X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za drzwi wejściowe wyszło chyba 13 albo 14 tys 🫣 dobrze że to było rok temu i zdążyłam to przetrawić 🤣 a z wewnętrznymi to mieliśmy mega rozstrzał cenowy, finalnie zdecydowaliśmy się na drzwi z marketu 🤷🏽‍♀️

Czy was też tak dobija ta pogoda? Jak mam ubierać małego na wyjście to dostaje bólu głowy, tak krzyczy przy ubieraniu 🤦🏽‍♀️

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 października, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy drzwi za dychę bez żadnych fajerwerków xd jeszcze się użeraliśmy z montażystami, od wewnętrznych to samo, btw też okleina, bo tyle ile wychodzą drewniane to mam gęsią skórkę na samo wspomnienie xd
    Młody dziś łaskawie do 7.30, czeka nas wycieczka do dziadków, bo jest jego kuzynka, którą uwielbia 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez milisekundę miałam ochotę wymienić drzwi wewnętrzne, bo mamy bardzo ciemne po tamtych właścicielach, ale jak zobaczyłam ile kosztują nowe - a te co mamy są porządne - to uznałam że wolę pokoje odmalować na jasne kolory 🤣
    U nas już po drzemce xd 🤣 ale co się dziwić jak młoda o 5 wstała.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w zeszłym tyg odebraliśmy mieszkanie od dewelopera, ale zamierzamy je wynajmować póki nasz bobas nie pójdzie na studia 😂 w każdym razie zbieramy wyceny od stolarzy i mnie ciarki przechodzą na samą myśl o kosztach wykończenia tego mieszkania od zera 🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U nas za drzwi wejściowe wyszło chyba 13 albo 14 tys 🫣 dobrze że to było rok temu i zdążyłam to przetrawić 🤣 a z wewnętrznymi to mieliśmy mega rozstrzał cenowy, finalnie zdecydowaliśmy się na drzwi z marketu 🤷🏽‍♀️

Czy was też tak dobija ta pogoda? Jak mam ubierać małego na wyjście to dostaje bólu głowy, tak krzyczy przy ubieraniu 🤦🏽‍♀️

Dobija... O dziwo nie jest jakoś turbo zimno, ale ubieranie małego to koszmar. Nie lubi i już 😓

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na macie, maluch uwielbiam zabawę z balonem 😅 musimy jutro kupić kolejny bo ten wytrzymuje już dwa tygodnie 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlatuje pierwsza drzemka. Tym razem na tacie, więc ja mam chwilę dla siebie, czyli wzięłam się za sprzątanie.
    Przebieram nogami na myśl o przyszłym tygodniu, bo jedziemy w środę do moich rodziców 🥰 korzystając, że będziemy u nich to w sobotę pojedziemy odwiedzić mojego dziadka, żeby poznał prawnuka 😊

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja tort zrobię, bo już mam zamówione suszki, teściowa jest fanką suszków, więc będzie tort boho 😅 a z jedzeniem wczoraj poszukałam cateringu i zamówimy mini burgery i taki duży box różnych przekąsek. Jak starczy czasu to jeszcze coś zrobię do tego, ale bez spiny. Tort to i tak jest kilka godzin roboty jednak. No i dla dzieciaków zrobię monoporcje z galaretką i malinami, bo to szybko pójdzie.

A z tymi drzwiami to my też płaciliśmy 10 tysięcy, a wzięliśmy takie zwykłe klasyczne bez żadnych przeszkleń 😅 Tyle że drewniane, czasem z innych materiałów są tańsze. Ale jednak drewno to drewno.

Najbardziej mnie bolą wewnętrzne, bo bardzo chciałam drewniane żeby można je było odmalować w razie czego, ale wycena za cały dom wyszła ponad 20 tysięcy 😭 więc będzie okleina jednak :(

My za te 8k to niedrewniane bez przeszkleń za to z wideodomofonem

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas podobnie..
    ale mąż się zlitował nade mną więc chwilę dłużej pospałam

Co to ma być że wszystkie bobasy dzisiaj 4.30🤣

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A weźcie... To ile pieniędzy trzeba mieć żeby kupić mieszkanie, czy dom to jest jakaś abstrakcja.
    Dom za milion to już nie jest pałac z basenem 🥴

U nas deweloperski stan kupil znajomy 100m2 750tys
    A gdzie wykończenie jeszcze
    Kupil połówkę bliźniaka pod miastem. Żaden pałac
    Wyjdzie go ponad milion
    Inny znajomy dom w mieście do remontu ponad półtorej miliona
    Ale on trochę szalony zakredytowany na milion dla mnie to bym nie spała ze stresu

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nasze drzwi za dychę to są zwykłe drzwi. Bez przeszklenia,że zwykłym zamkiem na klucz. A firma to Wikęd Tania firma.
    Mala mi się budziła co godzinę. Nie byłby to problem gdyby nie to,że jestem chora i czuje się jak kupa

Mój nie śpi dzisiaj też. Właśnie wstal po 20min...

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    My w zeszłym tyg odebraliśmy mieszkanie od dewelopera, ale zamierzamy je wynajmować póki nasz bobas nie pójdzie na studia 😂 w każdym razie zbieramy wyceny od stolarzy i mnie ciarki przechodzą na samą myśl o kosztach wykończenia tego mieszkania od zera 🫠🫠🫠🫠
    A to jak pod wynajem to nie lepiej jednak iść w ikee?
    Pewnie za te 18 lat i tak to będzie do remontu, już dla waszego dziecka.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jej, Karola, Tanashi dzięki wam ten wątek żyje 😅

U mnie wreszcie normalna noc. Coprawda usypianie trwało wieki i usnęła dopiero o 23:45 ale pobudki tylko o 4 i 6, więc luz i jeszcze śpi 🤞. Starsza też nie kaszlała 😍 wiec pospałam.

Luna, nie chce termomixa bo ja już mam dużo sprzętów. Dowiedziałam się właśnie wczoraj że w tym szybkowarze można w parę minut właśnie zrobić dyniową jak Karola pisze i że to jest rozmiarem jak zwykły garnek więc zaczęłam się zastanawiać.

Drzwi… Jezu to bym najgorszy element chyba naszego remontu. Drogo i do tego były akcje, że zamówione były nie w tą stronę co trzeba 🤡

Ja wolę blender szczerze mówiąc do zup. Mam po prostu dzbanek duzy i blender z metalowa końcówka co gorąca zupę też da radę. Dzbanek do zmywarki i jest. Garnek też do zmywarki. Mycie tego dla mnie na nie. Termomix dla mnie super bo przy dziecku gotuje często pół dnia jedna rzecz i mi się nie spali. Robię po kolei kolejne kroki i jest np sernik albo coś fajniejszego
    Bez termomixa a w zasadzie tańszej wersji lidlomixa to byśmy jedli mrozonki tyloo

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triche tęsknię za czasami gdzie było jedno dziecko na stanie xd tyle wam powiem xd wiadomo że kocham synka nad zycietylko ta logistyka teraz to masakra. Wcześniej jak się nie wyspałam to mąż przejmował i odwrotnie. Teraz nie ma zmiłuj. Cały czas coś. Nie wiem czy to my nie ogarniamy czy tak jest ale dosłownie mam wrażenie że nic nie jest ogarnięte. Pranie wylatuje z kosza, smieci są nonstop, ciągle brakuje czegoś a to się skończył chleb i 3dni nie zdążyłam kupić więc jedliśmy wafle a to ubrań nie ma jakiś a to nie zapłaciłam za przedszkole...zawsze bylsm mega ogarnięta i trudno mi z tym że jest ten bałagan. To niezorganizowanie jakoś depresyjne działa na mnie

Ta pogoda i niewyspanie też nie pomagają

Gdzie polska złota jesień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 10:35

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A to jak pod wynajem to nie lepiej jednak iść w ikee?
    Pewnie za te 18 lat i tak to będzie do remontu, już dla waszego dziecka.

Ikea wbrew pozorom wychodzi podobnie do stolarza jak się nie bierze tych typowo białych najtańszych 😔 bo stolarza z wawy nie bierzemy oczywiście 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas deweloperski stan kupil znajomy 100m2 750tys
    A gdzie wykończenie jeszcze
    Kupil połówkę bliźniaka pod miastem. Żaden pałac
    Wyjdzie go ponad milion
    Inny znajomy dom w mieście do remontu ponad półtorej miliona
    Ale on trochę szalony zakredytowany na milion dla mnie to bym nie spała ze stresu

750k za 100 metrów? Marzenie 😍 w wawie 18-20k za metr aktualnie i to nie w centrum😔

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham thermomixa, mam od 7 lat i korzystam prawie codziennie xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ikea wbrew pozorom wychodzi podobnie do stolarza jak się nie bierze tych typowo białych najtańszych 😔 bo stolarza z wawy nie bierzemy oczywiście 😂
    O to mnie zszokowałaś
    Choć w sumie jak kupowaliśmy meble do pokoju małej to wcale jakieś turbo tanie nie były

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    O to mnie zszokowałaś
    Choć w sumie jak kupowaliśmy meble do pokoju małej to wcale jakieś turbo tanie nie były

Taak te paxy są super, ale wychodzą stosunkowo drogo bez promocji. Kuchnia tak samo, a jednak pod sufit nie zabudujesz itp, a tam każdy centymetr się liczy, bo to takie małe mieszkanko 41 metrów jakoś

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ikea wyszła porównywalnie do stolarza. Ale jak się bierze tańsze,gotowe meble z ikea to można spoko cenę złapać, nawet ok 11 tys

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 2280 2281 2282 2283 2284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ