CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas pare razy zdarzyło się, że zasnęła sama.
A ja się dowiedziałam właśnie, że szwagier z którym się widzieliśmy tydzień temu ma covida… Bolało go gardło, ale test wtedy wyszedł negatywny. A teraz jego dziewczyna ma, więc na bank on też miał. Odrazu mnie zaczęło gardło boleć 😅
Karola, Gusia i kto tam jeszcze chory, trzymajcie się tam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 20:36
-
kasssia wrote:U nas pare razy zdarzyło się, że zasnęła sama.
A ja się dowiedziałam właśnie, że szwagier z którym się widzieliśmy tydzień temu ma covida… Bolało go gardło, ale test wtedy wyszedł negatywny. A teraz jego dziewczyna ma, więc na bank on też miał. Odrazu mnie zaczęło gardło boleć 😅
Karola, Gusia i kto tam jeszcze chory, trzymajcie się tam! -
Dużo zdrowia dziewczyny, ale się te choróbska rozkręciły ☹️
Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, szlag mnie trafia z tym szpitalem, opóźnienia po dwie godziny, ale chociaż mamy to już z głowy. Bioderka ok, ale babka już drugi raz mówi że mała za dużo patrzy na prawo i ma spłaszczoną z tej strony głowę, gdzie gadaliśmy z fizjo i nie ma żadnych zarzutów, a była też kwestia tego że za dużo patrzyła na lewo, bo asymetria. Więc ja już głupieję, jeszcze z fizjo rozmawialiśmy że może ta doktor pomyliła strony, ale dzisiaj znowu potwierdziła że chodzi o prawy bok -
Elza1234 wrote:Ojejku. Ale to grypę złapaliście? Covid? Dużo zdrowia dla was bo brzmi kiepsko
Nineq - no tak wszyscy mówią, że dziecko lubi rutynę. I nawet w regresach warto się jej trzymać. U nas te dziennie drzemki są w cały świat. Od tygodnia śpi tylko i wyłącznie na mnie, maks po 20 min a potem okno aktywności i 3 h potrafi mieć. Dzisiaj to ja nie wiem skąd ona miała energię, bo serio wyglądała jakby była pobudzona a ledwo co spała
Ale! Pewnie jak powiem to głośno to się to zesra, Ale już od jakiegoś czasu na noc zasypia sama 🙈 i to nie tak, że ja nie chce jej usypiać. Tylko jak ja usypiam na noc to się wierci, gada do mnie, uśmiecha albo złości. Więc ju jaka czas karmie ją, tulę, daje buziaka i odkładam do łóżeczka. Maks 15 min a ona śpi. Raz czy dwa myślałam że to przypadek, ale to już trwa chyba 3ci tydzień więc no chyba się sama musi wyciszyć na noc.
Ale noce są trudne i tak, także łącze się w bólu
Matko, oby zazdroszczę że tak zasypianie tak łatwo idzie. U nas już teraz tez, ale była faza, że tylko na rękach. Odpadały nam po 10 minutach i robiliśmy zmiany.
W ogóle, że tak powiem, jeszcze nie mąż mnie zaskoczył 😅po 5 latach związku, 4 latach mieszkania wspólnie, 1 dziecku razem, oświadczył się dziś 🥳rozmantiko kolacja po uśpieniu młodego, z chińskimi pierożkami, winem i w piżamkach😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 21:01
Cel95, Revolutionary , kasssia, Kkk77, xSmerfetkax, Blackapple, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Katikat, asiun, Werzol, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Nineq gratulacje dla Was! 🥰
Anabbit nie przejmuj się. Moja prawie czterolatka do teraz nie zasypia sama 😆 Młody oczywiście też nie, teraz mi dopiero usnął, obejrzymy sobie z psem Gilmore Girls, bo mąż ma dziś sesję grania i też lecę w spanie. 😏
Zdrowia wszystkie choruszki! Ja dziś w końcu się lepiej czuję, z przypływu energii od razu wysprzatalam kuchnię i przebrałam pościele, ale potem nasza córka zrobiła trzysta afer, więc czuję się znowu wyzuta z energii 😆. Trochę się nie dziwię że chodzi wkurzona, ma taki katar, że odciagam go bez końca, mogłaby chodzić podłączona do odkurzacza serio. Masakra, a to już ponad tydzień u niej 😮💨Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 21:08
Nineq lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Trzymamy dlatego rutynę od dawna. Rzadko zdarza się odstępstwo.
Matko, oby zazdroszczę że tak zasypianie tak łatwo idzie. U nas już teraz tez, ale była faza, że tylko na rękach. Odpadały nam po 10 minutach i robiliśmy zmiany.
W ogóle, że tak powiem, jeszcze nie mąż mnie zaskoczył 😅po 5 latach związku, 4 latach mieszkania wspólnie, 1 dziecku razem, oświadczył się dziś 🥳rozmantiko kolacja po uśpieniu młodego, z chińskimi pierożkami, winem i w piżamkach😁Nineq lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Trzymamy dlatego rutynę od dawna. Rzadko zdarza się odstępstwo.
W ogóle, że tak powiem, jeszcze nie mąż mnie zaskoczył 😅po 5 latach związku, 4 latach mieszkania wspólnie, 1 dziecku razem, oświadczył się dziś 🥳rozmantiko kolacja po uśpieniu młodego, z chińskimi pierożkami, winem i w piżamkach😁
Gratuluje! 🥳🥰Nineq lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Koktajlowa u nas też była faza co 1h i już myślałam że dziecko niedojada po czym bum z 50 któregoś centylu na 70...może jakiś rozwój czy coś i ma większe zapotrzebowanie
Też trochę czekam na rozszerzanie diety bo nawet jak już jest jedzonko co 1.5h, bliżej 2 to jednak łatwiej coś ogarnąć by było czy moc wyjść gdyby było to dodatkowe jedzenie
Nineq jakie piękne wieści, gratulacje 🌻Nineq lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Muszę więcej siedzieć na tym forum a mniej na Twitterze vel X, kiedyś tam przesiadywałam dekadę temu politycznie i znów zaczęłam ten miesiąc temu co tylko mnie zestresowało. Muszę to podmienić znów na nasze forum😅 tu są przynajmniej jakieś dobre wieści23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nineq gratuluję!
Kasia jak się widzieliście ze szwagrem tydzień temu to chyba już wczesniej byście mieli objawy, tak mi się wydaje. Mnie też bolało gardło najpierw, ciekawe czy młodego też tylko nie dawał po sobie poznać, bo marudny był dopiero na etapie z katarem a ja to miałam po 2 dniach bólu gardła.Nineq lubi tę wiadomość
-
Nineq gratulacje 🥰
Wszystkim dużo zdrowia 🫂
Byliśmy dziś u fizjo- pożegnaliśmy asymetrie 🥳 Ale niestety nadal utrzymuje sie problem z barkami i szyją. Dzisiaj pierwszy raz tak okropnie płakała w trakcie tego rozciągania...Serce mi pękło na ten widok.
Jutro chrzciny naszej małej. A we wtorek dostałam info że moi dziadkowie nie przyjadą bo nagle pojechali do Anglii 😑. Wczoraj telefon że druga babcia też nie przyjedzie,ale tu rozumiem bo ona czeka na operację biodra i jej ciężko się poruszać. A dzisiaj telefon że mój brat coś chory... Żałuję że nie robimy tych chrzcin razem z roczkiem...Nineq, Werzol lubią tę wiadomość
-
I nas też regres snu... Już było całkiem fajnie a teraz zasypia o19:30 a o 22 już pierwsza pobudka,.potem do.rana co 1-2 h
Tanashi Nebudose mają różne stężenia soli. Może chodzilo jej żeby nie używać tej 3% dla takiego niemowlaka...one się różnią kolorem opakowania -
Natalia1992 wrote:I nas też regres snu... Już było całkiem fajnie a teraz zasypia o19:30 a o 22 już pierwsza pobudka,.potem do.rana co 1-2 h
Tanashi Nebudose mają różne stężenia soli. Może chodzilo jej żeby nie używać tej 3% dla takiego niemowlaka...one się różnią kolorem opakowania
Tak to wiem, ale potem doszłam do wniosku że ona chyba pomyliła Nebudose z Nebud 😅 Może źle zrozumiała co mówiłam