Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ten szklany też mi wpadł w oko, ale kurde z aliexpress to bym teraz długo czekała, może przeboleję te 3 stówki 🥲

Młody dzisiaj chichrał się z 10min jak rzucałam psu piłkę - nie mam pojęcia co było w tym śmiesznego, ale podobało się im obojgu, więc 2w1 xD

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka, mój się czuje dobrze, normalnie sobie bryka. Miałam tylko jeden taki moment jakieś 2h po, że jak go nakarmiłam i drzemnął, to się zaraz obudził i płakał, jakby go bolało, ale przestał po kilku minutach i już się nie powtórzyło.

Elza, Kkk, ale macie fajnie z tymi śmiechami! U mnie coraz więcej gada, piszczy i ma okrzyki radości, ale nie było jeszcze śmiechu, nie mogę się doczekać!

Z rozszerzaniem diety nie brzmi to strasznie z tego co piszecie. Chyba mnie przestraszyła książka o BLW i przepisy na jakieś kostki, kulki, placuszki i cholera wie co jeszcze 🫣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja tak mam ze Snuza. Mam wrażenie, że nigdy nie przestanę jej zakładać 😂 nie wyobrażam sobie nocy bez niej, jakoś mi psychicznie lepiej, że w razie co zacznie wyć

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Na wieczór wleciała gorączka po szczepieniu. Dzidzia marudna,płaczliwa. Dałam jej pedicetamol i zmęczona zasnęła w sekundę.
    Cieszę się że mamy ten monitor Owlet,trochę spokojniejsza jestem jak jest pod ciągłą kontrolą.
    Ale i tak pewnie będę czuwać jeszcze bardziej niż zwykle.
    A jak trzyma się reszta dzisiejszych szczepionkowców?
    Oj to współczuję marudzenia, a syrop przeciwbólowy działa cuda. Mój Witek cały dzień uśmiechnięty i radosny, inne dziecię... po szczepieniu turbo drzemka, potem kilka roznej długości drzemek, po kąpieli troche marudził, ale zasnął I dal się odłożyć błyskawicznie. Ostatnie karmienie jadl niechętnie, wcześniej bez problemów, myślę, że noc będzie ok.

Jak u reszty?

A monitora oddechu Babysense7 używam nieprzerwanie od dwóch miesięcy.

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
    Rozumiem, że dzieci na mm nie przechodzą regresów snu 😑
    Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 października 2025, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
    Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯
    Pozdrów mamę ode mnie. Właśnie karmiłam na mm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Pozdro ✌️muszę dziecku powiedzieć, że jest na mm i ma przestać wstawać w nocy.

KarolaKinga, Tanashi lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Pozdro ✌️muszę dziecku powiedzieć, że jest na mm i ma przestać wstawać w nocy.
    Ja chyba też bo karmie znowu xD

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszcie bo czuje się jak gowno. Chyba zbliża mi się okres a mam objawy jak ciężka grypa. Nie spie od 1 w nocy telepie mnie aż z zimna. Raz mi tak gorąco że muszę się przebierać bo się tak pocę. A pół h potem leżę pod kołdra i kocem a temp 35.5. Jeszcze jestem przeziębiona więc katar kaszel I noe mogd spać tak fatalnie się czuje. Mam też lekka biegunkę i chodzę siku co 30min mimo że nie pije dużo. Młody się wkurza co chwile je odrywa i tak w kółko. Jakby mi nie leci mleko. Tragedia
    To normalne po porodzie przy kp? Zobaczymy czy dostanę ten okres ale w poprzednim cyklu było podobnie choć nie aż tak źle.
    A za 2 dni mamy szczepienia obojga dzieci na które czekamy od miesiąca bo takie są terminy... nie możemy teraz być chorzy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2025, 05:33

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż obudził małego o 5:35, nie polecam być moim mężem jak wróci z pracy 🤡

Testowałam ten mit z podaniem mm, u nas wyszło to zupełnie odwrotnie. Także te jedną porcję, która młody dostaje podajemy mu popołudniu.

Luna te objawy brzmią fatalnie 😓 oby szybko Cie puściło 🤞

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przy tej mitycznej grypie menstruacyjnej warto jednak iść do gina zbadać hormony. Może da się to tabletkami wyrównać.

Margaretka no Syn ma problem taki,że mleczaki mu nie wypadają a stałe wychodzą i tworzą się te ropnie. O z tego całe zamieszanie.
    Kiedy Wy lecicie na te wczasy?

Ja babysense mam w każdym łóżeczku i używam cały czas. Snuze mam mam na wyjazdy.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 2 listopada, już tak odliczam dni do tego 😅
    Przerąbane z tymi zębami macie... Współczuję

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja chyba też bo karmie znowu xD
    To pewnie byśmy usłyszały, że trzeba zagęścić mleko😅
    I tak się cieszę, że on tylko raz wstaje.

Do kiedy planujecie używać monitory oddechu? Mam wypożyczony do połowy grudnia i nie wiem czy przedłużać. Młodzieniec będzie mial 6.5 m.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit moja babcia zawsze się dziwi że mam mleko, bo jestem "taka chuda" 😆 Jakby mleko produkowało się z tłuszczu matki xD swoją drogą nie byłoby to takie złe xdd

Anabbit, Margareetka, kasssia, Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Anabbit moja babcia zawsze się dziwi że mam mleko, bo jestem "taka chuda" 😆 Jakby mleko produkowało się z tłuszczu matki xD swoją drogą nie byłoby to takie złe xdd
    Moje marzenie przerobić mój tłuszcz w mleko. Póki co mam dużo tłuszczu i dużo mleka.....

Nineq ja monitora używałam bez przerwy do 2 roku życia. Później podczas choroby się zdarzyło. No więc używałam go 5 lat. Teraz mala go używa pewnie będzie używać kolejne lata.

Margareetka a jaki wozek w końcu bierzecie? Lecicie na własną rękę nie? Macie nocleg gdzie?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że chyba tylko ja funkcjonuje bez tego monitora
    Tak, mi babcia o tym zagęszczaniu mleka mówi co się widzimy 🤡

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam monitora żadnego :) ani dla młodego, ani dla córki też nie miałam.

Elza1234, Luna30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam monitora i latam co 3 minuty sprawdzać, czy dziecko na pewno NA PEWNO oddycha?

U mnie nie ma o zagęszczeniu mleka, ale prababcia mówi, żebym więcej jadła, żeby mieć więcej pokarmu. A ja zawsze dużo jem już normalnie 🫣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margareetka a jaki wozek w końcu bierzecie? Lecicie na własną rękę nie? Macie nocleg gdzie?

Wózek kupiliśmy używkę cybex eezy s+ do tego nosidło z tuli.
    Tak, tak, na własną rękę, loty trafiłam w spoko cenie 😀 nocleg mamy w Katani, poza sezonem turystycznym to myślę że nie będzie tak źle pod kątem tłumów. Na bookingu zarezerwowałam całe mieszkanie z pralką, suszarką, wiadomo kuchnią bo w większości jednak muszę sobie sama gotować. Właścicielka mieszkania od razu napisała, że jak z bobasem to oczywiście łóżeczko będziemy mieć i w kuchni zostawi nam podgrzewaczy do butelek. Miło mi się zrobiło 🥰 podobno Włosi lubią dzieci? Wy byliście latem z tego co pamiętam. To może masz jakieś tipy podróżnicze z maluchem?

Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 października 2025, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnego monitora 🫣

Ostatnio babcia mojego męża była zdziwiona, że takie duże dziecko, a ja dalej je karmie piersią 😅 i żeby mu co dać jeść normalnego xd

preg.png

age.png
‹‹ ‹ 2305 2306 2307 2308 2309 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ