X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 października, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Matko, my chyba mamy kolkę gigant po Vivomixie :( podałam mu wczoraj wieczorem bo pediatra zapisała wspomagająco i masakra jakaś, brzuch ma od rana twardy jak skała i płacze znowu takim nieutulonym płaczem, wygina się cały do tyłu :( serce mi pęka jak tak robi
    U nas vivomixx zaostrzył te problemy z krwią w kupach.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq gratulacje, świetne wieści! Czyli sporo u Was zmian w ostatnim czasie 😀

Annabit, super że tak wypoczywacie, patrząc po zdjęciach to pogoda chyba też nie jest zła, więc nawet jak się wyrwiesz na krótki spacer (sama) to zupełnie inne wyjście niż w domu 😀

U nas dzisiaj jakiś strajk drzemkowy, zasnęła dopiero jak pogoda pozwoliła nam wyjść na spacer, po 16. Dzień w ogóle jakiś taki mało produktywny, dopiero po tym spacerze czuję że się podładowałam i mam energię działać w domu

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tanashi, biedaczek :(

Gusia to ja wywaliłam, faceta na noc 😅 jezu budzenie dzieci to już następny level.

Ja wyszłam na chwilę z małą na zakupy, wracam do domu i zgadnijcie kto śpi na kanapie 🤡

Dziewczyny, ma któraś z was szybkowar i może się podzielić opinią?
    Nie lepiej lidlomix czy termomix?:) miala mojamama użyłam kulka razy.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Niech ten dzień już się skończy błagam. Teściowa zamiast prezentu na 60 urodziny zażyczyła sobie obiad i tort dla rodziny (10 osób). Miałam się podzielić robotą z drugą synową i ciocią. Teraz się okazuje że będzie 20 osób i mamy zrobić jeszcze kolację 🫠 Serio zrobienie tortu z moim maluchem to będzie duże wyzwanie, a gdzie tu dalej 😭

Sorry ja bym kupiła. Albo zeob sernik polej czekolada i powiedz ze to tort

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ue robicie za dużo zamieszania jak się te dzieci budzą w nocy? Jakieś noszenie,zapalanie światła,gadanie do dziecka,zbyt długie przewijanie, soadanie na fotelu do karmienia,cokolwiek?

Dokladnie. Przy corce pierwszej probowalam usypiac itp. Teraz mam lampke mala ktora gasze po karmieniu taka mala ze.lwdwo widze ze mu piers wsadzam. U nas też regres
    Budzi się nie może zasnąć to olewamy. My śpimy. Mamy zgaszone światło i elo jest noc 🤣 nie płacze tylko stęka i idzie spać. A w bonusie w dzień spi na 1szej drzemce 3h. Polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 18:26

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to teściowa poszalała... Może powysyłaj zapytania do jakiś restauracji w okolicy o catering. My na chrzciny mieliśmy fajna niedroga ofertę właśnie z normalnej restauracji, nie z typowej sali na przyjęcia okolicznościowe.
    Wiem co to znaczy oszczędzać każda złotówkę na budowę. My jesteśmy na etapie papierów do pozwolenia i ile to kosztuje, a co dopiero dalej...

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Tanashi to teściowa poszalała... Może powysyłaj zapytania do jakiś restauracji w okolicy o catering. My na chrzciny mieliśmy fajna niedroga ofertę właśnie z normalnej restauracji, nie z typowej sali na przyjęcia okolicznościowe.
    Wiem co to znaczy oszczędzać każda złotówkę na budowę. My jesteśmy na etapie papierów do pozwolenia i ile to kosztuje, a co dopiero dalej...
    Daj spokój. Głupie tańsze drzwi wejściowe kosztują 1 0 tys. My też włączyliśmy teraz tryb oszczędzania

event.png

Wysłany: 11 października, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jebie. Mój syn przeniósł sobie brodawki ze stopy do jamy ustnej. Czy można być większym przegrywem niż moja rodzina? Jeszcze mi brakowało HPV w dziecka w gębie ...

event.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyspanie się z niemowlakiem nierefluksowym na piersi polecam naprawdę spanie w jednym łóżku. Mimo.ze młody budzi się co 2 h to ja się orzebudzam tak naprawdę na max 5 minut, nawet zegarek sportowy nieraz nie wychwyci tych pobudek

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 🤯

Dzień dobry, mój syn już się wyspał. Chciałam go jeszcze uśpić, ale walnął mi z bańki jak zrozumiał moje zamiary 😅 idziemy na kawkę

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój. Głupie tańsze drzwi wejściowe kosztują 1 0 tys. My też włączyliśmy teraz tryb oszczędzania

My w zeszlym roku drzwi wejściowe wymienialiśmy to 8k. Wydawało mi się to drogo a jednak chyba nie. Mamy antywłamaniowe tej wyższej klasy i bd dobra izolavje mają marki gerda

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola 🤯

Dzień dobry, mój syn już się wyspał. Chciałam go jeszcze uśpić, ale walnął mi z bańki jak zrozumiał moje zamiary 😅 idziemy na kawkę

Piąteczka. Mój wstaje ok 4.30 ostatnio 🤣 My jeszcze dosypiam ale jeki stają się już bd głośne ok 5.30 nie do zignorowania. Wiec 5.30 to już dziem zaczynam. A starsza chodzi spać o 21. Cudowna synchronizacja nie uważacie 😆

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finansować to nie bo sam obiad w knajpie za jedną osobę to z 200 zl. Tort na 20 osob to z 500 zł. To by za dużo jak na jedną osobę było

Catering jest sporo tańszy. Kiedyś btalam na chrzciny. Tort można zamówić w cukierni. Takiej jakiejś sieciowkowrj np u nas jest familijna czy hert. Nie wychodzi aż taka suma. Ja płaciłam u cukiernika niestety 250 za tort ale to był na 10os dekorowany ręczna figurka z celestia z my little pony. Sama taka figurka to biorą 100. U nas 250 to normalna cena za 10os u cukiernika. Ale z sieciowki to myślę że 150 max czyli 300 max. A są ładne i smaczne. Jedyne co to nie będzie aż takiej personalizacji. Ale dla teściowej to chyba wystarczy napis w końcu to dorosła osoba. Choć mojbmaz na 30stke zażyczył sobie tort z władcy pierscieni. Z dekoracjami typu ring figurki itd
    No ale nie mieliśmy wtedy kupna domu na horyzoncie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 06:22

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis o 4:40 nowy dzień powitaliśmy 🤡🤡🤡 będzie super niedziela!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tort zrobię, bo już mam zamówione suszki, teściowa jest fanką suszków, więc będzie tort boho 😅 a z jedzeniem wczoraj poszukałam cateringu i zamówimy mini burgery i taki duży box różnych przekąsek. Jak starczy czasu to jeszcze coś zrobię do tego, ale bez spiny. Tort to i tak jest kilka godzin roboty jednak. No i dla dzieciaków zrobię monoporcje z galaretką i malinami, bo to szybko pójdzie.

A z tymi drzwiami to my też płaciliśmy 10 tysięcy, a wzięliśmy takie zwykłe klasyczne bez żadnych przeszkleń 😅 Tyle że drewniane, czasem z innych materiałów są tańsze. Ale jednak drewno to drewno.

Najbardziej mnie bolą wewnętrzne, bo bardzo chciałam drewniane żeby można je było odmalować w razie czego, ale wycena za cały dom wyszła ponad 20 tysięcy 😭 więc będzie okleina jednak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 06:53

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę mój syn dziś łaskawy, bo zaczynamy dzień o 6:30 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    My dzis o 4:40 nowy dzień powitaliśmy 🤡🤡🤡 będzie super niedziela!
    U nas podobnie..
    ale mąż się zlitował nade mną więc chwilę dłużej pospałam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 października, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weźcie... To ile pieniędzy trzeba mieć żeby kupić mieszkanie, czy dom to jest jakaś abstrakcja.
    Dom za milion to już nie jest pałac z basenem 🥴

age.png

Wysłany: 12 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze drzwi za dychę to są zwykłe drzwi. Bez przeszklenia,że zwykłym zamkiem na klucz. A firma to Wikęd Tania firma.
    Mala mi się budziła co godzinę. Nie byłby to problem gdyby nie to,że jestem chora i czuje się jak kupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 08:12

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Karola, Tanashi dzięki wam ten wątek żyje 😅

U mnie wreszcie normalna noc. Coprawda usypianie trwało wieki i usnęła dopiero o 23:45 ale pobudki tylko o 4 i 6, więc luz i jeszcze śpi 🤞. Starsza też nie kaszlała 😍 wiec pospałam.

Luna, nie chce termomixa bo ja już mam dużo sprzętów. Dowiedziałam się właśnie wczoraj że w tym szybkowarze można w parę minut właśnie zrobić dyniową jak Karola pisze i że to jest rozmiarem jak zwykły garnek więc zaczęłam się zastanawiać.

Drzwi… Jezu to bym najgorszy element chyba naszego remontu. Drogo i do tego były akcje, że zamówione były nie w tą stronę co trzeba 🤡

age.png

age.png
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ