CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Rano rozwiązałam zagadkę zaginionej pieluszki. Mąż zostawił ją w kuchni na blacie xddddd
A moje dziecko zrobiło sobie w nocy dwa okna aktywności. Jedno 1,5h a drugie godzinne. Wiadro kawy to dziś za mało 😴 -
Anabbit wrote:Ja ostatnio próbowałam zjeść owsiankę kakaową trzymając małą na kolanach. Uwaliłam i siebie i ją 🙄
Ja często jem posiłki podczas karmienia małego. Przy stole, mały na poduszce do karmienia i na nim opieram taką cienką elastyczną deskę do krojenia plastikową zahaczoną o brzeg blatu żeby przechwytywała jedzenie spadające z widelca. Polecam patent, nikt nie jest brudny po takiej akcji
-
Ojej okna aktywności w nocy masakra.
Mąż powiedzial ze kominiarka super pomysł i że mam Wam podziękować bo byśmy na to nie wpadli sami a czapeczki zawsze w cały świat są.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Blackapple tak chodzimy do tej samej z tego co kojarzę i Cel chyba też do niej chodzi. Także to może moje jakieś nadopiekuńcze zapędy, że wydaje mi się że coś jest nie tak, ale jest nadal w granicach normy. Dlatego chciałam skonsultować jeszcze z jakimś fizjo.
U nas też kolejna średnia noc, a rano była kupka z niewielka ilością krwi.. No wiedziałam że coś mu zaszkodziło z mojej diety znów. Od poniedziałku wróciłam już na dobre stabilne tory i nie będę więcej eksperymentować w kuchni.
Jedziemy dziś na kontrolę do pediatry z alergiami na skórze, bo za cholere nie mogę sobie poradzić z AZS w zgięciu kolan, a chciałabym mieć to cokolwiek zaleczone przed wtorkowy szczepieniem.
Elza kciuki za szczepienie ❤️ zero płaczów i gorączki 🤞 -
Właśnie też chciałam napisać o Emolium. Ale u nas lepiej działa codzienne kąpanie w tym niż te do smarowania. Może trzeba szukać swojego sposobu
U nas tez wczoraj był marudny dzień jakiś
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔
-
U ams działało tylko to https://allegro.pl/oferta/uriage-xemose-krem-do-skory-bardzo-suchej-400ml-atopia-data-01-2028-16565738443Margareetka wrote:Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔
I kąpiel w cetapil albo w krochmalu. I zmiana środka do prania.
Możesz też zaryzykować maść tranową na zmiany. Śmierdzi to ale jest skuteczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:02
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.Kkk77 wrote:U nas dzisiaj tak pięknie, że od rana siedzimy na ogródku, bo jutro ma lać od rana do nocy 😬
Uwielbiam te Grażyny biznesu na vinted, co się obkupiły na wyprzedaży z nexta i sprzedają za pełną kwotę
Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 10:57
-
Karola3xJ:D wrote:Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.
Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.
Mnie jeszcze wkurzają te co zamówią coś za dychę i chcą, żeby z tym od razu lecieć do paczkomatu
ja tam zawsze czekam aż z 2-3 paczki mi się uzbierają albo jak wiem, że mam coś do odbioru i tak, bo lecieć specjalnie z paczką za dychę to mi się nie chce. Zawsze mogą anulować jak jeszcze nie zostało wysłane jak mają z tym problem, jest 5 dni roboczych na wysyłkę 🙈
Wkurzyłam się i zamówiłam drugi śpiworek, jak mi kurde drugi raz posikał. A grubszy mamy tylko jeden i raz już suszyłam suszarka xd wzięłam tym razem z nogawkami, żeby był na dłużej -
A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki
-
Elza1234 wrote:A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki
A nie da się poczty odkliknąć? Ja w ogóle nie lubię wysyłki czymkolwiek co ma etykietę do druku, bo wtedy muszę zawracać głowę staremu, żeby wydrukował w pracy xd niestety orlenpaczki i dhl odkliknąć się nie da
Edit: pocztę da sie odkliknąć w ustawieniach 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:27
-
Annabit ja ja jem to nakładam pieluszkę na małą, bo już nie raz szykowałyśmy się na wyjście, a moje śniadanie lądowało na bodziaku 😅 u nas też piękne słoneczko, aż wstawiłam pranie 😀
Co do kominiarek to zamawiacie rozmiar charmer/explorer?
Anabbit lubi tę wiadomość
-
O, to muszę odkliknac, nie wiedziałam
My już po, mało co płakała
6.9 kg wagi
64 cm długości
Lekarz mówi żebym po 5 miesiącu zaczęła powoli rozszerzać dietę przez to że jest na mm 🤡 ostatnio mówił co innego
kasssia, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
Moja wizyta u pediatry to jakiś żart dziś xd
-Smarowała pani tym?
-No tak
-I nie było poprawy?
-Nie było
-A próbowała pani tego?
-Też, próbowałam też tego, tamtego i nawet sterydu
-O steryd dla takiego maluszka to nie, nie. Wystawie Wam skierowanie do dermatologa xd
Kurtyna.
Żadnego zalecenia ostatecznie.
Dostaliśmy też skierowanie do fizjo na NFZ z powodu tej asymetrii ruchowej. Oczywiście skierowanie na cito, najbliższy wolny termin 30.03 🤡🤡🤡 może gdzieś podzwonię po Krakowie albo Katowicach jeszcze, żeby coś szybciej złapać.
I zważyła mi bombelka i mamy 5,5kg 💪robimy masę (powoli 😅)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 12:30
-
Odnośnie vinted to ostatnio rzucił mi się w oczy zestaw za 130 zł sweterek + legginsy dla małej. Dziwnym trafem widziałam taki sam na SHEIN za 38 zł . Polubiłam z ciekawości czy to się sprzeda xd za godzinę miałam ofertę od tej laski, że mogę kupić w promocji za 120 xDDD ależ się uśmiałam
Kkk77 lubi tę wiadomość