Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano rozwiązałam zagadkę zaginionej pieluszki. Mąż zostawił ją w kuchni na blacie xddddd
    A moje dziecko zrobiło sobie w nocy dwa okna aktywności. Jedno 1,5h a drugie godzinne. Wiadro kawy to dziś za mało 😴

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja ostatnio próbowałam zjeść owsiankę kakaową trzymając małą na kolanach. Uwaliłam i siebie i ją 🙄

Ja często jem posiłki podczas karmienia małego. Przy stole, mały na poduszce do karmienia i na nim opieram taką cienką elastyczną deskę do krojenia plastikową zahaczoną o brzeg blatu żeby przechwytywała jedzenie spadające z widelca. Polecam patent, nikt nie jest brudny po takiej akcji :D

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie komentuje mojego spania bo nawet zegarek mnie wyśmiał.
    Właśnie podpinam się pod ekspres do kawy.

Dobrego dnia i poproszę o kciuki za szczepienie, żeby się nic nie odwaliło.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej okna aktywności w nocy masakra.

Mąż powiedzial ze kominiarka super pomysł i że mam Wam podziękować bo byśmy na to nie wpadli sami a czapeczki zawsze w cały świat są.

Elza1234 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple tak chodzimy do tej samej z tego co kojarzę i Cel chyba też do niej chodzi. Także to może moje jakieś nadopiekuńcze zapędy, że wydaje mi się że coś jest nie tak, ale jest nadal w granicach normy. Dlatego chciałam skonsultować jeszcze z jakimś fizjo.

U nas też kolejna średnia noc, a rano była kupka z niewielka ilością krwi.. No wiedziałam że coś mu zaszkodziło z mojej diety znów. Od poniedziałku wróciłam już na dobre stabilne tory i nie będę więcej eksperymentować w kuchni.

Jedziemy dziś na kontrolę do pediatry z alergiami na skórze, bo za cholere nie mogę sobie poradzić z AZS w zgięciu kolan, a chciałabym mieć to cokolwiek zaleczone przed wtorkowy szczepieniem.

Elza kciuki za szczepienie ❤️ zero płaczów i gorączki 🤞

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj USG bioder o 16.30, świetna godzina, auto zaparkuje tam w powietrzu xd

Tam jest takie stężenie dzieci i dorosłych na metr kwadratowy, że już się boję czy czegoś nie złapie 🙄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka nie wiem co stosujecie, ale u mojej córki na AZS w zgięciu emolium super daje radę :)

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam napisać o Emolium. Ale u nas lepiej działa codzienne kąpanie w tym niż te do smarowania. Może trzeba szukać swojego sposobu

U nas tez wczoraj był marudny dzień jakiś :/

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj tak pięknie, że od rana siedzimy na ogródku, bo jutro ma lać od rana do nocy 😬

Uwielbiam te Grażyny biznesu na vinted, co się obkupiły na wyprzedaży z nexta i sprzedają za pełną kwotę XD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔
    U ams działało tylko to https://allegro.pl/oferta/uriage-xemose-krem-do-skory-bardzo-suchej-400ml-atopia-data-01-2028-16565738443

I kąpiel w cetapil albo w krochmalu. I zmiana środka do prania.
    Możesz też zaryzykować maść tranową na zmiany. Śmierdzi to ale jest skuteczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:02

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    U nas dzisiaj tak pięknie, że od rana siedzimy na ogródku, bo jutro ma lać od rana do nocy 😬

Uwielbiam te Grażyny biznesu na vinted, co się obkupiły na wyprzedaży z nexta i sprzedają za pełną kwotę XD
    Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.
    Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 10:57

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.
    Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.

Mnie jeszcze wkurzają te co zamówią coś za dychę i chcą, żeby z tym od razu lecieć do paczkomatu XD ja tam zawsze czekam aż z 2-3 paczki mi się uzbierają albo jak wiem, że mam coś do odbioru i tak, bo lecieć specjalnie z paczką za dychę to mi się nie chce. Zawsze mogą anulować jak jeszcze nie zostało wysłane jak mają z tym problem, jest 5 dni roboczych na wysyłkę 🙈

Wkurzyłam się i zamówiłam drugi śpiworek, jak mi kurde drugi raz posikał. A grubszy mamy tylko jeden i raz już suszyłam suszarka xd wzięłam tym razem z nogawkami, żeby był na dłużej

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
    Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
    Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki

A nie da się poczty odkliknąć? Ja w ogóle nie lubię wysyłki czymkolwiek co ma etykietę do druku, bo wtedy muszę zawracać głowę staremu, żeby wydrukował w pracy xd niestety orlenpaczki i dhl odkliknąć się nie da

Edit: pocztę da sie odkliknąć w ustawieniach 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:27

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ja ja jem to nakładam pieluszkę na małą, bo już nie raz szykowałyśmy się na wyjście, a moje śniadanie lądowało na bodziaku 😅 u nas też piękne słoneczko, aż wstawiłam pranie 😀

Co do kominiarek to zamawiacie rozmiar charmer/explorer?

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to muszę odkliknac, nie wiedziałam
    My już po, mało co płakała
    6.9 kg wagi
    64 cm długości
    Lekarz mówi żebym po 5 miesiącu zaczęła powoli rozszerzać dietę przez to że jest na mm 🤡 ostatnio mówił co innego XD

kasssia, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta u pediatry to jakiś żart dziś xd

-Smarowała pani tym?
    -No tak
    -I nie było poprawy?
    -Nie było
    -A próbowała pani tego?
    -Też, próbowałam też tego, tamtego i nawet sterydu
    -O steryd dla takiego maluszka to nie, nie. Wystawie Wam skierowanie do dermatologa xd
    Kurtyna.
    Żadnego zalecenia ostatecznie.

Dostaliśmy też skierowanie do fizjo na NFZ z powodu tej asymetrii ruchowej. Oczywiście skierowanie na cito, najbliższy wolny termin 30.03 🤡🤡🤡 może gdzieś podzwonię po Krakowie albo Katowicach jeszcze, żeby coś szybciej złapać.

I zważyła mi bombelka i mamy 5,5kg 💪robimy masę (powoli 😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 12:30

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostaliśmy antybiotyk 😭😭😭

Niech ktoś mnie pocieszy, bo wkręcam sobie, że zmarnuje dziecku życie tym antybiotykiem w wieku 5 mscy 🥺

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie vinted to ostatnio rzucił mi się w oczy zestaw za 130 zł sweterek + legginsy dla małej. Dziwnym trafem widziałam taki sam na SHEIN za 38 zł . Polubiłam z ciekawości czy to się sprzeda xd za godzinę miałam ofertę od tej laski, że mogę kupić w promocji za 120 xDDD ależ się uśmiałam

Kkk77 lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
‹‹ ‹ 2308 2309 2310 2311 2312 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ