CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk77 wrote:Bobas się naprawił, wkurzało go światło.
Pozdro, caly tydzień zajęło mi skumanie tego 🤡
Lepiej późno niż wcale 😅
Ja się trochę boję nocy, młody już pod wieczór naprawdę nieładnie kaszlał 🥴 Teściowa go osłuchała na szybko stetoskopem i niby nie świszczy jeszcze, ale podjedziemy jutro do lekarza dla spokoju. No i może zapisze coś mocniejszego na inhalacje, robiłam mu 5x Nebudose, ale przydałby się chyba już jakiś lek.
Czy spędziłam właśnie godzinę na wycinaniu dyni 3D z kartonu do zabawy sensorycznej dla córki? Być może. Czy pobawi się tym 5 minut? Również być może. XdWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 21:55
-
Tanashi wrote:Lepiej późno niż wcale 😅
Ja się trochę boję nocy, młody już pod wieczór naprawdę nieładnie kaszlał 🥴 Teściowa go osłuchała na szybko stetoskopem i niby nie świszczy jeszcze, ale podjedziemy jutro do lekarza dla spokoju. No i może zapisze coś mocniejszego na inhalacje, robiłam mu 5x Nebudose, ale przydałby się chyba już jakiś lek.
Czy spędziłam właśnie godzinę na wycinaniu dyni 3D z kartonu do zabawy sensorycznej dla córki? Być może. Czy pobawi się tym 5 minut? Również być może. Xd -
Tanashi u nas tak samo, zwykle się budzi ok północy i odrazu zasypia na rękach i dalej śpi xD
Karola, cudnie, że te leki tak fajnie działają na syna. Mam nadzieję, że nie będziesz miała problemów z dostępnością. O córkę pytałam, bo z tego co piszesz, to normalnie sie rozwija jak inne dzieci tu.
U nas też ze snem słabo, dzisiaj spała max po 30 min, nawet na spacerze. Spacerówka lepiej na nią działa, no ale luksusów nie ma. Dziś musiałam ją wyjąć i nakarmić, żeby się uspokoiła, potem zasnęła znów, ale się budziła co chwila.
Jutro kardiolog, ciekawe czy da skierowanie na echo.
Przyszedł kombinezon z Mikkline, super wygląda i mega miły w dotyku. -
Kassia Mała się rozwija bardzo dobrze na szczęście. Ma swoje deficyty ale one są totalnie niegroźne póki co. Nie dzieje się nic strasznego . Cała ocena rozwoju to przed nami,kamienie milowe to nas dopiero czekają.
Może kardiolog zrobi jej od razu echo. Trzymam kciuki,żeby miala aparat (i umiejętności robienia echa) w gabinecie.
Tanasi no to trzymam kciuki za spokojną noc. Robiliście jakos wymaz w domu? Teraz te testy 9w1 już spadły z ceny to.warto mieć.
W ogóle tak myślę czy macie w domu nebbud(czy tam innym budenzoid) Jakby mu się gorzej oddychało (świszczałby czy chodził jak traktor) to zanim dotrzecie do lekarza,a byłoby groźnie to możecie mu zrobić doraźną nebulizacje z nebbud. Jakbyś miała jakiś po córce to pewnie ten 0,25 w 1 ml /2ml to śmiało dawajcie. To jest dawka która doraźnie pomoże a nie zaszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 22:45
-
My też team katar... Wczoraj był kaszel i dławienie się od nocy, do południa zrobiło się go mniej, a później pojechaliśmy do lekarza i cudowne ozdrowienie, żadnych objawów, nie ma co leczyć. A od rana mamy katar, idziemy jutro na kolejną wizytę... Pozdrawiamy innych chorowitków.
Skusiła mnie polecajka tego pałąka Toyz z rekinem i krabem, dzisiaj dotarł, toż to istne szaleństwo 🫣 Zamówiłam też łażącego kraba, ale nie odważyłam się jeszcze uruchomić -
Katikat wrote:A my jeszcze nie śpimy...
Wspolczuje Wam tych katarów i chorób 😞
Witam sie z posiedzenia sesji z laktatorem ledwo patrząc na oczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 03:36
-
Anabbit wrote:Czy my możemy mieć już regres snu? Czy to za wcześnie?
Pobudki co 1,5h w nocy mnie wykończą
Myślę że tak, mamy bobasy w podobnym wieku i przechodzę właśnie to samo, więc sobie tłumacze, że to regres 🫠🫠 dziś nawet nie pomogło wzięcie do łóżka..
Karola piękna waga, oby tak dalej 💪
Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących, oby szybko te choróbska się skończyły ❤️
-
Margareetka wrote:Myślę że tak, mamy bobasy w podobnym wieku i przechodzę właśnie to samo, więc sobie tłumacze, że to regres 🫠🫠 dziś nawet nie pomogło wzięcie do łóżka..
Karola piękna waga, oby tak dalej 💪
Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących, oby szybko te choróbska się skończyły ❤️
U nas też nie. Spala z nami całą noc, bo jesteśmy w hotelu i do tego łóżeczka turystycznego nie idzie jej odłożyć 🫠 ale no nawet spiąc obok mnie budziła się co chwilę, stękała, kwękała, masakra 😞
No ale z tego złego, siedzę teraz na śniadaniu hotelowym i patrzę się na jezioro 😍kasssia, Werzol lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Czy my możemy mieć już regres snu? Czy to za wcześnie?
Pobudki co 1,5h w nocy mnie wykończą
Annabit o Jezu ile ja bym dała za hotelowe śniadanie 🤣 ogólnie to chyba sobie gdzieś pojedziemy do lasu na 2 dni za 2 tygodnie. Musze zmienić otoczenie bo czuje że zaraz znienawidzę moje mieszkanie 🤣 zdecydowanie nadmieszkuje w nim w tym roku