X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka, to u nas w dzień 90-120, na noc 150, w nocy 120
    Co do pampersów ja lubię białe daddy i pampersy, u nas 3ki, czasem kupuję bambiboo jak jest promka w rossmanie
    Ja do piekła złych matek trafię ale planuje na samym początku dawać słoiczki, jak zobaczę że młoda je więcej niż pół łyżeczki to będę jakoś tak gotować żeby jadła to co my tylko bez przypraw
    Te kaszki z help też raczej tylko na początek, a później po prostu będę kupować jaglaną na kg w bee czy coś
    Ogólnie nie chce się z tym spinać bo nie chce się zniechęcić

Młoda mi dziś zasnęła w nosidle z głową w drugą stronę 🥺popłakałam się ze szczęścia. Także Nineq mam dziś dzień radości ze fizjo działa, tak jak ty

Wracam od koleżanki oczywiście z torbą ubranek 😅

Nineq, Revolutionary , KarolaKinga, Werzol lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Nie chce wyjść na nieempatyczną... ale pocieszacie mnie, że nie jestem w tym refluksie sama 😅

A z jakiego powodu pchacie się do piekła złych matek? Łyżeczki czy rd? Bo serio zadna z tych rzeczy nawet nie stoi koło dobrego powodu 🙂

Kocham taką pogodę jak dziś, słońce przepieknie świeci mi w okna aż chce się żyć. Robię podejscie numer dwa do ciasta dyniowego - mlody przysnal, może sie uda...
    Po co się pcham? 🤔bo chcę zobaczyć czy moje dziecko jest na to już gotowe, czy będzie pluć, czy będzie jadło. Bo coraz częściej będę dorabiać i muszę go zostawiać z kimś, a łatwiej dać wtedy coś stałego.
    Poza tym, nie mówię, ze jak 1 listopada kończy 5 miesięcy to zaczynam pełną parą. Właśnie te nielubiane słoiczki dostanie (nawet nie cały na raz), raz na tydzień może.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pampersy 2 nadal, ale stawiam, że moje dziecię nadal nie waży więcej niż 5.5 kg (w środę u pediatry się zobaczy), więc jest malutki w porównaniu do waszych.

A do Rd to u nas jeszcze daleko, ale mamy bboxa, bo dostaliśmy to pewnie będziemy używać i planuje zamówić niedługo to krzeswlko enock ze smyka, żeby nam voucher nie przepadł.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Ps. My też od tygodnia na pampers 3, trochę dłużej na Happy 3, powoli zaczynam z Pampers Active baby.

Ps2. Gastroenterolog doradził mi zacząć rd od słoiczków z hippa, czy zamierzam wejść na drogę do piekła ZM i tak rozpocząć rd u mojego alergika? Możliwe 😇

O nam pediatra też właśnie doradziła hippa na początek. Też planuje zacząć od słoiczków, a później odkładać mu z naszego jedzenia. Wiadomo, że na początku zje tego może łyżeczkę albo 2 na jeden posiłek. Jak nie będzie miał jeszcze ochoty na takie ekscesy to wiadomo, że nic na siłę. Pocieszające, że też się tu jeszcze ktoś z takimi planami znalazł 🙈

Elza1234, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie krzesełka-ostatnio wyświetliła mi się reklama Espiro Sense. I spodobało mi się. Miał ktoś z nim styczność?

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamierzam mieć jakieś słoiczki w zapasie. Przecież to nic złego według mnie, sama czasem kupowałam gotowe pierogi czy inne syfy z McDonalda 😅

A odnośnie diety to nie wiem czemu młody znów dziś ma maraton zielonej kupki... A już było tak dobrze 😓 czy coś go uczuliło (ostatnie dwa dni jadłam na obiad kurczaka z przyprawa curry i mleczkiem kokosowym), czy to może od zwiększonej ilości polykanej śliny. W takich momentach mam ochotę rzucić to kp, bo mam poczucie że mu szkodzę 😭

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    A odnośnie diety to nie wiem czemu młody znów dziś ma maraton zielonej kupki... A już było tak dobrze 😓 czy coś go uczuliło (ostatnie dwa dni jadłam na obiad kurczaka z przyprawa curry i mleczkiem kokosowym), czy to może od zwiększonej ilości polykanej śliny. W takich momentach mam ochotę rzucić to kp, bo mam poczucie że mu szkodzę 😭
    Mój ma zielone od kiedy najpierw przeszliśmy na Nutramigen, a potem na Neocate to już w ogóle ciemnozielone - to od bogatego w żelazo mleczka. Nie jadłaś jakiegoś szpinaku dużo czy cos?😆 zresztą, Zielona kupa to nie jest zła kupa, dopóki nie ma w niej śluzu, nitek krwi lub nie jest bardzo rzadka, także chill mamo! Żeby coś było nie tak (alergicznie) musi wydalac smierdzace gazy, kupa też musiałaby śmierdzieć strasznie i ewidentnie musiałoby bolec lub sprawiać dyskomfort przy wydalaniu. Były ktores z tych rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:42

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz i rzadka to jest cały czas, więc już na to nie reaguje 😅 krwi już dawno nie mieliśmy i udało nam się zredukować ilość tych kupek z 7-8dziennie do 2. Więc jak dziś już przebrałam pięć brudnych pieluch to znów mam alarm w głowie 😓
    Nawet nie wiedziałam, że po neocate są zielone kupki, my co prawda tylko dokarmiamy symboliczne ilości, bo mniej więcej wypija tego mleka 60-90ml dziennie.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też potwierdzam że u nas przez mm kupy są zielone / przez to żelazo tam. Dziś np 3 razy pod rząd dałam moje mleko - przez to wyjście - i teraz kupa była prawie cała żółta.
    Ale no pediatra kazał się nie martwić ze względu na brak innych objawów i że to kwestia tego żelaza w Lactovicie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ambitne plany gotowania sama warzyw na parze zamiast słoiczków. Ale z prostego powodu - tak jest taniej 😂 a wydaje mi się, że wrzucenie brokuła, ziemniaka i cukinii na varome thermomixa do nie więcej niż 5 min roboty 😆
    Słoiczki na bank będziemy mieć w zapasie na wyjazdy czy dzień lenia.
    Swoją drogą te słoiczki, które dostała niedawno od mojej cioci już prawie wszystkie zjedzone… przeze mnie. Banan, jabłko, mango zajebiste, słodziutkie, ale na pewno 4 miesięcznemu bobasowi bym tego nie dała xD

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Czy ten regres snu kiedyś mija? 🫠🫠
    Jak przystało na poniedziałek mamy od rana dzień na nie... Ryk o wszystko, nawet od cycka się odrywa i płacze.
    W nocy to już miałam przez sekundę myśl, żeby go zostawić płaczącego w łóżeczku i iść do innego pokoju 🥴 chwilę po tym płakałam razem z nim, że jak ja mogłam w ogóle coś takiego pomyśleć.

Codziennie zadaje sobie to pytanie, u nas trwa to juz ponad miesiąc chociaż no moj to nigdy nie spał dobrze 🙈🤪

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na mm też kolor od żółtego przez zielony po brązowy, ale w sumie to tylko kolor jest tu zmienną 🙈 pediatra kazała się nie martwić więc luzik

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwsze od 1.5 miesiąca żółte kupy, może się w końcu oczyścił z tego orzechowego alergenu 🫣 Obyyy

My z rozszerzaniem wystartujemy po 6 miesiącu, ale absolutnie nie spieszy mi się znowu do tego bałaganu 🤣 przyzwyczaiłam się już do tego że córka je jak człowiek 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczniemy raczej wcześniej na 5msc. Z powomdu takiego że młody odrzucił kategorycznie mm. Przez to jestem całkowicie uziemiona. A jak się spóźniam to jest megastres. Staram się nie wychodzić ale czasem muszę. Ostatnio mieliśmy taka syt że się spóźniłam półtorej godz z powodu wypadku na drodze był. I godz płakał...

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mnie wyskakującą reklama g-stara doprowadza do szału?

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, to nasze idą łeb w łeb, moja też ok 7kg i ok 70 centyla.

Tanashi masz jakieś do polecenia z tych bambusowych miseczek?

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Truskawka, to nasze idą łeb w łeb, moja też ok 7kg i ok 70 centyla.

Tanashi masz jakieś do polecenia z tych bambusowych miseczek?

Ja mam z Eco Rascals:)

age.png
‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ