X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jezu moj syn przechodzi sam siebie dzisiaj. Od 17:30 jest jazda pt "chce cycka ale go nie chcę " tj. Szarpanie sie, odginanie, odpychanie nogami, stękanie, dziobanie w pierś I szukanie jej od nowa, krzyki...

Godzina byla spokoju jak go myliśmy i później znowu to samo. Ja nie wiem o kij mu chodzi: wykapany, przewinięty, pokój wywietrzony. Oszalec idzie. W końcu go zostawiłam z mężem I poszlam sama sie umyć bo juz na głowę dostawałam, to słyszałam z lazienki jak sie darł jakby go ze skory obdzierali 🙄

To jest to samo co ja pisałam...wieczorami dzień w dzień...u nas aż 3tyg to trwało a jeden dzień to było takie apogeum że powiedziałam że jsk jeszcze następny tali będzie rzucam to kp

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No a jakaś dieta u Ciebie? Jakieś kroki ,żeby przestało go boleć( albo próby)? Bo od wietrzenia to nie minie. Dziewczyny tu dużo fajnych kombinacji piszą. O eliminacji itp.

Mój nie ma alergii a też tak miał. Każdy wieczór. Nic go nie bolało ale był głodny a nie szło go przystawiać wieczorem. Wjechała więc butla a jeden dzień był taki że cały dzień tak było. I wtedy powiedziałam że kij z tym butli już nie dostaniesz bo ja nie będę kpi xd nie ze mną te numery xd i po tym dniu było lepiej magicznie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Te na RSV? Też o tym słyszałam od naszej pediatry. Zapytam następnym razem jak będę.

Karola, to najważniejsze, że młodemu się podobało.

Awokado, serio olej tą lekarkę, nie wiem po co ci to mówiła… dasz radę! Jak możesz orzechy to nie powinno być trudno, dużo nabiału jest teraz właśnie na bazie orzechów zamiast soi.

Tanashi, też dzięki za ten przepis! Banany dajesz do ciasta czy na wierzch?

Z tymi drzemkami to zauważyłam, że jak siedzimy w domu to jest dużo lepiej. Ma spokój to fajnie śpi. A jak ja coś rozprasza to jest dzień w kratkę. Dzisiaj fajnie już drugi dzień zasnęła ładnie ok 20.

Elza, ja jutro zaczynam swój plan treningowy w aplikacji 😀 proszę trzymać kciuki.

Tak przeciwciała przeciw rsv. Nie szczepienie;) beyfortus. Będę dzwonić dzisiaj szef przychodni ma się dowiedzieć i mi dać znać xd

kasssia lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Tak przeciwciała przeciw rsv. Nie szczepienie;) beyfortus. Będę dzwonić dzisiaj szef przychodni ma się dowiedzieć i mi dać znać xd

Róża lekarz dla dzieci pisała na IG że miało być, ale w tym sezonie raczej nie będzie, bo nie ma żadnych oficjalnych informacji z ministerstwa. 🤷🏼‍♀️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    No właśnie niestety orzechów, większości owoców i części warzyw też nie mogę. Plus jest taki, że warzywa i owoce po obróbce cieplnej tracą alergen, ale orzechy niestety nie 😕 Tak czy siak dzięki dziewczyny za ojojanie! ❤️ Luna to w ogóle mega ciekawe co piszesz, ja mam pół zamrażarki z moim mlekiem, ale jest z początku laktacji, więc nie da rady do RD. Jest mi trochę przykro, że się „zmarnuje” w kąpieli i jednak nie mam zapasów na samotne wyjścia z domu

Ale teraz możesz zamrozić
    Nie zmarnuje a oszczędzisz na balsamach;) patrzmy pozytywnie
    Ja też orzechów nie mogłam
    Ale mogłam włoskie i słonecznika i pestki dyni
    A dlaczego warzyw i owoców nie możesz? Coś tu cxuje dziwne podejście...warzywa i owoce są raczej bezpieczne. Swoją, orzechy, wolowina, cielęcina, kakao, mleko i jaja - najczęstsze alergeny
    Warzywa i owoce to jakiś promil przypadków i to na dodatek wy nie macie bd silnych alergi. Więc powinna dieta bez bkm pomóc. Jakbyście mieli silna to byście w szpitalu siedzieli

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To jest to samo co ja pisałam...wieczorami dzień w dzień...u nas aż 3tyg to trwało a jeden dzień to było takie apogeum że powiedziałam że jsk jeszcze następny tali będzie rzucam to kp

Właśnie ja od razu wczoraj o Was pomyślałam 😶 minęło Wam to? 🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Właśnie ja od razu wczoraj o Was pomyślałam 😶 minęło Wam to? 🫣

Tak tfu w niemalowane
    Nawet na rękach się darł
    Jedyne co to trochę bujanie w lozeczku/wozku pomagało. W kąpieli też był spokojny
    Jakiś skok chyba bo co innego
    Może ta stabilizacja laktacji też być bo z butli pił
    Dałaś butle ?
    Chociaż z butli też pił odrywał się itp ale mniej i nie szarpal mi piersi
    Obstawiam że mu mleko nie leciało jak chciał
    Też potem 2 dni aż mi kąpało z piersi. Taki mini nawał. I wtedy zaczął normalnie jesc. To też minęło i jest pp staremu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 08:18

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 września, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam o tym rsv i o meningo. Ciekawe co to będzie z tego.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 września, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ale teraz możesz zamrozić
    Nie zmarnuje a oszczędzisz na balsamach;) patrzmy pozytywnie
    Ja też orzechów nie mogłam
    Ale mogłam włoskie i słonecznika i pestki dyni
    A dlaczego warzyw i owoców nie możesz? Coś tu cxuje dziwne podejście...warzywa i owoce są raczej bezpieczne. Swoją, orzechy, wolowina, cielęcina, kakao, mleko i jaja - najczęstsze alergeny
    Warzywa i owoce to jakiś promil przypadków i to na dodatek wy nie macie bd silnych alergi. Więc powinna dieta bez bkm pomóc. Jakbyście mieli silna to byście w szpitalu siedzieli
    Awokado pisała że ona jako ona ma alergii dużo pokarmowych, więc pewnie ona sama nie może części warzyw i owoców, a nie że przez dziecko i KP

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 września, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z placu zabaw. Czy moje dziecko męczyło mnie od wczoraj żebyśmy tu przyszły? Tak, więc zabrałam nasz tabor cygański i przyszliśmy. Czy nie bawi się na placu zabaw tylko na suchym piachu obok? Tak. Czy mamy w domu piaskownice, do której nie wchodziła od trzech tygodni bo nuda? Również tak xD

Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 2 września, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Pozdrawiamy z placu zabaw. Czy moje dziecko męczyło mnie od wczoraj żebyśmy tu przyszły? Tak, więc zabrałam nasz tabor cygański i przyszliśmy. Czy nie bawi się na placu zabaw tylko na suchym piachu obok? Tak. Czy mamy w domu piaskownice, do której nie wchodziła od trzech tygodni bo nuda? Również tak xD
    Mój wczoraj jęczał o plac zabaw,pojechaliśmy tam poleżał pod ławką 3 minuty i stwierdził ,że nudno i chce wracać do domu.

Tanashi, Luna30 lubią tę wiadomość

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 2 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Lipiakr to zło. Jak skóra jest chociażby lekko podrażniona to płonie żywym ogniem po tym. Bol jest okropny.
    O laktacje się nie martw jak pije z piersi.

Odstawiłam.syna do nowego przedszkola i jak wróciłam do domu to dobra godnie przepłakałam. To jest przedszkole specjalne ale jak go tam wprowadziłam to pożałowałam. Kupa dzieci na wózkach,jakieś porażenia mózgowe. Smród moczu dookoła. On poszedł z jakism chłopakiem po którym widać było ,że jest konkretnym autystykiem. Żałuję że go tam zapisałam.

O to mnie zaskoczyłaś, bo sporo osób mi ten lipikar polecało 🙈 ale smaruje go na razie zwykłą oliwką kilka razy dziennie i nie jem bmk, także zobaczymy.

I jak po pierwszym dniu w przedszkolu?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 2 września, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Ja właśnie próbuje 💪🏼
    Tylko szczerze tak się zawzięłam dopiero 3 dzień …
    Jak jestem sama z nim w domu jest ciężko, a nie daj Boże jeszcze jak jestem poza domem to nie ogarniam żeby co 1-3h odciągnąć
    Próbuje łącznie już z miesiąc ale moje używanie laktatora lub młodego 3-5razy dziennie mija się z celem, mówią że potrzeba od 8 sesji w górę żeby ilość pokarmu się zwiększała.

Podobno można w dowolnym czasie, niektóre dziewczyny rozkręcają np nie karmiąc kilka miesięcy w ogóle tylko potrzeba dużo samozaparcia i faktycznie pracy z laktatorem.

To trzymam też za Ciebie kciuki 👌 ja już się nie wyrabiam z laktatorem, więc próbuje metody na dostawianie go zawsze kiedy chce. Zobaczymy 🫣

Wrzucam Ci jeszcze raz te wysypkę, bo widzę wygasło
    image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 10:10

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png

Wysłany: 2 września, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    O to mnie zaskoczyłaś, bo sporo osób mi ten lipikar polecało 🙈 ale smaruje go na razie zwykłą oliwką kilka razy dziennie i nie jem bmk, także zobaczymy.

I jak po pierwszym dniu w przedszkolu?
    A dzięki,że pytasz. Mówił że jest lepsze niż stare przedszkole. Tylko nie podoba mu się, że dzieci ślinią zabawki. A to są dzieckiem z porażeniem...Pomieszani byli. Fak,że te dzieci się ślinią no. Dyrektorka miwila ,że jest ogromna przepaść między poziomem jego a innych dzieci... Obiecywali,że grupa będzie zbliżona nie jest nawet trochę. My i tak go sami uczymy więc no trudno. Terapia najważniejsza.

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 2 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    My dzisiaj kontrol u fizjo i niestety nadal u małej utrzymuje się delikatna asymetria. Mówiła że do 3 miesiąca powinna już w ogóle jej nie mieć,więc mamy jeszcze chwilkę na wypracowanie. Oby się udało...
    Do tego od kilku dni wieczorami mamy płaczki,widac że probuje zrobic kupę ale idzie jej to ciężko. Espumisan,termofor,kąpiele,masaże- nic nie działa.Oby to tylko chwilowe problemy ktore zaraz ustąpią.
    No i moje cycki robią jakąś dramę. Przechwalilam się chyba że juz mam ogarnięte te kpi. One nie mogą sie zdecydowac- albo ledwo co z dwóch odciągnę 120ml żeby zaraz zrobiły się z nich skały z początkami zastojów i następna sesja odciągam prawie 400ml 😵‍💫 Powiedziałam że jak zaraz nie wróci do normy to zatrzymuje laktacje bo sie wykończę w ten sposob-po czym zamówiłam roczny zapas części zamiennych do laktatorow 🤦🏼‍♀️ Te kpi jakoś tak uzależnia...
    I pytanie co sądzicie o tym niemieckimi espumisanie,sab simplex? Niby zachwalają że tak pomaga na brzuszek a potem przeczytałam że to to samo co nasz espumisan 100 tylko że ten podajemy 10 kropel a ten niemiecki 15.
    Bo mam okazję żeby mi to przywieźli i nie wiem czy brać.

O kurde to jak to sobie zorganizowałaś? Nic nie myjesz w dzień tylko wieczorami pewnie wszystkie części? Szok 400ml na sesje 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszym dniu bezdrzemkowym mały spal w nocy 6h ciągiem, myslalam ze mi cyce wybuchna, az mnie bolało jak go pozniej przestawiłam ale juz jest ok. Teraz tez zrobił sobie drzemke prawie godzinna na polu i to w wózku, ja w szoku.
    A co do lekarzy i straszenia to wczoraj byłam na kontroli po zabiegu u mojego gina i zrobil mi przy okazji usg piersi, stwierdzil ze moge sie spodziewać jakiegoś przytkania kanalikow i zapalenia w lewej piersi bo mi sie tam torbiel powiększyła 🫠 ale odganiam od siebie te myśli.
    Dobrego dnia Wam życzę, u nas zapowiada sie upał.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Awokado pisała że ona jako ona ma alergii dużo pokarmowych, więc pewnie ona sama nie może części warzyw i owoców, a nie że przez dziecko i KP
    Dokładnie, to ja mam alergię na zdecydowaną większość surowych owoców i kilka warzyw takich jak marchewka, seler, czy pomidor (alergia krzyżowa), więc to ze mną mogłoby być źle po zjedzeniu ich 🤣
    Właśnie wróciliśmy z wizyty u naszej pediatry i ona nie widzi sensu w odstawianiu jajek, więc na ten moment tylko bmk 🥳

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój K. ma dziś urodziny, młody pozwolił iść do cukierni bez awantur. Zaczyna dopiero pierwszą drzemkę od 7 😮‍💨wczoraj się wyspał to dziś awantury. Mam nadzieję, że powoli mi zrobić obiad.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dokładnie, to ja mam alergię na zdecydowaną większość surowych owoców i kilka warzyw takich jak marchewka, seler, czy pomidor (alergia krzyżowa), więc to ze mną mogłoby być źle po zjedzeniu ich 🤣
    Właśnie wróciliśmy z wizyty u naszej pediatry i ona nie widzi sensu w odstawianiu jajek, więc na ten moment tylko bmk 🥳
    U mnie krzyżowo z brzoza się już jabłka i czereśnie odezwały. Do tego nie mogę jeść pieczarek i śledzi.
    Może nie dużo, ale nawet to jest uciążliwe czasem :) także rozumiem
    U mojej koleżanki koniec końców nerkowiec się okazał że powodował krew.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 września, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie XD jak myjecie te zabawki typu kontrastowe, szeleszczące itd? Niby jest że nie dawać do pralki, ale korci xD

age.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ