CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki
A nie da się poczty odkliknąć? Ja w ogóle nie lubię wysyłki czymkolwiek co ma etykietę do druku, bo wtedy muszę zawracać głowę staremu, żeby wydrukował w pracy xd niestety orlenpaczki i dhl odkliknąć się nie da
Edit: pocztę da sie odkliknąć w ustawieniach 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:27
-
Annabit ja ja jem to nakładam pieluszkę na małą, bo już nie raz szykowałyśmy się na wyjście, a moje śniadanie lądowało na bodziaku 😅 u nas też piękne słoneczko, aż wstawiłam pranie 😀
Co do kominiarek to zamawiacie rozmiar charmer/explorer?
Anabbit lubi tę wiadomość
-
O, to muszę odkliknac, nie wiedziałam
My już po, mało co płakała
6.9 kg wagi
64 cm długości
Lekarz mówi żebym po 5 miesiącu zaczęła powoli rozszerzać dietę przez to że jest na mm 🤡 ostatnio mówił co innego
kasssia, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość
-
Moja wizyta u pediatry to jakiś żart dziś xd
-Smarowała pani tym?
-No tak
-I nie było poprawy?
-Nie było
-A próbowała pani tego?
-Też, próbowałam też tego, tamtego i nawet sterydu
-O steryd dla takiego maluszka to nie, nie. Wystawie Wam skierowanie do dermatologa xd
Kurtyna.
Żadnego zalecenia ostatecznie.
Dostaliśmy też skierowanie do fizjo na NFZ z powodu tej asymetrii ruchowej. Oczywiście skierowanie na cito, najbliższy wolny termin 30.03 🤡🤡🤡 może gdzieś podzwonię po Krakowie albo Katowicach jeszcze, żeby coś szybciej złapać.
I zważyła mi bombelka i mamy 5,5kg 💪robimy masę (powoli 😅)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 12:30
-
Odnośnie vinted to ostatnio rzucił mi się w oczy zestaw za 130 zł sweterek + legginsy dla małej. Dziwnym trafem widziałam taki sam na SHEIN za 38 zł . Polubiłam z ciekawości czy to się sprzeda xd za godzinę miałam ofertę od tej laski, że mogę kupić w promocji za 120 xDDD ależ się uśmiałam
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Ale jak zmarnujesz? Że pójdzie w alkohol i narkotyki?kasssia wrote:A my dostaliśmy antybiotyk 😭😭😭
Niech ktoś mnie pocieszy, bo wkręcam sobie, że zmarnuje dziecku życie tym antybiotykiem w wieku 5 mscy 🥺
Zmarnowałabyś życie jakbyś ich nie dała, skoro jest chora. Teraz tylko mocne kciuki żeby szybko już wyzdrowiała bo długo was trzyma
KarolaKinga, Kkk77, Anabbit, Revolutionary , Nosa lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:A my dostaliśmy antybiotyk 😭😭😭
Niech ktoś mnie pocieszy, bo wkręcam sobie, że zmarnuje dziecku życie tym antybiotykiem w wieku 5 mscy 🥺
Jak dostała to na pewno z konkretnych wskazań. A z tego co kojarzę to trochę Was już trzyma to choróbsko. Serio krzywdy jej tym nie zrobisz, a nie podaniem mogłabyś. -
Kasia zmarnowalabys życie małej jakby miała mamę antyszczepionkowca i antyantybiotykowca i leczylabys na trzy zdrowaśki i do pieca 😅trzeba leczyć to trzeba, lepiej w domu z antybiotykiem niż w szpitalu jak coś się jeszcze poważniej rozkręci bez leczenia

Ktoś pytał wcześniej o kominiarkę manymonths. My mamy tę najmniejszą, charmer. Po córce mam jeszcze ten rozmiar 1.5-4 lata, ona go zaczęła jakoś w okolicach roczku nosić i był jeszcze ciut luźny, więc na tym etapie polecam ten najmniejszy
Elza1234, Anabbit, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
My jeszcze przed spacerem, bo jakoś mi się nie chce zebrać dziś

Ja tak next na vinted nie śledzę bo sama kupuję na wyprzedażach i zdążę ale z Zary mam polajkowane rozmiary i po świętach też właśnie widzę ktoś kupi za 9 zł sprzedaje za 39. I tak samo było jak po świętach była w biedronce promocja na zabawki duża. Ludzie sprzedawali za pełne ceny jak kupili za grosze. Masakra 🤦♀️ -
Gusia_ wrote:My jeszcze przed spacerem, bo jakoś mi się nie chce zebrać dziś

Ja tak next na vinted nie śledzę bo sama kupuję na wyprzedażach i zdążę ale z Zary mam polajkowane rozmiary i po świętach też właśnie widzę ktoś kupi za 9 zł sprzedaje za 39. I tak samo było jak po świętach była w biedronce promocja na zabawki duża. Ludzie sprzedawali za pełne ceny jak kupili za grosze. Masakra 🤦♀️
A to ja na vinted w sumie obserwuje tylko nexta, newbie i lindex i jakoś tak mi się to rzuciło w oczy, bo pamiętałam ceny rzeczy, które sama na tej wyprzedaży kupiłam 🤣 -
Ja na vinted lubię polować np. na body z lindex, bo one mają te przedłużki na dwa rozmiary
I nawet jak kupię je w cenie normalnych body z h&m to nadal się opłaca, bo nosi je 2x dłużej 😅 ale fakt, jak jest jakaś większa wymiana garderoby to wolę zrobić zakupy za jedną przesyłką w h&m jak mają jakieś -20%. W ogóle pokochałam ostatnio te spodnie z h&m adorables prążkowane dla dzieci, są takie wygodne i z porządnego materiału, cudne. Polecam jak na promce będą 👌🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 15:14
-
Tanashi wrote:Ja na vinted lubię polować np. na body z lindex, bo one mają te przedłużki na dwa rozmiary
I nawet jak kupię je w cenie normalnych body z h&m to nadal się opłaca, bo nosi je 2x dłużej 😅 ale fakt, jak jest jakaś większa wymiana garderoby to wolę zrobić zakupy za jedną przesyłką w h&m jak mają jakieś -20%. W ogóle pokochałam ostatnio te spodnie z h&m adorables prążkowane dla dzieci, są takie wygodne i z porządnego materiału, cudne. Polecam jak na promce będą 👌🏼
Możesz podlinkować? -
Mnie wkurza bo widzę na szmatach jak ludzie wykupują ubrania. Mają po 4 walizki takie 25 kg. Kupuja na fakturę. Później leci na vinted za 10x tyle. Niech się wezmą za normalna robotę a nie robienie ludzi w ciula. Na grupach lumpowych chcą wyceniać spodnie które kupili za 9 zł. I się okazuje że firmowe i puszczają np za 500 zł. Szkoda tylko że nie informują kupującego, że spodnie są ze szmat.
Kolejna patologia to te "nowe bez metki" a używane aż oczy bolą. Myślę że w końcu ktoś się za to weźmie. -
Dzięki dziewczyny! Już mi trochę lepiej 🤪 z drugiej strony cieszę się, że wreszcie to się skończy…. I wrócimy do normalnego życia.
Co do usypiania to zwykle była pierś albo chusta albo sama zasypiała. Ostatnio raczej chusta. Dzisiaj w nocy pierwszy raz spałam z nią sama na kanapie i to była pierwsza noc kiedy nie kaszlała. Aż zaczęłam podejrzewać, że nawilżacz i olejki źle działają na córki
bo w salonie nie miałam nic… no i pierwszy raz od porodu miałam noc bez wstawania z łóżka 🫠 ale poprzednich nocy jeszcze nie nadrobiłam, dalej zasypiam przy każdym karmieniu.
Vinted też nie na moje nerwy 😆 ostatnio gdzieś na grupie widziałam jak się chwalą ile zarabiają tam. Może właśnie tacy kombinatorzy jak piszecie. -
No to prawda, rodzina mojego faceta ma sieć lumpeksów i te baby to jest ich zmora. Podobno jak jest nowy towar to dochodzi do rękoczynów między nimi 🤯Karola3xJ:D wrote:Mnie wkurza bo widzę na szmatach jak ludzie wykupują ubrania. Mają po 4 walizki takie 25 kg. Kupuja na fakturę. Później leci na vinted za 10x tyle. Niech się wezmą za normalna robotę a nie robienie ludzi w ciula. Na grupach lumpowych chcą wyceniać spodnie które kupili za 9 zł. I się okazuje że firmowe i puszczają np za 500 zł. Szkoda tylko że nie informują kupującego, że spodnie są ze szmat.
Kolejna patologia to te "nowe bez metki" a używane aż oczy bolą. Myślę że w końcu ktoś się za to weźmie.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH