X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj nie pokorzystalismy z pogody, bo mieliśmy trochę płaczki poszczepionkowe, ale teraz wstał z drzemki i już jest lepiej chyba.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a na co ten antyniotyk? Na ten kaszel?

Ja.na szmatach to widziałam zorganizowane grupy gówniarzy. Łapią całe naręcza ubrań i zrzucają na ziemię i sobie "rezerwuja". Pozniej to dopiero przeglądają. Ale no popychają innych ,wyrywają im rzeczy z rąk.

Jadę dzisiaj z synem na usuwanie zębów pod narkozą. Trzymajcie kciuki żeby było okej i żeby mi kasy starczyło 🫣

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia a na co ten antyniotyk? Na ten kaszel?

Ja.na szmatach to widziałam zorganizowane grupy gówniarzy. Łapią całe naręcza ubrań i zrzucają na ziemię i sobie "rezerwuja". Pozniej to dopiero przeglądają. Ale no popychają innych ,wyrywają im rzeczy z rąk.

Jadę dzisiaj z synem na usuwanie zębów pod narkozą. Trzymajcie kciuki żeby było okej i żeby mi kasy starczyło 🫣

Ile w ogóle taka „przyjemność”?

age.png

Wysłany: 23 października 2025, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ile w ogóle taka „przyjemność”?
    Na start 3500 zł. Ale koszty mogą dojść w trakcie. Usypiają i zaglądają do paszczy i robią co jest do roboty. Także no myślę że koło 4500 się zakręcę. Gdyby miał orzeczenie to miałby na nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 17:38

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki, oby było jak najmniej tych dziur i wydatków 🥲

Ja poproszę o kciuki, bo jadę jutro sama na weekend z dziećmi do rodziców. Tzn. mąż nas zawozi, bo aż tak odważna nie jestem, ale zostaję sama, a on wraca na budowę 😅 Ale mam nadzieję że podróż tym razem będzie łaskawsza niż ostatnio 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 18:56

kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, powodzenia!

Karola, no w USG płuc wyszło zapalenie :( z osłuchania mówiła, że bardziej brzmi jak oskrzela, no ale że wyszło na usg to dała antybiotyk.

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Karola trzymam kciuki, oby było jak najmniej tych dziur i wydatków 🥲

Ja poproszę o kciuki, bo jadę jutro sama na weekend z dziećmi do rodziców. Tzn. mąż nas zawozi, bo aż tak odważna nie jestem, ale zostaję sama, a on wraca na budowę 😅 Ale mam nadzieję że podróż tym razem będzie łaskawsza niż ostatnio 🥺

Powodzenia. Mój po pracy biurowej jeździ na budowę a ja siedzę sama z małą i ledwo ogarniam życie. Muszę sama robić zakupy, gotować i ogarniać bobasa. A do tej pory on ogarniał takie rzeczy około domowe. I tak, ja wiem, że niektórzy robią to na co dzień, mega podziwiam.
    Także powodzenia z dwójką 😆 dobrze, że chociaż gotować nie trzeba u rodziców.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i jak tam? Wróciliście już?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ale co jest złego w antybiotyku jak on ma pomóc wyzdrowieć? Jest bakteria to antybiotyk. Ogólnie też nie jestem za tym, żeby dawać na wszystko. Ale na zapalenie płuc/oskrzeli u niemowlaczka to jednak jest poważna sprawa. Dzidziusie nie chorują jak dorośli

Tanashi powodzenia!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 23 października 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia to grubo. To nie ma co nawet analizować ze był niepotrzebny. Bardzo dobrze ,że tak to się potoczyło.

Anabbit czekam w poczekalni. Byłam przy narkozie ,pozniej wyszłam..ale kurwa to nie dla mnie widok. Tzn wolę przy tym być ale no straszny to widok.
    Widzę,że tutaj wybudzają te dzieci za szybko i one szaleją. Dwójka przed nami była i dwójkę trzeba było trzymać. Czas,czas,kasa kasa.

Tanasi on w sumie nie ma dziur. Teoretycznie ma jednego ząbka do leczenia w reszta do rwania bo stałe wychodzą a mleczne nie chcą wyjść i ma stan zapalny ,który uszkadza te stałe zęby.

Kciuki za podróż!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 19:41

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile u Was trwa USG bioder? Bo u nas taki ekspres i taśmowa robota, że jedno dziecko nie zdąży zostać ubrane a następne już wychodzi xD i tak się zastanawiam czy to standard 🙈 następne dopiero w styczniu uff

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Dziewczyny a ile u Was trwa USG bioder? Bo u nas taki ekspres i taśmowa robota, że jedno dziecko nie zdąży zostać ubrane a następne już wychodzi xD i tak się zastanawiam czy to standard 🙈 następne dopiero w styczniu uff
    Jakieś 30 sekund na biodro xD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Tak szybko, że proponują ubieranie bobasa w drugim gabinecie xd

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol gratulacje mieszkania!

Karola serio miałaś kontrolę we Włoszech??? Nie miałam ani razu a byłam z 15 razy jak nie więcej.. tylko zawsze kogoś z kim lecę trzepią na lotnisku. Mamę raz mega kontrolowali za pikanie w plecaku. Pikał grosik jak się okazało😅
    Ja to bym poleciła mniejsze miejscowości niż Katania. W jej okolicach to Taormina wiadomo. I amfiteatr.

U nas rozkłada po kolei wszystkich. Poza kuzynką. Udało się nam dziś iść na kawę ale wracałam biegiem. Był też spacer z wózkiem to ładnie Maluszek spał. Szkoda ze tak daleko mieszka bo dobrze się dogadujemy

My mamy problem z usypianiem. Bywa że i 5x próbujemy i się szybko budzi. Ale jak się już uda to ładnie śpi.
    Tyle że jak się wybudza tylko pierś uspokaja...

U nas to już niemal 7kg więc sporo wzrosło. A jak widzę mniejsze z chodzących dzieci bywa że mają podobny na oko wzrost. Więc chyba nadeszła pora powiększyć łóżeczko niedługo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2025, 20:18

Werzol lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Tak szybko, że proponują ubieranie bobasa w drugim gabinecie xd

U nas jest przewijak na korytarzu do ubierania xD ale jakoś to do mnie nie przemawia, jak 618293 dzieci w ciągu dnia się po nim tarza, nawet jak rzucę swój podkład 🙈 więc dzisiaj ubierałam w wózku (pozdro, w spacerówce xddd), na szczęście było ciepło i nie było dużo do ubierania 🤣

To mnie uspokoilyscie, u nas też max 30s na biodro 🤣

Gość sam nie ogarnia swojego tempa i się go pytam kiedy następne a on że zjebką „no nie słuchała mnie pani! Mówiłem że za 3-4 miesiące!” Na szczęście byliśmy w dwójkę i go uświadomiliśmy, że owszem mówił to, ale ten pani przed nami xD chwilę się zastanowił i stwierdził, że możliwe xD

Jeszcze trafiło na godzinę drzemki i pochodziliśmy chwilę po ryneczku i zjedliśmy zapieksę jak za starych dobrych czasów xD

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam fb. Fajne te dzieciaki wszystkie ❤️

Anabbit lubi tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 23 października 2025, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu. Strasznie to stresujące.
    Płatność również. Typ nie kuma ,że przez jego strach oddałam właśnie połowę wartości mojego auta😅

Cel tak,często nas kontrololują. Z ato na lotnisku nigdy się nie czepiali. Tzn ja i tak zawsze idę na osobistą i narkotykową bokiem więc muszą

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 23 października 2025, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podziwiam za podróżowanie samolotem z maluchami, jakoś nie mogę się przekonać, za bardzo przejmuje się, że mały mi się rozpłacze i nie będę go mogła uspokoić, a ludzie lecą sobie wypocząć. Głupie, wiem, dzieci płaczą. Mam z tym problem no.

Jeszcze chciałam wrócić do monitorów oddechu, korzystam, bo znam historie, że para zdemontowala koło roku i stała się tragedia 😐 kupiłam to uzywam i tyle.

U nas szczepienie ok, powikłań brak, wyjątkiem standardowo Rotarix. To nawiejsze gowno za przeproszeniem, już mieliśmy super ustabilizowane i jebło, brzuszek boli i się czasem zwija bobas.

U nas pech przed chrzcinami. Oboje sie przeziebilismy, oby przeszło do niedzieli. Dużo zdrówka chorowitkom i szczepionym ❤️

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z tygodniowym opóźnieniem dodatrliśmy do moich rodziców 🥰

Karola nie miałam pojęcia ile takie przyjemności kosztują 🤯🤯 dobrze, że już za Wami.

Kasia to ten antybiotyk jak najbardziej słuszny u wskazany, tym bardziej nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów, że go podasz małej.

Bioderka to wyjątkowo temat, w którym jest wszystko idealnie, więc po pierwszym badaniu nie mieliśmy zleconej kontroli. Ale zdecydowanie nie trwało to 30sek tylko dłużej. I miał sprawdzone nie tylko biodra, ale też kolana i staw skokowy. I ogólnie pomachał mu tymi nóżkami we wszystkie strony 😅

Nosa trzymam kciuki, żeby puściło Was przeziębienie przed tym ważnym dniem ❤️

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to ciekawe czy to kwestia dzieci

Ja dziś miałam 5,6x odkładania do snu, parę minut i wybudzenie.
    Za to spala teraz jak kamień i po 6h musiałam ją obudzić bo jedno karmienie nocne chyba nadal dla tej laktacji jest istotne?

Ona to je i spi dalej więc problemu z tym nie ma.

Dziewczyny ten nebulair plus jak używać w celu pomocy z katarem? Mam nebudose z solą fizjo I kwasem hialuronowym

Końcówka do nosa ma być w użyciu dla malucha?

Dorosły może użyć maski i tego największego rozmiaru cząsteczek?

Bo najmniejsze z tego co szukam info są jak są problemy z płucami itp

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2313 2314 2315 2316 2317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ