CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola jesteś wielka ❤️ dziękuję bardzo ❤️ nie pomyślałam, żeby nadać pieluchy jako bagaż 😀
Ta Etna mega mnie kusi, tylko tak się trochę che obawiałam z dzieckiem przede wszystkim pod kątem różnicy temperatur. Ale może wezmę mu merynoska i się wybierzemy.
Serio jesteś tu skarbnica wiedzy na wiele tematów.
Regres snu nadal daje się we znaki... Przy drugiej pobudce młodego pokłóciłam się nawet z mężem... -
Margareetka wrote:Karola jesteś wielka ❤️ dziękuję bardzo ❤️ nie pomyślałam, żeby nadać pieluchy jako bagaż 😀
Ta Etna mega mnie kusi, tylko tak się trochę che obawiałam z dzieckiem przede wszystkim pod kątem różnicy temperatur. Ale może wezmę mu merynoska i się wybierzemy.
Serio jesteś tu skarbnica wiedzy na wiele tematów.
Regres snu nadal daje się we znaki... Przy drugiej pobudce młodego pokłóciłam się nawet z mężem...
Trzymaj się. Ja przed chwilą prawie obudziłam mojego żeby się pokłócić 😆 Prosiłam go przed snem żeby położył mi czystą pieluszkę muślinowa przy poduszce i oczywiście albo tego nie zrobił, albo jestem ślepa. No, ale musiałam biec do drugiego pokoju do komody po pieluszkę. Wyjaśnię tę sprawę rano xd na szczęście że mała w miarę sprawnie zasnęła i ja mogę powrócić do krainy snów.
-
Margareetka wrote:Truskawka dobrze że poszliście 😊 a co do fizjo to ja też mam takie wrażenie o naszej i tak samo szukam kogoś innego do konsultacji, bo ta nasza nie widzisz problemu, a mały ewidentnie ma dominującą lewa stronę i ciągle tylko lewą rączka chwyta zabawki. Z ćwiczeń zaleciła nam leżenie na brzuszku i na bokach. Jak na początku byłam zadowolona, bo na nadmierne napięcie nam dała fajne ćwiczenia i odpuściło tak teraz już nie byłam zadowolona z wizyty.
Kurczę, ty chyba chodzisz do tej samej, ale u nas chyba pomogły ćwiczenia na lekką asymetrię, jutro mamy kontrolę zobaczymy co powie.
Wygląda na to, że mój bobas nieco lepiej zniósł drugą dawkę niż pierwszą, trochę był marudny wieczorem, ale nawet szybko zasnął. No i kupę zrobił wieczorem zieloną, ale to chyba po rotarixie takie są? -
Anabbit wrote:Ja ostatnio próbowałam zjeść owsiankę kakaową trzymając małą na kolanach. Uwaliłam i siebie i ją 🙄
Ja często jem posiłki podczas karmienia małego. Przy stole, mały na poduszce do karmienia i na nim opieram taką cienką elastyczną deskę do krojenia plastikową zahaczoną o brzeg blatu żeby przechwytywała jedzenie spadające z widelca. Polecam patent, nikt nie jest brudny po takiej akcji
-
Ojej okna aktywności w nocy masakra.
Mąż powiedzial ze kominiarka super pomysł i że mam Wam podziękować bo byśmy na to nie wpadli sami a czapeczki zawsze w cały świat są.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Blackapple tak chodzimy do tej samej z tego co kojarzę i Cel chyba też do niej chodzi. Także to może moje jakieś nadopiekuńcze zapędy, że wydaje mi się że coś jest nie tak, ale jest nadal w granicach normy. Dlatego chciałam skonsultować jeszcze z jakimś fizjo.
U nas też kolejna średnia noc, a rano była kupka z niewielka ilością krwi.. No wiedziałam że coś mu zaszkodziło z mojej diety znów. Od poniedziałku wróciłam już na dobre stabilne tory i nie będę więcej eksperymentować w kuchni.
Jedziemy dziś na kontrolę do pediatry z alergiami na skórze, bo za cholere nie mogę sobie poradzić z AZS w zgięciu kolan, a chciałabym mieć to cokolwiek zaleczone przed wtorkowy szczepieniem.
Elza kciuki za szczepienie ❤️ zero płaczów i gorączki 🤞 -
Właśnie też chciałam napisać o Emolium. Ale u nas lepiej działa codzienne kąpanie w tym niż te do smarowania. Może trzeba szukać swojego sposobu
U nas tez wczoraj był marudny dzień jakiś
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔
-
U ams działało tylko to https://allegro.pl/oferta/uriage-xemose-krem-do-skory-bardzo-suchej-400ml-atopia-data-01-2028-16565738443Margareetka wrote:Już mam wrażenie że próbowałam wszystkiego... Kapaliśmy w emolium, smarowałam dexarylem, linamagiem, bepantenem sensiderm, ostatnio dostaliśmy hydrokortyzol i chwilę jest lepiej potem znów pogorszenie, już ma tak nieładne i widać, że go chyba swędzi, bo próbuje drapać kolano 🤔
I kąpiel w cetapil albo w krochmalu. I zmiana środka do prania.
Możesz też zaryzykować maść tranową na zmiany. Śmierdzi to ale jest skuteczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:02
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.Kkk77 wrote:U nas dzisiaj tak pięknie, że od rana siedzimy na ogródku, bo jutro ma lać od rana do nocy 😬
Uwielbiam te Grażyny biznesu na vinted, co się obkupiły na wyprzedaży z nexta i sprzedają za pełną kwotę
Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 10:57
-
Karola3xJ:D wrote:Weź, Vinted to dno ostanio. Platforma dla Grażyn. Kupuja łachy na szmatach za 5 zl i sprzedają za 500.
Jeszcze zamawiaja ludzie i nie odbierają paczek. Sprzedałam ostanio buty górskie nowe,za 1/3 sklepowej ceny ,baba mi gderala żebym już wysłała natychmiast. Wysłałam. A ona ,że syn nie jedzie na wycieczkę i butów już nie chcą . I że odeślę mi je jak przyjdą. Powiedziałam taki chu**j. Albo niech nie odbiera wcale albo niech bierze buty. Później odeśle mi kilogram ziemniaków zamiast butów.
Mnie jeszcze wkurzają te co zamówią coś za dychę i chcą, żeby z tym od razu lecieć do paczkomatu
ja tam zawsze czekam aż z 2-3 paczki mi się uzbierają albo jak wiem, że mam coś do odbioru i tak, bo lecieć specjalnie z paczką za dychę to mi się nie chce. Zawsze mogą anulować jak jeszcze nie zostało wysłane jak mają z tym problem, jest 5 dni roboczych na wysyłkę 🙈
Wkurzyłam się i zamówiłam drugi śpiworek, jak mi kurde drugi raz posikał. A grubszy mamy tylko jeden i raz już suszyłam suszarka xd wzięłam tym razem z nogawkami, żeby był na dłużej -
A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH