X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę normalnie w pralce tylko bez wirowania i w niższej temperaturze:)

Zostawiłam młodego na brzuchu w pokoju, wracam, a on na plecach 🫣

Kkk77, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U mnie krzyżowo z brzoza się już jabłka i czereśnie odezwały. Do tego nie mogę jeść pieczarek i śledzi.
    Może nie dużo, ale nawet to jest uciążliwe czasem :) także rozumiem
    U mojej koleżanki koniec końców nerkowiec się okazał że powodował krew.
    Oj znam to aż za dobrze, brzoza to mój największy wróg, a od jabłek momentalnie zaczynam się dusić 😂 Tego się najbardziej boję, że okaże się że coś zupełnie innego może tu być winowajcą i tak się będziemy z tym męczyć

Kkk, ja normalnie wyprałam zarówno takie szeleszczące książeczki, jak i pluszowe grzechotki i nic im się nie stało

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam do pralki jak leci i daje na wirowanie 800. Z tym że mi dwie książeczki zafarbowaly te białe elementy na szare
    Dokładnie te
    https://allegro.pl/oferta/ksiazeczka-sensoryczna-moms-care-14293988069

Kkk77 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dawałam do pralki na wirowanie 800 i przeżyły. Mam też taki spray odkażający do zabawek z jukki, ale szczerze mówiąc użyłam go raz.

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    O kurde to jak to sobie zorganizowałaś? Nic nie myjesz w dzień tylko wieczorami pewnie wszystkie części? Szok 400ml na sesje 🙈

Mam 3 komplety muszli i sterylizator z funkcją suszarki z Lovi. Po nocce myje wszystko rano a w ciągu dnia staram się myć na bieżąco jak mała śpi,ale czasami są dni gdy faktycznie dopiero wieczorem to ogarniam.

Nie mam pojęcia co dzisiaj dolega mojej córce. Czuję się jakbym miała noworodka znowu.
    Co godzine zjada raptem po 50ml i w trakcie zasypia. Budzi się po 20 minutach zadowolona,uśmiechnięta i rozgadana. No i zaraz krzyk niemiłosierny bo głodna. Z nadzieję grzeje jej solidną porcję a ona znowu tylko 50... Zaraz mi mleka w lodówce zabraknie.
    Czy to jakiś skok rozwojowy czy mam biec do lekarza?
    Jeszcze dziś tak gorąco u nas,boje się żeby nie była zaraz odwodniona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:06

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację przez 3 miesiące, raz w tygodniu, naprzemian Vojta i bobath

kasssia, Werzol, koktajlowa lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Mam 3 komplety muszli i sterylizator z funkcją suszarki z Lovi. Po nocce myje wszystko rano a w ciągu dnia staram się myć na bieżąco jak mała śpi,ale czasami są dni gdy faktycznie dopiero wieczorem to ogarniam.

Nie mam pojęcia co dzisiaj dolega mojej córce. Czuję się jakbym miała noworodka znowu.
    Co godzine zjada raptem po 50ml i w trakcie zasypia. Budzi się po 20 minutach zadowolona,uśmiechnięta i rozgadana. No i zaraz krzyk niemiłosierny bo głodna. Z nadzieję grzeje jej solidną porcję a ona znowu tylko 50... Zaraz mi mleka w lodówce zabraknie.
    Standard przy upale. Rob jej mniejsze porcje żeby nie marnowało się.
    Dziadek mi zmarł 😪był schorowany, ale ostatnio czuł się lepiej. Boję się, że babcia szybko się za nim zabierze, bo ostatnio tylko dla niego była.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wyrazy współczucia ehh, że te życie tak szybko przemija.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, wyrazy współczucia. I dużo siły dla babci, nie musi wcale tak być jak ma osoby bliskie.

Ja piorę zabawki tego typu ręcznie.

Truskaska, może dzieci po prostu miewają takie dni, tak mi się wydaje. Bo było tak u mnie też ostatnio zwłaszcza po ćwiczeniach. Może zamawiają więcej mleka, tak jest przy piersi a nie wiem jak działa ten mechanizm karmiąc kpi, może podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:39

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dziadek mi zmarł 😪był schorowany, ale ostatnio czuł się lepiej. Boję się, że babcia szybko się za nim zabierze, bo ostatnio tylko dla niego była.
    Przykro mi :(

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq przykro mi,wyrazy współczucia 🫂

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Narazie udało się z dłuższą drzemką. Może teraz jak wstanie po dłuższej przerwie to zje więcej.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczucia. Oby babcia dala radę.

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, wyrazy współczucia ❤️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dokładnie, to ja mam alergię na zdecydowaną większość surowych owoców i kilka warzyw takich jak marchewka, seler, czy pomidor (alergia krzyżowa), więc to ze mną mogłoby być źle po zjedzeniu ich 🤣
    Właśnie wróciliśmy z wizyty u naszej pediatry i ona nie widzi sensu w odstawianiu jajek, więc na ten moment tylko bmk 🥳

O matko. To rzeczywiście niezłe combo. O tyle dobrze ze kp to tylko parę msc

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mam głupie pytanie XD jak myjecie te zabawki typu kontrastowe, szeleszczące itd? Niby jest że nie dawać do pralki, ale korci xD

Po pierwsze rzadko myje xd po drugie ręcznie w szarym mydle. Przy starszej zniszczyłam tak książeczkę nie ryzykuje teraz

Kkk77 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Oj znam to aż za dobrze, brzoza to mój największy wróg, a od jabłek momentalnie zaczynam się dusić 😂 Tego się najbardziej boję, że okaże się że coś zupełnie innego może tu być winowajcą i tak się będziemy z tym męczyć

Kkk, ja normalnie wyprałam zarówno takie szeleszczące książeczki, jak i pluszowe grzechotki i nic im się nie stało

Niestety u mojej tak było. Ale póki przyrosty wagi są ok to nie jest źle. U mojej starszej spadły tak że musieliśmy nutramigen wdrożyć

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Tak tfu w niemalowane
    Nawet na rękach się darł
    Jedyne co to trochę bujanie w lozeczku/wozku pomagało. W kąpieli też był spokojny
    Jakiś skok chyba bo co innego
    Może ta stabilizacja laktacji też być bo z butli pił
    Dałaś butle ?
    Chociaż z butli też pił odrywał się itp ale mniej i nie szarpal mi piersi
    Obstawiam że mu mleko nie leciało jak chciał
    Też potem 2 dni aż mi kąpało z piersi. Taki mini nawał. I wtedy zaczął normalnie jesc. To też minęło i jest pp staremu

Tak, my od jakiegoś tygodnia dajemy wieczorem ok 80 ml z butli bo dajemy zagęszczacz. Butle wypił, nawet przysnął w trakcie, ale później sie obudził, dokończył ją i zaczęła się jazda...

No oby i u nas przeszło. 🤞

Luna30 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Zawsze możesz po tych 20min podać znowu. Po podgrzaniu jest chyba godz na podanie? Czy się mylę? Bo ja podawałam...interaz się zastanawiam
    Mój jak miał ten kryzys to wieczorami tak jadł co 20min..lacxnie np wyszło 120 ale na 3x. I podawałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 15:18

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ojej
    Wspolczuje:(
    3majcie sie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz mamy wizytę u fizjo z Młodym. Chyba zrobiłam troche błąd bo dzień zawalony ciągle gdzieś biegzm a rano miałam swoją fizjoterapię blizny
    Coś czuję że może być jutro ciężko
    Boli was ta blizną/mięśnie? Mnie jak się przeciaze boli brzuch

‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ