CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi mi też mamy taki system losowania od dawna w rodzinie faceta, super sprawa. Jak impreza? Catering dał radę?
Truskawka, rozumiem Cię. Ale może wszystko jest ok? W sumie te wytyczne są pewnie wg mm, a kto tak naprawdę wie ile dzieci jedzą na KP 🤷♀️ nie piszę tego, żeby wytknąć ci coś, bo ja też często się martwię o zdrowie dzieci (np teraz przez te infekcje) ale przecież jest też szansa że wszystko jest ok, jeśli przybiera i jest ogólnie ok. Jezu pamiętam te stresy, szczególnie przy pierwszej córce jak się martwiłam, że nie zjada tych porcji co mi wyliczyli. -
Kasia robiłam jednak sama jedzenie 😅. Ale ciocia się strasznie oburzyła jak powiedziałam że zamówię catering i mówiła żebym nic nie zamawiała🙆🏼♀️. Zrobiłam więc na kolację dwie wielkie lasagne i deskę serów żeby uniknąć kolejnej spiny 😜. Ale mięso do lasagne zrobiłam już w środku tygodnia i zamrozilam, więc dziś tylko szybko z młodym w nosidle poskładalam warstwy i do piekarnika. A impreza oki, chociaż ja tam za dużo nie byłam, bo młody miał 2 h drzemki xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 21:48
-
Tanashi najlepiej się nienarobic i nie skorzystać 😅
U nas w miejscu choinki stoi przewijak ale cos się wymyśli 🫣 generalnie myślę, że położenie choinki zależy od mobilności najmłodszej na święta. Jak będzie już zaawansowanie pełzać/czworakowac to bedzie mniejsza choinka na stoliku podwyższona. A jak jeszcze bez szału to normalna wielka w donicy. U nas tak wychodzi z choinkami na przemian od 5 lat xd -
Tanashi wrote:Kasia robiłam jednak sama jedzenie 😅. Ale ciocia się strasznie oburzyła jak powiedziałam że zamówię catering i mówiła żebym nic nie zamawiała🙆🏼♀️. Zrobiłam więc na kolację dwie wielkie lasagne i deskę serów żeby uniknąć kolejnej spiny 😜. Ale mięso do lasagne zrobiłam już w środku tygodnia i zamrozilam, więc dziś tylko szybko z młodym w nosidle poskładalam warstwy i do piekarnika. A impreza oki, chociaż ja tam za dużo nie byłam, bo młody miał 2 h drzemki xD
Ja jak przyjmuję ludzi u siebie to robię dzień wcześniej gar bolognese 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 22:38
-