Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ufff nadrobiłam was!
    My wczoraj byliśmy na tych urodzinach i po pół godzinie miałam ochotę stamtąd wyjść 🫣 mały darł się w niebogłosy, chyba nowe miejsce i trochę ludzi to był do niego za duży szok 🫣 na szczęście udało mi się go w końcu uśpić i później już siedział zadowolony..

Polecacie może jakieś talerzyki, miseczki do rozszerzania diety? Mały ma za dwa tygodnie imieniny i już jest pełno pytań co potrzebujemy… albo może jakieś zabawki lub coś innego które niebawem fajnie się sprawdza? 😁

I jeszcze pytanko do mam na mm, ile porcji i jakich wypijają wasze maluchy? ☺️
    U nas tez pije około 6x dziennie po 130ml mm . Nieraz zdarzają się dni ze wypije troszkę mniej albo więcej .

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że oni je teraz sprzedają po 5 szt. Nie wiem czy nie pozmieniali czegoś przy okazji. Trzeba by poczytać. Ja ogólnie nie idę w żadne fancy dodatki do karmienia bo kierowana doświadczeniem wiem że trzeba tylko bbiva i tej łyżeczki. Cała reszta jest zbędna. Nie kupuje nawet śliniaków bo to tylko wkurza. Jedyne co był może kupiła to mata pod krzesełko

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Ufff nadrobiłam was!
    My wczoraj byliśmy na tych urodzinach i po pół godzinie miałam ochotę stamtąd wyjść 🫣 mały darł się w niebogłosy, chyba nowe miejsce i trochę ludzi to był do niego za duży szok 🫣 na szczęście udało mi się go w końcu uśpić i później już siedział zadowolony..

Polecacie może jakieś talerzyki, miseczki do rozszerzania diety? Mały ma za dwa tygodnie imieniny i już jest pełno pytań co potrzebujemy… albo może jakieś zabawki lub coś innego które niebawem fajnie się sprawdza? 😁

I jeszcze pytanko do mam na mm, ile porcji i jakich wypijają wasze maluchy? ☺️

Ja mam po córce bambusowe talerzyki z przyssawka i są jak nowe, impregnowalam je olejem co trzy miesiące i nic się nie zniszczyły , więc polecam :) ( ale takie prawdziwe bambusowe, bez melaminy - nie kupujcie w jakimś Action bo takie pseudo bambusy mają często melaminę w składzie, ona wchodzi w kontakt z gorącym i kwaśnym jedzeniem i jest niezdrowa). Łyżeczki i widelce mam metalowe z pierwsze smaki.

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakie pieluchy kupujecie dla swoich bobasów +7kg?
    Bo u nas dada złota, kuniboo są za male i zjeżdżają nam z tyłka.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

U nas 7kg i jesteśmy na pampers premium care 4

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U nas właśnie złota dada w rozmiarze 3, mam spory zapas oby jeszcze troche posłużyły 🫣

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz bobas 6,5kg 😁 ładne wagi!

Na pewno zacznę od tanszych opcji z łyżeczkami, także dzięki za tą dyskusje.

Margaretka ze względu na refluks, chociaż widzę, że z każdym dniem mniej się pręży, powoli dojrzewa. Dzisiaj od rana jest ZŁOTY 🥰 serio, tyle czekałam aż poczuje sie lepiej... Gastroenterolog tak nam zalecił, zaczynamy od dyni, marchewka, ziemniak, a jak przyjdzie mi zamówienie to wprowadzam kaszke jaglana Holle do mleczka jako zagęszczacz.

Margareetka lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten refluks to zmora... Naszemu raz na czas coś podejdzie jak leży to aż widać jak momentalnie się krzywi i wpada w płacz. Także współczuję każdemu kto mierzy się z tym na co dzień.

Ja znów sobie wyobraziłam to rozszerzanie diety jako fajna zabawę i nie mogę się doczekać 🤣 ciekawe jak bardzo moje wyobrażenie rozminie się z rzeczywistością 🫣 i pewnie dziecię okaże się niejadkiem po mnie i tyle będę miała z zabawy jedzeniem 😅

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

8kg i huggies:)
    Ew dada pants albo Pampers Premium care

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to nie wiem jak ogarniasz bez sliniakow :o ja dla córki miałam 10 tych z rękawami i nie wyobrażam sobie życia bez nich xD ona się tak brudziła, że bez śliniaka to musiałaby brać prysznic po każdym posiłku, o pralce to już nie wspomnę 🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola to nie wiem jak ogarniasz bez sliniakow :o ja dla córki miałam 10 tych z rękawami i nie wyobrażam sobie życia bez nich xD ona się tak brudziła, że bez śliniaka to musiałaby brać prysznic po każdym posiłku, o pralce to już nie wspomnę 🤣
    Ja śliniaki miałam tylko na wyjścia. Takie zwykłe wiązane z ceratką. A mycie o przebieranie dziecka po posiłku to i tak norma więc ja to tam na luzie

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskawka, to kamień z serca, że w przybieraniem wszystko w najlepszym porządku! Widocznie mleko zrobiło się bardziej kaloryczne.

U nas masa 6,15 kg i wskoczyliśmy na 12 centyl z 8, jest postęp :) Chyba mamy szczupłą dupkę, bo dalej jesteśmy na pampers care 2

Margareetka, zazdroszczę takiego nastawienia do rozszerzania diety. Ja mam jakieś czarne myśli ostatnio na ten temat, jak ja mam tyle rzeczy przygotować w ciągu dnia do jedzenia i żeby mi się mały nie zapłakał w czasie szykowania? Potem jak będzie zaryczany, to jak ma się tym jedzeniem interesować? Później mycie pokoju po posiłku, dziecka i zaraz szykowanie następnego... Pocieszcie mamy z większym doświadczeniem, jak to przetrwać?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy przy ok 8,5kg mamy pampers active baby 4 (i one są najlepsze ever), na promce wzięłam złote dady 4 i takie z fioletowym extra soft czy coś i one wydają mi się większe niż złote. Ale no te active baby są bezkonkurencyjne moim zdaniem, jak wychodzimy z domu i na noc to tylko je zakładam, dady to po domu xD

Co do mm to od dawna je 130-150ml 6x dziennie, na wieczór mu robie 180 i wypije albo zaśnie po drodze.

Też zaczynamy rd w 5 miesiącu, spłonę w piekle dla złych matek. Mamy póki co łyżeczki jakieś ze smyka i zestaw very bunny też.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zważyć młodą bo ostatnio na szczepieniu miała niecałe 6 kilogramów i dopiero od tygodnia używamy pampersa 3. Ale kręgosłup to mi tak ostatnio wysiada, mam nadzieję że znajdę w końcu chwile dla siebie na ćwiczenia. Podziwiam Was z cięższymi bobasami

W ogóle liczyłam że mała będzie dzisiaj odsypiać, bo taka pogodna była wczoraj, zero marudzenia. A ona wczoraj o 22 oczy jak 5 złotych i się śmieje, a dzisiaj zaliczyła tylko drzemkę w foteliku jak wracałyśmy z USG. Jakieś 20 minut może. W ogóle hit że ona spała jak ksiądz polał ją po głowie i zrobił to na tyle delikatnie że się nie obudziła 😇 na wizycie dobrze, wcześniej obie nerki miały poszerzone kielichy, teraz lewa się unormowała, a prawa jest na granicy normy, mamy się skontrolować za 3 miesiące

Kciuki za wszystkie bobasy które mają dzisiaj szczepienia!

Nosa lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka najlepiej nie szykować specjalnego jedzenia dla bobasa tylko odłożyć nieposolona porcje z Waszego obiadu :) wiadomo, na początku zaczynasz od warzyw itd., ale potem jak już produkty były wprowadzone to ja np. podawałam córce najpierw zmiksowane spaghetti, potem sos boloński z drobnym makaronem itd., stopniowo do większych kawałków. Tak samo dostawała nasze zupy nieposolone itd., tak typowo dla niej to gotowałam tylko kaszki, ale to 2 minuty roboty i możesz to z dzieckiem na rękach zrobić :)

Szarotka12, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Też zaczynamy rd w 5 miesiącu, spłonę w piekle dla złych matek. Mamy póki co łyżeczki jakieś ze smyka i zestaw very bunny też.
    No to możemy sobie zbic piątkę złych matek.

Ja lubie dade białą. Jest chłonna i grubsza. Złota i niebieska jakieś byle jakie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka dokładnie planuje robić tak jak opisuje Tanashi, dawać małemu to samo co my, a na początku to wiadomo same warzywka ugotowane na parze nad garnkiem, czyli robi się samo w mojej teorii 😅 najgorzej właśnie ze sprzątaniem, ale na płytkach w kuchni może nie będzie najgorzej 🫣

My dopiero od kilku dni skończyliśmy wszystkie pampersy dwójki i zaczęliśmy nosić trójki, a używam bella happy (chyba moje ulubione) dady pure care i bambiboo jak pupa trochę odparzy.

Werzol czyli jest już lepiej, druga nerka też się unormuje na pewno 🤞

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym refluksem to tragedia. Teraz juz lepiej u nas bo potrafi przespać 45 min na drzemce, ale nadal dużo nie umie zjesc za 1 razem, tylko na raty. Tak to na początku przez 3 miesiące to z zegarkiem w ręku po 15 min pobudka bo cofało mu sie jedzenie i ulewał.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce wyjść na nieempatyczną... ale pocieszacie mnie, że nie jestem w tym refluksie sama 😅

A z jakiego powodu pchacie się do piekła złych matek? Łyżeczki czy rd? Bo serio zadna z tych rzeczy nawet nie stoi koło dobrego powodu 🙂

Kocham taką pogodę jak dziś, słońce przepieknie świeci mi w okna aż chce się żyć. Robię podejscie numer dwa do ciasta dyniowego - mlody przysnal, może sie uda...

Maj.a lubi tę wiadomość

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. My też od tygodnia na pampers 3, trochę dłużej na Happy 3, powoli zaczynam z Pampers Active baby.

Ps2. Gastroenterolog doradził mi zacząć rd od słoiczków z hippa, czy zamierzam wejść na drogę do piekła ZM i tak rozpocząć rd u mojego alergika? Możliwe 😇

age.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ