CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Robię zamówienie w aptece online i powiedzcie mi, który ibuprofen kupić taki żeby był dobry w smaku? We wtorek mamy szczepienie i chce być przygotowana 😅 bo tym pedicetamolem to pluje xd
Kurcze,mi pediatra mówił że po szczepieniu podajemy tylko paracetamol żeby nie zaburzać czegoś tam.
A też zaopatrzyłam się w ibufen forte truskawkowy,on słodki jest. -
Oo Truskawka to nie wiedziałam nawet 😯
Ciężki dzień się szykuje, jak zawsze pierwsze okno aktywności ma na macie i się fajnie sam bawi, tak że mogę zjeść śniadanie i ogarnąć kuchnie. To dziś śniadanie było na rączkach, chyba spróbuję go spacyfikować już na drzemkę, może sobie nie dospał chłopak po prostu. -
Dzień dobry!
Dziewczyny jak się objawia katar u niemowlaka? Wczoraj i dzisiaj po nocy mały mi tak jakby charczy nosem? Ale przy ściąganiu nie ma praktycznie nic oprócz wody morskiej, przy tym tak pusto kaszle jakby wiecie udawał, nie wiem jak to wytłumaczyć 🫣 później w ciągu dnia było okej, pomijając kaszlenie bo włożył palce za głęboko do buzi 🫣
Zastanawiam się czy może nie jest za suche powietrze u niego w pokoju? Albo ewentualnie mogę zrobić inhalacje solą fizjologiczną? Kurczę nie chce go ciągnąć do poradni bo boję się że się zarazi czymś gorszym 🫣 -
Tanashi wrote:Smerfetka u mnie mały miał ogólnie mało kataru, tzn. było słychać że ma, ale nie dało się ściągnąć prawie nic, musiało mu to spływać po ściance, bo kaszlał. Zakraplalam mu nos Isonasin baby, to jest sól fizjologiczna + miedź i tymianek do odkażenia:)
Wyszukuje mi tylko isonasin septo? 🤔 -
xSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny jak się objawia katar u niemowlaka? Wczoraj i dzisiaj po nocy mały mi tak jakby charczy nosem? Ale przy ściąganiu nie ma praktycznie nic oprócz wody morskiej, przy tym tak pusto kaszle jakby wiecie udawał, nie wiem jak to wytłumaczyć 🫣 później w ciągu dnia było okej, pomijając kaszlenie bo włożył palce za głęboko do buzi 🫣
Zastanawiam się czy może nie jest za suche powietrze u niego w pokoju? Albo ewentualnie mogę zrobić inhalacje solą fizjologiczną? Kurczę nie chce go ciągnąć do poradni bo boję się że się zarazi czymś gorszym 🫣
U nas tak chlipał przy katarze i trochę mu taka woda kapała przed nos, ale ja go wzięłam do poradni dopiero jak nam pozytywny test na covid wyszedł, z samym katarem chyba bym nie szła. I robilismy inhalacje nebu dose, miałam też ten isonasin, ale w końcu nie uzylismy, bo szybko przeszło.
Mamy dzisiaj intensywny dzień, ja już teraz czekam w kolejce do okulisty a o 14.30 mamy szczepienie i trochę się tym stresuje oczywiście, nawet mi się śniło, że zapomnieliśmy książeczki zdrowia i musiałam po nią wracać (już ja spakowałam od razu po przebudzeniu do torebki 😅), więc trzymajcie kciuki. -
Boże dosięgnął nas ten zasrany regres snu. Już za to długo to trwa wszystko
😩😩😩😩
Jeszcze zapomniałam pilota i tv położyć na stole i pies włączył telewizor w nocy tyłkiem i sobie oglądał 🤡 -
Ja się zastanawiam dlaczego te dzieci mają taki problem z usypianiem. Jakby mi ktoś powiedział, że mam iść na drzemkę to byłabym wniebowzięta. Ale nie... lepszy płacz jakby torturowali.Elza1234 wrote:Boże dosięgnął nas ten zasrany regres snu. Już za to długo to trwa wszystko
😩😩😩😩
Jeszcze zapomniałam pilota i tv położyć na stole i pies włączył telewizor w nocy tyłkiem i sobie oglądał 🤡
Powodzenia Blackapple 🤞cieszę się, że w tym roku jeszcze tylko jedno szczepienie i narka na pewien czas🫡
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Boże dosięgnął nas ten zasrany regres snu. Już za to długo to trwa wszystko
😩😩😩😩
Jeszcze zapomniałam pilota i tv położyć na stole i pies włączył telewizor w nocy tyłkiem i sobie oglądał 🤡
Haha miał czas dla siebie
Ja odkryłam coś pięknego. Zamówiłam leki z apteki z dostawą w 1h. Niby 30 zł płatne ale leki w cenie online więc idax do apteki byłoby spoooro drożej. Super opcja23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nie wiem, serio. Każda drzemka w dzień to jest wrzask jakby ja ze skóry obdzierali. Nie mam już sposobów żeby ją spokojnie uśpić, nawet jak biorę ją wcześniej żeby wyciszyć itd to i tak jest wrzaskNineq wrote:Ja się zastanawiam dlaczego te dzieci mają taki problem z usypianiem. Jakby mi ktoś powiedział, że mam iść na drzemkę to byłabym wniebowzięta. Ale nie... lepszy płacz jakby torturowali.
Powodzenia Blackapple 🤞cieszę się, że w tym roku jeszcze tylko jedno szczepienie i narka na pewien czas🫡
A wczoraj naprawdę spała rano godzinę i potem 20 min
Wieczorem miała przekrwione oczy już 🤡
Jeszcze mi się dzisiaj skupkala o 5 i obrzygała mi całą pidżamę, także walczyłam do 7 żeby jeszcze zasnęła na trochę
Szkoda gadać -
U nas najkrócej przed drzemką się drze, jak jedzie samochodem z tego co zauważyłam, ale ja i tak jestem w szoku, że on w ogóle śpi w dzień, bo wcześniej to prawie w ogóle nie miał drzemek, także nawet mi nie przeszkadza, że czasem trzeba cudować przez 45 min zanim uśnie.
-
Cześć przepraszam że wam się wtrącę ale mam takie pytanie. Pisałyście kiedyś o kombinezonach merino . Co ubieracie pod kombinezon w chłodniejsze dni? I czy w zimie jak bd dużo niższa temperatura tez się sprawdza ten kombinezon czy raczej na zimę kupić coś grubszego ? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
xSmerfetkax wrote:Mi udalo się położyć małego na drzemkę, ale też były cuda wianki żeby zasnął 🫣 jak usiadłam tak siedzę
Polecacie jakieś nawilżacze powietrza?
Ja mam ewaporacyjny bo jest najzdrowszy, dobrze nawilża pomieszczenia do 20m2:
https://allegro.pl/oferta/nawilzacz-powietrza-philips-hu4801-01-bialy-i-jasnozielony-15433776608?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=bpg&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_ss_is&ev_adgr=rtv-is-ss&ev_campaign_id=22716157641&gad_source=1&gad_campaignid=22716157641&gbraid=0AAAAAD24kbMn7Hv4w2K2ZfKRrZLrtNIbI&gclid=CjwKCAjwgeLHBhBuEiwAL5gNEfsyw6jxW0wUwITin6zL_wQzZV0NWcPx_uZnzhjN8_W86b38t4Kf9RoC6N0QAvD_BwE
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Ja polecam bardzo Xiaomi Evaporative Humidifier 2
Mamy go już 3sezon i działa bez zarzutu. Właśnie najważniejsze jest to, żeby był ewaporacyjny, a nie ultradźwiękowy, szczególnie jak się ma jakieś zwierzaki.
Blackapple powodzenia na szczepieniu 🤞
U nas pierwsza drzemka wleciała razem ze mną. Teraz też przysnął na cycku ale nie wiem czy będę próbować go odłożyć, bo mamy dzień na rączkach i pewnie jak go odłożę to się obudzi i zaś będzie usypianie... A tak to może z pół godziny pośpi na mnie i chociaż wstanie w jakimś względnym humorze.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
U nas też dzisiaj ciężko z drzemką 😏 ale to się ciągnie już jakiś trzeci tydzień, w nocy śpi super, a w dzień cuda wianki żeby zamknęła oczy na 20 minut, na spacerze ewentualnie zaśnie na godzinę i tyle z drzemek. Aktualnie zasypia mi przy cycu, więc pewnie po jedzeniu będzie wyspana 😅
Blackapple powodzenia dzisiaj! Ja się nie mogę odnaleźć jak teraz mamy więcej wolnego, poprzednie dwa tygodnie były zaplanowane dzień w dzień, a teraz odrobina luzu
Odebraliśmy wczoraj mieszkanie 😍 już nie mogę się doczekać aż je ogarniemy i będziemy mogli się przeprowadzać
Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Ja mam przy kocie ultradźwiękowy. I tak z nami śpi, nic jej nie odstrasza. Kuna też nie narzekała😅
Co do kota.... Ja to jestem czasem głupia jak but. Mala mi ostanio zaczela kaszleć i kichać jak kot do niej podszedł. Na co ja do męża w żartach,że mała kicha przy kocie więc nic innego nas nie czeka jak "kota do wora a wór do jeziora". Okazało się że syn to uslyszał (był na piętrze w tym czasie). I ciągle śpiewa "kota do wora a wór do jeziora"😑 -
Karola a stosujecie wodę destylowaną? Bo te ultradźwiękowe nie mogą być zasilane woda z kranu, bo one rozbijają wszystko na cząsteczki i powodują zanieczyszczenie powietrza też.
U nas dziś dzień pt. Nie zejdę z twoich rąk matko ani na sekundę 😅. Na szczęście mam obiad na dwa dni, więc dziś tylko szybko ogarnę zupę dyniową i możemy się nosić do wieczora. Ale na dwór nie wyjdziemy, bo na razie za dużo jeczenia i płaczków. Chociaż młoda dziś współpracuje i bawi się domkiem myszki od rana 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20
-