X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Nineq, to u Ciebie było jak u mnie - ja też nie sądziłam, że tak szybko zajdę w ciążę z Helcią, bo to był pierwszy pełny cykl po odstawieniu od piersi jej starszej siostry i jakoś myślałam, że dłużej będzie trwało unormowanie się moich hormonów i wgle.

U nas po chrzcinach. Ogólnie było dobrze, mała spała większość mszy, potem na przyjęciu wytrzymała ładnie, choć głównie na rękach u mnie i męża, ale zapłakała może dwa razy jak była głodna, więc naprawdę uważam, że okej. Na wieczór tylko moja mama zrobiła turbo aferę i twierdzi, że zamiast w domu będzie spać w samochodzie, ale moja mama jest DDA i całe dzieciństwo robiła jakieś dziwne akcje że się wyprowadza itd, więc chyba już nawet to nie wzrusza. Tylko moje dzieci przeżywały i nie mogły zasnąć. Ale już wszystkie śpią, można wreszcie trochę odpocząć

Chyba mam stopy rozklapciane po ciąży, bo buty, w których przechodziłam kilka imprez i uważałam za mega wygodne dziś mi obtarły 4 palce i mam Pęcherze 😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 21:02

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ale mnie wzięło na wspominki... Dokładnie rok temu na urlopie podjęliśmy decyzję o rozpoczęciu starań o dziecko, a dziś właśnie tulę go do siebie karmiąc 🥹🥹

My w udanym cyklu byliśmy w klinice niepłodność zacząć jakies stymulację owulacji, wykupiłam tabletki itp. ale na początku października brak okresu 2 dni juz i mówię kiedyś musza zacząć brać te tabletki a tu sie przesuwa ciagle o dzien aż w koncu w weekend mielismy jechać na imprezę do znajomych to rano zrobiłam test by wiedziec ze mogę napić sie % jednak wyskoczyła blada kreska i szok, niedowierzanie.

Revolutionary , Elza1234, Margareetka, amoze lubią tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa no to musi bardzo cierpieć jak ma stan zapalny w tych jelitach .

Gusia bardzo,ale to bardzo insteresuje mnie o co Twoja mama zrobila aferę. No kociej mordy dostaje z ciekawości.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę ze te mamy ta lubią być w centrum uwagi.
    Moja teściowa była takim typem też. W sumie nawet umarła dzień po urodzinach jej syna a dzień przed naszą rocznica ślubu. Także nawet tu nam się wcisnęła w okienko 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa 😅

To jak was wzięło na wspominki o poczęciu to wam powiem, że u nas to był złoty strzał, akurat w tym cyklu tylko raz nam się udało postarać w okolicy owulacji i się udało 🤣

Wiecie jeszcze apropos naszego bingo tutaj na wątku. Znajomi szwagra byli ze swoim dzieckiem z czerwca. Oni są dużo młodsi, ciąża donoszona więc oczywiście uznałam, że u nich tak idealnie wszystko, bo oboje są tacy idealni, piękni itd a dzisiaj ta dziewczyna mi mówiła, że jej poród skończył się vacuum.. tak więc chyba faktycznie to nie żadne nasze bingo, tylko życie :/

age.png

age.png
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Elza rozbiłaś bank z teściowymi. 🤣🤣🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nosa no to musi bardzo cierpieć jak ma stan zapalny w tych jelitach .

Gusia bardzo,ale to bardzo insteresuje mnie o co Twoja mama zrobila aferę. No kociej mordy dostaje z ciekawości.

Że jej zwróciłam uwagę że dzieci są zmęczone i może warto już z podwórka gdzie się potykają ze zmęczenia o własne nogi iść do domu odpocząć - ona wie lepiej co lubią i jakie są moje dzieci które widzi 4 weekendy w roku, a ja psuje super zabawę i wyją przeze mnie bo jestem złą matką i tylko czekam żeby jej dogadać itd itd 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja też jestem ciekawa 😅

To jak was wzięło na wspominki o poczęciu to wam powiem, że u nas to był złoty strzał, akurat w tym cyklu tylko raz nam się udało postarać w okolicy owulacji i się udało 🤣

Wiecie jeszcze apropos naszego bingo tutaj na wątku. Znajomi szwagra byli ze swoim dzieckiem z czerwca. Oni są dużo młodsi, ciąża donoszona więc oczywiście uznałam, że u nich tak idealnie wszystko, bo oboje są tacy idealni, piękni itd a dzisiaj ta dziewczyna mi mówiła, że jej poród skończył się vacuum.. tak więc chyba faktycznie to nie żadne nasze bingo, tylko życie :/
    O, to może ze mną zbić piąteczkę 🤡 w takie dni jak dziś, kiedy tyle się złaziłam i kroczę mnie boli ten proznociag mi się będzie śnił po nocy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 30 sierpnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza teściowa do samego końca była wytrwała 🤣

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Że jej zwróciłam uwagę że dzieci są zmęczone i może warto już z podwórka gdzie się potykają ze zmęczenia o własne nogi iść do domu odpocząć - ona wie lepiej co lubią i jakie są moje dzieci które widzi 4 weekendy w roku, a ja psuje super zabawę i wyją przeze mnie bo jestem złą matką i tylko czekam żeby jej dogadać itd itd 😅
    Omg współczuję
    Obstawiam że jak byłaś dzieciakiem to też słuchałaś że jej robisz na złość? Albo coś w ten deseń?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 30 sierpnia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Czyli wszytko odbiera jako atak. Typ człowieka z którym nie pogadasz normalnie bo wszystko może być zapalnikiem.. masakra. Swoją drogą niecierpię ściągania z podwórka/palcu zabaw zmęczonego dziecka. To droga przez mękę. Jeden wielki ryk i krzywda.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O, to może ze mną zbić piąteczkę 🤡 w takie dni jak dziś, kiedy tyle się złaziłam i kroczę mnie boli ten proznociag mi się będzie śnił po nocy
    O kroczu nie rozmawiałyśmy, bo a tak się dobrze nie znamy. Ale mówiła, że przez to mały miał strasznie pospinane żwacze i problemy z karmieniem, że aż miała zakrwawione brodawki :/ naszczęście udało im się to poprawić masażami i teraz jest ok.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    O kroczu nie rozmawiałyśmy, bo a tak się dobrze nie znamy. Ale mówiła, że przez to mały miał strasznie pospinane żwacze i problemy z karmieniem, że aż miała zakrwawione brodawki :/ naszczęście udało im się to poprawić masażami i teraz jest ok.
    Wiem wiem
    U nas znowu dolna warga przez to źle pracowała
    Choć chyba i tak wolę to niż miałyby być kleszcze

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel niestety u mnie nie funkcjonuje usługa zamawiania zakupów,niestety a chciałam.
    Dzięki dziewczyny ❤️

Gusia współczuję sytuacji z mamą
    Elza no co za baba,tak bardzo chciała byc w centrum że aż zmarła 🙈

Kasssia to mogę z Tobą zbić piątke z tym złotym strzałem 😅 Ja uwielbiam swoją historię z zajściem w ciążę.
    Staraliśmy się od maja-monitorowanie owulacji,testy,suplementy,seks prawie codziennie. We wrześniu zmieniłam prace,nie mialam glowy na te testy,przestałam brać suplementy. Do tego pamietam że pokłóciłam sie z chłopem i w tym cyklu w październiku tylko raz doszło do zbliżenia. Chodziłam wściekła że co to ma być,że tak nie wyglądają starania o dziecko,że trzeba się poprawić. 16 października mialam kontrol u endokrynologa a tam wyniki do dupy,przepisała leki i powiedziała żeby narazie się wstrzymać ze staraniem o dziecko. Następnego dnia rano gadałam z mamą przez telefon i płakałam że znowu jest źle,że znowu nie wiadomo ile czekać musze i nigdy mi się nie uda.
    A wieczorem okropnie bolały mnie piersi,byłam pewna że to na okres a do chłopa sie śmiałam że pewnie produkcja mleka sie zaczyna i ale by było jakby to byl ten jeden złoty strzał 😅 I nagadałam mu wtedy że musimy bardziej sie przylozyć do starań a nie tak olalismy temat w tym miesiącu. No i następnego dnia mialam imprezę firmową,więc dla świętego spokoju zrobiłam test żeby mieć pewność ze bezkarnie moge pić %. Jaki ja szok przeżyłam jak zobaczyłam tą drugą kreskę 🥹

kasssia, Revolutionary , Werzol, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Normalna temperatura naszego to 37-37.2, tak więc co dziecko to historia.

Zaraz jeszcze poczytam poprzednie strony, ale czytalam wypowiedź Truskawki i napisze tak: zrozumiałabym takie życzenie teściowej gdybyście miały dobra relację, gdyby to było jedno ze zdjec, ale to brzmi jak atak wrednej żółty, a nie jak normalne zachowanie. Twoj partner niestety dal ciała nie potrafiąc Cie zrozumieć i jakoś tego wyjaśnić. Brzmi jak nieodcieta pepowina 😒

My po konsultacji z gastroenterologiem zmieniliśmy zagęszczacz na kleik ryżowy. Maly ma dobre wyniki krwi i moczu, ale kalprotektyna w kale ciągle podwyższoną, więc my nadal na Nutramigenie, nadal krzyki z powodu bólu brzuszka i zalegających gazow mimo, że wzdęcia brak. Niech to się już skończy 🫣

Ominelam tyle powodów do celebracji, więc napiszę zbiorczo najlepsze życzenia rocznicowe dla Was dziewczyny! Sama będę mieć 10tą rocznicę niedługo i zastanawiam się czy mały uszanuje dzień 🤣

U nas piąstki w buźce jak u Gabi Elzy 🤣 do tego gada do nas chłopak z każdym dniem coraz więcej, rozczulające 🥰 zamówiłam Huggies 3, jestem ciekawa jak się sprawuje, bo póki co chyba najbardziej to jednak Pampers Premium care i właśnie Huggies nam pasują.

Dlaczego nie możecie przejść na to drugie mleko co ma jeszxze bardziej oczyszczone białka pepti chyba? Córka koleżanki dalej po nutramigrnie miala problemy i przeszli i super. U nas na nutramigenie się skończyło u starszej ale też lekarz wspomibal że kolejnym krokiem jest inne mleko. U nas była alergia na ryż. Także tego...a kolki i ulewanie były z alergicznego refluksu. Postępowanie raczej jest przejście na inne mleko z tego co wiem od kilku lekarzy jednak. Jeśli lekarz podejrzewa refluks alergiczny a tak mi to wygląda po pomysłach z kleikiem plus nutramigen to po co męczyć dziecko skoro mleko specjalne nie działa. Hmm. Nie rozumiem dlaczego kleik miałby pomóc skoro zagęszczacz nie działa. Że ma takie reakcje po zagęszczaczu? To wtedy po odstawieniu zagęszczacz by było ok. Nam podobna syt kazali odstawić wszystko nawet witaminę d itp i przejść na nuteamigen. Żeby zobaczyć czy zadziała. Było ok. Efekt był szybko. Kolki i biegunki się zmniejszyły po kilku dniach już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 06:16

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla wszystkich co mieli jakieś święta! I gratulacje udanych chrztów. My się wstrzymujemy. Czekamy na opinie kardiologa i szczepienia nie mamy głowy do chrzcin.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję pierwsza przespana nocke:)

Od 20 do ok 5:) potem troszkę marudzenia i spanko od 6. Oczywiście ja już nie spie;) idę robić sobie kawusie i wypije ja w całkowitej CISZY

eeemakarena, Margareetka, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Nosa, Natalia1992, amoze lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgadniecie kto do nas dzisiaj o 8.15 przychodzi. Pielegniarka pediatryczna pobrać krew. Polecam wam portal upacjenta
    Można zamówić pobranie krwi w domu
    Zamawiam dla Młodego bo nie w każdym lab dobrze pobiora takiemu maluchowi. Usługa kosztuje chyba 70zl ALE mają promke że jak się kupi za 300 to 100 zniżkę. Inpobranie dla 3os w jeden raz płatne. Badania i tak musielibyśmy robić prywatnie bo nfz nie refunduje np badania troponin. Co jest porażka moim zdaniem bo skoro w szpitalu na nfz miał zły wynik to dlaczego za kontrolę place sama ?! W każdym razie jest wygodniej i taniej niż w zwykłym labie. W zasadzie to pobranie wyjdzie gratis jeśli i tak się robi badania za 300.

Już kilka razy korzystaliśmy najpierw dla starszej. Nawet na naszą wiochę dojeżdżają:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia, 06:30

Cel95 lubi tę wiadomość

• eeemakarena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dzisiaj ? Dzisiaj jest niedziela 🤔?

Pobieranie w domu spoko sprawa, nie trzeba w te zarazki się pakować i troszkę spokojniej dla malucha.

U nas to nie wiem co się odjaniepawlilo.
    Obudziłam się o 6:20, młody się powoli budzi, spokojnie, leży, patrzy na karuzelę.
    Zdarzyłam zrobić mleko, wsadzić do podgrzewacza, przyszłam do niego, turbo się zaczął uśmiechać i do cyca.
    Spokojnie, bez płaczu i darcia się xd

przecież płaczem codziennie zaczynamy dzień ! 🤔

Dziwne xd

Wczoraj wieczorem dał taki koncert, darł się półtorej godziny 😵‍💫 na działce - współczuje sąsiadom xD

Hehehe, my rok temu w sierpniu byliśmy nad morzem i mój mąż stwierdził że może „codziennie” będzie sposobem 🤣
    Nie było, za to we wrześniu ni z gruchy, ni z pietruchy, nie wiemy jak i kiedy 🤣

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Coś takiego

IMG-4716.png
    Nie zdążyłam albo coś się nie załadowało 🤔

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ