CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Ja ma lionelo koen.
Ale młody dziś marudny. Płacz, jęki, stęki. Na spacerze śmiał się, po sekundzie nakręcił aferę z wielkiem płaczem i rzucaniem po wózku, żeby po chwili uspokoić się i zacząć przysypiać😐meczą go zaparcia, nie wiem dlaczego.
Jutro mamy fizjo, dobrze że przełożyła na wcześniejszą godzinę póki z rana młody ma lepszy humor.
U nas też dziś problem z zaparciami. Właśnie walczę z nią żeby zasnęła, bo okno aktywności (całe przepłakane i przestekane) dochodzi właśnie do czterech godzin 🫠🫠🫠 coś czuję, że ciężka noc przed nami. Brak kupy + regres snu. Pomódlcie się za mnie czy coś … 😔 -
kasssia wrote:Karolach dzięki za fotkę, wygląda jak garnek normalnie
Luna, nie chodzi o blendowanie ale o czas gotowania. Mówią, że taką dyniową ugotujesz w 8 min a nie w 40 jak normalnie.
Bo ja gotuje z pasty warzywnej. Więc też kilka minut. W termomix robi mi mama pastę bulionowa z kurczaka i warzyw. Taka esencja. Daje to do wrzatku i gotuje np z dynia i blenduje. W sumie nie wspomniałam chybazależy kto jak gotuje. Wiem tylko że moja mama użyłam tego kilka razy i mówiła że woli termomixa. Co kto lubi:)
-
Margareetka wrote:Dziewczyny a podpowiedzcie co kupić na drobny prezent dla 6-latki?
Co to znaczy drobny? Zależy czym się interesuje. Moja np lubi plastyczne zestawy dyi np do bransoletek do robienia mydełek itd a także lego lub barbie:) moja ma 5l myślę że też dla 6l ok bo np na opakowaniach jest 6+niektóre rzeczy co robi.
Taki zestaw plastyczny to tak 20-30zl. Lego ok 40 mały zestaw. Albo jakieś jedzenie typu owoce liofizowane moja uwielbia. W sumie wszystkie dzieci znajomych uwielbiaja. Paczka to ok 20zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 20:52
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Co to znaczy drobny? Zależy czym się interesuje. Moja np lubi plastyczne zestawy dyi np do bransoletek do robienia mydełek itd a także lego lub barbie:) moja ma 5l myślę że też dla 6l ok bo np na opakowaniach jest 6+niektóre rzeczy co robi.
Taki zestaw plastyczny to tak 20-30zl. Lego ok 40 mały zestaw. Albo jakieś jedzenie typu owoce liofizowane moja uwielbia. W sumie wszystkie dzieci znajomych uwielbiaja. Paczka to ok 20zl.
Interesuje się wszystkim i niczym jednocześnie... Taki mocno rozpieszczony typ niestety, jej pokój tonie w plastikowych jednorazowych zabawkach z action, więc totalnie nie wiem co kupić.. Budżet myślę tak w granicach 50złLuna30 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Gra karciana Wirus
kosztuje z 20 zł
jeśli tylko będzie miała kogoś kto z nią zagra, to zdecydowanie też polecam
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Świetna jest ta gra
jeśli tylko będzie miała kogoś kto z nią zagra, to zdecydowanie też polecam
Też lubię
Margaretka ja takim dzieciakom z rodziny co mają wszystko to kupuję klasyki literatury 😆 Może mają plazmę i zestawy Lego za 500 zł, ale Astrid Lindgren nikt im nie kupi, więc ja to robię 😏 Szansa że przeczytają jest znikoma, ale nie zerowa 😅kasssia, Kkk77, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Interesuje się wszystkim i niczym jednocześnie... Taki mocno rozpieszczony typ niestety, jej pokój tonie w plastikowych jednorazowych zabawkach z action, więc totalnie nie wiem co kupić.. Budżet myślę tak w granicach 50zł
Bo jak tylko tak w gości to ja bym szla po prostu w jakieś "słodycze" jak tonie w zabawkach. Jakiś kalendarz adwentowy,jakieś bob snail czy coś w ten klimat.Margareetka lubi tę wiadomość
-
Tanashi z tymi klasyka i literatury to pewnie masz rację i nie będzie mieć 🫣
Karola no trochę tak na urodziny, bo ma za miesiąc, a my się widujemy zawsze raz w roku właśnie w takim okresie jesiennym. I co rok mam problem z kupnem jej jakiegokolwiek prezentu 🤦
-
Powiem wam,że nawet na chrzcinach moja teściowa nie podarowała swojej głupiej gadki,tym razem jej ofiarą padła moja mama.
Cały czas dopytywała ją,czy między mną i A wszystko jest w porządku,czy sie dogadujemy.
Usrała się,że teraz to już powinniśmy iść wziąć ślub,że dlaczego my nie chcemy i zwlekamy skoro mamy dziecko.
Prawie się popłakała w trakcie żalenia'bo ją tak bardzo boli że my nie chcemy jej pomocy przy wychowaniu dziecka'- to są dosłownie jej słowa. Gdy moja mama próbowała jakoś łagodnie jej wytłumaczyć,że ona też by chciała nam więcej pomagać,ale przecież nie mamy po 15 lat żeby wychowywać za nas dziecko,że trzeba uszanować nasze decyzje i jeśli będziemy potrzebowali pomocy to na pewno o nią poprosimy,to teściowa stwierdziła że moja mama tego nie zrozumie bo już wczesniej została babcią i ma wnuka a to jest jej pierwsza wnuczka i chce być bardziej zaangażowana... Moja mama tylko powiedziała że każdego wnuka kocha tak samo i niema znaczenia czy pierwszy czy drugi czy bedzie i dziesiąty.
A jak już weszliśmy na salę po kościele,to odetchnęła z ulgą i słowami 'Najważniejsze ze już jest ochrzczona'. To powiedziałam jej 'Nie,najważniejsze że jest zdrowa' i poszłam od niej.
Czeka mnie ciężki żywot z tą kobietą... -
Margaretka ja bym kupiła właśnie książkę (Dzieci z Ulicy Awanturników to idealna lektura dla sześciolatki, moja prawie pięcio uwielbia!) i zestaw koralików do robienia bransoletek. Wyjdzie Ci idealnie 50 zł, nie kupisz kolejnego byle czego tylko coś co ma wartość
Truskawka wesoło 😅
Witam się z porannego karmienia ale coś mi mówi, że mała jeszcze przyśnie. Choć ja już raczej nie, bo na 100% zaraz obudzą się starsze: już ich pora 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 06:47
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Truskawka, współczuję teściowej serio. Zabawna babka.
Mój młodzieniec spał od 19 do 7.30 z pobudką na jedzenie 4.50 - 5.20. Mega zmęczony był po weekendzie chyba. Sama nie pamiętam, kiedy tak długo spałam.
Od kilku dni ma fazę na sprawdzanie po obudzeniu, czy ma nogi. I ciągnie się stopy, skarpetki 😆Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Truskawka pierdol ją.
Ja w sumie tez bym poprosiła jakieś tytuły dla 6 latka. Może takie gdzie jest więcej tekstu bo takie gdzie jest 5 zdań na stronę to on czyta na raz,idąc do kibla .
Mnie covid poskładał tak w nocy ,ze musze pościel zmieniać. Tak się pociłam. Boli mnie wszytko,każda kość,oko,nerki. Gówno takie. -
Karola3xJ:D wrote:Truskawka pierdol ją.
Ja w sumie tez bym poprosiła jakieś tytuły dla 6 latka. Może takie gdzie jest więcej tekstu bo takie gdzie jest 5 zdań na stronę to on czyta na raz,idąc do kibla .
Mnie covid poskładał tak w nocy ,ze musze pościel zmieniać. Tak się pociłam. Boli mnie wszytko,każda kość,oko,nerki. Gówno takie.
Ja polecam dla 6 latka Biuro Detektywistyczne nr 2 J.L. Horsta😊
Są fajne zagadki i quizy w środku i wciągające fabuła jak dzieciaki i pies rozwiązują różne zagadki.