X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ikea wbrew pozorom wychodzi podobnie do stolarza jak się nie bierze tych typowo białych najtańszych 😔 bo stolarza z wawy nie bierzemy oczywiście 😂

Dokładnie. Nas kuchnia z ikei wyszłoby podobnie jak wycenialiśmy. I do tego nie byłoby na wymiar

Anabbit lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tańsze są markwtowe gotowce np Castorama
    Mamy kilka mebli łazienkowych z Castoramy i są super jakości
    Tak samo np Agata meble są tanie i ma raty 0
    U nas te 2 się sprawdziły
    Większość zabudowy mamy jednak od stolarza ale czesc mebli markwtowych a z Ikei biurka tylko i krzesła
    Komodę mamy jakiś no name teraz z przewijakiem a kawał mebla mega solidne
    Brw się popsuło ponoć tak mówią ja nie sprawdzalam
    W sumie jak się trafi
    Ale ja bym brała to co będzie na promocji marketowe jakieś jeśli na wynajem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 11:15

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    750k za 100 metrów? Marzenie 😍 w wawie 18-20k za metr aktualnie i to nie w centrum😔

To i tak nie aż tak źle, w Krakowie to już w ogóle niektóre ceny odjechały, nowe bloki w stanie deweloperskim na moim dawnym osiedlu są po 20-26 tys a to też nie centrum (chociaż do dworca glownego 8 min tramwajem).
    Zaczęłam ostatnio mówić do młodego, że mu kupimy jak tamtędy przejeżdżaliśmy, ale to chyba jednak tam gdzie mieszkaliśmy jeśli się kiedyś uda. Tam takie wykończone w średnim standardzie w bloku sprzed 20 lat są po 15 tysi za metr a studentom to by się nadawało od razu do wynajęcia. Ale u nas to pewnie plan na za 5 lat jak się nic nie spieprzy z pracą, bo najpierw musimy wyremontować sobie ogrodzenie i podjazd i rozejrzeć się za większym autem.

Tak w ogóle to już dojechaliśmy na Słowację, ale nie będę nic zachowania dziecka w trasie chwalić, bo jeszcze się zepsuje 🤫

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas duża różnica w cenie. Robiliśmy wycenę w Ikei i u kilku stolarzy, kuchnia z Ikei z AGD i montażem wyszła nas 36 tysięcy, a u stolarza sama zabudowa z mebli 45.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 12:16

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia specjalnie dla Ciebie relacja live z używania szybkowaru (5l) z innymi garnkami (6l) na jednej płycie. Uważam, że nie zajmuje dużo miejsca.

23ee89042b0a4.jpghttps://zapodaj.net/plik-YLPX8NRmJE

4acb447db61e9.jpghttps://zapodaj.net/plik-wbHfc9dQIK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 12:24

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    To i tak nie aż tak źle, w Krakowie to już w ogóle niektóre ceny odjechały, nowe bloki w stanie deweloperskim na moim dawnym osiedlu są po 20-26 tys a to też nie centrum (chociaż do dworca glownego 8 min tramwajem).
    Zaczęłam ostatnio mówić do młodego, że mu kupimy jak tamtędy przejeżdżaliśmy, ale to chyba jednak tam gdzie mieszkaliśmy jeśli się kiedyś uda. Tam takie wykończone w średnim standardzie w bloku sprzed 20 lat są po 15 tysi za metr a studentom to by się nadawało od razu do wynajęcia. Ale u nas to pewnie plan na za 5 lat jak się nic nie spieprzy z pracą, bo najpierw musimy wyremontować sobie ogrodzenie i podjazd i rozejrzeć się za większym autem.

Tak w ogóle to już dojechaliśmy na Słowację, ale nie będę nic zachowania dziecka w trasie chwalić, bo jeszcze się zepsuje 🤫

No my mieszkamy tak 15 min tramwajem od centrum wawy. Ostatnio wysyłałam zapytanie o mieszkanie 120m obok nas, bo budują nowy blok to krzyknęli jakoś 21k za metr 🤯 a te bliższe centrum to tak jak piszesz i po 26k 🤯🤯🤯

Udanego wypoczynku! My właśnie wracamy do domu 😞

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To u nas duża różnica w cenie. Robiliśmy wycenę w Ikei i u kilku stolarzy, kuchnia z Ikei z AGD i montażem wyszła nas 36 tysięcy, a u stolarza sama zabudowa z mebli 45.

To chyba macie duża kuchnie, co? Bo nam za kuchnie u stolarza wychodzi jakoś 26-28

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, rosołek przy takiej pogodzie i przy Waszym choróbsku to musi być złoto 😍

My spaliśmy do 10, mała zasnęła przy karmieniu około 22, a później pobudka przed 6. I dobrze że tak pospaliśmy bo jakoś kiepsko się czułam, a teraz można normalnie funkcjonować. Piszecie o dwójce dzieci, a widzę ze mała inaczej funkcjonuje za dnia jak mąż jest w weekend w domu to z dwójką czy większą liczbą dzieci muszą być atrakcje. Przecież starszak nie będzie chodził na palcach bo maluch śpi. Ale trochę mi się marzy drugi bobas za jakiś czas, zobaczymy

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    To chyba macie duża kuchnie, co? Bo nam za kuchnie u stolarza wychodzi jakoś 26-28

Coś około 13m2

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice właśnie robią kuchnie i Ikea wyszła im drożej niż zabudowa u stolarza 😅 także pewnie dużo zależy jakie ceny w okolicy mają.

Blackapple udanej wycieczki 😊 no i na prawdę ceny w Krakowie to zło aktualnie... My trochę żałujemy, że nie zdecydowaliśmy się na kupno mieszkania jak budowali na osiedlu, na którym mieszaliśmy bo wtedy 3lata temu były po 10k za metr, teraz by było idealne pod wynajem.

Udało nam się zaliczyć godzinny spacer, młody chwilę pokwękał, a potem zasnął to sobie z mężem pochodziliśmy, pogadaliśmy 😊

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 października, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

A pamiętam jak 10 lat temu pomagałam rodzicom sprzedać mieszkanie przy Kleparzu, 10 minut z buta do rynku i 12k za metr to wydawało się wtedy, że ojeja takie drogie xD kurde jakby je zostawili to teraz by poszło spokojnie za bańkę 🥲

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kuchnia 12m2 od stolarza wyszła za 25tys, ale porównywanie cen to był kosmos. Facet „po znajomości” chciał od nas 45tys, to był hit 😅🤦🏽‍♀️

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 12 października, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę jeszcze do tematu krzesełek do karmienia 😁 pamiętam że polecałyście krzesełko kinderkraft Enock - one będzie w porządku już od 6msc? 😁 zanotowałam sobie też to które polecała Gusia, ale to już jest chyba niedostępne :/

Polecacie cos jeszcze?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja będę szła w krzesło z Ikea 🫣

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Enock i używaliśmy od szóstego miesiąca właśnie. Dla mnie było oki, dla młodego też kupimy bo córka jeszcze korzysta :)

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Karola, rosołek przy takiej pogodzie i przy Waszym choróbsku to musi być złoto 😍

My spaliśmy do 10, mała zasnęła przy karmieniu około 22, a później pobudka przed 6. I dobrze że tak pospaliśmy bo jakoś kiepsko się czułam, a teraz można normalnie funkcjonować. Piszecie o dwójce dzieci, a widzę ze mała inaczej funkcjonuje za dnia jak mąż jest w weekend w domu to z dwójką czy większą liczbą dzieci muszą być atrakcje. Przecież starszak nie będzie chodził na palcach bo maluch śpi. Ale trochę mi się marzy drugi bobas za jakiś czas, zobaczymy

To zależy chyba od dzieci i od was
    Bo np jeśli chodzi o budzenie to może ze 3x córka mi obudziła Młodego. Po prostu mąż się nią raczej zajmuje jak go usypiam. Mamy dom to łatwiej bonsiedza na dole. Jak już on zaśnie to na szczęście ma mocny sen. Zamykam drzwi i włączam szumisia i jest ok. Też od wieku dzieci dużo zależy
    Ja jestem zachwycona nasza roznica niecale 5l. Bo jak trzeba puszcze bajkę, przekonam czy sie dogadam z corka. U nas wieczorem jest zasada ze jeśli obudzi brata to my się nim zajmujemy i wtedy ma krocej czytane bajki na dobranoc. Ona uwielbia jak jej mąż czyta wiec raz obudziła właśnie wieczorem to mąż wyszedł go uspokajać bo ja się kąpałam. I od tego czasu argument ciszej bo się brat obudzi dziala

Dla mnie wyzwaniem jest niewyspanie ( ale i tak mój bobas spi super jak na niemowle wiem to ) oraz logistyka. Zazdrości u nas raczej nie ma. może dlatego że mąż z nią ciągle jest.

Ale to mój problem ze lubię mieć super czysto i wszystko ogarnięte. Więc chaos mnie męczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 15:07

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również polecam krzesełko z Ikei antilop z podnozkiem

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 października, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam te enock też teraz, ale dla prawie trzylatki, bo nie sięga do stołu ze zwykłego, a z tego tixie czy trixie już dawno wyrosła. Jest fajne ale wg mnie dla dziecka które już siedzi, ja dla bobasków małych wolę większe oparcie i oparcie po bokach. W tym enock dziecko musi już umieć naprawdę dobrze siedzieć - taka jest moja opinia ;) no ale zawsze można pierwsze tygodnie karmić na kolanach i dopiero potem w krzesło. Moje dzieci na 6 miesięcy nie siadały same

Odpukać, u nas dzieci już zdrowsze i mąż też. Zostałam sama na placu boju z chorobą 😅

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka bardzo polecała Future Design ME&YOU krzesełko do karmienia w kolorze czarnym, składa się i stoi samo, więc jak ktoś ma mało miejsca to fajna opcja

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma lionelo koen.

Ale młody dziś marudny. Płacz, jęki, stęki. Na spacerze śmiał się, po sekundzie nakręcił aferę z wielkiem płaczem i rzucaniem po wózku, żeby po chwili uspokoić się i zacząć przysypiać😐meczą go zaparcia, nie wiem dlaczego.
    Jutro mamy fizjo, dobrze że przełożyła na wcześniejszą godzinę póki z rana młody ma lepszy humor.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2281 2282 2283 2284 2285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ