CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest ten problem, że mężowi połamało plecy więc spacer na rękach nie wchodzi w gręTanashi wrote:My byliśmy na spacerze, ale księciunio godzinę chodził na rękach 😅. Co gorsza córka też miała jakieś kryzys i finalnie mąż też ją przyniósł na rękach 🤣 ale chociaż się przewietrzylismy 😆
Ja dzisiaj w nosidle z nią wracałam 30 min - niestety bolą mnie te palce.
Także serio jesteśmy uziemieni -
U nas niby spał nieźle bo 45min, 1.45 na spacerze i w aucie 30min. Za to teraz darcie od godz 17.20...nic mu nie pasuje tylko może ręce są ok tak to krzyki. Byliśmy i prababci zrobić mu z nią zdjeciebo prababcia jest w kiepskim stanie. To go tak przebodzcowalo ta krotka wizyta ze szok. Już sama nie wiem...Bo chcieliśmy zrobić dlugi weekend w Czechach ale jak ma mi się ciągle cały wyjazd drzeć...
-
To mi Mała pół dnia przespała. Rano szłyśmy spacerem do kościoła to spała całą drogę i całą mszę co daje prawie 2,5 h spania. Później pojechałam do pracy na kawę to spała całą drogę i tam czyli kolejne 2,5 h. O 16 poszła na drzemkę.i wstała o 19. O 21 poszła spać na noc. Syn cały dzień bawił sie sam,obłożył się narzędziami,deskami i dziecka nie było. Nawet o bajki nie prosił. Czuję niedosyt dzieci na dzisiaj😆
-
Czy ten regres snu kiedyś mija? 🫠🫠
Jak przystało na poniedziałek mamy od rana dzień na nie... Ryk o wszystko, nawet od cycka się odrywa i płacze.
W nocy to już miałam przez sekundę myśl, żeby go zostawić płaczącego w łóżeczku i iść do innego pokoju 🥴 chwilę po tym płakałam razem z nim, że jak ja mogłam w ogóle coś takiego pomyśleć. -
MijaMargareetka wrote:Czy ten regres snu kiedyś mija? 🫠🫠
Jak przystało na poniedziałek mamy od rana dzień na nie... Ryk o wszystko, nawet od cycka się odrywa i płacze.
W nocy to już miałam przez sekundę myśl, żeby go zostawić płaczącego w łóżeczku i iść do innego pokoju 🥴 chwilę po tym płakałam razem z nim, że jak ja mogłam w ogóle coś takiego pomyśleć.
zobaczysz, że będzie dobrze. Też myślałam, że młody nie zacznie normalnie spać. Ta nocka od 18:45 do 4:45. Usnął dalej tylko ja go budzić musiałam. Fizjoterapia w poniedziałek na 8 to wymysł szatana🙃jeszcze jak mróz w nocy był.
-
Ja się staram nie umawiać wcześniej niż 9:20 🤣 bo mimo że mała śpi różnie to jednak po tych przerywanych nocach to samej mi ciężko zwlec się z łóżka, choć kiedyś 5:30 to był mój chleb powszedniNineq wrote:Mija
zobaczysz, że będzie dobrze. Też myślałam, że młody nie zacznie normalnie spać. Ta nocka od 18:45 do 4:45. Usnął dalej tylko ja go budzić musiałam. Fizjoterapia w poniedziałek na 8 to wymysł szatana🙃jeszcze jak mróz w nocy był.
Wg to od jakiegoś tygodnia jak widzę że ona się budzi o po 5, to udaje mi się ją uśpić na rękach jeszcze i śpi na mnie tak do 7. Życie mi się odmieniło, bo zawsze jeszcze chwilę przymknę oko. Co prawda ręka potem niesprawna przez 30 min ale warto 🤣
Dobrego dnia dla wszystkich! Dobrych wizyt i powodzenia na szczepieniach.
Ja dzisiaj jadę do koleżanki, ma półroczną córkę. Także liczę na miłe przedpołudnie -
Wyjątkowo tak wyszło, kolejne wizyty 9.40 i 11.40 😅przez to niewyspanie był chyba bardziej płaczliwy. Tyle dobrego, że napięcie mini mu zostało i tylko ta głowa niestety dalej. Ale widać efekty💪Elza1234 wrote:Ja się staram nie umawiać wcześniej niż 9:20 🤣 bo mimo że mała śpi różnie to jednak po tych przerywanych nocach to samej mi ciężko zwlec się z łóżka, choć kiedyś 5:30 to był mój chleb powszedni
Wg to od jakiegoś tygodnia jak widzę że ona się budzi o po 5, to udaje mi się ją uśpić na rękach jeszcze i śpi na mnie tak do 7. Życie mi się odmieniło, bo zawsze jeszcze chwilę przymknę oko. Co prawda ręka potem niesprawna przez 30 min ale warto 🤣
Dobrego dnia dla wszystkich! Dobrych wizyt i powodzenia na szczepieniach.
Ja dzisiaj jadę do koleżanki, ma półroczną córkę. Także liczę na miłe przedpołudnie
Elza1234, Nosa lubią tę wiadomość
-
Elza też tak czasem uda mi się dospać z małym na rękach, ale to chyba muszą się ułożyć odpowiednio gwiazdy, bo nie zauważyłam jeszcze w tym żadnej reguły 😅
Nineq super, że jest lepiej 💪 Na pewno tą główkę też uda się wyprowadzić, tylko wiadomo potrzeba czasu. -
Nie odzywałam się kilka dni, ale starałam się nadrabiać strony, które produkowałyście. A było tego sporo

Jesteśmy już po chrzcinach, jutro odbieramy mieszkanie, więc trochę tematów się na siebie nałożyło i chodziłam niezbyt przytomna. Wczorajsza impreza udana, mamy dużą rodzinę, więc gości było sporo, ale cieszymy się że mogliśmy się spotkać 😀 nie wiem dlaczego mieliśmy stresa w kościele, ładnie wszystko poszło
Dzisiaj mamy kontrolne USG brzuszka, mam nadzieję że ta nasza prawa nerka się nie powiększyła
Elza1234, Nosa, Margareetka, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Oj zdecydowanie.Elza1234 wrote:Nineq to super
Ja też już dostrzegam u nas postępy także aż człowiek kopa dostaje do dalszej walki
Tak, da radę, sama też jeszcze się uformuje. Jestem tylko zła na siebie, że nie poszłam wcześniej jak zaczęła się spłaszczać.Margareetka wrote:Nineq super, że jest lepiej 💪 Na pewno tą główkę też uda się wyprowadzić, tylko wiadomo potrzeba czasu.
Werzol, dobrze, ze impreza udana 😄ja też się stresowałam kościołem, nie wiem czemu w sumie. -
Dzień dobry!
Ufff nadrobiłam was!
My wczoraj byliśmy na tych urodzinach i po pół godzinie miałam ochotę stamtąd wyjść 🫣 mały darł się w niebogłosy, chyba nowe miejsce i trochę ludzi to był do niego za duży szok 🫣 na szczęście udało mi się go w końcu uśpić i później już siedział zadowolony..
Polecacie może jakieś talerzyki, miseczki do rozszerzania diety? Mały ma za dwa tygodnie imieniny i już jest pełno pytań co potrzebujemy… albo może jakieś zabawki lub coś innego które niebawem fajnie się sprawdza? 😁
I jeszcze pytanko do mam na mm, ile porcji i jakich wypijają wasze maluchy? ☺️ -
Hejka!xSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
Ufff nadrobiłam was!
My wczoraj byliśmy na tych urodzinach i po pół godzinie miałam ochotę stamtąd wyjść 🫣 mały darł się w niebogłosy, chyba nowe miejsce i trochę ludzi to był do niego za duży szok 🫣 na szczęście udało mi się go w końcu uśpić i później już siedział zadowolony..
Polecacie może jakieś talerzyki, miseczki do rozszerzania diety? Mały ma za dwa tygodnie imieniny i już jest pełno pytań co potrzebujemy… albo może jakieś zabawki lub coś innego które niebawem fajnie się sprawdza? 😁
I jeszcze pytanko do mam na mm, ile porcji i jakich wypijają wasze maluchy? ☺️
To może ja sie wypowiem z tym mm 😆 mój pije 6x dziennie po 120-130ml srednio. Nie porównywałabym jednak, bo naprawdę kazdy bobas inaczej, nawet mój miał trzy dni gdzie było 8 karmien co 3h z zegarkiem w ręce.
Też będę się zaopatrzać w łyżeczkę dla malucha, za miesiąc ruszamy z RD. Neurologopedka poleciła łyżeczkę z done by deer, ale czy chce tyle płacić za łyżeczkę, którą z lovi dostanę za 20zl? 🤔 jakieś opinie dziewczyny?
My po szczepieniu, trzymam kciuki za pozostałe maluchy i mamy 🤞 jestem zaopatrzona w szybkie dania i przekąski po 13 zostaję sama z maluchem, a z moim płaczkiem może być baaardzo różnie 🙂
Pozdrawiamy w ten mroźny lecz sloneczny dzien!🌞 -
6x po 150 ml lub 180 ml. Dobowo od 830 ml do 1 l (bardzo rzadko, najczęściej 980 ml to max).xSmerfetkax wrote:I jeszcze pytanko do mam na mm, ile porcji i jakich wypijają wasze maluchy? ☺️
Ja jak zwykle odstaję z polecanymi tutaj rzeczami. Łyżeczki dwie silikonowe miękkie, nawet nie znam nazwy, wyginane na początek, w promocji w Smyku. Przynajmniej nie pokaleczy dziąseł. I zestaw Smiki Very Bunny. Muszę tylko kiedyś jakieś talerzyki dokupić. Na początku chcę, zeby w ogóle przyzwyczaił się do sztućców, a potem dobry zestaw mu kupię 🤷♀️Nosa wrote:Też będę się zaopatrzać w łyżeczkę dla malucha, za miesiąc ruszamy z RD. Neurologopedka poleciła łyżeczkę z done by deer, ale czy chce tyle płacić za łyżeczkę, którą z lovi dostanę za 20zl? 🤔 jakieś opinie dziewczyny?
Te lovi bardzo sztywne mi się wydają i płaskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2025, 10:51
-
Ja to polecam karmic dziecko z porcelany/ceramiki/szkła. Po co od małego karmić te dzieci z watpilwej jakości silikonu i plastiku. Jak już same jedzą to można dać coś że sztucznego tworzywa.
Łyżeczki wiem ,że ludzie chwalą z rossmana te najtańsze pakowane po 3 szt.Jak robię zakupy dla pogotowia opiekuńczego /domu małego dziecka /pogotowia interwencyjnego to też zawsze o nie proszą. -
@Nineq ona mi widzisz doradzila taką płaską (https://allegro.pl/oferta/done-by-deer-lyzeczki-dla-niemowlat-easy-grip-3szt-foodie-green-17586233326), dlatego, żeby dziecko bez problemu samo ściągało z niej pokarm, szczególnie, że zaczynamy w 5tym miesiącu.
-
Prawie przegapiliśmy szczepienia 🙈 Byłam pewna ze mamy na 11- jednak były na 10. Ale udało się. U lekarza był płacz jak tylko ją dotknął,później na kłuciu jeszcze bardziej ale szybko się uspokoiła. Jesteśmy już w domu i mała drzemie,mam nadzieję że obędzie się bez gorączki.
A co do karmienia... Nie wiem,ja chyba jakąś śmietaną ją karmie. Porcje je niewielkie,a waży 7.06kg. Jest w 75 centylu-podskoczyła sporo. Ma 62cm. Lekarz mówi że od tego dobrobytu może mieć właśnie refluks,więc dostaliśmy Gastrotus Baby po karmieniu. W takiej sytuacji chyba zrezygnuje z jednego nocnego karmienia,zobaczymy jak to bedzie.
Kciuki za wszystkie szczepienia,oby łagodnie i łaskawie to przejść ✊🏻
kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tak, właśnie słyszałam, że nie można dziecku wycierac o górną wargę jedzenia tylko samo ma ściągać. Nie wiem czy bym nie spróbowała z tymi co Karola wspomina z rossmana. Też płaskie, a tańsze.Nosa wrote:@Nineq ona mi widzisz doradzila taką płaską (https://allegro.pl/oferta/done-by-deer-lyzeczki-dla-niemowlat-easy-grip-3szt-foodie-green-17586233326), dlatego, żeby dziecko bez problemu samo ściągało z niej pokarm, szczególnie, że zaczynamy w 5tym miesiącu.
-
Truskawka super, że wszystko ok 😊 ładnie przybiera, a to najważniejsze, chyba masz jakieś turbo mleko w takim razie 😀
Dziewczyny kciuki, żeby po szczepieniach obyło się bez płaczu i gorączek 🤞
Ja dostałam dla małego jeszcze jak byłam w ciąży ceramiczna płaską łyżeczkę i chciałabym nią karmić. Ale dla niego na pewno na początek będzie za ciężka, więc pewnie też zacznę od tych tańszych z rosmana.
Nosa a czemu zaczynacie rozszerzanie diety w 5miesiącu? Na pewno pisałaś, ale moja pamięć złotej rybki 🫣
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH