X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja też ostatnio łapie taki wzrusz zw on już coraz większy i takim słodkim bobaskiem nie będzie wiecznie :) wczoraj nabył też nowa umiejętność śmianie na głos. Szkoda że tylko dwa razy bo mogłabym słuchać i słuchać. To zrobiło mi dzień bo mało spał ale ten smiech🤩 wiem że brzmię jak matka wariatka ale zeswiriwalam całkiem na punkcie synka
    Z corka to była walka o przetrwanie i nie najlepiej wspominam ten okres niemowlecy

Piękne to śmianie na głos, u nas też tylko kilka razy i przestal a ja ciągle wyczekuje 😅

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śmianie na głos było wczoraj pierwszy raz tylko, że do pielęgniarki na szczepieniu 😆 Jestem zazdrosna xD

W ogóle do jakiego czasu po szczepieniu może wystąpić gorączka?

Bo na razie nie wystąpiła i ogólnie nienajgorzej zniósł te szczepienia, wieczorem trochę popłakał, ale widać było, że go noga boli, bo płakał za każdym razem jak próbował się obrócić na prawą stronę, więc mu daliśmy paracetamol i po nim zasnął i nawet mocno w nocy spał (za to ja się budziłam co 2 godziny, żeby sprawdzać czy nie ma gorączki).

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, stosujecie jakieś maści na bliznę? U mnie mijają już 4 miesiące od cc i ta blizna cały czas jest taka ciemno czerwona, u Was też tak? Nie wiem czy już nie powinna blednąć.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz był śmiech w głos i jakimś cudem akurat wtedy ja nakręcałam dla mojej mamy, więc mam pamiątkę. Czekam aż zacznie tak regularnie się śmiać bo to było coś pięknego
    Ćwiczenia zrobione, był dramat ale ciut mniejszy niż wczoraj. Wyłączam głowę na czas ćwiczeń żeby nie reagować emocjonalnie na ten płacz i liczę te sekundy na głos. Jeszcze dzisiaj osteopata nas czeka i masaż tej szyi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Dziewczyny po cc, stosujecie jakieś maści na bliznę? U mnie mijają już 4 miesiące od cc i ta blizna cały czas jest taka ciemno czerwona, u Was też tak? Nie wiem czy już nie powinna blednąć.

Kup sobie plastry sutricon, można je pociąć na węższe jak coś. Ładnie rozjaśniają bliznę

moana1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:

Ja pare dni te plastry sutricon. Ale mnie wkurzają wuec olewam temat. Jest nisko mi nie przeszkadza. Pomogły o tyle że jest nawilżona i nie piecze przy ćwiczeniach jak ja mobilizuje

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wyczekuję tego pierwszego śmiechu, nie mogę się doczekać 🥹

Elza jesteś dzielna, to wszystko dla jej dobra 🫂

Blackapple u nas nie było gorączki po pierwszych szczepieniach, a ja latałam z termometrem i co chwili ku mierzyłam . Ogólnie to szczepienie po prostu odespał, więc oczywiście już się zastanawiałam czy to na pewno ok reakcja xD

Elza1234, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję tych doświadczeń, ale najważniejsze, że to jej pomoże!

U mnie blizna też była taka mocno czerwona, ale moja fizjo zrobiła mi jakiś zabieg z igłami (takim „długopisem” z mini igiełkami) i od tamtego czasu baaardzo się rozjaśniła, w październiku idę jeszcze na powtórkę.

Dziewczyny z dziećmi z alergią - jak wygląda typowo alergiczna wysypka? Pediatra mi mówiła, że zazwyczaj jest w okolicy uszu, a ja od kilku dni obserwuje u młodej strasznie szorstką i suchą skórę właśnie za uszami, czy to może być kolejny objaw? Jesteśmy na diecie bez bmk od półtora tygodnia dopiero

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado u nas robi się wysypka na policzkach plus takie są błyszcząco czerwone pod nią. A za uszkami pęka mu skóra trochę i jest taka sucha łuszcząca się.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, zrobiłam mleko ze 180 ml wody (to wychodzi ok. 200 ml mieszanki), a ten łakomczuch wciągnął 190 ml🫣🙉 tylko pobekał i zadowolony.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jeżu, zrobiłam mleko ze 180 ml wody (to wychodzi ok. 200 ml mieszanki), a ten łakomczuch wciągnął 190 ml🫣🙉 tylko pobekał i zadowolony.
    Wow :o
    U mnie dopiero od 3 dni 120 ml wciąga 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ