SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Pewnie dlatego, że rodzice zabraniają czekolady 😆 a wiecie co, ja nigdy nie zaniosłam cukierków do szkoły, bo moje urodziny zawsze wypadały w pierwszym tygodniu wakacji 😑 kiedyś chyba miałam pomysł żeby zanieść przed zakończeniem roku, ale potem uznałam, że to głupie i olałam sprawę 😂
    Moja córka będzie miała urodziny pewnie zawsze właśnie w okolicach zakończenia roku szkolnego 🙈
    Ale za tyle lat to może będą jeszcze inne wymysły szkolno przedszkolne 🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Jeju to mnie też już podbrzusze ostatnio pobolewa i kilka razy miałam myśli że będzie okres, oby nie wracał za szybko 😬 Kasia, ja miałam nadżerkę przed ciążą, teraz nikt o niej nie mówi, muszę zapytać na kolejnej wizycie. Lekarz mi kiedyś powiedział że po porodzie nadżerka może się zagoić, więc może jej już nie ma?

Karola, a dlaczego konkretne galaretki? Aż boję się myśleć co będzie jak przyjdzie temat przedszkola i urodzinek 😂
    Alergie na orzechy,czekoladę ,gluten i co tylko. Galaretki są bezpieczne.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Alergie na orzechy,czekoladę ,gluten i co tylko. Galaretki są bezpieczne.

Tak się czasem zastanawiam jak to możliwe, że przez tyle lat szkoły nigdy nikt nie dostał jakiejś reakcji alergicznej, cukierki urodzinowe miały zawsze cały przegląd potencjalnych alergenów 🤣 dzieci w klasie było wtedy po 30-35, więc prawdopodobienstwo było duże 🙈 btw moja siostrzenica chodzi do prywatnej szkoły i jak ją ostatnio odbierałam to byłam w szoku jak mi powiedziała, że jest ich 12 xD co za niefart jak nikogo się nie polubi, wśród 30 osób było łatwiej znaleźć kogoś do polubienia niż z 12 😏

Ogólnie przerażają mnie te wizje przedszkola, szkoły itd, to jest taka przepaść między tym co było kiedyś, dobrze, że jeszcze trochę czasu zostało 🙈 BOŻE BRZMIĘ JAK STARA BABA, KIEDYŚ TO BYLO TERAZ TO JUŻ NIE MA

Werzol, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sam się "skrzywdził" - urodził się w dzień dziecka. Ja go nie pchałam na siłe, sam chciał. Pewnie dwa prezenty będzie sobie życzył z tej okazji.

Ja się obawiam pójścia młodego do szkoły... bo mi się nie chce znowu wracać do nauki, lekcji itd. 🙈

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Tak się czasem zastanawiam jak to możliwe, że przez tyle lat szkoły nigdy nikt nie dostał jakiejś reakcji alergicznej, cukierki urodzinowe miały zawsze cały przegląd potencjalnych alergenów 🤣 dzieci w klasie było wtedy po 30-35, więc prawdopodobienstwo było duże 🙈 btw moja siostrzenica chodzi do prywatnej szkoły i jak ją ostatnio odbierałam to byłam w szoku jak mi powiedziała, że jest ich 12 xD co za niefart jak nikogo się nie polubi, wśród 30 osób było łatwiej znaleźć kogoś do polubienia niż z 12 😏

Ogólnie przerażają mnie te wizje przedszkola, szkoły itd, to jest taka przepaść między tym co było kiedyś, dobrze, że jeszcze trochę czasu zostało 🙈 BOŻE BRZMIĘ JAK STARA BABA, KIEDYŚ TO BYLO TERAZ TO JUŻ NIE MA

Ja miałam 12 osób w podstawówce i dało radę znaleźć koleżanki. Inna sprawa, że z tej klasy mam do tej pory kontakt tylko z jednym kolegą.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja się obawiam pójścia młodego do szkoły... bo mi się nie chce znowu wracać do nauki, lekcji itd. 🙈

A to ja zupełnie na odwrót, czekam na ten etap, na wspólną naukę 😊 może to dlatego że ja sama lubiłam i nadal lubię się uczyć.

age.png

Wysłany: 13 października 2025, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pomyślę o tym owczym pedzie po macierzyńskim to mi słabo.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja jak pomyślę o tym owczym pedzie po macierzyńskim to mi słabo.

Mnie też, a ja nawet nie wożę dzieci do placówki, a do pracy siadam w pokoju obok 🫣 Serio współczuję, bo domyślam się że walka z dzieciakami od rana żeby dotrzeć na czas do przedszkola czy żłobka to jest wyzwanie.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej nie pomyślałam o tych aspektach, nadal w głowie mam nasze czasy kiedy właśnie nikt się nie zastanawiał jakie cukierki “można” kupić 😅

U nas test poranków będzie jak zaczniemy rehabilitację, będziemy jeździć na 7:30 😳 jeszcze nie wiem jak się zorganizujemy, będę pakować w fotelik nakarmionego śpiocha

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem że temat powrotu do pracy już teraz mnie przeraża 🫣 przecież to będzie wymagało takiej logistyki 🫣 mój mąż pracuje na trzy zmiany, a ja do pracy mam 50km 👀

age.png
  • Lusieczka7 Nowa

Wysłany: 13 października 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem w drugiej ciąży ale pierwsza dawno za mną więc czuje się jak w pierwszej, 29 tc aktualnie ze względu na komplikacje muszę być pacjentką w przychodni przyszpitalnej,a tam wizyty raz na miesiąc. Czy to normalne? I kolejne pytanie brzuch wieczorami jak kamień twardnieje mi biorę 2x magne b6 forte norma czy nie ? Do tego ciągle jakies bakterie w moczu jestem po jednym antybiotyku czekam na kolejny posiew. Ogólnie dużo zmartwień boje się ciągle o maluszka i aby donosić tę ciążę. Potrzebuję słów pokrzepienia trochę. Pierwsza ciąża zero problemów.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie też, a ja nawet nie wożę dzieci do placówki, a do pracy siadam w pokoju obok 🫣 Serio współczuję, bo domyślam się że walka z dzieciakami od rana żeby dotrzeć na czas do przedszkola czy żłobka to jest wyzwanie.
    Słabo mi na samą myśl. Nie wiem o której będę musiała wstawać żeby ogarnąć siebie, ja, odstawić ją do żłobka i do tej 8 dojechać do pracy. Choć tak naprawdę powinnam być w pracy na 7, ale muszę dogadać się z szefową że to dla mnie awykonalne póki co.

age.png

Wysłany: 13 października 2025, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba mąż będzie ich rozwoził a ja będę odbierać. Ja musze.wyjść z domu o 6 żeby na 7 a żłobek i szkoła są czynne od 7 przecież. Mała zaczyna żłobek od sierpnia to może nie będzie korków ale jak ruszy wrzesień to będzie masakra

event.png

Wysłany: 13 października 2025, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A to ja zupełnie na odwrót, czekam na ten etap, na wspólną naukę 😊 może to dlatego że ja sama lubiłam i nadal lubię się uczyć.
    Nie daj Boże trafi Ci się tłuk😅 Moj syn bardzo łatwo się uczy (ale.tylko tego czego on chce),córka za to dramat. Nic nie kumała od samego początku. Ile ja się z nią nasiedziałam nad tymi książkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2025, 21:39

event.png

Wysłany: 13 października 2025, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.vinted.pl/items/7306750926-kurtka-merino

Merino alert. Niby ma dziurki ale prawie każda ma

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak w temacie tortów w placówkach jeszcze wam powiem jako osoba z branży 😅
    W każdej placowce w jakiej pracowałam był zakaz przynoszenia tortów i ogólnie jedzenia. Jest to wbrew zasadom sanepidu. Nie mogą to być domowe wypieki,grozi to mandatem.
    Są wyjątki gdy można przynieść- ale musi to być tort z zakładu posiadajacego zatwierdzenie sanitarne,z fakturą,bez składników alergizujących. Musi też być dostarczony i przechowywany w odpowiedni sposób. Do tego trzeba zostawić próbkę w razie gdyby doszło do jakiegoś zatrucia,którą też trzeba przechowywać w odpowiedni sposob.
    W każdej placowce w ktorej pracowałam był własnie zakaz przynoszenia czegokolwiek. Na urodziny było ustalane z cateringiem albo kuchnią,że dawali tego dnia wiecej owoców+chrupki kukurydziane.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże dzisiaj to chyba była jakaś pełnia i nie wiem co jeszcze bo miałam pobudkę co 45 min
    Poproszę zapałki w oczy i kawę w kroplówce

age.png

Wysłany: 14 października 2025, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka w państwowej placówce nigdy się nie spotkałam właśnie z takim przynoszeniem. Za to prywatne to chyba mogą wszystko.

Elza ja od 3 nie śpię takze piona. Ja chora,dwójka co chwile sie budzacych dzieci w łóżku ,miauczący kot . Jak już zaczęłam przysypiać to był wstrząs i tak zabujało domem,że mnie wybudziło na amen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2025, 08:14

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść dzisiaj na siłownię ale to ostatnie o czym dziś marzę 🙈 ale i tak się muszę w domu porozciągać bo źle spałam i wszystko mnie boli po jednej stronie

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2025, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hah, Tanashi to u nas też te słówko z Jadzi podłapały. „ o fuj! Ten ser smakuje tylko tatusiom, kupimy łagodniejszy” - od razu zadzwieczalo mi w głowie 😆 Kiedy książki dla dzieci wejdą zbyt mocno xd

Moje córki chodzą nieraz na urodzinki do małpiego gaju, bo znajome co mają dzieci w przedszkolu organizują i zapraszają. Dla mnie głupota. I zwykle dostają na odchodne jakieś torebki ze słodyczami tak bym powiedziała za kilkanaście zł

Dlaczego urodziny w małpim gaju to głupota?c

‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ