X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 października, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też robią mostek? Ewidentnie próbuje to ćwiczyć 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 października, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karola, nie strasz, mam nadzieję, że starsza ma już infekcję za sobą.

Truskawka, nie wiem czy czegoś nie przeoczyłam, ale czemu ci zależy, żeby jadła więcej? Moja waży też niecałe 7 kg, to ~66 centyl, to chyba ideolo?

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 października, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola a jak u was ze zdrowiem?
    A już spoko. Dzięki . Cycek nadal ćmi o dziwo

Gusia_ lubi tę wiadomość

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 października, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nineq bardzo współczuję 🫂

Kasssia i inne chorowitki dużo zdrówka 🫂

Może wy mi podpowiecie jakie badania wymusić na lekarzu? W poniedziałek idziemy na szczepienie i nie wyjdę z gabinetu dopóki nie da mi konkretów. Z tym naszym jedzeniem jest coraz gorzej i ja naprawdę już przez to wymiękam.
    Wcześniej udawało mi się chociaż w nocy przez sen troche dokarmiać- teraz już nawet o tym moge zapomnieć,bo jak tylko probuje ją karmić to się budzi,je 80ml i nie spi przez 2h. Staram się ją karmić co 3h bo sama z siebie potrafi zrobić przerwy 4h i zjeść 50ml. Albo co 2h placze i też je 60.Ogolnie porcja nigdy nie przekracza 100 nie ważne ile jest odstępu miedzy karmieniami.
    Mamy potencjalną alergie na bmk-odstawiłam.
    Kalprotektyna w kale zrobiona- w normach.
    To co zauwazylam,to ona czesto zamiast ssać-gryzie dziąsłami i sie śmieje. Czy to zwykly smoczek czy butelka.Neurologopeda do każdego jest miesiąc kolejki minimum. No i zaczęłam też podejrzewac refluks.
    Próbowałam innych butelek,wszystkie wymieniłam na nowe,smoczki tak samo.

Niech sorawdzi gardło. Czy nie jest poparzone. U nas takie byly m.inn objawy alergii. Dodatkowo u nas kolki byly i biegunki i utrata wagi. U nas pomogła tylko zmiana na mm dla alergikow. Ale niech sprawdzi to gardło. Wbrew pozorom rzadko patrzą...przy refluksie alergicznym będzie poparzone. Przy zwykłym fizjologicznym nie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi udanej imprezy

Jeśli chodzi o to narzekanie itp to wiecie. Każdy żyje w swoim świecie. Każdy ma swoje problemy,swoje życie,swoją tolerancję.
    Ja potrafię na wieczór w ogóle nie być zmęczona mimo ciężko dnia. Mam koleżankę, która nie ma dzieci, ma spokojna pracę a ciągle narzeka że jest zmęczona. Z tym,że ona nie ma dzieci właśnie dlatego ,że nie lubi być zmęczona. I mówi to otwarcie.

Dokladnie. Część moich znajomych jest zmęczona np koleżanka zawsze w sob po tyg pracy ....

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 18 października, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja karmie co 3h. Sesje z laktatorem mam co 6h,wiec dobowo wychodzi 4. Robie je o 3,9,15 i 21.

U nas tzn u córki takie jedzenie po 20ml to był główny powód że nie ciągnęłam kpi tylko przeszliśmy na nutramigen. U nas były słabe przyrosty. Podejrzewam że póki są ok to nie będą obstawiać alergi. Ale może być alergia. U koleżanki taj było.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Robi, robi. I odpycha się nogami przy tym więc wędrówki się zdarzają. Na brzuchu jak leży to stopami próbuje się odpychać.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 18 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuję, bardzo 😔

Ogarnianie bobasa samej może być wyzwaniem, ale może być też lajtowe, dzieci są różne i dzien do dnia moze byc niepodobny. Od początku mój ma lub mial kilka drzemek w ciągu dnia, ale za to męczymy się z refluksem i bólami brzuszka cały czas, tak więc każdy ma swój krzyż 😅

Mój też się tak wygina brzuchem do góry, odpycha na nogach. Na boki już swobodnie się przewraca, ale jeszcze nie na brzuch czy plecy z brzucha. Ogólnie ma dużo napiec przez ten refluks i chodzimy do fizjo na NFZ do OWI, nie lubi ciągle na brzuchu za dlugo leżeć.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 października, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Robi, robi. I odpycha się nogami przy tym więc wędrówki się zdarzają. Na brzuchu jak leży to stopami próbuje się odpychać.

Mój tak zaczął dzisiaj robić i się właśnie zastanawialiśmy czy to nie za wcześnie, ale jak wasze też tak robią to spoko.

age.png

Wysłany: 18 października, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a gdzie lecicie? Cypr czy Sycylia? Bo wiem że tutaj się te dwa miejsca przewijały.

Elza a jaki Ty masz swój wózek? Bo balios s albo muuvo to też są wielkie wózki. Prawie to samo co od tego 2w1.

Gusia z Tobą wszytko okej? Mam jakieś wrażenie że coś Ci się podupiło z lekka. Dajesz tam radę w tej chałupie?

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 października, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj wczoraj rano szczepienie a dziś ciagle histeria :( nie wiem czy go cos boli... kulkę małą ma w miejscu ukłucia
    Chwile się bawi np balonem śmieje i po chwili znowu histeryczny płacz i wyginanie się

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 października, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to muuvo quick i spacerówka rzeczywiście jest spora jbc :) w moim citygo niby wchodzi cała do bagażnika, ale to jest jakiś Tetris i tylko mój mąż umie ją tam złożyć 🤣

My już po imprezie, tzn. impreza trwa i próbujemy uśpić dzieci, ale na dole dzieciaki robią taki rumor, że chyba dopóki nie pójdą do domu to się nie uda xd

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ojoj wczoraj rano szczepienie a dziś ciagle histeria :( nie wiem czy go cos boli... kulkę małą ma w miejscu ukłucia
    Chwile się bawi np balonem śmieje i po chwili znowu histeryczny płacz i wyginanie się
    Zrób mu okład może. Ja bym podała przeciwbólowe.

W ogóle ostatnio robiłam porządki i mój K. zauważył, że młodego paracetamol miał datę ważności do 09/25. Dobrze, że nie było potrzeby go podawać.🙄kupiłam od od razu ibufen, żeby był w razie w.

Blackapple, chyba norma w takim wieku.

Dopadły mnie wyrzuty sumienia, że uspilysmy psa😔

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margaretka a gdzie lecicie? Cypr czy Sycylia? Bo wiem że tutaj się te dwa miejsca przewijały.

Elza a jaki Ty masz swój wózek? Bo balios s albo muuvo to też są wielkie wózki. Prawie to samo co od tego 2w1.

Gusia z Tobą wszytko okej? Mam jakieś wrażenie że coś Ci się podupiło z lekka. Dajesz tam radę w tej chałupie?
    Bebetto mam. Żeby złożyć stelaż potrzebuje 2 rąk.
    Ja sobie na razie tylko pozapisywalam nazwy tych wózku. Zanim coś kupię to muszę jechać i zrobić test jednej ręki 😅
    To co Gusia wysłała jest fajny, ale drogawy. Liczyłam że aż 2 tys nie będzie kosztował, szczególnie że tam trzeba dokupić np ten pałag z przodu czy pod nogi.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 18 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wyrzuty sumienia to byście mogli mieć jakbyście go nie uśpili

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak, mostek, kręci się w kółko na plecach. No i teraz ten przewrót na brzuch. Ale tylko z tego jednego boku.
    Byliśmy dzisiaj u znajomych i oczywiście siedziała z tym swoim zmarszczonym obserwującym czołem 😅 to będzie pierwsze dziecko ze zmarszczkami jak ona taka myślicielka dalej będzie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam zapisany Joolz AER+ wózek spacerowy - ale też wyjdzie z dodatkami 2 tys
    Espiro POP wózek spacerowy - i tu mi pokazuje że wózek waży 5.8 kg więc to super się zapowiada

Ale no pytanie jak mała będzie w nich siedzieć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Bebetto mam. Żeby złożyć stelaż potrzebuje 2 rąk.
    Ja sobie na razie tylko pozapisywalam nazwy tych wózku. Zanim coś kupię to muszę jechać i zrobić test jednej ręki 😅
    To co Gusia wysłała jest fajny, ale drogawy. Liczyłam że aż 2 tys nie będzie kosztował, szczególnie że tam trzeba dokupić np ten pałag z przodu czy pod nogi.
    Ja mam zapisane i polecane tutaj espiro just i carello bravo, zdecydowanie tańsze.
    Karola3xJ wrote:
    Nineq wyrzuty sumienia to byście mogli mieć jakbyście go nie uśpili
    Wiem, rozum to samo mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 20:21

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja nie mam po prostu czasu na forum 🤣 do piętnastej dzieciaki, potem szybko jakiś obiad i ja do pracy a mąż się zajmuje dziewczynkami. Jak skończę pracować jest zwykle już koło 18.00, szybko coś ogarniemy w domu, mała ma w międzyczasie drzemkę, kolacja, kapanie, usypianie i ja znów zwykle siadam do kompa. W weekendy coś więcej ogarniamy, dziś np po mojej pracy rano mąż prał kanapę a ja ogarniałam jakieś obiady do zamrożenia, jeszcze wpadł męża brat i tak ten kołowrotek pędzi, że nie wiem jak się nazywam 😅już serio na wyjście do dentysty kupiłam mm bo mi się po prostu nie chce wyciągać tego wszystkiego związanego z laktatorem. Wiadomo do tego okulista dentysta szczepienie zaraz, długo by wyliczać. Jak mam chwilę to wolę z mężem pogadać niż siedzieć w telefonie, stąd może takie wrażenie, ostatnio zwykle przeczytam co pisałyście wieczorami 🤷‍♀️ jeszcze ta choroba nas wybiła z rytmu w zeszłym tygodniu. W ciąży było więcej czasu na forum. No takie życie 😅

W waszych rodzinach też już temat świąt? Mnie dziś męża bratowe rozwaliły ustalaniem kto gdzie kiedy do kogo. A mamy dopiero październik 🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a propos to my dziś losowaliśmy prezenty na święta, bo teściowa wymyśliła nowy system🤣.

Mój mąż niczym na wigilii klasowej robił po cichu podmianke 🤣

Anabbit, Elza1234, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ