CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze dzieci też robią mostek? Ewidentnie próbuje to ćwiczyć 😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Truuskaawka wrote:Nineq bardzo współczuję 🫂
Kasssia i inne chorowitki dużo zdrówka 🫂
Może wy mi podpowiecie jakie badania wymusić na lekarzu? W poniedziałek idziemy na szczepienie i nie wyjdę z gabinetu dopóki nie da mi konkretów. Z tym naszym jedzeniem jest coraz gorzej i ja naprawdę już przez to wymiękam.
Wcześniej udawało mi się chociaż w nocy przez sen troche dokarmiać- teraz już nawet o tym moge zapomnieć,bo jak tylko probuje ją karmić to się budzi,je 80ml i nie spi przez 2h. Staram się ją karmić co 3h bo sama z siebie potrafi zrobić przerwy 4h i zjeść 50ml. Albo co 2h placze i też je 60.Ogolnie porcja nigdy nie przekracza 100 nie ważne ile jest odstępu miedzy karmieniami.
Mamy potencjalną alergie na bmk-odstawiłam.
Kalprotektyna w kale zrobiona- w normach.
To co zauwazylam,to ona czesto zamiast ssać-gryzie dziąsłami i sie śmieje. Czy to zwykly smoczek czy butelka.Neurologopeda do każdego jest miesiąc kolejki minimum. No i zaczęłam też podejrzewac refluks.
Próbowałam innych butelek,wszystkie wymieniłam na nowe,smoczki tak samo.
Niech sorawdzi gardło. Czy nie jest poparzone. U nas takie byly m.inn objawy alergii. Dodatkowo u nas kolki byly i biegunki i utrata wagi. U nas pomogła tylko zmiana na mm dla alergikow. Ale niech sprawdzi to gardło. Wbrew pozorom rzadko patrzą...przy refluksie alergicznym będzie poparzone. Przy zwykłym fizjologicznym nie -
Karola3xJ:D wrote:Tanasi udanej imprezy
Jeśli chodzi o to narzekanie itp to wiecie. Każdy żyje w swoim świecie. Każdy ma swoje problemy,swoje życie,swoją tolerancję.
Ja potrafię na wieczór w ogóle nie być zmęczona mimo ciężko dnia. Mam koleżankę, która nie ma dzieci, ma spokojna pracę a ciągle narzeka że jest zmęczona. Z tym,że ona nie ma dzieci właśnie dlatego ,że nie lubi być zmęczona. I mówi to otwarcie.
Dokladnie. Część moich znajomych jest zmęczona np koleżanka zawsze w sob po tyg pracy .... -
Truuskaawka wrote:Ja karmie co 3h. Sesje z laktatorem mam co 6h,wiec dobowo wychodzi 4. Robie je o 3,9,15 i 21.
U nas tzn u córki takie jedzenie po 20ml to był główny powód że nie ciągnęłam kpi tylko przeszliśmy na nutramigen. U nas były słabe przyrosty. Podejrzewam że póki są ok to nie będą obstawiać alergi. Ale może być alergia. U koleżanki taj było. -
Nineq współczuję, bardzo 😔
Ogarnianie bobasa samej może być wyzwaniem, ale może być też lajtowe, dzieci są różne i dzien do dnia moze byc niepodobny. Od początku mój ma lub mial kilka drzemek w ciągu dnia, ale za to męczymy się z refluksem i bólami brzuszka cały czas, tak więc każdy ma swój krzyż 😅
Mój też się tak wygina brzuchem do góry, odpycha na nogach. Na boki już swobodnie się przewraca, ale jeszcze nie na brzuch czy plecy z brzucha. Ogólnie ma dużo napiec przez ten refluks i chodzimy do fizjo na NFZ do OWI, nie lubi ciągle na brzuchu za dlugo leżeć. -
Nineq wrote:Robi, robi. I odpycha się nogami przy tym więc wędrówki się zdarzają. Na brzuchu jak leży to stopami próbuje się odpychać.
Mój tak zaczął dzisiaj robić i się właśnie zastanawialiśmy czy to nie za wcześnie, ale jak wasze też tak robią to spoko. -
Margaretka a gdzie lecicie? Cypr czy Sycylia? Bo wiem że tutaj się te dwa miejsca przewijały.
Elza a jaki Ty masz swój wózek? Bo balios s albo muuvo to też są wielkie wózki. Prawie to samo co od tego 2w1.
Gusia z Tobą wszytko okej? Mam jakieś wrażenie że coś Ci się podupiło z lekka. Dajesz tam radę w tej chałupie? -
Ojoj wczoraj rano szczepienie a dziś ciagle histeria
nie wiem czy go cos boli... kulkę małą ma w miejscu ukłucia
Chwile się bawi np balonem śmieje i po chwili znowu histeryczny płacz i wyginanie się -
Ja mam to muuvo quick i spacerówka rzeczywiście jest spora jbc
w moim citygo niby wchodzi cała do bagażnika, ale to jest jakiś Tetris i tylko mój mąż umie ją tam złożyć 🤣
My już po imprezie, tzn. impreza trwa i próbujemy uśpić dzieci, ale na dole dzieciaki robią taki rumor, że chyba dopóki nie pójdą do domu to się nie uda xd -
Katikat wrote:Ojoj wczoraj rano szczepienie a dziś ciagle histeria
nie wiem czy go cos boli... kulkę małą ma w miejscu ukłucia
Chwile się bawi np balonem śmieje i po chwili znowu histeryczny płacz i wyginanie się
W ogóle ostatnio robiłam porządki i mój K. zauważył, że młodego paracetamol miał datę ważności do 09/25. Dobrze, że nie było potrzeby go podawać.🙄kupiłam od od razu ibufen, żeby był w razie w.
Blackapple, chyba norma w takim wieku.
Dopadły mnie wyrzuty sumienia, że uspilysmy psa😔 -
Karola3xJ:D wrote:Margaretka a gdzie lecicie? Cypr czy Sycylia? Bo wiem że tutaj się te dwa miejsca przewijały.
Elza a jaki Ty masz swój wózek? Bo balios s albo muuvo to też są wielkie wózki. Prawie to samo co od tego 2w1.
Gusia z Tobą wszytko okej? Mam jakieś wrażenie że coś Ci się podupiło z lekka. Dajesz tam radę w tej chałupie?
Ja sobie na razie tylko pozapisywalam nazwy tych wózku. Zanim coś kupię to muszę jechać i zrobić test jednej ręki 😅
To co Gusia wysłała jest fajny, ale drogawy. Liczyłam że aż 2 tys nie będzie kosztował, szczególnie że tam trzeba dokupić np ten pałag z przodu czy pod nogi. -
Cel95 wrote:Czy Wasze dzieci też robią mostek? Ewidentnie próbuje to ćwiczyć 😅
Byliśmy dzisiaj u znajomych i oczywiście siedziała z tym swoim zmarszczonym obserwującym czołem 😅 to będzie pierwsze dziecko ze zmarszczkami jak ona taka myślicielka dalej będzie -
Jeszcze mam zapisany Joolz AER+ wózek spacerowy - ale też wyjdzie z dodatkami 2 tys
Espiro POP wózek spacerowy - i tu mi pokazuje że wózek waży 5.8 kg więc to super się zapowiada
Ale no pytanie jak mała będzie w nich siedzieć -
Elza1234 wrote:Bebetto mam. Żeby złożyć stelaż potrzebuje 2 rąk.
Ja sobie na razie tylko pozapisywalam nazwy tych wózku. Zanim coś kupię to muszę jechać i zrobić test jednej ręki 😅
To co Gusia wysłała jest fajny, ale drogawy. Liczyłam że aż 2 tys nie będzie kosztował, szczególnie że tam trzeba dokupić np ten pałag z przodu czy pod nogi.
Karola3xJ wrote:Nineq wyrzuty sumienia to byście mogli mieć jakbyście go nie uśpiliWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 20:21
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola ja nie mam po prostu czasu na forum 🤣 do piętnastej dzieciaki, potem szybko jakiś obiad i ja do pracy a mąż się zajmuje dziewczynkami. Jak skończę pracować jest zwykle już koło 18.00, szybko coś ogarniemy w domu, mała ma w międzyczasie drzemkę, kolacja, kapanie, usypianie i ja znów zwykle siadam do kompa. W weekendy coś więcej ogarniamy, dziś np po mojej pracy rano mąż prał kanapę a ja ogarniałam jakieś obiady do zamrożenia, jeszcze wpadł męża brat i tak ten kołowrotek pędzi, że nie wiem jak się nazywam 😅już serio na wyjście do dentysty kupiłam mm bo mi się po prostu nie chce wyciągać tego wszystkiego związanego z laktatorem. Wiadomo do tego okulista dentysta szczepienie zaraz, długo by wyliczać. Jak mam chwilę to wolę z mężem pogadać niż siedzieć w telefonie, stąd może takie wrażenie, ostatnio zwykle przeczytam co pisałyście wieczorami 🤷♀️ jeszcze ta choroba nas wybiła z rytmu w zeszłym tygodniu. W ciąży było więcej czasu na forum. No takie życie 😅
W waszych rodzinach też już temat świąt? Mnie dziś męża bratowe rozwaliły ustalaniem kto gdzie kiedy do kogo. A mamy dopiero październik 🤣