X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cel, obserwuje dziewczynę której udało się dostać teraz obywatelstwo w Australii i ona tam pojechała z mężem tylko dlatego, że mąż dostał tam pracę i on miał zaproszenie. To, ile ona musiała spełnić wymogów, żeby dostać obywatelstwo to głowa mała. Nie mówiąc o tym, że oni mają listę zawodów które im są potrzebne. Jak uznają że masz dla nich bezwartościowy zawód - to nara. Kanada ma chyba dość podobnie.
    A jak się tu jakaś wojna wydarzy to raczej ciężko ci będzie lecieć samolotem do Australii - jak niebo będzie bombardowane. Dziewczyna z Ukrainy, która u mnie pracowała jechała do Polski 3 dni, bo przecież się inaczej nie dało jak autobusem i autem.
    Takze to nie takie proste wszystko.
    Ale fajnie że macie tam rodzinę bo na pewno łatwiej jechać pozwiedzać taki kraj. Odchodzi cena noclegu, bo Australia jest dość droga.

No myślałam, że łatwiej jest trochę na wizie dla osób mających sponsorów, bo akurat mam trochę rodziny tam. W teorii Maz by sie im przydal bo ma doświadczenie jakie chcą. A ja niby tak, ale nie do konca bo nostryfikacja dyplomu u nich jest strasznie trudna. Zawsze była. Moja ciocia lekarka w PL nigdy nie ogarnęła sobie pracy w zawodzie tam a wyjechała z 30 lat temu.

Turystycznie kiedyś byłoby super. A w razie czego to wiadomo pewnie najpierw trzeba by było jechać do jakiegoś innego kraju i stamtąd dopiero lecieć, tak jak robili ludzie z UA. Bo wizy się tylko online ogarnia, nie trzeba nic w konsulacie robić itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 13:05

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No myślałam, że łatwiej jest trochę na wizie dla osób mających sponsorów, bo akurat mam trochę rodziny tam. W teorii Maz by sie im przydal bo ma doświadczenie jakie chcą. A ja niby tak, ale nie do konca bo nostryfikacja dyplomu u nich jest strasznie trudna. Zawsze była. Moja ciocia lekarka w PL nigdy nie ogarnęła sobie pracy w zawodzie tam a wyjechała z 30 lat temu.

Turystycznie kiedyś byłoby super. A w razie czego to wiadomo pewnie najpierw trzeba by było jechać do jakiegoś innego kraju i stamtąd dopiero lecieć, tak jak robili ludzie z UA. Bo wizy się tylko online ogarnia, nie trzeba nic w konsulacie robić itp.
    No tej dziewczynie udało się nostryfikować dyplom psychologa ale też miała z tym tyle problemów, że szok.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest łatwo w takich sprawach.

Ja to myślałam że jak ktoś bierze za mnie odpowiedzialność i mnie sponsoruje to na luzie można jechać w przeciągu paru miesięcy np na rok początkowo czy dwa

No ale nie jest tak

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ten regres snu jest dobijający. Szkoda ,że to może trwać latami😅
    Jak Mala w nocy sie budzi wyspana po 20 razy to do męża już w nocy syczę:nie nawiazuj kontaktu wzrokowego! Jak zauwazy ,że się na nią patrzymy,albo odwzajemnimy uśmiech to koniec. Impreza się rozkręca na dobre.

O boże totalnie się podpisuję pod tym 😅 już myślałam, że tylko ja jestem taka wyrodną matka i udaje że nie widzę że nie śpi xD

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    O boże totalnie się podpisuję pod tym 😅 już myślałam, że tylko ja jestem taka wyrodną matka i udaje że nie widzę że nie śpi xD
    Ja też tak robię
    Czasem jeszcze dodam: nie ma mnie i chowam się pod kołdrą 🤣

Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja też tak robię
    Czasem jeszcze dodam: nie ma mnie i chowam się pod kołdrą 🤣
    Doslownie tak zrobilam dzis o 5:55 🤣

Elza1234, Margareetka, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 października, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 9/10 przypadków jak staram się go uśpić czy w wózku czy na rękach czy w łóżeczku to staram się nie utrzymywać kontaktu wzrokowego, bo wtedy od razu się śmieje i w pizdu z całym spaniem 🤣🤣🤣

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 października, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja w 9/10 przypadków jak staram się go uśpić czy w wózku czy na rękach czy w łóżeczku to staram się nie utrzymywać kontaktu wzrokowego, bo wtedy od razu się śmieje i w pizdu z całym spaniem 🤣🤣🤣
    Ja tez. A potem spojrzę szybko, czy śpi, a on patrzy się na mnie i cieszy.

W nocy nie ma problemu, bo łóżeczko kawałek od nas stoi to nas nie widzi. Zresztą po jedzeniu ostatnio gada do siebie i się śmieje. Tak tylko z 5x trzeba mu dać smoczka, żeby usnął. A jak zaczyna meczeć jak koza czy owca to znaczy, że zaraz uśnie. Tylko ja spać nie mogę, bo mnie to śmieszy.

Wczoraj po wydojeniu 230 ml mleka o 19, dzieć spał do 2. Juhuuu! Obudził się 23:45 i myślałam, że jaja sobie robi, że głodny, ale potrzebował smoczka.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 października, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój były pracowal w Australii jak byliśmy jeszcze razem,sto lat temu. Mial pozwolenie na pracę parę dobrych lat. Później wiem ,że był z jakąś Australijką ale stracił robotę i musiał opuścić Australię natychmiastowo. Wiem że jakoś niedawno wziął ślub z nią i tam mieszkają razem ale ponoć.to nie takie łatwe.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 października, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja tez. A potem spojrzę szybko, czy śpi, a on patrzy się na mnie i cieszy.

W nocy nie ma problemu, bo łóżeczko kawałek od nas stoi to nas nie widzi. Zresztą po jedzeniu ostatnio gada do siebie i się śmieje. Tak tylko z 5x trzeba mu dać smoczka, żeby usnął. A jak zaczyna meczeć jak koza czy owca to znaczy, że zaraz uśnie. Tylko ja spać nie mogę, bo mnie to śmieszy.

Wczoraj po wydojeniu 230 ml mleka o 19, dzieć spał do 2. Juhuuu! Obudził się 23:45 i myślałam, że jaja sobie robi, że głodny, ale potrzebował smoczka.

Ja to rozkminiam jak to możliwe, że w dzień 120ml to czasem za dużo i ulewa, ale na noc obalić 200 na zapas i zasnąć w międzyczasie to zaden problem xD

Z zasypianiem na noc to jeszcze czasem jest tak, że musi zostać sam, bo inaczej nie umie się skupić na spaniu 🙈 tylko właśnie po kryjomu trzeba czasem smoczek ulokować w bazie xD

age.png

Wysłany: 9 października, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł czas,kiedy moje dziecko pracujące w sklepie dostało wyższa pensję niż ja. Z jednej strony dobrze ,że ma taką kasę w już w pierwszej pracy ale ja się serio zastanawiam nad zmianą zawodu.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł czas,kiedy moje dziecko pracujące w sklepie dostało wyższa pensję niż ja. Z jednej strony dobrze ,że ma taką kasę w już w pierwszej pracy ale ja się serio zastanawiam nad zmianą zawodu.
    Dostała więcej niż ta nasza pensja po tej podwyżce teraz? Bo obstawiam że mamy obie taką samą, chyba że masz specjalizację to pewnie masz wyższą przez wyższy współczynnik

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 9 października, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Dostała więcej niż ta nasza pensja po tej podwyżce teraz? Bo obstawiam że mamy obie taką samą, chyba że masz specjalizację to pewnie masz wyższą przez wyższy współczynnik
    Mam speckę i 20 lat wysługi lat (tzn 15 bo pierwsze 5 lat się nie liczy). Ma pensje liczoną ze średniej bez weekendów bo nie robiłam ich w pewnym momencie. Śmiech na sali też zarobki.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam speckę i 20 lat wysługi lat (tzn 15 bo pierwsze 5 lat się nie liczy). Ma pensje liczoną ze średniej bez weekendów bo nie robiłam ich w pewnym momencie. Śmiech na sali też zarobki.
    7 lat temu miałam takie grosze na umowie, że to co teraz mam traktuje jak bajlando 😅 ale ja przed ciążą robiłam dużo dyżurów w weekend i nadgodzin też, więc w ogóle było super
    Ale no zgadzam się, za taką odpowiedzialność wiadomo że człowiek powinien więcej zarabiać. Choć dzięki tej ustawie i tak jest lepiej, bez niej mój zawód dalej by zarabiał najniższą krajową. Niestety u nas izba to śmiech na sali. Wasza potrafi nie raz zawalczyć o swoje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 9 października, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja z tą Ptokową z Izb to mam nie po drodze więc nawet nie komentuje

event.png

Wysłany: 9 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w spamie z rossmana ,że mam.do odbioru za grosz szczoteczkę dla niemowlaka. Może też macie

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Alex my sobie zbadaliśmy przy okazji innych badań wit d i wyszedł nam poziom koło 45 - a dawałam jej co 2 dzień więc codziennie mogłaby mieć lekko za dużo. Ja też biorę wit D i przy kp to chyba się też przekazuje nieco jak kobieta suplementuje

Więc może warto zbadać.
    Jak badaliśmy to było minimalnie pod dolną granica, a to było wtedy jak nie dawaliśmy tej witaminy d wcale. Jutro mamy wizytę szczepienną to dopytam lekarki. Tak się nie da funkcjonować przecież.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja to rozkminiam jak to możliwe, że w dzień 120ml to czasem za dużo i ulewa, ale na noc obalić 200 na zapas i zasnąć w międzyczasie to zaden problem xD

Z zasypianiem na noc to jeszcze czasem jest tak, że musi zostać sam, bo inaczej nie umie się skupić na spaniu 🙈 tylko właśnie po kryjomu trzeba czasem smoczek ulokować w bazie xD
    Może wiedzą, że to na noc i trzeba się najeść? Bo u mnie znowu to samo, zjedzone 220 ml, a w ciągu dnia walka o to, żeby zjadł. Usnął tacie na rękach podczas odbijania.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Może wiedzą, że to na noc i trzeba się najeść? Bo u mnie znowu to samo, zjedzone 220 ml, a w ciągu dnia walka o to, żeby zjadł. Usnął tacie na rękach podczas odbijania.
    U nas tez. U osteopaty o 18 zjadła 100, potem o 19 w domu jeszcze 90.
    Kręciła mi się na rękach, odłożyłam ją do łóżeczka żeby j siebie wyciszyć bo naprawdę aż mnie już mdli, a ona sama zasnęła 🙈 idę się zamknąć w ciemnym pokoju bo czuję że mózg mi dzisiaj wychodzi nosem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 9 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się dzisiaj zestresowana, bo dopiero z budzikiem męża, tuż przed 6. A dzieć zasnął po 21 i nie wołał o jedzenie 😳 coś kwękała, bo pamiętam że się budziłam, ale widocznie nie było protestów skoro zasnęłam dalej. Jak czytam o waszych nockach to aż boję się pochwalić to co u nas, żeby się nie odmieniło

Fryzjer dzisiaj odhaczony, młoda została z babcią a ja jeszcze później działałam z podziękowaniami na chrzest, wymyśliłam że sama zrobię

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ