X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wam się wg Truskawka sprawdza ten Owlet? Jesteście zadowoleni?
    Ja to wg tą snuze już sprzedałam, dla mnie całkowity niewypal wyprawkowy. Jakoś się już nie stresuję tym nawet.

Wg tak dzisiaj rozbawiłam młodą wyskakiwaniem zza łóżka, że pierwszy raz się tak mega głośno śmiała w głos, aż nas z mężem brzuchy bolały od śmiechu. No coś pięknego. Udało mu sie nawet troszkę nagrać, już chyba z 10 razy to oglądałam 🤣

Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 października, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że już o tym pisałyście, ale wtedy nie zapisałam, bo myślałam, że styknie mi ciepłą wodą w termosie na wynos, ale chyba jednak wolałabym mieć podgrzewacz przenośny, bo jak gdzieś jesteśmy to łatwiej jest z mlekiem w kartoniku niż z noszeniem wody, proszku i termosa osobno 😬 który polecacie? Na necie widzę neno i lionelo głównie i ten drugi mnie korci właśnie, ma go któraś?

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ten Owlet to dla mnie największy hit wyprawki. Jaki to mi daje spokój...Nie wyobrażam sobie bez niego życia,serio. Mój A to śmieje się,że będę to zakładać małej aż skończy 18 lat 😅

Krk ja mam podgrzewacz z aliexpress,ten szklany i daje rade. Więc mogę polecić.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A jak wam się wg Truskawka sprawdza ten Owlet? Jesteście zadowoleni?
    Ja to wg tą snuze już sprzedałam, dla mnie całkowity niewypal wyprawkowy. Jakoś się już nie stresuję tym nawet.

Wg tak dzisiaj rozbawiłam młodą wyskakiwaniem zza łóżka, że pierwszy raz się tak mega głośno śmiała w głos, aż nas z mężem brzuchy bolały od śmiechu. No coś pięknego. Udało mu sie nawet troszkę nagrać, już chyba z 10 razy to oglądałam 🤣
    Mój tak robi jak go przed kąpielą po szyi całuję albo dziwne odgłosy ustami wydajemy 🙈sama potem leję ze śmiechu. Urocze jest to chichranie.

Kkk ja mam Neno, ostatnio często używam i jestem zadowolona bardzo.
    Chociaż jak zimno na dworze to unikam karmienia go na spacerze.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ale super 😍 ja nadal czekam na takie prawdziwe śmiechy, póki co to tak delikatnie pod nosem coś się pośmieje i tyle.

Karola jeśli dobrze pamiętam, to Twój syn też niedawno miał coś z zębami. Kurcze to leczenie zębów to jest totalna studia bez dna 😓

My dziś świętowaliśmy obronę magistra przez szwagierkę, zamówiłam w kwiaciarni dwa bukiety, jeden normalny od nas i drugi taki malutki typowo od Marcela 😀 niech się uczy chłopak od małego 😅 teraz jeszcze byliśmy w restauracji na jedzonku, udało mi się wybrać z menu żeberka z kilkoma podmiankami i mam nadzieję, że nic nie uczuli młodego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 21:20

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ten szklany też mi wpadł w oko, ale kurde z aliexpress to bym teraz długo czekała, może przeboleję te 3 stówki 🥲

Młody dzisiaj chichrał się z 10min jak rzucałam psu piłkę - nie mam pojęcia co było w tym śmiesznego, ale podobało się im obojgu, więc 2w1 xD

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 20 października, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka, mój się czuje dobrze, normalnie sobie bryka. Miałam tylko jeden taki moment jakieś 2h po, że jak go nakarmiłam i drzemnął, to się zaraz obudził i płakał, jakby go bolało, ale przestał po kilku minutach i już się nie powtórzyło.

Elza, Kkk, ale macie fajnie z tymi śmiechami! U mnie coraz więcej gada, piszczy i ma okrzyki radości, ale nie było jeszcze śmiechu, nie mogę się doczekać!

Z rozszerzaniem diety nie brzmi to strasznie z tego co piszecie. Chyba mnie przestraszyła książka o BLW i przepisy na jakieś kostki, kulki, placuszki i cholera wie co jeszcze 🫣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja tak mam ze Snuza. Mam wrażenie, że nigdy nie przestanę jej zakładać 😂 nie wyobrażam sobie nocy bez niej, jakoś mi psychicznie lepiej, że w razie co zacznie wyć

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 października, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Na wieczór wleciała gorączka po szczepieniu. Dzidzia marudna,płaczliwa. Dałam jej pedicetamol i zmęczona zasnęła w sekundę.
    Cieszę się że mamy ten monitor Owlet,trochę spokojniejsza jestem jak jest pod ciągłą kontrolą.
    Ale i tak pewnie będę czuwać jeszcze bardziej niż zwykle.
    A jak trzyma się reszta dzisiejszych szczepionkowców?
    Oj to współczuję marudzenia, a syrop przeciwbólowy działa cuda. Mój Witek cały dzień uśmiechnięty i radosny, inne dziecię... po szczepieniu turbo drzemka, potem kilka roznej długości drzemek, po kąpieli troche marudził, ale zasnął I dal się odłożyć błyskawicznie. Ostatnie karmienie jadl niechętnie, wcześniej bez problemów, myślę, że noc będzie ok.

Jak u reszty?

A monitora oddechu Babysense7 używam nieprzerwanie od dwóch miesięcy.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
    Rozumiem, że dzieci na mm nie przechodzą regresów snu 😑
    Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 października, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
    Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯
    Pozdrów mamę ode mnie. Właśnie karmiłam na mm

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Pozdro ✌️muszę dziecku powiedzieć, że jest na mm i ma przestać wstawać w nocy.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ