X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi mi też mamy taki system losowania od dawna w rodzinie faceta, super sprawa. Jak impreza? Catering dał radę?

Truskawka, rozumiem Cię. Ale może wszystko jest ok? W sumie te wytyczne są pewnie wg mm, a kto tak naprawdę wie ile dzieci jedzą na KP 🤷‍♀️ nie piszę tego, żeby wytknąć ci coś, bo ja też często się martwię o zdrowie dzieci (np teraz przez te infekcje) ale przecież jest też szansa że wszystko jest ok, jeśli przybiera i jest ogólnie ok. Jezu pamiętam te stresy, szczególnie przy pierwszej córce jak się martwiłam, że nie zjada tych porcji co mi wyliczyli.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia robiłam jednak sama jedzenie 😅. Ale ciocia się strasznie oburzyła jak powiedziałam że zamówię catering i mówiła żebym nic nie zamawiała🙆🏼‍♀️. Zrobiłam więc na kolację dwie wielkie lasagne i deskę serów żeby uniknąć kolejnej spiny 😜. Ale mięso do lasagne zrobiłam już w środku tygodnia i zamrozilam, więc dziś tylko szybko z młodym w nosidle poskładalam warstwy i do piekarnika. A impreza oki, chociaż ja tam za dużo nie byłam, bo młody miał 2 h drzemki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 21:48

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi najlepiej się nienarobic i nie skorzystać 😅

U nas w miejscu choinki stoi przewijak ale cos się wymyśli 🫣 generalnie myślę, że położenie choinki zależy od mobilności najmłodszej na święta. Jak będzie już zaawansowanie pełzać/czworakowac to bedzie mniejsza choinka na stoliku podwyższona. A jak jeszcze bez szału to normalna wielka w donicy. U nas tak wychodzi z choinkami na przemian od 5 lat xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 października, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kasia robiłam jednak sama jedzenie 😅. Ale ciocia się strasznie oburzyła jak powiedziałam że zamówię catering i mówiła żebym nic nie zamawiała🙆🏼‍♀️. Zrobiłam więc na kolację dwie wielkie lasagne i deskę serów żeby uniknąć kolejnej spiny 😜. Ale mięso do lasagne zrobiłam już w środku tygodnia i zamrozilam, więc dziś tylko szybko z młodym w nosidle poskładalam warstwy i do piekarnika. A impreza oki, chociaż ja tam za dużo nie byłam, bo młody miał 2 h drzemki xD
    Jezu co za ciocia 🙈
    Ja jak przyjmuję ludzi u siebie to robię dzień wcześniej gar bolognese 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 22:38

age.png

age.png
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ