CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko serio się popsuło, poszedł spać na noc koło 19, o 22 obudził się na jedzonko, zasnął dalej bez problemu i chwilę po 23 obudził się znów z wielkim płaczem i nie śpi do teraz 🥴
Cycek nie, noszenie nie, z rodzicami w łóżku nie, w łóżeczku tym bardziej nie. Kill me 🫠🫠🫠 -
Ja dziś wykręciłam całe 3h 20 min snu i to tylko dzięki temu, że spała z nami w łóżku 🫠
O 5 się przesikala. Zmieniając jej piżamę powiedziałam “założę białą to wywołam kupę” (widziałam, ze ją męczy bo nie robiła 1,5 dnia), a o 6 kończyłam myć podłogę na trasie Lozko - komoda. Na szczęście była na rękach u męża, a nie leżała na łóżku gdy to się wydarzyło.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu -
Ale jestem wk*** też. Dołączam do grona niewyspanych. Okresu nie dostałam od 4rech dni budzę się najpierw zlana potem potem zasnę na 2h max I budzę się z temp 35.5 i nie mogę się rozgrzać. I w efekcie. Nie spie do rana. Koszmarna noc...Nawet nie wiem co zbadać jakie hormony bp mi przepisała w luxmed tylko tsh i ft4. A to nie to na pewno bo te wskaźniki badam regularnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2025, 06:26
-
O Anabbit pobiłaś mnie, bo mi zegarek pokazał 3h 37min 🫠 świetny dzień się szykuje, a jedziemy dziś jeszcze do rodziny i liczyłam na fajny czas, a ja będę siedzieć i ledwo na oczy patrzeć.
Luna masakra, współczuję 😓 jak nie urok to sraczka. Tsh i ft4 to tak typowo tarczycowe, a skoro to grypa menstruacyjna to pewnie jeszcze trzeba zbadać hormony płciowe estriadol, lh, fsh, jakiś testosteron. -
My przeżyliśmy noc bez męża, chociaż budzili się na zmianę jakieś tysiąc razy, nie mogłam się już doczekać poranka żeby napić się kawy 🤣 ale jak przyszłam do sypialni to spali słodko przytuleni głowami do siebie, udało mi się nawet zrobić zdjęcie 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2025, 10:24
Nosa, Elza1234, KarolaKinga, Werzol, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Chciałabym napisać, że pozdrawiam znad wiadra kawy, ale przez katar nie czuje smaku 🫣
Anabbit 🫣 wspaniala przygoda z rana. Nie ma to jak zacząć weekend od sprzątania.
Ostatnio Nineq (albo ktos?) pytał o robienie mostka - czy chodziło o takie wyginanie się brzuchem do góry, że prawie stoi na głowie i stopkach? Bo mój się tak wygina od jakiegoś czasu, ale strasznie się przy tym wkurza. A dziś była noc pod znakiem kataru- spływało mu, słychać było, ze się męczy chłopak. Próbowałam różnych rzeczy, woda morska, odciąganie, inhalacja, nie wiem co w końcu pomogło ale sie na szczęście uspokoił i dal pospać. Masakra, musiał się trochę chyba od nas zarazić. Jak nic inwestuje w aspirator elektryczny... -
😍Tanashi wrote:My przeżyliśmy noc bez męża, chociaż budzili się na zmianę jakieś tysięcy razy, nie mogłam się już doczekać poranka żeby napić się kawy 🤣 ale jak przyszłam do sypialni to spali słodko przytuleni głowami do siebie, udało mi się nawet zrobić zdjęcie 🥹
-
Cel pytała, bo jej mała tak robi. Mój też tak jak napisałas. Ale bez wkurzania.Nosa wrote:Chciałabym napisać, że pozdrawiam znad wiadra kawy, ale przez katar nie czuje smaku 🫣
Anabbit 🫣 wspaniala przygoda z rana. Nie ma to jak zacząć weekend od sprzątania.
Ostatnio Nineq (albo ktos?) pytał o robienie mostka - czy chodziło o takie wyginanie się brzuchem do góry, że prawie stoi na głowie i stopkach? Bo mój się tak wygina od jakiegoś czasu, ale strasznie się przy tym wkurza. A dziś była noc pod znakiem kataru- spływało mu, słychać było, ze się męczy chłopak. Próbowałam różnych rzeczy, woda morska, odciąganie, inhalacja, nie wiem co w końcu pomogło ale sie na szczęście uspokoił i dal pospać. Masakra, musiał się trochę chyba od nas zarazić. Jak nic inwestuje w aspirator elektryczny...
-
Zawsze przed wyjściem na szczepienia. Ale olewałam sprawę, wycierałam co się dało i tak szliśmy. 🤷♀️Elza1234 wrote:Moja też tak robi, szczególnie jak jej muszę Barki obniżać
Także łatwo nie jest
Czy dzieci mają jakiś radar na rzyganie na czyste body 3 sekundy przed wyjściem z domu? 🤡
Moje dziecko na radar na jedne śpiochy. Zawsze w nich idzie kupa taka, że aż wycieka🙃
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja też dziś olałam 😅🤣 wytarłam ile się dałoNineq wrote:Zawsze przed wyjściem na szczepienia. Ale olewałam sprawę, wycierałam co się dało i tak szliśmy. 🤷♀️
Moje dziecko na radar na jedne śpiochy. Zawsze w nich idzie kupa taka, że aż wycieka🙃
Jezu Tanashi - rozumiem Twoją wczorajszą ekstazę, moja córka usnęła sama, spokojnie w aucie. Najpierw 15 min się rozglądała a potem po prostu zasnęła. Bez krzyku i awantury. Teraz mnie tylko pies nagabuje, ale lepiej jedno już dwójką 😅 -
To moja nie robi mostka na plecach. Natomiast nadal mamy regres snu i wstawanie co 2,5 h w nocy. Dobrze, że śpi z nami bo inaczej w ogóle bym nie pospała. Co do zmiany pieluch to pierwszy blok snu zazwyczaj nie robi nic, dopiero po drugim bloku snu ma zsikana pieluszkę. Ja uchylam zawsze śpiochy w kroku i sprawdzam czy jest zsikana bo mam poczucie że jakby była zsikana a nie zmienię, że się zaraz wybudzi ale nie wiem czy tak byłoby.
-
Młody robi taki mostek, że się zapiera o krawędź łóżeczka i podnosi pupę do góry, do kompletu kręci się wtedy w kółko. Opcjonalnie wspina się nogami po szczebelkach jak po drabinie i w ten sposób próbuje się przekręcać na brzuch xd
Ja z jazdą samochodem jestem ostatnio w szoku, kiedyś był ryk i krzyk, nie daj boże czerwone światło na skrzyżowaniu i afera, że nie wiesz czy się zatrzymywać na poboczu czy jechać asap do celu. A ostatnio zadowolony i roześmiany jak się go do fotelika wsadza (nie wspominając o tym jak się cieszył do sprzedawcy jak robiliśmy przymiarki do większego fotelika) i w samochodzie też teraz patrzy sobie za okno albo w lusterko do mnie do przodu albo bawi się zawieszką truskawką i jak jest dłuższa trasa to zasypia ❤️ -
Dochodzę do wniosku, że mój to jest leniem. Jak chce zabawkę to potrafi się obrócić albo jak go na bok położę. Albo obrócić się i plakać, bo on nie chce tak
A w każdym innym przypadku olewa sprawę i leży na plecach i buczy, żeby mu coś dać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2025, 10:45
-
Margareetka wrote:O Anabbit pobiłaś mnie, bo mi zegarek pokazał 3h 37min 🫠 świetny dzień się szykuje, a jedziemy dziś jeszcze do rodziny i liczyłam na fajny czas, a ja będę siedzieć i ledwo na oczy patrzeć.
Luna masakra, współczuję 😓 jak nie urok to sraczka. Tsh i ft4 to tak typowo tarczycowe, a skoro to grypa menstruacyjna to pewnie jeszcze trzeba zbadać hormony płciowe estriadol, lh, fsh, jakiś testosteron.
No ale okresu nie dostałam. Wydaje mi się że to przez to mam taką masakrę co noc. Chyba nigdy w życiu yak bardzo nie chciałam dostać okresu eh. -
Elza1234 wrote:Moja też tak robi, szczególnie jak jej muszę Barki obniżać
Także łatwo nie jest
Czy dzieci mają jakiś radar na rzyganie na czyste body 3 sekundy przed wyjściem z domu? 🤡
Nooo moj też. Czy matka daje pod spod duzy płatek kosmetyczny i udaje że nie ma plamy ? Być może...
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Moja z uporem maniaka ,całą noc patentuje podnoszenie nóżek do góry. Nie ma czasu na spanie😅
Boze moj od dwoch nocy to samo. Podnosi do góry i wali w dół jakby chciał rozwalić dostawkę 🙈
Czy ja wczoraj pisałam ze u nas sie poprawia? No to wczoraj padl rekord - 3.5h go usypialam po to zeby obudzil sie po dwóch 🤡2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...