X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas się naprawił, wkurzało go światło.

Pozdro, caly tydzień zajęło mi skumanie tego 🤡

Tanashi, kasssia, Revolutionary , Margareetka, Anabbit, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Lepiej późno niż wcale 😅

Ja się trochę boję nocy, młody już pod wieczór naprawdę nieładnie kaszlał 🥴 Teściowa go osłuchała na szybko stetoskopem i niby nie świszczy jeszcze, ale podjedziemy jutro do lekarza dla spokoju. No i może zapisze coś mocniejszego na inhalacje, robiłam mu 5x Nebudose, ale przydałby się chyba już jakiś lek.

Czy spędziłam właśnie godzinę na wycinaniu dyni 3D z kartonu do zabawy sensorycznej dla córki? Być może. Czy pobawi się tym 5 minut? Również być może. Xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 21:55

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Lepiej późno niż wcale 😅

Ja się trochę boję nocy, młody już pod wieczór naprawdę nieładnie kaszlał 🥴 Teściowa go osłuchała na szybko stetoskopem i niby nie świszczy jeszcze, ale podjedziemy jutro do lekarza dla spokoju. No i może zapisze coś mocniejszego na inhalacje, robiłam mu 5x Nebudose, ale przydałby się chyba już jakiś lek.

Czy spędziłam właśnie godzinę na wycinaniu dyni 3D z kartonu do zabawy sensorycznej dla córki? Być może. Czy pobawi się tym 5 minut? Również być może. Xd
    A oklepujesz go?

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas tak samo, zwykle się budzi ok północy i odrazu zasypia na rękach i dalej śpi xD

Karola, cudnie, że te leki tak fajnie działają na syna. Mam nadzieję, że nie będziesz miała problemów z dostępnością. O córkę pytałam, bo z tego co piszesz, to normalnie sie rozwija jak inne dzieci tu.

U nas też ze snem słabo, dzisiaj spała max po 30 min, nawet na spacerze. Spacerówka lepiej na nią działa, no ale luksusów nie ma. Dziś musiałam ją wyjąć i nakarmić, żeby się uspokoiła, potem zasnęła znów, ale się budziła co chwila.

Jutro kardiolog, ciekawe czy da skierowanie na echo.

Przyszedł kombinezon z Mikkline, super wygląda i mega miły w dotyku.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A oklepujesz go?

Tak, pisałam z naszą pediatrą i kazała go oklepywac po inhalacjach :) ale mówiła żeby przyjechać jutro albo ewentualnie na nocną opiekę jakby zaczął świszczec w nocy

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 października, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie, jak moja w ogóle nie kaszle przy tym drugim katarze to myślicie, że warto iść do lekarza?

age.png

age.png

Wysłany: 9 października, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Gratulacje😅

event.png

Wysłany: 9 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia Mała się rozwija bardzo dobrze na szczęście. Ma swoje deficyty ale one są totalnie niegroźne póki co. Nie dzieje się nic strasznego . Cała ocena rozwoju to przed nami,kamienie milowe to nas dopiero czekają.

Może kardiolog zrobi jej od razu echo. Trzymam kciuki,żeby miala aparat (i umiejętności robienia echa) w gabinecie.

Tanasi no to trzymam kciuki za spokojną noc. Robiliście jakos wymaz w domu? Teraz te testy 9w1 już spadły z ceny to.warto mieć.

W ogóle tak myślę czy macie w domu nebbud(czy tam innym budenzoid) Jakby mu się gorzej oddychało (świszczałby czy chodził jak traktor) to zanim dotrzecie do lekarza,a byłoby groźnie to możecie mu zrobić doraźną nebulizacje z nebbud. Jakbyś miała jakiś po córce to pewnie ten 0,25 w 1 ml /2ml to śmiało dawajcie. To jest dawka która doraźnie pomoże a nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 22:45

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 10 października, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też team katar... Wczoraj był kaszel i dławienie się od nocy, do południa zrobiło się go mniej, a później pojechaliśmy do lekarza i cudowne ozdrowienie, żadnych objawów, nie ma co leczyć. A od rana mamy katar, idziemy jutro na kolejną wizytę... Pozdrawiamy innych chorowitków.

Skusiła mnie polecajka tego pałąka Toyz z rekinem i krabem, dzisiaj dotarł, toż to istne szaleństwo 🫣 Zamówiłam też łażącego kraba, ale nie odważyłam się jeszcze uruchomić

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 października, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze nie śpimy...

Wspolczuje Wam tych katarów i chorób 😞

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 10 października, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    A my jeszcze nie śpimy...

Wspolczuje Wam tych katarów i chorób 😞
    U Nas juz po 1 pobudce w nocy.
    Witam sie z posiedzenia sesji z laktatorem ledwo patrząc na oczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 03:36

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 października, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy my możemy mieć już regres snu? Czy to za wcześnie?
    Pobudki co 1,5h w nocy mnie wykończą 🫩🫩🫩

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 października, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Młody wczoraj miał rozwalony dzień bo jeździliśmy i mało jadl. Efektem pobudka o 23 ma karmienie zamiast o 3 i wstanie na dzień o 5. Ale jest grzeczny leży i gada.

Wysłany: 10 października, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mala cała noc miala zawalony nos. Nie wiem czy spałam ciągiem dłużej niż godzinę. Od 4 w ogóle nie śpię. Mąż smarka,syn też. Czuć że idzie weekend😇

event.png

Wysłany: 10 października, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 4 miesiąc mała osiągnęła wagę 5.500 🫡

Elza1234, Katikat, Tanashi, Margareetka, Anabbit, Kkk77, Alex_92, KarolaKinga, Revolutionary , xSmerfetkax lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 października, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wizytę za godzinę. Noc ok, nie kaszlał, nawet tylko jedną pobudkę miał, ale stresowało mnie to, wolę jednak jak się budzi co godzinę xd teraz znowu kaszle normalnie

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 października, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Myślę że tak, mamy bobasy w podobnym wieku i przechodzę właśnie to samo, więc sobie tłumacze, że to regres 🫠🫠 dziś nawet nie pomogło wzięcie do łóżka..

Karola piękna waga, oby tak dalej 💪

Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących, oby szybko te choróbska się skończyły ❤️

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 października, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Myślę że tak, mamy bobasy w podobnym wieku i przechodzę właśnie to samo, więc sobie tłumacze, że to regres 🫠🫠 dziś nawet nie pomogło wzięcie do łóżka..

Karola piękna waga, oby tak dalej 💪

Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących, oby szybko te choróbska się skończyły ❤️

U nas też nie. Spala z nami całą noc, bo jesteśmy w hotelu i do tego łóżeczka turystycznego nie idzie jej odłożyć 🫠 ale no nawet spiąc obok mnie budziła się co chwilę, stękała, kwękała, masakra 😞
    No ale z tego złego, siedzę teraz na śniadaniu hotelowym i patrzę się na jezioro 😍

kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 października, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Chyba tak bo u nas się to samo robi. Pierwszy blok jeszcze jako tako przesypia, ale te kolejne to kręci się tak że kompletnie nie mogę spać. A o 6, mimo że udaje że mnie nie ma, to sadzi już takie uśmiechy że muszę się zwlec z tego łóżka
    Annabit o Jezu ile ja bym dała za hotelowe śniadanie 🤣 ogólnie to chyba sobie gdzieś pojedziemy do lasu na 2 dni za 2 tygodnie. Musze zmienić otoczenie bo czuje że zaraz znienawidzę moje mieszkanie 🤣 zdecydowanie nadmieszkuje w nim w tym roku

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 października, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hotelowe śniadanko 😍😍

Co do wyjazdów to moje ostatnie nocne zakupy online poszły chyba za daleko i kupiłam loty na Sycylię na za trzy tygodnie 😅

Elza1234, Anabbit, Kkk77, KarolaKinga, Revolutionary , kasssia, Luna30, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ