CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi jejku współczuję 😢 u nas było niestety podobnie po probiotyku, tylko nam pediatra zaleciła dicoflor, po nim było gorzej jak bez niego.
Gusia ale mi narobiłaś smaka na rosół 🤤
Revolutionary u nas też jest stała pora budzenia się zupełnie niezależna od tego, o której mały zaśnie na sen nocny. -
Tanashi, biedaczek
Gusia to ja wywaliłam, faceta na noc 😅 jezu budzenie dzieci to już następny level.
Ja wyszłam na chwilę z małą na zakupy, wracam do domu i zgadnijcie kto śpi na kanapie 🤡
Dziewczyny, ma któraś z was szybkowar i może się podzielić opinią? -
Kasia ja mam szybkowar. Używam w sumie do gotowania ziemniaków tylko, bo rzeczywiście szybko się gotują 😅 więc sama nie wiem czy polecam, bo duży garnek, dużo miejsca zajmuje. Jakoś mnie nie przekonuje gotowanie w nim np rosołu czy jakiś gulaszy.
-
Elza, współczuję. W pewnym momencie też czułam, że młody cofnął się w rozwoju. Ale wrócił już do siebie, Twoja mała na pewno też chwila moment.
Faceci chyba tak mają, że nie słyszą kwękania. Mój rano pytał, czy młody to w ogóle jadł w nocy 🤡a ja wstawałam 3x bo smoczek i karmienie. Za to on usypiał młodego w dzień, a ja zaliczyłam godzinną drzemkę 😎
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja mam od lat szybkowar z tefala i gotuje w nim dużo bo serio skraca czas gotowania. Dzisiaj np krem z dyni (podpieczonej) ugotowałam w 10 minut.
Jedyne czego w nim nie gotuje to właśnie rosół bo wychodzi niedobry.
Muszę w ogóle wstawić rosół na jutro. Mam zamiar go jutro popijać cały dzień na tą infekcje. Polecam do ciepłego rosołu wgnieść dwa świeże ząbki czosnku i to wypić. Mega stawia na nogi (przynajmniej nas).
kasssia lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Elza, współczuję. W pewnym momencie też czułam, że młody cofnął się w rozwoju. Ale wrócił już do siebie, Twoja mała na pewno też chwila moment.
Faceci chyba tak mają, że nie słyszą kwękania. Mój rano pytał, czy młody to w ogóle jadł w nocy 🤡a ja wstawałam 3x bo smoczek i karmienie. Za to on usypiał młodego w dzień, a ja zaliczyłam godzinną drzemkę 😎
Nie kurde, powietrzem i naszą miłością żyła
Bardzo mu zazdroszczę że umie zasnąć w chwile i nic go nie budzi. -
Muszę trochę posrac szczęściem, ale nie wierzyłam, że to możliwe. Ja na tym wyjeździe autentycznie wypoczywam 😀
Byłam dziś znów na basenie, poszłam sobie do różnych saun, nawdychałam się ziółek 😜 i na koniec wysiedziałam się w jacuzzi zewnętrznym. A teraz leżę w łóżku hotelowym z maseczką na twarzy, bo mąż położył małą na drzemkę. Niesamowite 😀
Czy moje dziecko jest wciąż wymagające? Tak, ale jakoś mi nie robi różnicy czy bawię się z nią w domu czy w hotelu, a przynajmniej mogę na szybko wyskoczyć sobie na basen gdy mąż się z nią bawi. Spodziewam się, że to nie takie proste gdy ma się dzieci w liczbie mnogiej (chociaż są tu organizowane zabawy np podchody w poszukiwaniu skarbów i jest świetna sala zabaw dla starszaków), ale jeśli się ktoś zastanawia nad weekendem z bobasem w hotelu to mega polecajka. Serio da się odpocząć 😆 i przede wszystkim jedzenie pod nos podane a ja tylko muszę wybrać, na co mam dziś ochotę 🩷Elza1234, Margareetka, przygodami66, KarolaKinga, kasssia, Werzol, Tanashi, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
U nas więcej jest dłuższych drzemek za dnia ale to Mąż ją umie tak ubujac i dać do łóżeczka, nie wiem jak to robi..
Dłuższa czyli ok 30,40 min bo wcześniej za dnia po odłożeniu 5 min I koniec drzemki
Trochę tak czasem jakby też stęka, nie wiem od czego bo tuż przed szczepieniem to już było. Mam nadzieję, że jej przejdzie... może coś jej się cofnęło do gardełka jak kiedyś. Przed szczepionka na pewno miała badania i lekarz też nie widział nic niepokojącegoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 14:44
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Niech ten dzień już się skończy błagam. Teściowa zamiast prezentu na 60 urodziny zażyczyła sobie obiad i tort dla rodziny (10 osób). Miałam się podzielić robotą z drugą synową i ciocią. Teraz się okazuje że będzie 20 osób i mamy zrobić jeszcze kolację 🫠 Serio zrobienie tortu z moim maluchem to będzie duże wyzwanie, a gdzie tu dalej 😭
-
Annabit super ze wypoczywasz. Wyjazdy z takimi małymi dziećmi to jest super sprawa. Pozniej to już jest trudne. Chociażby te ucieczki z pokoju zamykanego na kartę,bez zamka wewnętrznego....
Tanasi może chciała, żeby to zrobić w knajpie? Błagam powiedz ze chodziło jej o knajpę a nie o to,żeby Was angażować w gary -
Nie, chce żebyśmy my to przygotowały. Ciocia na chemioterapii po 70, ja z młodym na piersi i druga synowa z trójką dzieci 😅. Wiecie co, ja ogólnie nie mam problemu żeby zrobić jej ten tort i w ogóle, ale kurde jak to ustalaliśmy miesiąc temu to było mówione że jest impreza na 10 osób. A tydzień przed imprezą okazuje się, że na 20...
-
Tanashi wrote:Nie, chce żebyśmy my to przygotowały. Ciocia na chemioterapii po 70, ja z młodym na piersi i druga synowa z trójką dzieci 😅. Wiecie co, ja ogólnie nie mam problemu żeby zrobić jej ten tort i w ogóle, ale kurde jak to ustalaliśmy miesiąc temu to było mówione że jest impreza na 10 osób. A tydzień przed imprezą okazuje się, że na 20...
-
Anabbit, ale super to czytać 😁 korzystaj z zasłużonego wypoczynku!
Tanashi omg współczuję, nie wyobrażam sobie z jednym bąkiem organizować takiej imprezy a co dopiero z dwójką.
U nas dzos dzien z piekła rodem, synuś marudzi i walczy z drzemki a w południe urządził drame roku o nie wiadomo co. Do tego tatus mnie dzis wkurza chodzi taki umęczony bo on sie budzil w nocy z dzieckiem. No tak tylko on zasypiał po 2 minutach a ja sie bujałam 🫠 boze dej mi siły. -
Karola3xJ:D wrote:Może jednak dacie rade.to zrobić inaczej? Zamówić wszytko. Czy idziecie ambitnie i kulacie same?
No szczerze to nie uśmiecha mi się finansować imprezy na 20 osób bo to i tak wyjdzie bardzo drogo, a my teraz ciulamy naprawdę każdą złotówkę na tę budowę. Coś pewnie trzeba będzie zamówić, ale na pewno nie wszystko -
Tanashi wrote:No szczerze to nie uśmiecha mi się finansować imprezy na 20 osób bo to i tak wyjdzie bardzo drogo, a my teraz ciulamy naprawdę każdą złotówkę na tę budowę. Coś pewnie trzeba będzie zamówić, ale na pewno nie wszystko