X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się yorki kojarzą z sikaniem i sraniem na dywan. Bo kazdy kogo znam kto miał yorka ( 25 lat temu jak byly modne ) to miał ten sam problem. Moja fryzjerka.tez miala yorka ale go uśpiła bo był agresywny. Miał jakiś gen taki. Z resztą mam nie jednych znajomych co usypiali psy za które dali tysiące właśnie przez jakiś gen powodujący agresję. Szkoda ,że agresywnych ludzi tak nie można usypiać😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:12

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Usypianie dziecka w łóżeczku czy kokonie, a nie w wózku to wyzwanie. Wczoraj zrobił okno aktywności 3.5h, dzisiaj 2.5h, ale w końcu padł. Mnie to męczy.

Z chłopcem łatwiej Margareetka?😅sofe przynajmniej raz w tygodniu zapieram. Ostatnio ojcu rękę w kąpieli obsikał.

Yorków akurat nie lubię. Bardzo rozszczekane te psy są. Tak jak jakaś babka w klatce obok ma ratlerka - codziennie kilka razy na spacery (ona na emeryturze), a ten pies ciągle szczeka. Latem pod balkonem się niesie. Pies mały szczurek, a do wszystkich startuje z gryzieniem.

Lecę dziś na festiwal kuchni azjatyckiej, obiad z głowy 🫡

2,5 to dużo? 😂 ja się cieszę jak po takim czasie zaśnie. U nas dochodzi często do 4h 🫩🫩

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    2,5 to dużo? 😂 ja się cieszę jak po takim czasie zaśnie. U nas dochodzi często do 4h 🫩🫩
    Rano tak 😄bo te poranne drzemki były po 1.5 - 2h, szybko usypiał. Popołudniowe są cięższe, bo dociąga do 4h właśnie.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rano tak 😄bo te poranne drzemki były po 1.5 - 2h, szybko usypiał. Popołudniowe są cięższe, bo dociąga do 4h właśnie.
    Aaa. Myślałam, że cały dzień taki macie, że co 2h spanie. Mnie te 4h wykańczają. Kończą mi się pomysły na zabawy 😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Aaa. Myślałam, że cały dzień taki macie, że co 2h spanie. Mnie te 4h wykańczają. Kończą mi się pomysły na zabawy 😂
    Nieeee, fajnie by było, ale nie mam tak dobrze. Wczoraj miał chyba 4h i marudził, nic mu się nie podobało. Tylko trzymanie na rękach pomaga.

Jutro na 8 mamy fizjo 🙉on sypia do 7.30 więc nie będzie zadowolony jak go obudzę godzinę wcześniej.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie jestem za psami to się nie będę wypowiadać 🙈

Nie chce zapeszyć ale mi się dziecko chyba naprawiło pomimo tej infekcji. Wczoraj drzemka prawie 3h jak starsza i niemąż poszli do teściowej, noc też standardowo 2 pobudki. Chyba te płaczki to był jakiś kryzys egzystencjalny a nie infekcja 😅

Truskawka, dziewczyny często tu piszą że ich dzieci na kp jedzą co 1-2h. Moja potrafi zrobić 6h przerwy jak teraz. Zjadła o 5 rano, obudziła się o 10 bez płaczu i dopiero teraz ją nakarmiłam po inhalacji. I często ma przerwy 4 - 5h. Myślę też że to nasze mleko się robi bardziej kaloryczne chyba? Skoro ma zdolność do dostosowywania się do potrzeb dziecka. Może dlatego mniej je?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:25

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nieeee, fajnie by było, ale nie mam tak dobrze. Wczoraj miał chyba 4h i marudził, nic mu się nie podobało. Tylko trzymanie na rękach pomaga.

Jutro na 8 mamy fizjo 🙉on sypia do 7.30 więc nie będzie zadowolony jak go obudzę godzinę wcześniej.

Moja śpi do 8-8:30. Już się nauczyłam, ze fizjo muszę planować na wieczorne godziny, bo ona o 8 jest nie do życia jeśli ją obudzę ubieraniem 😂

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja to w ogóle nie jestem za psami to się nie będę wypowiadać 🙈

Nie chce zapeszyć ale mi się dziecko chyba naprawiło pomimo tej infekcji. Wczoraj drzemka prawie 3h jak starsza i niemąż poszli do teściowej, noc też standardowo 2 pobudki. Chyba te płaczki to był jakiś kryzys egzystencjalny a nie infekcja 😅

Truskawka, dziewczyny często tu piszą że ich dzieci na kp jedzą co 1-2h. Moja potrafi zrobić 6h przerwy jak teraz. Zjadła o 5 rano, obudziła się o 10 bez płaczu i dopiero teraz ją nakarmiłam po inhalacji. I często ma przerwy 4 - 5h. Myślę też że to nasze mleko się robi bardziej kaloryczne chyba? Skoro ma zdolność do dostosowywania się do potrzeb dziecka. Może dlatego mniej je?

Dzisiaj w nocy o tym tak pomyślałam. Jak odciągam mleko i odlewam w porcje,to pozniej widzę jak na górze oddziela się ten tluszcz. To wydaje się że taka solidna warstwa się zbiera,nie powiem że nie.
    Nie wygląda jakby głodowała,fałdeczki ma wszędzie.
    Ale mimo wszystko to siada na psyche jak nagle tak zmniejsza te jedzenie.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja śpi do 8-8:30. Już się nauczyłam, ze fizjo muszę planować na wieczorne godziny, bo ona o 8 jest nie do życia jeśli ją obudzę ubieraniem 😂
    Nasza fizjo nadrabia wizyty po szkoleniach i ostatnie dwa tygodnie to ma na styk. Zwolniło jej się miejsce na jutro, bo inaczej dopiero w piątek, a za duża odległość od poprzedniej wizyty. Sama bym go na taką godzinę w życiu nie umówiła 😅to dla mnie będzie ciężkie.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Dzisiaj w nocy o tym tak pomyślałam. Jak odciągam mleko i odlewam w porcje,to pozniej widzę jak na górze oddziela się ten tluszcz. To wydaje się że taka solidna warstwa się zbiera,nie powiem że nie.
    Nie wygląda jakby głodowała,fałdeczki ma wszędzie.
    Ale mimo wszystko to siada na psyche jak nagle tak zmniejsza te jedzenie.
    No ja to rozumiem doskonale, bo w szpitalu liczyłam każdą krople, bo wiedziałam że przybliża mnie do wyjścia do domu. Co innego jak się to widzi w butelce to faktycznie działa na Psyche. Ale trzeba też zaufać dziecku, jeśli nie ma ewidentnych oznak że coś jest nie tak. To też dobre przygotowanie psychiki na później, bo jak dziecko już jest na normalnym jedzeniu to bywa i tak że tydzień żyje na bułkach z masłem np. na wakacjach 😅

Luna30, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Bo u yorków raczej sam spacer nie zapewni potrzeb i będą takie niewyżyte. One muszą mieć dużo zabaw z piłką i treningu agility, to są psy które były trenowane do łapania szczurów w kopalniach :) i muszą ten instynkt wykorzystać, bo inaczej właśnie to pójdzie albo w jakieś agresywne zachowania, albo w demolkę

Teściowa też ma yorka. Masakra bo agresywna bardzo. Tzn teraz jest stara i chora to już nie ale kiedyś to na spacerach gryzła dzieci bo nie lubiła. Do tego gryxla większe of niej psy typu owczarki...strach było wyjsc

‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ