X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolenie naszych matek to było te pokolenie intensywnej reklamy mm. Dopiero potem za te chore jazdy firmy produkujące mm zobowiązały się promować kp. Poczytajcie o tym.

U nas też monitor oddechu w opakowaniu. No ale mała śpi z nami. Nie bardzo wiem jak miałabym tego używać w swoim łóżku.

Czy siedzę w poczekalni przed dentystą i myślę sobie tylko o tym jak mąż radzi sobie z małą? Być może 🫣 to się powinno leczyć

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat już tu chyba był,ale oczywiście nic nie zapisałam. Macie do polecenia jakąś mufke do wózka?
    Chyba czas się w nią zaopatrzyć,bo strasznie nie lubię rękawiczek 🙈

I wiem,że każde dziecko w swoim tempie i nie ma co porównywać naszych bombelków. Ale i tak zapytam- czy już wszystkie zebrane tu dzieci wyciągają rączki do góry do zabawek?
    U nas tego nie ma. Mata z pałąkami nie jest dla niej interesująca i zastanawiam się czy kupić tego baby gym.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia już na pewno ma wprawę jak codziennie zostaje sam z trójką:D

My pozdrawiamy z ogrodu. Córka tarza się z psem w liściach i nie wiem kto jest bardziej brudny xd a my drzemka w nosidle.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Temat już tu chyba był,ale oczywiście nic nie zapisałam. Macie do polecenia jakąś mufke do wózka?

I wiem,że każde dziecko w swoim tempie i nie ma co porównywać naszych bombelków. Ale i tak zapytam- czy już wszystkie zebrane tu dzieci wyciągają rączki do góry do zabawek?
    U nas tego nie ma. Mata z pałąkami nie jest dla niej interesująca i zastanawiam się czy kupić tego baby gym.

U nas baaardzo długo też nie wyciągał łapek do góry, aż w końcu całkiem niedawno przyszedł dzień, że się udało.
    Powiesiłam mu na pałąku tą książeczkę sensoryczna z ogonkami tak, że dotykała mu brzuszka i dopiero to go zmotywowało, żeby wyciągnąć rączki bardziej do góry. Fizjo nam zaleciła na to kładzenie go na boku i mobilizowanie tej rączki u góry do wyciągania jej po zabawke.

Kasia zdrówka dla małej, oby szybko odpuściło i nie poszło w jakieś zapalenie płuc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas złapał katar. I wyobraźcie sobie ze termin na nfz dopiero w przyszłym tygodniu. Więc idziemy prywatnie koło 18
    Babka dla nas wcześniej otworzy bo jedyny wolny termin był bliżej 20, a bobas wtedy to już do spanka. Miło z jej strony. Pisałam do niej co i jak bo w sumie gorączki typowo brak, ale mówiła żeby przyjść na kontrolę bo to ważne także idziemy. Jest całe 3 minuty drogi autem od nas🤣

Nie wiem co to się dzieje jak ja byłam mała to nigdy się do pediatry nie czekało.. az załuję że jednak dzielnice obok do mojej przychodni jej nie zapisałam. Może przez to że tam jest dużo domów jest więcej tych terminów bo mniej osób wychodzi..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel zawsze możecie ją przepisać, raz w roku można zmienić POZ bez problemu 😊
    Zdrówka, oby to był tylko krótki katarek 🤞

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto właśnie wniósł na 3 piętro bobasa, a potem biegiem po wózek leciał, bo winda nie działa? 🥵
    Płuca wypluję, aż mnie gardło boli.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Wyciąga rączki. Ale nie obraca się na brzuch jeszxze.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Ci powiem Truskawka że baby gym u nas to totalny niewypał. Wiem że tu niektóre dziewczyny pisały że to nie zawsze zdaje swoje zadanie, na własnej skórze się przekonałam że średni pomysł
    Myślę że któregoś dnia wam kliknie po prostu i zacznie wyciągać.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kto właśnie wniósł na 3 piętro bobasa, a potem biegiem po wózek leciał, bo winda nie działa? 🥵
    Płuca wypluję, aż mnie gardło boli.
    💪💪💪

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja tez nie mam tego monitora.
    Z tym karmieniem to jest chyba takie myślenie pokoleniowe, w weekend na imieniny teściowej przyjechały 2 ciocie które juz maja wnuki i nawet prawnuki i obydwie byly w wielkim szoku ze nie karmie mm tylko jeszcze swoje daje 😅
    Margaretka ale zazdroszczę tych wczasów! W przyszłym roku musimy sie wybrac z małym do moich ukochanych Włoch, nie odpuszczę.
    Ja wlasnie sie wybieram do fizjo urogin w koncu. Jestem ciekawa co mi powie.
    Moj syn z okazji kolejnego tygodnia zycia zrobil mi niespodziankę i zaczal obracać sie na brzuch 🥹 juz 2 razy dzisiaj tak zrobił, zapatrzył sie za karta kontrastowa i nagle siup na brzuch. Jestem w szoku bo do tej pory na boki kręcił sie owszem ale dalej nie wykazywał ani troche chęci. Widocznie pezyszla dzis na niego kolej 😁 mega sie ucieszyłam i wzruszyłam, moje "męczenie go" jak to uważają niektórzy domownicy przynosi piękne efekty.
    O my też dosłownie dzisiaj się nauczył i teraz od razu mi się przewraca. Tylko się denerwuje i nie wiem czemu. Czy chce pełzać a jeszcze nie idzie czy co. Zabawki nie interesują jak już się przewróci.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy piszecie o tym że ludzie się dziwią że nie karmicie mm a ja za to mam tyłek obrabiany za to, że nie karmię piersią tylko mm daje, co ze mnie za matka, skoro nie daję dziecku tego co najlepsze 🫣 to oczywiście zdanie znajomej mojej teściowej… tak jakbym sama nie wypłakała tony łez. Ludzie powinni się serio zająć sobą. Wiadomo przecież że każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia puls mierzy się u takich małych dzieci tylko tymi pulsoksymetrami na stopę. Są takie niby dla dzieci na palec ale one są dopiero dla wiekszych dzieci.

Moja wyciaga rączki i bawi się zabawkami ale nie przekręca się nawet na bok. Leży jak kłoda.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Wy piszecie o tym że ludzie się dziwią że nie karmicie mm a ja za to mam tyłek obrabiany za to, że nie karmię piersią tylko mm daje, co ze mnie za matka, skoro nie daję dziecku tego co najlepsze 🫣 to oczywiście zdanie znajomej mojej teściowej… tak jakbym sama nie wypłakała tony łez. Ludzie powinni się serio zająć sobą. Wiadomo przecież że każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej.
    Jest taka książka „idealny rodzic nie istnieje”
    I tam jest takie zdanie: masz dziecko? Zatem witaj w rodzicielstwie. Przez najbliższe 18 lat wszystko co zrobisz, będzie niewłaściwe według kogoś gdzieś”
    Amen

Anabbit, KarolaKinga, Revolutionary , xSmerfetkax, Margareetka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ojej wspolczuje tego słuchać.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Klasyk... I to zawsze kobieta kobiecie. Karmisz mm źle, karmisz cyckiem źle, dasz dziecko do żłobka źle, zostaniesz z nim w domu też źle.
    Ogólnie mam obserwacje, że matki są grupa, która dostaje najwięcej nieproszonych rad i jest najbardziej oceniana z każdej strony.

Anabbit, KarolaKinga, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia puls mierzy się u takich małych dzieci tylko tymi pulsoksymetrami na stopę. Są takie niby dla dzieci na palec ale one są dopiero dla wiekszych dzieci.

Moja wyciaga rączki i bawi się zabawkami ale nie przekręca się nawet na bok. Leży jak kłoda.

Moja też się nie przekręca i nie śmieje się na głos 🙄

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przestaje mówić mamie, że moje dziecko płacze, bo zawsze, ale to zawsze sprowadza się do tego, że płacze bo karmie ja kp i na pewno coś złego zjadłam (my nie mamy alergii) i dałabym butlę i byłoby git.
    Dziwne, znam dzieci mm i kurde też czasem płaczą xd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja już przestaje mówić mamie, że moje dziecko płacze, bo zawsze, ale to zawsze sprowadza się do tego, że płacze bo karmie ja kp i na pewno coś złego zjadłam (my nie mamy alergii) i dałabym butlę i byłoby git.
    Dziwne, znam dzieci mm i kurde też czasem płaczą xd
    Np moja teraz bo mąż wyjął ją z wanny i ubiera xd
    Wg zrobiła dzisiaj strajki drzemkowy
    Przez cały dzień spala zawrotne 1 h 20 min 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Np moja teraz bo mąż wyjął ją z wanny i ubiera xd
    Wg zrobiła dzisiaj strajki drzemkowy
    Przez cały dzień spala zawrotne 1 h 20 min 🤡

Moja robi taki strajk co 2-3 dni niestety ostatnio. Dziś trochę lepiej niż u was, bo 30/30/50

age.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ