CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Truskawka pierdol ją.
Ja w sumie tez bym poprosiła jakieś tytuły dla 6 latka. Może takie gdzie jest więcej tekstu bo takie gdzie jest 5 zdań na stronę to on czyta na raz,idąc do kibla .
Mnie covid poskładał tak w nocy ,ze musze pościel zmieniać. Tak się pociłam. Boli mnie wszytko,każda kość,oko,nerki. Gówno takie.
Współczuje Ci -
Moja córka bawiła się 20 minut że jest fizjoterapeutką i masażystką i robiła młodemu terapię i masaże. Skubana tak mnie podpatruje że wszystko poprawnie robiła 😅 chyba wyślę ją na jakiś kurs vojty 🤣🤣
KarolaKinga, Luna30, Margareetka, Elza1234, Gusia_, xSmerfetkax, Anabbit, Blackapple, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Truskawka co za babsko... Gdyby nie jej metody wychowawcze to pewnie byś chętniej skorzystała z pomocy czasem. A jak tak chce się wykazać to niech przyniesie Ci obiad czy, a nie pcha się od razu do wnuczki bezpośrednio.
Karola ale jak się wypociłaś to może już będzie tylko lepiej. Zdrówka ❤️
Biedronka też sobie zapisuje polecane tych książeczek. I myślę że pójdę w tym kierunku, kupię jej ze dwie książeczki i tyle.
Ja dziś się pochwalę (więc już pewnie więcej tak nie bedzie😅) że udało mi się spacyfikować małego po pobudce o 6 i pospaliśmy do 9 🥳 za to w nocy strasznie go wybudził jakiś refluks. Akurat się przebudziłam, bo coś tam wierzgał i było widać jak mu się wszystko podniosło z żołądka i momentalnie taki okropny płacz 😥 -
Margareetka wrote:Interesuje się wszystkim i niczym jednocześnie... Taki mocno rozpieszczony typ niestety, jej pokój tonie w plastikowych jednorazowych zabawkach z action, więc totalnie nie wiem co kupić.. Budżet myślę tak w granicach 50zł
No to trz ksiazeczka jakaś jest fajna
Albo te zestawy dyi
Bo to zawsze się przyda
Ciekawszych zestawów szukałabym na allegro w action są te najprostsze a np na allegro fajne były witraże do pomalowania specjalnymi farbami świecącymi w ciemności lub plastelina z której można robić np kulki które odbijają się jak kauczukowe takie z automatów tylko te z tej masy sa lekkie. Mozna tez jej uzywac jak zwykla plastelinę. To był hicior. A nie jest dostępne w każdym sklepie. To na każde urodziny każdej dziewczynce dawaliśmy bo każda to chciała. Są też zestawy np do robienia długopisów a w środku masz wodę i tam dorzucasz brokatu jakieś koraliki itd.
Z książeczkami może być trudno trafić
Ale są np takie edukacyjne tylko droższe z serii dlaczego jak kiedy np poznajemy nasze ciało albo poznajemy szpital, jak żyjemy w społeczeństwie. W środku mają okienka i np odkrywasz okienko i tak jakby co jest pod skóra. Niby 3+ ale raczej spokojnie dla 6l. Tego raczej nikt nie ma. Nas wielu rodziców pytało o nie. Tu np odkrywasz okienko zęba
https://ibb.co/ccpk7ZwF
Jakieś 60zl kosztujaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 10:09
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Karola obczaj takie serie jak Królik i Misia (spodoba się, bo są żarciki o kupie itp) i Rodzina Obrabków. Tak mi na szybko przyszły do głowy dla chłopca
Ale moja córka też je lubi. I maja już własnie trochę więcej tekstów ale nadal obrazki, żeby się dzieciak nie nudził.
Tanashi moje też wszystko tak zgapiaja, że szok 🫣 i wszystko słyszą. Potem mi dowalają moimi tekstami 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 10:05
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Karola co do książek, a może komiksy? Mój brat w tym wieku bardzo lubił Gucia i Cezara czytać 😅 ale fabularnych ogólnie mało czytał bo mu nie wchodziły, raczej takie popularnonaukowe lubił, więc jeszcze jestem słabo rozeznana poza jakimiś klasykami właśnie. To wtedy może Emil ze Smalandii by mu podpasowal
Tylko Astrid ma to do siebie że czasem się pojawiają teksty typu głupi jesteś, ale ja to zawsze cenzuruje i pomijam albo coś innego czytam 😅 U nas Dzieci z ulicy Awanturników i Dzieci z Bullerbyn są hitem.
-
Tanasi on sam czyta wiec nie pominę. Ale takie teksty są normalne w życiu wiec nie zdziwią go.
Dzięki za tytuły. Będzie miał na Mikołaja i święta prezenty
Co do żartów fekalno-analnych to on uwielbia książkę do odpieluchowania "Ale kupa! Co masz w pieluszcze?" . Te kupy to jest dla niego najśmieszniejsza rzecz na świecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 12:37
-
Mnie znów w weekend bolał brzuch jak na okres, ale nadal nic. Boję się, że mi się znów robi nadrzerka jakaś jak po pierwszym porodzie
Karola, też tak myślę, że jak się wypociłaś to już teraz tylko lepiej będzie 🤞
Truskawka, podzielam zdanie Karoli 🤣
A moja mała dzisiaj się obróciła sama na brzuch 🥳
Ja mam akcje ciasto dzisiaj, bo starsza ma urodziny jutro w przedszkolu i chciałam coś upiec 🙈Elza1234, Anabbit, Werzol, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
My po fizjo... jak mówiłam, że głowa sama się nie zaokrągli, gdy młody usiądzie, jak to prawie wszyscy mi mówili, to słyszałam, że przesadzam. 🙃
Po jednej wizycie widać różnicę. Szkoda tylko, że się spłakał okrutnie przez ten masaż głowy. Ma lekką asymetrię i napięcie. Wizyty rozpisne jeszcze 3. Mam nadzieję, że poprawi się mu na stałe. -
Kassia a co się piecze na urodziny do przedszkola? Mój chodzi teraz do takiego fancy prywatnego i widzę, że też właśnie coś przynoszą. Ciasto i jakieś owoce itp.
W ogóle nocowanka w haloween w tym przedszkolu kosztuje 300 zł.
Nineq głowa jak się odkształci to sama raczej się nie zaokrągli.
Oby pomogło!
Margaretka no miesiączka a raczej cykl niestety często ma wpływ na kp ale nie jest tak zawsze. Obyś była w tej mniejszosci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 14:18
-
Witam .
mam juz syna 2 lata
staramy sie rok o drugie
ale ten cykl jest dosc dziwny
i chce sie dopytać czy może ktoraś tak miałą?
Ból podrzusza 3 dnia od owulacji utrzymujący sie 4 dni
takie hmm inne samopoczucie brak siły Ból mięśni a dziś i wczoraj masakrycznie swędzą piersi . Na ogół jestem żywiołowa na tyłku nie posiedze cały czas na nogach + do tego syn świderek wszędzie jest
owulka był 2 pazdziernika
A i jak słodycze pożerałam garściami to teraz mam zgzge po niech
Nie chce zaśmiecać
z Synem tylko mdłosci miłamMama chłopca z 9 pażdziernka 20023
starania od roku o drugiego urwisa -
O czyli jednak zmieniliście przedszkole?
Pytałam cioci co przynieść to mówiła, że cokolwiek 😅 upiekłam zwykłe ciasto czekoladowe z kwestii smaku, teraz myślę czy nie będzie za słodkie… przyniosę jeszcze ciasteczka owsiane. Może gruszkę też pokroję i przyniosę. -
Margaretka no u mnie miesiączka miała niestety wplyw. Bolały mnie piersi wtedy podczas karmienia i mała też była trochę niespokojna pierwszego dnia. Ale może u Ciebie będzie inaczej
Tanashi serio cenzurujesz słowo głupia? 😆 My normalnie czytamy. Moje dzieci już dawno poznały słowa głupek, idiota itd od kuzynostwa starszego, jedynie tłumaczymy, że się nie można wyzywać i tyle. (Ale i tak się wyzywają, no życie xd)
Nineq fajnie, że widzisz efekt. To jest największa zachęta do ćwiczeń. Ja u małej też szybko zobaczyłam efekty
-
Nineq wrote:My po fizjo... jak mówiłam, że głowa sama się nie zaokrągli, gdy młody usiądzie, jak to prawie wszyscy mi mówili, to słyszałam, że przesadzam. 🙃
Po jednej wizycie widać różnicę. Szkoda tylko, że się spłakał okrutnie przez ten masaż głowy. Ma lekką asymetrię i napięcie. Wizyty rozpisne jeszcze 3. Mam nadzieję, że poprawi się mu na stałe.
Też już jesteśmy umówieni na kolejny, tym razem już prywatnie bo nie da się złapać do tej pani terminu na NFZ -
Karola, moja koleżanka ma córkę z fancy przedszkolu i są tam matki które z okazji urodzin ich dziecka poza ciastem kupują prezenty dla całej grupy. Jak mi osttanio pokazywała to taka paczka warta około 40 zł
Plus całą grupę na jakieś wielkie urodziny w małpim gaju
Może jestem staroświecka ale dla mnie jak ja mam urodziny to ja dostaje prezent a nie ktoś inny 🙈 myślałam że się tylko ciasto/owoce przynosi a u nich w grupie takie rzeczy -
Gusia, to prawda. Bez fizjo młody tez by usiadł, chodził itd., tylko z asymetrią byłoby to nieprawidłowe.
Karola, z kim nie rozmawiałam, łącznie z pediatrą, mówił, że głowa się skoryguje. Sranie w banie, dlatego poszłam z nim. Zrobiłyśmy zdjęcie na początku i po godzinie i widać, że bardziej okrągła.
Elza1234 wrote:Gabi też płakała przy masażu głowy, ale efekt mega
Też już jesteśmy umówieni na kolejny, tym razem już prywatnie bo nie da się złapać do tej pani terminu na NFZ