SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A mnie najbardziej denerwuje jak ktoś weźmie wysyłkę pocztą Polską 🤡
    Dosłownie zawsze anuluję wtedy zamówienie, bo moja poczta działa dosłownie 5 h dziennie, są chore kolejki, na dodatek trzeba wydrukować list wysyłkowy a ja nie mam drukarki

A nie da się poczty odkliknąć? Ja w ogóle nie lubię wysyłki czymkolwiek co ma etykietę do druku, bo wtedy muszę zawracać głowę staremu, żeby wydrukował w pracy xd niestety orlenpaczki i dhl odkliknąć się nie da

Edit: pocztę da sie odkliknąć w ustawieniach 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 11:27

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ja ja jem to nakładam pieluszkę na małą, bo już nie raz szykowałyśmy się na wyjście, a moje śniadanie lądowało na bodziaku 😅 u nas też piękne słoneczko, aż wstawiłam pranie 😀

Co do kominiarek to zamawiacie rozmiar charmer/explorer?

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to muszę odkliknac, nie wiedziałam
    My już po, mało co płakała
    6.9 kg wagi
    64 cm długości
    Lekarz mówi żebym po 5 miesiącu zaczęła powoli rozszerzać dietę przez to że jest na mm 🤡 ostatnio mówił co innego XD

kasssia, Anabbit, Margareetka, KarolaKinga, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta u pediatry to jakiś żart dziś xd

-Smarowała pani tym?
    -No tak
    -I nie było poprawy?
    -Nie było
    -A próbowała pani tego?
    -Też, próbowałam też tego, tamtego i nawet sterydu
    -O steryd dla takiego maluszka to nie, nie. Wystawie Wam skierowanie do dermatologa xd
    Kurtyna.
    Żadnego zalecenia ostatecznie.

Dostaliśmy też skierowanie do fizjo na NFZ z powodu tej asymetrii ruchowej. Oczywiście skierowanie na cito, najbliższy wolny termin 30.03 🤡🤡🤡 może gdzieś podzwonię po Krakowie albo Katowicach jeszcze, żeby coś szybciej złapać.

I zważyła mi bombelka i mamy 5,5kg 💪robimy masę (powoli 😅)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 12:30

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostaliśmy antybiotyk 😭😭😭

Niech ktoś mnie pocieszy, bo wkręcam sobie, że zmarnuje dziecku życie tym antybiotykiem w wieku 5 mscy 🥺

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie vinted to ostatnio rzucił mi się w oczy zestaw za 130 zł sweterek + legginsy dla małej. Dziwnym trafem widziałam taki sam na SHEIN za 38 zł . Polubiłam z ciekawości czy to się sprzeda xd za godzinę miałam ofertę od tej laski, że mogę kupić w promocji za 120 xDDD ależ się uśmiałam

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Niech ktoś mnie pocieszy, bo wkręcam sobie, że zmarnuje dziecku życie tym antybiotykiem w wieku 5 mscy 🥺
    Ale jak zmarnujesz? Że pójdzie w alkohol i narkotyki?
    Zmarnowałabyś życie jakbyś ich nie dała, skoro jest chora. Teraz tylko mocne kciuki żeby szybko już wyzdrowiała bo długo was trzyma

KarolaKinga, Kkk77, Anabbit, Revolutionary , Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Jak dostała to na pewno z konkretnych wskazań. A z tego co kojarzę to trochę Was już trzyma to choróbsko. Serio krzywdy jej tym nie zrobisz, a nie podaniem mogłabyś.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zmarnowalabys życie małej jakby miała mamę antyszczepionkowca i antyantybiotykowca i leczylabys na trzy zdrowaśki i do pieca 😅trzeba leczyć to trzeba, lepiej w domu z antybiotykiem niż w szpitalu jak coś się jeszcze poważniej rozkręci bez leczenia :)

Ktoś pytał wcześniej o kominiarkę manymonths. My mamy tę najmniejszą, charmer. Po córce mam jeszcze ten rozmiar 1.5-4 lata, ona go zaczęła jakoś w okolicach roczku nosić i był jeszcze ciut luźny, więc na tym etapie polecam ten najmniejszy :)

Elza1234, Anabbit, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś ciepło. Mamy drzemkę w nosidle w ogrodzie, a ja założyłam golf i zaraz się rozpłynę 😅

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ale dziś ciepło. Mamy drzemkę w nosidle w ogrodzie, a ja założyłam golf i zaraz się rozpłynę 😅
    Ja też właśnie siedzę na ławce przed blokiem i się gotuje xD

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze przed spacerem, bo jakoś mi się nie chce zebrać dziś :/

Ja tak next na vinted nie śledzę bo sama kupuję na wyprzedażach i zdążę ale z Zary mam polajkowane rozmiary i po świętach też właśnie widzę ktoś kupi za 9 zł sprzedaje za 39. I tak samo było jak po świętach była w biedronce promocja na zabawki duża. Ludzie sprzedawali za pełne ceny jak kupili za grosze. Masakra 🤦‍♀️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My jeszcze przed spacerem, bo jakoś mi się nie chce zebrać dziś :/

Ja tak next na vinted nie śledzę bo sama kupuję na wyprzedażach i zdążę ale z Zary mam polajkowane rozmiary i po świętach też właśnie widzę ktoś kupi za 9 zł sprzedaje za 39. I tak samo było jak po świętach była w biedronce promocja na zabawki duża. Ludzie sprzedawali za pełne ceny jak kupili za grosze. Masakra 🤦‍♀️

A to ja na vinted w sumie obserwuje tylko nexta, newbie i lindex i jakoś tak mi się to rzuciło w oczy, bo pamiętałam ceny rzeczy, które sama na tej wyprzedaży kupiłam 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie vinted też mocno denerwuje i gdyby nie to, że jak młoda na mnie śpi to nie raz mam te 30 min na szukanie tam czegoś, to bym chyba sobie darowała, bo naprawdę trzeba uważać żeby nie przepłacić

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na vinted lubię polować np. na body z lindex, bo one mają te przedłużki na dwa rozmiary :) I nawet jak kupię je w cenie normalnych body z h&m to nadal się opłaca, bo nosi je 2x dłużej 😅 ale fakt, jak jest jakaś większa wymiana garderoby to wolę zrobić zakupy za jedną przesyłką w h&m jak mają jakieś -20%. W ogóle pokochałam ostatnio te spodnie z h&m adorables prążkowane dla dzieci, są takie wygodne i z porządnego materiału, cudne. Polecam jak na promce będą 👌🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 15:14

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja na vinted lubię polować np. na body z lindex, bo one mają te przedłużki na dwa rozmiary :) I nawet jak kupię je w cenie normalnych body z h&m to nadal się opłaca, bo nosi je 2x dłużej 😅 ale fakt, jak jest jakaś większa wymiana garderoby to wolę zrobić zakupy za jedną przesyłką w h&m jak mają jakieś -20%. W ogóle pokochałam ostatnio te spodnie z h&m adorables prążkowane dla dzieci, są takie wygodne i z porządnego materiału, cudne. Polecam jak na promce będą 👌🏼

Możesz podlinkować?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Możesz podlinkować?
    To te:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1238315012.html

Elza1234, kasssia, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza bo widzę na szmatach jak ludzie wykupują ubrania. Mają po 4 walizki takie 25 kg. Kupuja na fakturę. Później leci na vinted za 10x tyle. Niech się wezmą za normalna robotę a nie robienie ludzi w ciula. Na grupach lumpowych chcą wyceniać spodnie które kupili za 9 zł. I się okazuje że firmowe i puszczają np za 500 zł. Szkoda tylko że nie informują kupującego, że spodnie są ze szmat.
    Kolejna patologia to te "nowe bez metki" a używane aż oczy bolą. Myślę że w końcu ktoś się za to weźmie.

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Już mi trochę lepiej 🤪 z drugiej strony cieszę się, że wreszcie to się skończy…. I wrócimy do normalnego życia.

Co do usypiania to zwykle była pierś albo chusta albo sama zasypiała. Ostatnio raczej chusta. Dzisiaj w nocy pierwszy raz spałam z nią sama na kanapie i to była pierwsza noc kiedy nie kaszlała. Aż zaczęłam podejrzewać, że nawilżacz i olejki źle działają na córki :/ bo w salonie nie miałam nic… no i pierwszy raz od porodu miałam noc bez wstawania z łóżka 🫠 ale poprzednich nocy jeszcze nie nadrobiłam, dalej zasypiam przy każdym karmieniu.

Vinted też nie na moje nerwy 😆 ostatnio gdzieś na grupie widziałam jak się chwalą ile zarabiają tam. Może właśnie tacy kombinatorzy jak piszecie.

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mnie wkurza bo widzę na szmatach jak ludzie wykupują ubrania. Mają po 4 walizki takie 25 kg. Kupuja na fakturę. Później leci na vinted za 10x tyle. Niech się wezmą za normalna robotę a nie robienie ludzi w ciula. Na grupach lumpowych chcą wyceniać spodnie które kupili za 9 zł. I się okazuje że firmowe i puszczają np za 500 zł. Szkoda tylko że nie informują kupującego, że spodnie są ze szmat.
    Kolejna patologia to te "nowe bez metki" a używane aż oczy bolą. Myślę że w końcu ktoś się za to weźmie.
    No to prawda, rodzina mojego faceta ma sieć lumpeksów i te baby to jest ich zmora. Podobno jak jest nowy towar to dochodzi do rękoczynów między nimi 🤯

age.png

age.png
‹‹ 2312 2313 2314 2315 2316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ