam taki silikonowy i na nim akurat daje rade chwilę poleżeć. Tylko trzeba czujnie asekurować żeby nie zleciała na bok.

Truskawka ja Ci doradzać juz nie mam co bo wydaje mi się,że ten Twój mąż może być z tych niereformowalnych. Jedyna opcja to faktycznie zostawiać go więcej z dzieckiem. Zrobić z małej gorącego kartofla. Ty się zajmij domem a on niech ja nosi,Ty jej nie bierz na ręce w tym czasie i koniec.

Eeemakarena na forum tak w skrócie to wszyscy żyją,a to najważniejsze 😅

Kassia,Tansai to życzę spokojnego runięcia w pourlopową rzeczywistość. Jak najmniej bolesnego upadku!

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę chyba częściej do rodziców przyjeżdżać
    Zaliczyłam dzisiaj dwa spacery po 3 h i to dziecko 90% spędziło w wózku 🤡 oglądało drzewa, albo sobie gadała
    A w domu wózek to lawa..
    a piąstki to tak pcha do gardła że już na wymioty prawie idzie, czasem nie zdążę zareagować 🙈

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    U nas kiepsko, wczoraj ogarnęłam nocleg nad morzem od środy, a mała dzisiaj w nocy wydawała mi się ciepła i co prawda nie miała nawet stanu podgorączkowego ale powoli dojeżdża do 37. A bałam się rezerwować termin po szczepieniu to wychodzi na to że przed szczepieniem nie jest wcale lepiej. Dzisiaj siedzimy w domu, karmimy się i odpoczywamy z drzemkami ☹️

Truskawka wszystko już zostało powiedziane, ale ten tekst o garniturze dla Ciebie na ślub to brzmi jakby sama chciała iść z synem do ołtarza… facet powinien zareagować bo ewidentnie pępowina nie jest odcięta, a bez tego nie założy swojej rodziny tak jak należy

Tanashi kciuki, żeby jutrzejszy powrót był spokojny

A nie przegrzała się trochę? Upał był wczoraj i noc ciepła, 37 to jeszcze poprawna temperatura

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej tak nie mieliśmy przy upałach, ale w sumie wczoraj wyjątkowo długo byłyśmy na zewnątrz, zobaczymy jak dzisiejsza nocka. W domu też gorąc bo wstępnie szykujemy się na gości jutro i piekliśmy ciasto i obiad. Teraz wyszłyśmy na spacer, obie się trochę schłodzimy i mąż przewietrzy porządnie w domu

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A nie przegrzała się trochę? Upał był wczoraj i noc ciepła, 37 to jeszcze poprawna temperatura
    To zależy od dziecka. Jak na przykładzie mojego mlodego dwa tygodnie temu - jego normalna temperatura to poniżej 37. Powyżej to już stan podgorączkowy i złe samopoczucie.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 37 to ok temperatura

My mamy przewijak z Ikei, vadra, w sumie na nim parę razy jej się też zdarzyło zrobić ale ona już jest za długa żebyśmy tam mogli komfortowo ćwiczyć

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel musicie być cierpliwi. Jestem pewna że jeszcze trochę i będzie co raz chętniej podnosić głowę.
    U nas podnoszenie też nie trwa wieki, parę minut co jakiś czas i jest zmęczona. I niestety szyja jej wtedy mocno się we znaki.
    Plus jeszcze muszę robić te masaże szyi, masować biodra, mam wrażenie że okno aktywności u nas to ciągła rehabilitacja jej 🙈
    Wg muszę pogadać z pediatrą o jej kupie, bo od czasu szczepienia jest tak dziwna że ja już nie wiem czy to kwestia szczepienia czy coś się dzieje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wzięło na wspominki... Dokładnie rok temu na urlopie podjęliśmy decyzję o rozpoczęciu starań o dziecko, a dziś właśnie tulę go do siebie karmiąc 🥹🥹

Elza1234, Revolutionary , Anabbit, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ale mnie wzięło na wspominki... Dokładnie rok temu na urlopie podjęliśmy decyzję o rozpoczęciu starań o dziecko, a dziś właśnie tulę go do siebie karmiąc 🥹🥹
    Szybko Wam poszło 👏u mnie ten cykl był olany całkowicie, męczyło mnie pilnowanie owulacji itd. A dwa dni przed urlopem allin, ostatniego września, test pozytywny🙉musiałam zrezygnować z leżakowania z drinkiem z palemką.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

U mnie podobnie, tzn. byliśmy tu na początku października i miałam jeszcze kilka dni do testowania, ale czułam że może być pozytywny tym razem 🥰 Mąż mówi że jak przyjedziemy za rok to też będzie, zobaczymy 😝

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rok temu pierwszy raz wdrożone leki i niestety bez sukcesu, a Mąż miał epizod że nie mógł chodzić.. a dziś obok nas taka niespodzianka wakacyjna i to w sumie bez starania, planowania, a chłopa czasem coś poboli na zmianę pogody (oby tak dalej).

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq no bardzo szybko, ja byłam nastawiona, że troszkę dłużej nam zejdzie, także miło się rozczarowałam 🥰

No no Tanashi ale by to była piękna historia 😍

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna temperatura naszego to 37-37.2, tak więc co dziecko to historia.

Zaraz jeszcze poczytam poprzednie strony, ale czytalam wypowiedź Truskawki i napisze tak: zrozumiałabym takie życzenie teściowej gdybyście miały dobra relację, gdyby to było jedno ze zdjec, ale to brzmi jak atak wrednej żółty, a nie jak normalne zachowanie. Twoj partner niestety dal ciała nie potrafiąc Cie zrozumieć i jakoś tego wyjaśnić. Brzmi jak nieodcieta pepowina 😒

My po konsultacji z gastroenterologiem zmieniliśmy zagęszczacz na kleik ryżowy. Maly ma dobre wyniki krwi i moczu, ale kalprotektyna w kale ciągle podwyższoną, więc my nadal na Nutramigenie, nadal krzyki z powodu bólu brzuszka i zalegających gazow mimo, że wzdęcia brak. Niech to się już skończy 🫣

Ominelam tyle powodów do celebracji, więc napiszę zbiorczo najlepsze życzenia rocznicowe dla Was dziewczyny! Sama będę mieć 10tą rocznicę niedługo i zastanawiam się czy mały uszanuje dzień 🤣

U nas piąstki w buźce jak u Gabi Elzy 🤣 do tego gada do nas chłopak z każdym dniem coraz więcej, rozczulające 🥰 zamówiłam Huggies 3, jestem ciekawa jak się sprawuje, bo póki co chyba najbardziej to jednak Pampers Premium care i właśnie Huggies nam pasują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 20:52

Elza1234 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ