X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Truskawka słabo to wygląda.. nie dociera nic do niego. Może możesz pożalić się swojej mamie żeby go opitoliła. Czy se zrobią fote czy nie osrać już ale na chrzcinach moze mu jego tesciowa dowalić chociaż. 😜

Niestety to pewnie nie pierwsza rzecz jaką sobie jego mama w przyszłości wymyśli i nigdy nie będzie widział nic dziwnego 😞

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jak tak się stawia że to też jego dziecko, to zaczelabym od tego, że zostawiłabym zapas mleka i wyszła z domu na pół dnia jak tylko wróci z pracy. Niech się wykaże jak w gębie jest taki mocny 😅. Kilka takich wyjść i może zweryfikować swoje poglądy na rodzinę.

Margareetka, Elza1234, Anabbit, Blackapple, Lauraa, Revolutionary , KarolaKinga, Kkk77, Werzol, amoze, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Wiesz co, jak tak się stawia że to też jego dziecko, to zaczelabym od tego, że zostawiłabym zapas mleka i wyszła z domu na pół dnia jak tylko wróci z pracy. Niech się wykaże jak w gębie jest taki mocny 😅. Kilka takich wyjść i może zweryfikować swoje poglądy na rodzinę.
    Nie poleciałby do mamy z dzieckiem? 😅mam wrażenie, że mógłby się nią wyręczyć.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech leci i niech mała da im koncert życia 😅👌🏼

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka co za wredna teściowa... A chłop nie lepszy, zamiast stanąć po Twojej stronie to się pyta obcych ludzi co o tym sądzą. Jesteście razem rodzicami i tworzycie swoją rodzinę. To inni członkowie Waszych rodzin powinni się dostosować, a teściowa co najwyżej grzecznie poprosić bezpośrednio Ciebie o takie zdjęcie.

Słabo jeszcze, że masz taką małą pomoc od niego :( tak mi się to kojarzy z wychowaniem naszego pokolenia. Niestety nieobecny rodzic nigdy nie nadrobi tego czasu.

Karola widzę że Tobie też mąż potrafi dołożyć problemów... On później pójdzie do pracy, a Ty będziesz z dziećmi po lekarzach ganiać, bo reakcje alergiczne, bo zepsute zęby, cukrzyce i inne...

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

O podpisuję się pod tym 😅

Tanashi, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tylko wiesz,przed zajściem w ciążę to sie tak źle nie zapowiadało... Przed tym rozmawialiśmy o rodzicielstwie no i inaczej ten plan wyglądał,a życie zweryfikowało. Mam wrażenie ze on nie wie jak być ojcem,nie wie jak sie przestawić na fakt że juz ma swoją rodzinę i nie jesteśmy sami.

Katikat rozmawiałam ze swoją mamą,płakała razem ze mną i żaluje że nie mieszka bliżej zeby przychodzic mi pomagac. Chce też żeby posadzić ją obok teściowej to jej powie co myśli o tym,ale nie chce zeby sie wtrącała. Na złość teściowej posadzę ją obok jej własnej tesciowej ktorej nienawidzi i jest skłócona. Jak widać chce chyba podtrzymać tą tradycje...

Tanashi nie potrafiłabym jej zostawić na ich pastwę losu,bo na pewno by dzwonił po swoją matkę gdybym tak zrobiła. Ta jędza podczas odwiedzin pytała nas czy kładziemy ją samą do łóżeczka i pozwalamy jej sie wypłakać. Więc w życiu nie pozwolę zeby zostala sama z moim dzieckiem choćby na chwile.

Margaretka ja mam 29 lat on 35. Niby niewielka różnica ale jednak widać. Dlatego wolę isc i sprzątać zeby chociaz troche z nią posiedział i spędził czasu.

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze że masz wsparcie w swojej rodzinie. Jak chłop nie staje po Twojej stronie to pozwól mamie na to, może akurat taki zimny prysznic od innej osoby trochę pomoże.

No i rozumiem, też bym nie zostawiła dziecka takiej babie 🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, nie dziwię się że nie chcesz zostawiać małej z teściową
    Nie rozumiem tego „wypłakiwania” się w łóżeczku..
    no współczuję ci bo strasznie patowa sytuacja
    Nawet nie wiem co powiedzieć, jak potrząsnąć twoim chłopem.. się kiedyś z ręką w nocniku obudzi, naprawdę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka bardzo mi przykro że taka sytuacja Cie spotkała, nawet nie wiem co powiedzieć ale ogólnie dziewczyny powiedziały chyba wszystko co i ja myślę 🫂
    Ja też bym uświadomiła tatusia jak bardzo niechciałby żeby Ciebie w tej rodzinie zabrakło.

I jak chcą niech sobie robią zdjęcia sami, ona ze swoimi synkami, proszę bardzo, ale skoro bez Ciebie to i bez TWOJEGO dziecka. 😡

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wybacz ale ja ogólnie nie rozumiem albo jestem jakaś dziwna...chodzi o formę w jakiej Ci to zakomunikowali z teściową czy że zdjęcie bez Ciebie???
    U nas na chrzcinach z pierwszym dzieckiem, też były zdjęcia osobno z rodzicami, osobno z chrzestnymi, osobno z dziadkami, grupowe itd. Mój mąż też robił sobie zdjęcie z synem I swoją matką, a ja robiłam ze swoimi rodzicami i rodzeństwem 🤔🤔
    Jak chce takie zdjęcie to w sumie co za problem, Ty zrób sobie ze swoją rodziną bez niego i tyle.

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Truskawka wybacz ale ja ogólnie nie rozumiem albo jestem jakaś dziwna...chodzi o formę w jakiej Ci to zakomunikowali z teściową czy że zdjęcie bez Ciebie???
    U nas na chrzcinach z pierwszym dzieckiem, też były zdjęcia osobno z rodzicami, osobno z chrzestnymi, osobno z dziadkami, grupowe itd. Mój mąż też robił sobie zdjęcie z synem I swoją matką, a ja robiłam ze swoimi rodzicami i rodzeństwem 🤔🤔
    Jak chce takie zdjęcie to w sumie co za problem, Ty zrób sobie ze swoją rodziną bez niego i tyle.
    Tak, tu chodzi o sposób przedstawienia, że truskawka jakby nie jest częścią rodziny wg teściowej..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda teściowa jest różna, moja też ma swoje dziwactwa ale nigdy nie prowadzę otwartej walki bo wiem że to nic nie da, ja stawiam na wojną "podjazdową" 😅 jak mnie wkurwia to zawsze gdzieś w rozmowie staram się jej wbić szpilkę. Nikt nie lubi jak ktoś obraża czy atakuje twoją " rodzinę " dlatego sądzę że Twój chłop staje od razu okoniem jak "czepiasz się mamusi". Teraz żadne logiczne argumenty ani twoje uczucia nie trafiają do niego.
    Ja bym załatwiła to inaczej, w stylu choć " synek zrobisz sobie zdjęcie z mamą i dziadkami bo jak to lekarz ujął mąż to nie rodzina" 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:30

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka na prawdę, patowa sytuacja z tym twoim chłopem. Gdyby bylo inaczej to poparłabym pomysł Tanashi - zostawić go samego z dzieckiem i zapasem mleka i aloha ale no mając tesciowa z takimi metodami rozumiem ze nie chcesz jej dopuścić do małej 😐 moze akurat rozmowa Twojej mamy z Twoim partnerem coś by mu dala do myślenia?

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka wlasnie chodzi o sposob przedstawienia tego,te podkreślenie rodzinnej pamiątki beze mnie. I to też taki fałsz wybija od niej,bo pisze do mnie smsy jak to ona kocha mnie i Kornelię,że jesteśmy teraz dla niej najważniejsze bla bla bla... Ale won z rodzinnej pamiątkowej fotografii.
    Czy ja im żałuję zdjęć? Jak przyjechali w odwiedziny to sama im jeszcze sesje urządziłam... Każdy osobno,potem razem. I na ani jednym zdjeciu nie ma mnie.
    Domyślam się że ona chce takie zdjecie,bo to jedyna okazja gdy jej synowie wszyscy będą w jednym miejscu. Nawet na święta nie jeżdżą do matki,więc to moim zdaniem też nie świadczy o niej jakoś dobrze.

Dziekuje wszystkim za slowa wsparcia i możliwość tego wygadania się ❤️

Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, tak już abstrahując od mamusi i synusia, to twojemu partnerowi należy się totalna zjeba i kubeł zimnej wody. Jak Ty dajesz radę sama ze wszystkim?
    Ja sobie totalnie tego nie wyobrażam, opieka nad niemowlakiem, zakupy, ogarnianie chaty, gotowanie.
    Serio jestem pełna podziwu. Ja jestem z małą cały dzień do 17, no i w nocy też ja wstaje, i serio nie mam czasem możliwości zrobienia sobie niczego do jedzenia.
    Całe szczęście, że mój mąż pracuje z domu to jest w stanie ogarnąć nam wszystkie posiłki pomiędzy spotkaniami.
    Swoją drogą jak to nie umie zrobić zakupów? 12 letnie dziecko jest w stanie iść do biedronki czy Lidla z listą zakupów. 🤯🤯

KarolaKinga, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za posadzenie kolo teściowej 🙃

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Truskawka, tak już abstrahując od mamusi i synusia, to twojemu partnerowi należy się totalna zjeba i kubeł zimnej wody. Jak Ty dajesz radę sama ze wszystkim?
    Ja sobie totalnie tego nie wyobrażam, opieka nad niemowlakiem, zakupy, ogarnianie chaty, gotowanie.
    Serio jestem pełna podziwu. Ja jestem z małą cały dzień do 17, no i w nocy też ja wstaje, i serio nie mam czasem możliwości zrobienia sobie niczego do jedzenia.
    Całe szczęście, że mój mąż pracuje z domu to jest w stanie ogarnąć nam wszystkie posiłki pomiędzy spotkaniami.
    Swoją drogą jak to nie umie zrobić zakupów? 12 letnie dziecko jest w stanie iść do biedronki czy Lidla z listą zakupów. 🤯🤯

W kryzysowych sytuacjach mnie ratuje zamawianie zakupów, kiedy mąż musi być na budowie, także jak nie ma wyjścia to polecam 🙏 ale rzeczywiście warto z mężem ustalić obowiązki. Ja tak zrobiłam ostatnio, bo u nas przez wykończeniowke totalny chaos i od razu jakoś lżej :/ współczuję truskawka podejścia męża, za dużo się sugeruje zdaniem innych a nie Twoim 🥵

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w drodze do domu 😭 było super, super miejsce, starsza miała inne dzieci do zabawy, biegali po lesie, bawili się z owcami, kurami, było ognisko, do tego wczoraj w nocy urodziły się dwie owieczki i dzisiaj je dzieci oglądały sobie.

Truskawka, szkoda, że masz takie stresy teraz. Ja szczerze mówiąc olałabym sprawę ze zdjęciem, ważniejsze jest teraz, żebyś się dobrze czuła, a nie traciła energię na walkę z wiatrakami. Moja teściowa też czasami coś palnie, ale olewam to i trzymam ją na dystans i to działa. Często ludzie robią takie okropne rzeczy, żeby właśnie nie wywołać w nas jakąś reakcję. Jak nie ma tej reakcji to przestają, bo uczą się, że nie to nie działa. Polecam.

Karola, super, że tak ogarniasz małą. My ze starsza dostaliśmy rehabilitację na NFZ dopiero jakoś ok roku i mieliśmy 2 x tyg po 30 min. Też nam się udało w miarę szybko. Ale dostałam namiary na miejsca gdzie jest rehabilitacja na NFZ i dzwoniłam po całym mieście. I współczuję podejścia męża :(( pewnie obudzi się dopiero jak coś poważnego mu znajdą. Może każ mu ogarnąć lekarza młodemu to się mu odechce.

Dzisiaj jeszcze jedziemy na urodziny szwagra i tam mają być też ludzie z małymi dziećmi w tym jedno z czerwca 😀

U Oli też się zaczęły robić takie suche placki na ciele, dziwne bo bardziej sie pilnuje z dieta niż wcześniej. Mam tylko nadzieję, że to nie od jajek, bo się wtedy zachlastam. Myślę czy iść do alergologa, nie wiem czy usłyszę coś mądrego.

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, a mieszkasz w miejscu gdzie można zamówić glovo itp? U mnie to za 3,4zl opłaty za dostawę dowożą, Biedronka lub auchan. Trochę długo Twój pracuje, ale chyba ma jakieś weekendy wolne czy coś? Może w ten wolny czas na chociaż 2h by się zajął a Ty byś miała w te dni chwileczkę dla siebie. Tak zacząć i potem go przyzwyczajac coraz dłużej. Skoro w pracy siedzi to ruch z dzieckiem tylko na dobre mu wyjdzie np bujanie i zabawy.

Kurde w domu na macie tej nowej w ogóle nie wyszedl nam ten brzuszek.
    Kokon na stole nie, mata z babygym nie, mata dla niemowlaków i maluchów do ćwiczeń nie, moja mata do ćwiczeń którą w desperacji wypróbowałam nie. Jedynie duża piłka daje rade i te leżanki u pediatry oraz fizjo.. jakbym miała duży dom to chyba bym kupiła taka leżankę. Serio.

Zapytałam fizjo czy możemy głównie na tej piłce ćwiczyć.

Po ćwiczeniu które bywa że trwa chwilę jest zmęczona. Drzemka murowana ćwicząc, a nie ćwiczącto jest ciągła energia do zabawy. No nic oby ta piłka była ok bo to jedyne co ja motywuje do podniesienia głowy na ten moment.. na macie tak rano płakała... że ja też poszłam się wypłakać w łazience jak Mąż ją uspokajał.. jak zobaczyłam że aż łzy jej lecą to naprawdę smutno mi było. Biedny maluszek..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ