CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo ten szklany też mi wpadł w oko, ale kurde z aliexpress to bym teraz długo czekała, może przeboleję te 3 stówki 🥲
Młody dzisiaj chichrał się z 10min jak rzucałam psu piłkę - nie mam pojęcia co było w tym śmiesznego, ale podobało się im obojgu, więc 2w1 xD -
Truuskaawka, mój się czuje dobrze, normalnie sobie bryka. Miałam tylko jeden taki moment jakieś 2h po, że jak go nakarmiłam i drzemnął, to się zaraz obudził i płakał, jakby go bolało, ale przestał po kilku minutach i już się nie powtórzyło.
Elza, Kkk, ale macie fajnie z tymi śmiechami! U mnie coraz więcej gada, piszczy i ma okrzyki radości, ale nie było jeszcze śmiechu, nie mogę się doczekać!
Z rozszerzaniem diety nie brzmi to strasznie z tego co piszecie. Chyba mnie przestraszyła książka o BLW i przepisy na jakieś kostki, kulki, placuszki i cholera wie co jeszcze 🫣 -
Truskawka, ja tak mam ze Snuza. Mam wrażenie, że nigdy nie przestanę jej zakładać 😂 nie wyobrażam sobie nocy bez niej, jakoś mi psychicznie lepiej, że w razie co zacznie wyć
-
Oj to współczuję marudzenia, a syrop przeciwbólowy działa cuda. Mój Witek cały dzień uśmiechnięty i radosny, inne dziecię... po szczepieniu turbo drzemka, potem kilka roznej długości drzemek, po kąpieli troche marudził, ale zasnął I dal się odłożyć błyskawicznie. Ostatnie karmienie jadl niechętnie, wcześniej bez problemów, myślę, że noc będzie ok.Truuskaawka wrote:Na wieczór wleciała gorączka po szczepieniu. Dzidzia marudna,płaczliwa. Dałam jej pedicetamol i zmęczona zasnęła w sekundę.
Cieszę się że mamy ten monitor Owlet,trochę spokojniejsza jestem jak jest pod ciągłą kontrolą.
Ale i tak pewnie będę czuwać jeszcze bardziej niż zwykle.
A jak trzyma się reszta dzisiejszych szczepionkowców?
Jak u reszty?
A monitora oddechu Babysense7 używam nieprzerwanie od dwóch miesięcy. -
Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
Rozumiem, że dzieci na mm nie przechodzą regresów snu 😑
Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯 -
Pozdrów mamę ode mnie. Właśnie karmiłam na mmAnabbit wrote:Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯 -
Pozdro ✌️muszę dziecku powiedzieć, że jest na mm i ma przestać wstawać w nocy.Anabbit wrote:Moja mama dziś po raz setny chyba zaleciła żeby dokarmiać małą mlekiem modyfikowanym, bo na pewno jest głodna i dlatego się budzi w nocy.
Serio nie mogę pojąć, moje dziecko jest wagowo ok. 75 percentyla, a przynajmniej raz w tygodniu słyszę, że powinnam ją dokarmiać butelką. 🤯
KarolaKinga, Tanashi lubią tę wiadomość
-
Pocieszcie bo czuje się jak gowno. Chyba zbliża mi się okres a mam objawy jak ciężka grypa. Nie spie od 1 w nocy telepie mnie aż z zimna. Raz mi tak gorąco że muszę się przebierać bo się tak pocę. A pół h potem leżę pod kołdra i kocem a temp 35.5. Jeszcze jestem przeziębiona więc katar kaszel I noe mogd spać tak fatalnie się czuje. Mam też lekka biegunkę i chodzę siku co 30min mimo że nie pije dużo. Młody się wkurza co chwile je odrywa i tak w kółko. Jakby mi nie leci mleko. Tragedia
To normalne po porodzie przy kp? Zobaczymy czy dostanę ten okres ale w poprzednim cyklu było podobnie choć nie aż tak źle.
A za 2 dni mamy szczepienia obojga dzieci na które czekamy od miesiąca bo takie są terminy... nie możemy teraz być chorzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2025, 05:33
-
Mój mąż obudził małego o 5:35, nie polecam być moim mężem jak wróci z pracy 🤡
Testowałam ten mit z podaniem mm, u nas wyszło to zupełnie odwrotnie. Także te jedną porcję, która młody dostaje podajemy mu popołudniu.
Luna te objawy brzmią fatalnie 😓 oby szybko Cie puściło 🤞 -
Luna przy tej mitycznej grypie menstruacyjnej warto jednak iść do gina zbadać hormony. Może da się to tabletkami wyrównać.
Margaretka no Syn ma problem taki,że mleczaki mu nie wypadają a stałe wychodzą i tworzą się te ropnie. O z tego całe zamieszanie.
Kiedy Wy lecicie na te wczasy?
Ja babysense mam w każdym łóżeczku i używam cały czas. Snuze mam mam na wyjazdy.
-
To pewnie byśmy usłyszały, że trzeba zagęścić mleko😅Elza1234 wrote:Ja chyba też bo karmie znowu xD
I tak się cieszę, że on tylko raz wstaje.
Do kiedy planujecie używać monitory oddechu? Mam wypożyczony do połowy grudnia i nie wiem czy przedłużać. Młodzieniec będzie mial 6.5 m. -
Anabbit moja babcia zawsze się dziwi że mam mleko, bo jestem "taka chuda" 😆 Jakby mleko produkowało się z tłuszczu matki xD swoją drogą nie byłoby to takie złe xdd
Anabbit, Margareetka, kasssia, Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Moje marzenie przerobić mój tłuszcz w mleko. Póki co mam dużo tłuszczu i dużo mleka.....Tanashi wrote:Anabbit moja babcia zawsze się dziwi że mam mleko, bo jestem "taka chuda" 😆 Jakby mleko produkowało się z tłuszczu matki xD swoją drogą nie byłoby to takie złe xdd
Nineq ja monitora używałam bez przerwy do 2 roku życia. Później podczas choroby się zdarzyło. No więc używałam go 5 lat. Teraz mala go używa pewnie będzie używać kolejne lata.
Margareetka a jaki wozek w końcu bierzecie? Lecicie na własną rękę nie? Macie nocleg gdzie? -
Ja też nie mam monitora i latam co 3 minuty sprawdzać, czy dziecko na pewno NA PEWNO oddycha?
U mnie nie ma o zagęszczeniu mleka, ale prababcia mówi, żebym więcej jadła, żeby mieć więcej pokarmu. A ja zawsze dużo jem już normalnie 🫣 -
Karola3xJ:D wrote:Margareetka a jaki wozek w końcu bierzecie? Lecicie na własną rękę nie? Macie nocleg gdzie?
Wózek kupiliśmy używkę cybex eezy s+ do tego nosidło z tuli.
Tak, tak, na własną rękę, loty trafiłam w spoko cenie 😀 nocleg mamy w Katani, poza sezonem turystycznym to myślę że nie będzie tak źle pod kątem tłumów. Na bookingu zarezerwowałam całe mieszkanie z pralką, suszarką, wiadomo kuchnią bo w większości jednak muszę sobie sama gotować. Właścicielka mieszkania od razu napisała, że jak z bobasem to oczywiście łóżeczko będziemy mieć i w kuchni zostawi nam podgrzewaczy do butelek. Miło mi się zrobiło 🥰 podobno Włosi lubią dzieci? Wy byliście latem z tego co pamiętam. To może masz jakieś tipy podróżnicze z maluchem?
Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

ani dla młodego, ani dla córki też nie miałam.