CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:Ja też ostatnio łapie taki wzrusz zw on już coraz większy i takim słodkim bobaskiem nie będzie wiecznie
wczoraj nabył też nowa umiejętność śmianie na głos. Szkoda że tylko dwa razy bo mogłabym słuchać i słuchać. To zrobiło mi dzień bo mało spał ale ten smiech🤩 wiem że brzmię jak matka wariatka ale zeswiriwalam całkiem na punkcie synka
Z corka to była walka o przetrwanie i nie najlepiej wspominam ten okres niemowlecy
Piękne to śmianie na głos, u nas też tylko kilka razy i przestal a ja ciągle wyczekuje 😅 -
U nas śmianie na głos było wczoraj pierwszy raz tylko, że do pielęgniarki na szczepieniu 😆 Jestem zazdrosna xD
W ogóle do jakiego czasu po szczepieniu może wystąpić gorączka?
Bo na razie nie wystąpiła i ogólnie nienajgorzej zniósł te szczepienia, wieczorem trochę popłakał, ale widać było, że go noga boli, bo płakał za każdym razem jak próbował się obrócić na prawą stronę, więc mu daliśmy paracetamol i po nim zasnął i nawet mocno w nocy spał (za to ja się budziłam co 2 godziny, żeby sprawdzać czy nie ma gorączki). -
U mnie raz był śmiech w głos i jakimś cudem akurat wtedy ja nakręcałam dla mojej mamy, więc mam pamiątkę. Czekam aż zacznie tak regularnie się śmiać bo to było coś pięknego
Ćwiczenia zrobione, był dramat ale ciut mniejszy niż wczoraj. Wyłączam głowę na czas ćwiczeń żeby nie reagować emocjonalnie na ten płacz i liczę te sekundy na głos. Jeszcze dzisiaj osteopata nas czeka i masaż tej szyi.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38
-
moana1 wrote:Dziewczyny po cc, stosujecie jakieś maści na bliznę? U mnie mijają już 4 miesiące od cc i ta blizna cały czas jest taka ciemno czerwona, u Was też tak? Nie wiem czy już nie powinna blednąć.
Kup sobie plastry sutricon, można je pociąć na węższe jak coś. Ładnie rozjaśniają bliznęmoana1 lubi tę wiadomość
-
moana1 wrote:Dziewczyny po cc, stosujecie jakieś maści na bliznę? U mnie mijają już 4 miesiące od cc i ta blizna cały czas jest taka ciemno czerwona, u Was też tak? Nie wiem czy już nie powinna blednąć.
Ja pare dni te plastry sutricon. Ale mnie wkurzają wuec olewam temat. Jest nisko mi nie przeszkadza. Pomogły o tyle że jest nawilżona i nie piecze przy ćwiczeniach jak ja mobilizuje -
Ja tak wyczekuję tego pierwszego śmiechu, nie mogę się doczekać 🥹
Elza jesteś dzielna, to wszystko dla jej dobra 🫂
Blackapple u nas nie było gorączki po pierwszych szczepieniach, a ja latałam z termometrem i co chwili ku mierzyłam . Ogólnie to szczepienie po prostu odespał, więc oczywiście już się zastanawiałam czy to na pewno ok reakcja xDElza1234, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Elza współczuję tych doświadczeń, ale najważniejsze, że to jej pomoże!
U mnie blizna też była taka mocno czerwona, ale moja fizjo zrobiła mi jakiś zabieg z igłami (takim „długopisem” z mini igiełkami) i od tamtego czasu baaardzo się rozjaśniła, w październiku idę jeszcze na powtórkę.
Dziewczyny z dziećmi z alergią - jak wygląda typowo alergiczna wysypka? Pediatra mi mówiła, że zazwyczaj jest w okolicy uszu, a ja od kilku dni obserwuje u młodej strasznie szorstką i suchą skórę właśnie za uszami, czy to może być kolejny objaw? Jesteśmy na diecie bez bmk od półtora tygodnia dopiero -
Nineq wrote:Jeżu, zrobiłam mleko ze 180 ml wody (to wychodzi ok. 200 ml mieszanki), a ten łakomczuch wciągnął 190 ml🫣🙉 tylko pobekał i zadowolony.
U mnie dopiero od 3 dni 120 ml wciąga 🤣 -