CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do mleka, to u nas w dzień 90-120, na noc 150, w nocy 120
Co do pampersów ja lubię białe daddy i pampersy, u nas 3ki, czasem kupuję bambiboo jak jest promka w rossmanie
Ja do piekła złych matek trafię ale planuje na samym początku dawać słoiczki, jak zobaczę że młoda je więcej niż pół łyżeczki to będę jakoś tak gotować żeby jadła to co my tylko bez przypraw
Te kaszki z help też raczej tylko na początek, a później po prostu będę kupować jaglaną na kg w bee czy coś
Ogólnie nie chce się z tym spinać bo nie chce się zniechęcić
Młoda mi dziś zasnęła w nosidle z głową w drugą stronę 🥺popłakałam się ze szczęścia. Także Nineq mam dziś dzień radości ze fizjo działa, tak jak ty
Wracam od koleżanki oczywiście z torbą ubranek 😅Nineq, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Nie chce wyjść na nieempatyczną... ale pocieszacie mnie, że nie jestem w tym refluksie sama 😅
A z jakiego powodu pchacie się do piekła złych matek? Łyżeczki czy rd? Bo serio zadna z tych rzeczy nawet nie stoi koło dobrego powodu 🙂
Kocham taką pogodę jak dziś, słońce przepieknie świeci mi w okna aż chce się żyć. Robię podejscie numer dwa do ciasta dyniowego - mlody przysnal, może sie uda...
Poza tym, nie mówię, ze jak 1 listopada kończy 5 miesięcy to zaczynam pełną parą. Właśnie te nielubiane słoiczki dostanie (nawet nie cały na raz), raz na tydzień może. -
My mamy pampersy 2 nadal, ale stawiam, że moje dziecię nadal nie waży więcej niż 5.5 kg (w środę u pediatry się zobaczy), więc jest malutki w porównaniu do waszych.
A do Rd to u nas jeszcze daleko, ale mamy bboxa, bo dostaliśmy to pewnie będziemy używać i planuje zamówić niedługo to krzeswlko enock ze smyka, żeby nam voucher nie przepadł. -
Nosa wrote:Ps. My też od tygodnia na pampers 3, trochę dłużej na Happy 3, powoli zaczynam z Pampers Active baby.
Ps2. Gastroenterolog doradził mi zacząć rd od słoiczków z hippa, czy zamierzam wejść na drogę do piekła ZM i tak rozpocząć rd u mojego alergika? Możliwe 😇
O nam pediatra też właśnie doradziła hippa na początek. Też planuje zacząć od słoiczków, a później odkładać mu z naszego jedzenia. Wiadomo, że na początku zje tego może łyżeczkę albo 2 na jeden posiłek. Jak nie będzie miał jeszcze ochoty na takie ekscesy to wiadomo, że nic na siłę. Pocieszające, że też się tu jeszcze ktoś z takimi planami znalazł 🙈Elza1234, Nosa lubią tę wiadomość
-
Tez zamierzam mieć jakieś słoiczki w zapasie. Przecież to nic złego według mnie, sama czasem kupowałam gotowe pierogi czy inne syfy z McDonalda 😅
A odnośnie diety to nie wiem czemu młody znów dziś ma maraton zielonej kupki... A już było tak dobrze 😓 czy coś go uczuliło (ostatnie dwa dni jadłam na obiad kurczaka z przyprawa curry i mleczkiem kokosowym), czy to może od zwiększonej ilości polykanej śliny. W takich momentach mam ochotę rzucić to kp, bo mam poczucie że mu szkodzę 😭 -
Margareetka wrote:A odnośnie diety to nie wiem czemu młody znów dziś ma maraton zielonej kupki... A już było tak dobrze 😓 czy coś go uczuliło (ostatnie dwa dni jadłam na obiad kurczaka z przyprawa curry i mleczkiem kokosowym), czy to może od zwiększonej ilości polykanej śliny. W takich momentach mam ochotę rzucić to kp, bo mam poczucie że mu szkodzę 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42
-
Śluz i rzadka to jest cały czas, więc już na to nie reaguje 😅 krwi już dawno nie mieliśmy i udało nam się zredukować ilość tych kupek z 7-8dziennie do 2. Więc jak dziś już przebrałam pięć brudnych pieluch to znów mam alarm w głowie 😓
Nawet nie wiedziałam, że po neocate są zielone kupki, my co prawda tylko dokarmiamy symboliczne ilości, bo mniej więcej wypija tego mleka 60-90ml dziennie. -
Ja też potwierdzam że u nas przez mm kupy są zielone / przez to żelazo tam. Dziś np 3 razy pod rząd dałam moje mleko - przez to wyjście - i teraz kupa była prawie cała żółta.
Ale no pediatra kazał się nie martwić ze względu na brak innych objawów i że to kwestia tego żelaza w Lactovicie -
Ja mam ambitne plany gotowania sama warzyw na parze zamiast słoiczków. Ale z prostego powodu - tak jest taniej 😂 a wydaje mi się, że wrzucenie brokuła, ziemniaka i cukinii na varome thermomixa do nie więcej niż 5 min roboty 😆
Słoiczki na bank będziemy mieć w zapasie na wyjazdy czy dzień lenia.
Swoją drogą te słoiczki, które dostała niedawno od mojej cioci już prawie wszystkie zjedzone… przeze mnie. Banan, jabłko, mango zajebiste, słodziutkie, ale na pewno 4 miesięcznemu bobasowi bym tego nie dała xD -
Margareetka wrote:Czy ten regres snu kiedyś mija? 🫠🫠
Jak przystało na poniedziałek mamy od rana dzień na nie... Ryk o wszystko, nawet od cycka się odrywa i płacze.
W nocy to już miałam przez sekundę myśl, żeby go zostawić płaczącego w łóżeczku i iść do innego pokoju 🥴 chwilę po tym płakałam razem z nim, że jak ja mogłam w ogóle coś takiego pomyśleć.
Codziennie zadaje sobie to pytanie, u nas trwa to juz ponad miesiąc chociaż no moj to nigdy nie spał dobrze 🙈🤪2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
U nas dziś pierwsze od 1.5 miesiąca żółte kupy, może się w końcu oczyścił z tego orzechowego alergenu 🫣 Obyyy
My z rozszerzaniem wystartujemy po 6 miesiącu, ale absolutnie nie spieszy mi się znowu do tego bałaganu 🤣 przyzwyczaiłam się już do tego że córka je jak człowiek 😅Elza1234 lubi tę wiadomość
-
My zaczniemy raczej wcześniej na 5msc. Z powomdu takiego że młody odrzucił kategorycznie mm. Przez to jestem całkowicie uziemiona. A jak się spóźniam to jest megastres. Staram się nie wychodzić ale czasem muszę. Ostatnio mieliśmy taka syt że się spóźniłam półtorej godz z powodu wypadku na drodze był. I godz płakał...
-